۱۶ راه پیشگیری، مقابله و درمان شب ادراری کودکان و بزرگسالان/ چگونه شب ادراری را درمان کنیم؟

کد خبر: 847697

شب ادراری ممکن است در هر سنی اتفاق بیافتد. برای درمان شب ادراری بزرگسالان در طب سنتی، شب ادراری در زنان، قرص شب ادراری بزرگسالان، قرص برای شب ادراری، درمان خود ادراری بزرگسالان، علت شب ادراری در زنان و شب ادراری در جوانان این مطلب را بخوانید.

۱۶ راه پیشگیری، مقابله و درمان شب ادراری کودکان و بزرگسالان/ چگونه شب ادراری را درمان کنیم؟

سرویس ترجمه فردا؛ طاها ربانی: در این مطلب درباره د رمان شب ادراری بزرگسالان ، شب ادراری در زنان، درمان شب ادراری بزرگسالان، علت شب ادراری در زنان و شب ادراری در جوانان اطلاعاتی به شما خواهیم داد.

چگونه از شب‌ادراری پیشگیری کنیم؟

شب‌ادراری می‌تواند برای هرکسی در هر سنی مشکلی خجالت‌آور باشد. خوشبختانه راه‌های زیادی وجود دارد که شما می‌توانید با انجام آن‌‌ها در خانه تعداد دفعات بروز این مشکل را کم کنید. اگرچه اگر مشکل ادامه پیدا کرد باید با دکتر خود مشورت کنید و ببینید آیا شب‌ادراری شما معلول مشکلات جدی‌تر پزشکی است یا نه. یادگیری برخی از علل شایع و تکنیک‌های معمول برای توقف شب‌ادراری می‌تواند به شما کمک می‌کند تا دوباره خوابی آسوده داشته باشید.

روش اول: پیشگیری از شب‌ادراری در کودکان

۱. شب‌ادراری معمول است. اگرچه ممکن است برای شما دردسرساز و برای کودکتان خجالت‌آور باشد اما شب‌ادراری در کودکان یک رفتار عادی است. اکثر بچه‌‌ها با بزرگ‌تر شدن شب‌ادراری‌شان متوقف می‌شود پس خیالتان راحت! تا آن موقع شما می‌توانید با آرامش و صبر با کودکتان کار کنید تا از سن شب‌ادراری عبور کند.

• شب‌ادراری در کودکان تا حدود سن ۵ سالگی شایع است. • نزدیک ۱۰ درصد کودکان در این گروه سنی بسترشان را خیس خواهند کرد. • هرگز کودکتان را به خاطر شب‌ادراری تنبیه نکنید. به او اطمینان دهید که شما برای کمک به او آماده‌اید. • اگرچه شب‌ادراری در کودکان شایع است شاید بازهم بد نباشد یک مشورتی با پزشکتان دراین‌باره داشته باشید تا ببیند مشکلی پزشکی پست آن نباشد.

۲. استرس را در زندگی کودکتان کاهش دهید. یک علت شایع برای شب‌ادراری در کودکان استرس است. استرس می‌تواند به علل مختلف در زندگی کودکتان ایجاد شود و کاهش آن احتمال شب‌ادراری را کم خواهد کرد. به کودک دلبندتان در مورد هر مسئله‌ی استرس‌زا قوت قلب دهید تا کم‌کم مشکل شب‌ادراری‌اش حل شود.

• نقل‌مکان به خانه‌ی جدید برای کودک استرس‌‌زاست. کاری کنید در محیط جدید احساس راحتی کند تا استرسش کم شود. • مورد قلدری قرار گرفتن در مدرسه از منابع استرس در زندگی بچه‌هاست. برای حل این مشکل هم با فرزندتان و هم با مسئولان مدرسه صحبت کنید.

۳. به فرزندتان کمک کنید ادرارش را کنترل کند. چه مشکل ناشی از ضعف عضلات باشد چه عادات شکل نگرفته، تمرین کنترل ادرار هنگام ادرار کردن برای کودکتان مفید است. این تمرین کمک می‌کند این ایده در کودک تقویت شود که برخی زمان‌ها برای ادرار کردن مناسب هستند همچنین کمک می‌کند توانایی‌اش برای نگه‌داشتن ادرار در طول شب تقویت شود.

• از کودکتان بخواهید وقتی احساس نیاز به تخلیه ادرار می‌کند چند دقیقه‌ای آن را نگه دارد. • زمان این نگه‌داشتن از ۱۰ دقیقه تجاوز نکند.

چگونه از شب‌ادراری پیشگیری کنیم؟

۴. از بیدار کردن فرزندتان در شب پرهیز کنید. گرچه بیدار کردن بچه در طول شب و یادآوری به او برای ادرار کردن ممکن است مفید به نظر برسد اما درواقع اثر عکس دارد. این باعث می‌شود پیام غلطی به کودک منتقل شود و مانع از گوش دادن بچه به پیام‌های طبیعی بدنش شود. اجازه دهید فرزندتان راحت بخوابد و فقط وقتی به کمکش بروید که شب‌ادراری اتفاق افتاده باشد.

۵. آسایش محیطی فراهم کنید. شاید فرزندتان بخواهد در طول شب به از دستشویی استفاده کن اما این کار برایش راحت نباشد. شاید دستشویی از اتاق خوابش زیادی دور است یا نصف شب فضای خانه تاریک باشد. با کودکتان درباره‌ی اینکه در این مواقع چه باید بکند صحبت کنید تا از بروز شب‌ادراری جلوگیری شود.

۶. یک نظام پاداش‌دهی داشته باشید. جایزه دادن به کودکان در قبال انجام یک رفتار خاص عموماً جواب می‌دهد. در مورد مشکل شب‌ادراری هم می‌توان از این روش بهره برد. برای شب‌هایی که کودک بسترش را خیس نمی‌کند جایزه‌ای تعیین کنید تا تجربه‌ی شب‌های خشک برایش مثبت و لذت‌بخش باشد.

مثلاً نصب یک استیکر طلایی روی تقویم به ازای هر شب خشک ایده‌ی خوبی است. وقتی تعداد استیکرها به مقدار مشخصی رسید با خرید یک اسباب‌بازی کوچک یا انجام یک تفریح (شهربازی مثلاً) به او جایزه بدهید.

چگونه از شب‌ادراری پیشگیری کنیم؟

روش دوم: کاهش شب‌ادراری در بزرگ‌سالان یا کودکان

۱. از دستشویی بیشتر استفاده کنید. اگر مثانه در طول شب پر باشد امکان بروز شب‌ادراری افزایش پیدا می‌کند. اگر در طول روز بیشتر ادرار کنید امکان پر شدن مثانه در طول شب و متعاقب آن شب‌ادراری کمتر می‌شود. خالی نگه‌داشتن مثانه به‌احتمال‌زیاد شب‌ادراری را کاهش می‌دهد.

• قبل از رفتن به رختخواب حتماً از دستشویی استفاده کنید. • کودکان هر شب قبل خواب باید به دستشویی بروند. • مطمئن شوید که قبل خواب هیچ احساس اجباری به تخلیه ادرار ندارید.

۲. نوشیدن مایعات قبل خواب را محدود کنید. نوشیدن مقادیر زیادی از مایعات قبل خواب می‌تواند از علل احتمالی شب‌ادراری باشد. نوشیدن مایعات فراوان قبل خواب مثانه را هنگام خواب پر می‌کند. بنابراین از نوشیدن مایعات زیاد قبل خواب پرهیز کنید.

• سعی کنید مایعات موردنیاز بدنتان را در اوقات اولیه روز بیشتر مصرف کنید و با نزدیک شدن به عصر و شب از مقدار آن بکاهید. • برخی نوشیدنی‌ها مانند قهوه، چای، سودا یا شکلات داغ نیاز به ادرار را افزایش می‌دهند بنابراین از نوشیدن این‌ها در شب پرهیز کنید.

۳. از یک هشدار یا آژیر استفاده کنید. اگر مشکل شب‌ادراری ادامه پیدا کرد می‌توانید از یک آژیر شب‌ادراری استفاده کنید. این دستگاه نزدیک لباس‌زیر پوشیده می‌شود و با حسگرهایی که دارد با افزایش رطوبت فعال می‌شود و زنگ می‌زند و شخص را بیدار می‌کند.

• با شنیدن صدای آژیر، فرد قبل یا درست هنگام بروز شب‌ادراری از خواب بیدار می‌شود. این دستگاه میزان رطوبت را اندازه می‌گیرد و در صورت افزایش رطوبت هشدار می‌دهد. • بعضی دستگاه‌ها به‌جای صدا از ویبره برای بیدار کردن شخص استفاده می‌کنند. این مدل برای بزرگ‌سالان یا کودکانی که نزدیک افراد دیگر می‌خوابند خیلی خوب است چون مانع بیدار شدن بقیه می‌شود.

۴. درمان‌های پزشکی. در موارد جدی شاید لازم باشد از درمان‌های پزشکی برای مدیریت مشکل شب‌ادراری استفاده کرد. در حال حاضر سه نوع دارو معمولاً برای درمان شب‌ادراری تجویز می‌شود. این داروها یا باعث افزایش ظرفیت مثانه می‌شوند یا باعث کاهش تولید ادرار. این سه داروی رایج عبارت‌اند از:

چگونه از شب‌ادراری پیشگیری کنیم؟

دسموپرسین که باعث کاهش تولید ادرار می‌شود. اکسی‌باتینین باعث شل‌ شدن عضلات مثانه و رفع اسپاسم‌های عضلانی آن می‌شود. امیپرامین که باعث می‌شود مثانه ادرار بیشتری را در خود نگه دارد.

۵. ساعت را به‌صورت تصادفی کوک کنید. استفاده از ساعت برای بیدار شدن در طول شب و رفتن به دستشویی به کاهش شب‌ادراری کمک می‌کند. احتمالاً بعد از مدتی بدن به یک ساعت خاص برای بیدار شدن عادت می‌کند و ممکن است این روش اثرش را از دست بدهد بنابراین برای جلوگیری از این مشکل بهتر است ساعت را به‌صورت تصادفی و در ساعت‌های مختلف کوک کنید. با این کار احتمال شب‌ادراری کم می‌شود.

۶. از پزشکتان درباره‌ی درمان جراحی سؤال کنید. اگر این درمان‌هایی که تابه‌حال گفتیم اثر نداشت شاید پزشکتان درمان جراحی را به شما پیشنهاد دهد. این درمان شامل عمل جراحی‌‌ای است که در آن مثانه را دست‌کاری فیزیکی می‌کنند تا بروز شب‌ادراری کم یا متوقف شود. از پزشکتان بخواهید درباره‌ی عمل‌های جراحی زیر اطلاعات بیشتری به شما بدهد:

• تحریک عصب خاجی (Sacral nerve) برای کاهش تحریک‌پذیری عضله‌ی مثانه که منجر به بهبود بی‌اختیاری ادرار می‌شود. • عمل سیستوپلاستی که در آن تکه‌ای از روده را بین دونیمه‌ی مثانه قرار می‌دهند. • عمل میتوکتومی دتروزور که ماهیچه‌های اطراف نزدیک اطراف مثانه را برمی‌دارند تا مقدار انقباض‌ها را کم کنند تا انقباض‌های قوی‌تری امکان‌پذیر باشد.

۷. درمان‌های جایگزین. اگر درمان‌های رایج و معمول نتیجه‌بخش نبودند یا برای شما ناخوشایند بودند می‌توان از درمان‌های جایگزین و طب مکمل هم استفاده کرد. این درمان‌ها را می‌توان به‌تنهایی یا در ترکیب با سایر روش‌ها به کار برد. فهرست زیر برخی از این درمان‌های جایگزین هستند:

• هیپنوتیزم • روان‌درمانی • طب سوزنی • کایروپراتیک یا فن ماساژ و جابجایی ستون فقرات

چگونه از شب‌ادراری پیشگیری کنیم؟

روش سوم: همکاری با پزشک

۱. علل شایع شب‌ادراری را کشف کنید. باوجوداینکه شب‌ادراری تجربه‌ای ناخوشایند است اما علل شناخته‌ای شده‌ای دارد که احتمالاً شما می‌توانید آن‌ها را شناسایی کنید. اگرچه هرکدام از این علل با توجه به‌سلامت عمومی فرد، درجه‌ی اهمیتش می‌تواند فرق کند. نگاهی به این علل شایع بیندازید:

• خوردن بیش‌ازحد مایعات قبل خواب • تولید بیش‌ازحد ادرار یا ظرفیت کم مثانه برای نگه‌داری ادرار • بیدار نشدن همگام احساس نیاز به تخلیه‌ی ادرار • یبوست • مشکلات احساسی و روانی • دیابت • مشکلات اعصاب • عفونت ادراری • داروهای مُدِرْ یا برخی داروهای خواب‌آور

۲. با پزشک خود صحبت کنید. اگر شب‌ادراری مشکل ادامه‌داری برای شما یا فرزندتان شد بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. اگرچه شب‌ادراری در کودکان زیر پنج سال شایع است امکان اینکه مشکلات پزشکی جدی هم موجب آن شده باشد وجود دارد. پزشک شما بعد از شناسایی علت مشکل می‌تواند درمان مقتضی را تجویز کند.

• پزشک قادر است علت بروز شب‌ادراری را تشخیص دهد. • پزشک می‌تواند اطمینان حاصل کند که آیا شب‌ادراری نشانه‌ی مشکلات جدی‌تر پزشکی هست یا نه.

۳. از ملاقات با پزشکتان چه توقعی باید داشته باشید؟ در طی معاینه پزشک از شما یا کودکتان سؤال‌های متنوعی را که به شب‌ادراری مربوط است خواهد پرسید. اینکه از قبل بدانید پزشک چه سؤالاتی را خواهد پرسید کمک می‌کند که بتوانید پاسخ‌های دقیق‌تر و اطلاعات بیشتری را در اختیار پزشک قرار دهید. سؤال‌های زیر را مرور کنید و پاسخ‌های آن را در اختیار پزشک خود قرار دهید:

چگونه از شب‌ادراری پیشگیری کنیم؟

• شب‌ادراری هرچند وقت یک‌بار اتفاق می‌افتد؟ • شب‌ادراری چقدر برای شما مشکل‌ساز شده است؟ • سن فردی که دارای مشکل شب‌ادراری است؟ • برنامه‌ی خواب و بیداری در خانه‌ی شما

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد