«نقش مردم در حکومت» / قدرت نظام در تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات

کد خبر: 685208

پربسامدترین کلیدواژه رهبرمعظم انقلاب در پیام انتخاباتی و دیدارهای اخیر مسئله «نقش مردم در حکومت» بوده است و ایشان در تحلیل نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری در اظهارنظرهایی مشابه ضمن تأکید بر اینکه پیام اکثریت هفتاد و چنددرصدی مردم پای صندوق‌های رأی، رأی «آری به نظام جمهوری اسلامی» و نشانه «اعتماد عمومی به نظام» و موجب افزایش اعتبار کشور بوده است.

«نقش مردم در حکومت» / قدرت نظام در تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات
«نقش مردم در حکومت» / قدرت نظام در تحقق مشارکت حداکثری در انتخاباتادعای تناقض در کلام رهبری / مصادره رأی مردم برای تأیید نظام؟!
سرویس سیاسی فردا: یکی از کارکردهای انتخابات بویژه انتخابات‌های ریاست‌جمهوری در ایران، فراهم شدن فرصت مشارکت مردم پای صندوق‌های رأی برای بیان خواسته‌ها و نظرات خود است و فارغ از اینکه به چه کسی رأی می‌دهند و چه تفکر و روشی را انتخاب می‌کنند، نقش حضور مردم پیامد و نتایج دیگری نیز به همراه دارد که برخی از روی کج‌فهمی یا عناد از بیان و پذیرش آن انکار می‌کنند!
تحلیل رأِی مردم در انتخابات محور سخنان اخیر رهبر انقلاب؛ «رأی مردم رأی به نظام»
برخی معتقدند یکی از پیامدها و نتایج انتخابات این است که «آرایی که به صندوق‌های رأی ریخته می‌شود، رأی به نظام جمهوری اسلامی و اعتماد به آن است»؛ موضوعی که رهبر معظم انقلاب پس از هر انتخاباتی بر آن تأکید دارند و امسال نیز علاوه بر پیام تشکر به مناسبت حضور مردم در انتخابات، در سخنرانی‌های اخیر خود در جمع زائران حرم امام خمینی (رحمه‌الله علیه) و در دیدارهای رمضانیه با جمعی از دانشجویان و مسئولان کشوری نیز بر آن اصرار ورزیدند.
پربسامدترین کلیدواژه رهبرمعظم انقلاب در پیام انتخاباتی و دیدارهای اخیر مسئله «نقش مردم در حکومت» بوده است و ایشان در تحلیل نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری در اظهارنظرهایی مشابه ضمن تأکید بر اینکه پیام اکثریت هفتاد و چنددرصدی مردم پای صندوق‌های رأی، رأی «آری به نظام جمهوری اسلامی» و نشانه «اعتماد عمومی به نظام» و موجب افزایش اعتبار کشور بوده است.
بیشتر بخوانید: بیانیه خبرگان رهبری پیرامون نقش مردم در حکومت اسلامی
ادعای تناقض در کلام رهبری؛ «مصادره رأی مردم به نفع نظام»
اما مخالفان این نظریه معتقدند حضور مردم ربطی به تأیید نظام ندارد و چه بسا اینکه براساس دیدگاه‌های نامزد منتخب، رأی مردم در نقطه مقابل نظام نیز قرار داشته باشد؛ مخالفان معتقدند رهبر ایران پس از انتخابات رأی مردم را به نفع نظام مصادره می‌کند و این ادعا که «رأی مردم رأی به نظام است» حتی با دیگر نظرات ایشان در خصوص انتخابات نیز در تضاد است!
مخالفان با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب در دعوت مردم برای شرکت در انتخابات که بارها فرموده‌اند «حتی کسانی که نظام و رهبری را قبول ندارند در انتخابات شرکت کنند» معتقدند چگونه این توصیه با دیگر گزاره ایشان که «رأی افراد در انتخابات رأی به نظام اسلامی و اعتماد به آن است» قابل جمع و تحلیل است؟! اینان با طرح این سؤال که «چگونه رأی یک مخالف نظام رأی به نظام است؟» این نتیجه‌گیری را مطرح می‌کنند که اصولاً رأی مردم ربطی به نظام جمهوری اسلامی و اعتماد به آن ندارد.
انتخابات
تاریخ مصرف حرف‌های آقا برای ما چقدر است؟ اینجا بخوانید
برای پاسخ به این شبهه و کج‌فهمی و عناد این جماعت غافل یا مغرض 2 نکته زیر قابل تأمل است:
1) اعتماد به سازوکار انتخابات / انتخاب بین افراد مورد تأیید نظام
حضور مردم پای صندوق‌های رأی، گواه روشنی بر اعتماد مردم به نظام است؛ هم سندی بر صحه گذاشتن بر سازوکار نظارتی شورای نگهبان است و هم اعتراف به رعایت قانونمدارانه در سرنوشت رأی مردم به عنوان حق‌الناس از سوی نظام. دور از عقلانیت است فردی حاضر باشد به کسی رأی دهد که از فیلتر نظام رد شده و مورد تأیید نظام جمهوری اسلامی است و آنگاه همچنان مدعی باشد سازوکار انتخابات ایران را قبول ندارد! یا از عجایب تلخ و مضحک روزگار است فردی اعتقاد به تقلب نظام در انتخابات و جابه‌جاکردن رأی مردم را داشته باشد، اما همچنان حاضر به شرکت در انتخاباتی نمایشی و فرمایشی شود و خود را در بازی نظام شریک کند!
منطق و عقل سلیم حکم می‌کرد همه آنانی که در انتخابات سال 88 بر طبل توخالی تقلب در انتخابات کوبیدند و نظام را به دستکاری در آرا و مهندسی انتخابات متهم کردند، برای همیشه شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی را تحریم می‌کردند اما نه تنها اعتماد آحاد جامعه به سازوکار انتخابات در ایران مخدوش نشد بلکه می‌بینیم مدعیان دیروز، خود در داخل و خارج از کشور ساعت‌ها برای انداختن رأی خود در صندوق‌ها به انتظار می‌ایستند و این خواسته یا ناخواسته همان سند تأیید نظام جمهوری اسلامی و قدرت نظام برای نمایش اثبات اعتماد مردمی به خود است.
2) ایفای نقش در تحقق هدف اول نظام در مشارکت حداکثری در انتخابات
اولویت اول نظام جمهوری اسلامی در هر انتخاباتی «مشارکت حداکثری مردم» بوده و بارها این هدف از سوی رهبر معظم انقلاب به صراحت بر آن تأکید و «انتخاب اصلح» در اولویت‌های بعدی ذکر شده است. در سیره حکومت‌داری نظام جمهوری اسلامی انتخاب نامزد صالح با مشارکت حداکثری به انتخاب نامزد اصلح با حداقل مشارکت ترجیح داده می‌شود و این اهمیت حضور و پشتوانه محکم آرای حداکثری را برای نظام اسلامی نشان می‌دهد و هرکس با هر عقیده و فکری در تحقق این هدف گام بردارد لاجرم نظام جمهوری اسلامی را تأیید کرده است.
مسلماً تحقق حضور مشارکت حداکثری در انتخابات، موفقیتی برای نظام جمهوری اسلامی خواهد بود و حال اگر نظام بتواند همه ایرانیان داخل و خارج کشور را با هر سلیقه و گرایش به پای صندوق‌های رأی بیاورد به هدف خود دست‌یافته است. بی‌شک این قدرت نظام و رهبری است که حتی توانسته یک ضدنظام را هم با خواسته خود همراه کند و ضدانقلاب را در زمین خود بازی دهد! ضدنظامی که پای صندوق رأی نظام جمهوری اسلامی حاضر می‌شود و به زعم خود آمده تا به کسی رأی دهد که با نظام زاویه دارد و یا آمده با رأیش از به قدرت رسیدن نامزد حکومتی و مورد تأیید نظام جلوگیری کند، خواسته یا ناخواسته اولویت اول نظام -حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رأی- را محقق کرده است و منطقی است این به حساب اعتبار و قدرت نظام گذاشته ‌شود.
خلاصه اینکه در نبرد میدان دموکراسی، درصد مشارکت‌ حضور مردم، اعتباربخش و قدرت‌آفرین برای هر نظامی خواهد بود؛ یادمان باشد «مصیبت، آن‌روزی است که مردم پشت کنند به صندوق رأی؛ این مصیبت است؛ و دشمن این را می‌خواهد.». «سیاهی لشکر» خواه یا ناخواه اعتبار و قدرت لشکر است؛ اینکه در لشکر مدافعان جمهوری اسلامی، فرمانده توانسته عده‌ای را هم در میدان مبارزه زیر علَم خود جمع کند که حتی وی را هم قبول ندارند، گویای قدرت و اعتبار لشکر در این میدان مبارزه است حتی اگر سیاهی لشکرها دنبال غنیمت آمده باشند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت