داستان حضرت موسی (ع) و ماجرای امروز ما/ برای رسیدن به آرمان‌ها، صبر لازم است/اگر استقامت را فراموش نکنیم، قطعاً پیروزی نصیب خواهد شد

کد خبر: 822753

از جمله داستان‌های عبرت‌آموز قرآنی، که بار‌ها و بار‌ها در آیات مختلف قرآن ذکر شده است، داستان حضرت موسی (ع) و قوم بنی‌اسرائیل است. رهبر انقلاب نیز طی پنج سال اخیر (از سال ۹۲ تا امروز) حداقل شش بار به داستان حضرت موسی (ع) اشاره کرده و برای تحلیل موضوعات روز کشور و جهان، به آن استناد کرده‌اند.

داستان حضرت موسی (ع) و ماجرای امروز ما/ برای رسیدن به آرمان‌ها، صبر لازم است/اگر استقامت را فراموش نکنیم، قطعاً پیروزی نصیب خواهد شد

سرویس سیاسی فردا: از جمله داستان‌های عبرت‌آموز قرآنی، که بار‌ها و بار‌ها در آیات مختلف قرآن ذکر شده است، داستان حضرت موسی (ع) و قوم بنی‌اسرائیل است. رهبر انقلاب نیز طی پنج سال اخیر (از سال ۹۲ تا امروز) حداقل شش بار به داستان حضرت موسی (ع) اشاره کرده و برای تحلیل موضوعات روز کشور و جهان، به آن استناد کرده‌اند. خواندن و شنیدن داستان حضرت موسی (ع)، به روایت رهبر انقلاب خالی از لطف نیست. مخصوصا آنکه با چاشنی تطبیق با مسائل روز کشور همراه است.

بیشتر بخوانید: دو شرط اصلی دست‌یابی به آرمان‌ها از منظر رهبرانقلاب

۱. جمهوری اسلامی وعده کوچک الهی است وَ اَوحَینآ اِلى اُمِ موسى اَن اَرضِعیهِ فَاِذا خِفتِ عَلَیهِ فَاَلقیهِ فِى الیمِّ ... اِنّا رآدّوهُ اِلَیکِ وَ جاعِلوهُ مِنَ المُرسَلین؛ [اینجا]دو وعده است: یک وعده وعده‌ى برگرداندن موسى به مادرش است؛ یک وعده وعده‌ى «جاعِلوهُ مِنَ المُرسَلین» است؛ یعنى آن وعده‌ى عمومى‌اى که به بنى‌اسرائیل داده شده بود که بنى‌اسرائیل منتظر بودند که منجى بیاید... یعنى یک وعده‌ى کوچک از سوى پروردگار تحقّق مى‌یابد، براى اینکه هر انسان اهل تدبّرى از تحقّق این وعده‌ى کوچک، اطمینان پیدا کند که آن وعده‌ى بزرگ تحقّق پیدا خواهد کرد. آنچه از موفّقیت‌ها در طول تاریخ براى بشریت از طریق دین حاصل شده، همان وعده‌هاى کوچک است؛ از جمله جمهورى اسلامى. جمهورى اسلامى هم یکى از همین وعده‌ها است؛ خداى متعال وعده داده بود که اگر مبارزه کنید، اگر صبر کنید، اگر به خداى متعال توکّل کنید، در جایى که گمان آن را نمی‌برید و امید آن را ندارید، به شما قدرت خواهیم داد؛ همین اتّفاق افتاد... بدانیم آن وعده‌ى اصلى، آن کار بزرگ هم اتّفاق خواهد افتاد. (۱۳۹۳/۰۳/۲۱)

۲. اگر من و شما تقوا داشته باشیم خدا با ما است خدای متعال موسی و هارون را مأمور کرد که بروند به سراغ فرعون، خب خیلی کار عظیمی بود که دو نفر آدم تنها، بروند به مقابله و معارضه‌ی با یک قدرت عظیم آن روز؛ قدرت فرعونی یک قدرت بسیار عظیمی بود... اگر من و شما تقوا داشته باشیم خدا با ما است این معیت الهی و با ما بودن خدا، معنایش این است که می‌توان دو نفر آدم تنهای دست خالی را فرستاد به جنگ یک فرعون. (۱۳۹۵/۰۹/۰۳)

۳. خدا با من است در قرآن -سوره‌ی شعرا- می‌فرماید که «فَلَمَّا تَرَاءَى الْجَمْعَانِ»، وقتی‌که دو گروه یعنی گروه حضرت موسی که جلو می‌رفتند و گروه فرعون که پشت سر می‌آمدند، همدیگر را از دور دیدند و این‌قدر به هم نزدیک شدند که می‌توانستند یکدیگر را ببینند، قال اصحـاب موسی انا لمدرکون؛ بنی‌اسرائیل که با موسی بودند، خوفشان برداشت، گفتند که یا موسی! الان به ما می‌رسند؛ «مدرکون» یعنی الان آن‌ها می‌رسند، ما را می‌گیرند و قتل‌عام می‌کنند. موسی چه جواب داد؟ حضرت موسی در جواب گفت: قال کلاّ، هرگز چنین چیزی پیش نخواهد آمد؛ چرا؟ ان معی ربی؛ معیت این است. [گفت]خدا با من است، پروردگار من با من است؛ «کلا ان معی ربی سیهدین». ببینید! معیت الهی این‌قدر اهمیت دارد. (۱۳۹۵/۰۹/۰۳)

بیشتر بخوانید: نسخه ذلت نپیچید!

۴. واقعیت‌های درخشان در سایه اعتماد به وعده‌های الهی است واقعیت‌های درخشان در جمهوری اسلامی که دشمنان ما بدان اعتراف می‌کنند، همه در سایه‌ی اعتماد به وعده‌ی الهی و صبر و مقاومت و استمداد از خداوند به دست آمده است. مردم ما همواره در برابر وسوسه‌ی ضعفائی که در مقاطع اضطراب انگیز، ندای: «انّا لمدرکون» سر می‌دادند، نهیب زده اند که: «کلاّ انّ معی ربّی سیهدین» ... ایستادگی و صبر و بصر و اعتماد به وعده ی: «و لینصرنّ الله من ینصره انّ الله لقوىّ عزیز» خواهد توانست این مسیر افتخار را تا رسیدن به قله‌ی تمدن اسلامی، در برابر امت اسلامی هموار کند. (۱۳۹۲/۰۲/۰۹)

۵. برای رسیدن به آرمان‌ها، صبر لازم است بنی‌اسرائیل... منتظر بودند به‌مجرّدی‌که موسی آمد، دستگاه فرعون کن‌فیکون بشود؛ نشده بود، قرآن می‌گوید آمدند پیش حضرت موسی و گفتند که «اوذینا مِن قَبلِ اَن تَأتِینا وَ مِن بَعدِ ما جِئتَنا»؛ تو که آمدی چه فرقی کرد؟ چه تفاوتی کرد؟ قبل از اینکه بیایی هم ما را آزار می‌کردند، زیر فشار بودیم، حالا هم که آمدی باز زیر فشاریم. ببینید! این آن حالت بی‌صبری بنی‌اسرائیلی است؛ بی‌صبری. حضرت موسی گفت: خب صبر کنید: اِنَّ الاَرضَ لله یورِثُها مَن یشاءُ مِن عِبادِه وَ العاقِبَةُ لِلمُتَّقین؛ تقوا اگر داشته باشید، عاقبت مال شما است؛ صبر لازم است. این حالت را نباید داشته باشید؛ اینکه ما بگوییم چرا نشد، چه‌جوری شد، پا به زمین بزنیم، درست نیست. (۱۳۹۷/۰۳/۰۷)

۶. اگر استقامت را فراموش نکنیم، قطعاً پیروزی نصیب خواهد شد فرعون در مقابل حضرت موسی یک قدرت فائقه‌ای بود؛ زینت، اموال، استعداد، سلاح، پول، همه چیز در اختیار او بود؛ موسی دست‌تن‌ها بود؛ از خدای متعال درخواست کرد، استغاثه کرد؛ خداوند متعال در جواب فرمود: قالَ قَد اُجیبَت دَعوَتُکُما؛ دعای شما دو نفر را -موسی و هارون را- ما قبول کردیم، مستجاب کردیم، امّا شرط دارد: فَاستَقیما وَ لا تَتَّبِعآنِّ سَبیلَ الَّذینَ لا یعلَمون؛ بِایستید، استقامت کنید... اگر ملّت‌ها و زبدگان و نخبگان استقامت را فراموش نکنند، قطعاً پیروزی نصیب خواهد شد. (۱۳۹۶/۰۹/۱۵)

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد