چه کسانی با بیانات رهبر انقلاب غیرصادقانه رفتار کردند؟

کد خبر: 1039732

بیانات مقام معظم رهبری آشکارا به‌هم‌زدن دقیق و عمیق این نکته است که اساساً دوقطبی واقعی در کشور، دوقطبی مذاکره یا عدم مذاکره نیست که برخی حامیان دولت و حتی گروه کوچکی از منتقدان دولت به آن دامن می‌زنند.

چه کسانی با بیانات رهبر انقلاب غیرصادقانه رفتار کردند؟

خبرگزاری تسنیم: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب روز چهارشنبه در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد سپهبد شهید سردار سلیمانی و خانواده آن شهید والامقام، به مسئله مهم خنثی‌سازی تحریم‌ها پرداختند.

ایشان با تأکید بر اینکه "بیش از آنکه به‌فکر رفع تحریم باشیم بر خنثی کردن آن تمرکز کنیم"، به مسئله رفع تحریم‌ها نیز اشاره کرده فرمودند: نمی‌گوییم دنبال رفع تحریم نباشیم، چرا که اگر بتوان تحریم را رفع کرد، حتی یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم، اگرچه اکنون چهار سال است که تأخیر شده و از سال 95 که بنا بود همه تحریم‌ها یک‌باره برداشته شود، تا امروز نه‌تنها تحریم‌ها برداشته نشد بلکه زیادتر هم شد.

رهبر انقلاب در ادامه راه رفع تحریم‌ها را "روش درست، عاقلانه، ایرانی ـ اسلامی و عزتمندانه" دانستند و تأکید داشتند "تمرکز عمده باید بر خنثی‌سازی تحریم‌ها باشد که ابتکار آن به‌دست شماست." و از مسئولان خواستند همان‌طور که می‌گویند باید با دنیا مذاکره کرد، با عنصر داخلی نیز مذاکره و اختلافات را حل کنند.

این بیانات رهبر انقلاب درباره رفع تحریم‌، با تحریف‌هایی مواجه شده است؛ گروهی که از سابق وانمود می‌کردند رهبر انقلاب اساساً علاقه‌ای به رفع تحریمها ندارد این روزها و هفته‌ها هم تلاش می‌کنند که این بخش از بیانات ایشان را یا سانسور یا مصادره به مطلوب کنند.

چه کسانی با بیانات رهبر انقلاب غیرصادقانه رفتار کردند؟

اما از سوی دیگر، برخی روزنامه‌های جریان حامی دولت هم از سوی دیگری به تحریف گسترده پرداختند و برخورد "نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَ نَكْفُرُ بِبَعْضٍ" با آن داشتند. روزنامه‌های اعتماد، شرق، همشهری، ابتکار، آرمان ملی، شهروند، مردم‌سالاری و سازندگی با تیتر کردن این عبارت که "برای رفع تحریم‌ها حتی یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم" و بدون برجسته‌سازی وجه دیگری از فرمایشات ایشان در هفته‌های گذشته و حتی همین دیدار مورد اشاره که مهمترین راه برای رفع تحریمها را ناامید کردن غرب از وادادگی ایران توصیف می‌کردند، این رسانه‌ها این‌گونه القا کردند که برای حل مشکلات کشور راهی جز رفع تحریم‌ها آن‌هم با همان روشی که جریان توافق بد می‌گوید، وجود ندارد! و رفع تحریم‌ها نیز مستلزم مسیری است که در 7 سال گذشته طی شده است.

بیانات مقام معظم رهبری آشکارا برهم زدن دقیق و عمیق این نکته است که اساساً دوقطبی واقعی در کشور، دوقطبی مذاکره یا عدم مذاکره نیست که برخی حامیان دولت و حتی گروه کوچکی از منتقدان دولت به آن دامن می‌زنند. دوقطبی واقعی بر سر عقلانیت و عدم عقلانیت تنظیم مناسبات با دشمن غدّاره‌ای مانند آمریکاست. عقلانیت جمهوری اسلامی صراحتاً قوی شدن و مقاومت فعال را توصیه می‌کند، تجویزی که هم دشمن را وادار به رفع تحریمها می‌کند و همزمان و مهمتر از آن این تحریمها را خنثی می‌کند.

بدیهی است که اگر مواجهه قدرتمندانه و عاقلانه ایران محاسبات دشمن را به‌نحوی رقم بزند که غرب غارتگر و مدافعان او احساس کنند تحریم ایران بیشتر به‌ضرر آنهاست و یا تأثیری ندارد، چه‌راهی غیر از برداشتن تحریمها خواهند داشت؟ و یا در این صورت حتی اگر ادامه دهند چه‌کسی پیروز خواهد بود؟

ایشان تلاش برای رفع تحریم‌ها را نه‌تنها نفی نکرده‌اند بلکه آن را لازم و ضروری دانستند اما با دو پیش‌فرض مهم که متأسفانه در مذاکراتی که به برجام منتهی شد این دو مسئله رعایت نشد و در نهایت موجب تشدید تحریم‌ها شد؛ اول اینکه، روش رفع تحریم باید درست و عاقلانه و عزتمندانه باشد و در ثانی، مهم‌تر از رفع تحریم بی‌اثر کردن آن و تلاش برای مستأصل کردن طرف مقابل در استفاده از حربه‌ تحریم است. اگر با استفاده از ظرفیت‌های درونی کشور، موتور اقتصاد به حرکت دربیاید، بلاشک طرف غربی نیز از سر ناچاری و استیصال مجبور به عقب‌نشینی خواهد بود که در سخنان اخیر مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره شد: "باید در همه عرصه‌ها از جمله اقتصاد، علم و فناوری و دفاعی قوی شویم چون تا قوی نشویم دشمنان از طمع، تعرض و تجاوز دست بر نخواهند داشت."

متأسفانه همان‌طور که سال 92 و در زمان روی کارآمدن آقای روحانی، استفاده از عباراتی همچون "خزانه خالی" یا "مواجه بودن دولت با انبوهی از بدهی" این پالس و سیگنال را به طرف غربی فرستاد که ایران در شرایطی است که هرگونه قراردادی را می‌توان به او تحمیل کرد و به‌ازای آن، امتیازات فراوانی گرفت، حال بعد از گذشت 7 سال، حال‌وهوای سال 92 با روی آمدن جو بایدن بار دیگر در حال تکرار شدن است و برخی جریان‌ها می‌خواهند با فرستادن سیگنال ضعف و استیصال، طرف مقابل را برای وارد کردن هرگونه فشاری بر ایران آماده کنند، مسیری که یک بار در مسئله برجام طی شد و نتیجه آن تشدید تحریم‌ها و تضعیف اقتصاد و پایین آمدن سطح معیشت مردم و فرصت‌سوزی 7ساله در استفاده از سایر ظرفیت‌های اقتصادی و بین‌المللی بود. این جریان در حقیقت با تحریف سخنان روز گذشته رهبر انقلاب، مسیر عقلانی‌ای را که ایشان برای حل مشکلات ـ چه از طریق رفع تحریم و چه خنثی‌سازی آن ـ پیشنهاد کردند نادیده گرفتند و نشان می‌دهد همچنان بر مسیر غیرعقلانی‌ای که در سالهای گذشته آن را تجربه کرده بودند اصرار دارند و با تحریف جریان عقلانی نظام نیز در حقیقت، مسیری را پیشنهاد می‌کنند که به تشدید تحریم‌ها منجر خواهد شد. و البته گروه کوچکی نیز در سوی دیگر، بدون تبیین عقلانی و دقیق این موضع جمهوری اسلامی، مسیر را برای دولتی‌ها به‌منظور ساختن دوقطبی‌های جعلی ساده می‌کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت