آیا ترامپ این بار هم به استراتژی "مرد دیوانه" روی می آورد؟/ کاخ سفید هنوز در خصوص شکست ترامپ تردید دارد/ احتمال دارد ترامپ کنترل خود را از دست بدهد!

کد خبر: 999959

جدال ترامپ با شهردار و فرماندار شهر "سیاتل"، مولد تحلیلهای تازه ای در فضای داخلی آمریکا بوده است. عده ای معتقدند که ترامپ قصد دارد با بزرگنمایی آنچه در بخشهای کوچکی از سیاتل رخ داده و شناسایی این پدیده به عنوان "اشغال آمریکا توسط معترضین"، سرکوب معترضین را توجیه کرده و متعاقبا، آرای ملی گرایان افراطی و سفید پوستان طرفدار تبعیض نژادی را به صورت کامل در سبد آرای انتخاباتی خود به گردش در آورد.

آیا ترامپ این بار هم به استراتژی "مرد دیوانه" روی می آورد؟/ کاخ سفید هنوز در خصوص شکست ترامپ تردید دارد/ احتمال دارد ترامپ کنترل خود را از دست بدهد!

آیا ترامپ این بار هم به استراتژی

به گزارش فردا نیوز، ماجرای سیاتل از کجا شروع شد ؟

پس از تصرف بخشی از شهر سیاتل توسط معترضین به نژادپرستی، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پیامی توئیتری شهروندانی که در ایالت واشنگتن در اعتراض به قتل جورج فلوید توسط پلیس به خیابان‌ها آمده‌اند را «آشوبگران زشت» خواند و از فرماندار ایالت واشنگتن و شهردار سیاتل خواست که با آنها برخورد کنند.وی در پیام توئیتری وی نوشت : "جِی اینسلی فرماندار ایالت واشنگتن و شهردار سیاتل، طوری به بازی گرفته شده و دست انداخته شده‌‌اند که هرگز کسی در کشور فوق‌العاده ما شاهد چنین چیزی نبوده است." وی افزود: «همین حالا شهرتان را پس بگیرید. اگر این کار را نکنید، من انجامش می‌دهم. این یک بازی نیست. این آشوبگران زشت باید فوراً متوقف شوند. بجنبید!"

آیا ترامپ این بار هم به استراتژی آیا ترامپ به استراتژی "مرد دیوانه" روی می آورد؟

سوال اصلی اینجاست که آیا ترامپ در قبال اعتراضات اخیر آمریکا، سعی دارد خود را سیاستمداری خشمگین و غیر قابل پیش بینی نشان دهد؟ پاسخ این سوال تا حدودی منفی است زیرا هرگونه اقدام پرهزینه ترامپ در قبال معترضین، می تواند عواقب انتخاباتی سختی برای وی داشته باشد. مانند تاکید وی بر استفاده از ارتش در سرکوب اعتراضها که حتی با مخالفت مارک اسپر وزیر دفاع کابینه اش مواجه شد. استراتژی «madman» همان فرمول و قالب رفتاری ترامپ طی سالهای اخیر محسوب می شود. استراتژی (مرد دیوانه) را اولین بار ریچارد نیکسون سی و هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا عملیاتی کرد. طراح اصلی این ایده از هنری کیسینجر سیاستگذار برجسته آمریکایی بود. مطابق تعریف اولیه نیکسون، در این استراتژی باید رئیس‌جمهور آمریکا از خود رفتارهای دیوانه‌وار و غیرقابل پیش‌بینی نشان دهد تا رقبا و کشورهای خارجی این کشور درگیر ترس و واهمه شوند.با این حال ترامپ مخاطب این استراتژی را علاوه بر کشورهای خارجی، مردم آمریکا قرار داده است!

ترامپ هنوز به نقطه انفجار نرسیده است!

آیا ترامپ این بار هم به استراتژی

شاید یکی از دلایلی که ترامپ هنوز به استراتژی "مرد دیوانه" در قبال اعتراضات فکر می کند، این است که نسبت به شکست خود در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 اطمینان پیدا نکرده است. در استراتژی مرد دیوانه، محاسبات یک سیاستمدار( ترامپ) به صورتی کامل و کنترل شده صورت می گیرد و اهداف و ابزارهای وی نیز مشخص است. اما زمانی که استراتژی مرد دیوانه، به "رفتارهای دیوانه وار" تبدیل شود، یعنی دیگر جایی برای کنترل صحنه از سوی کاخ سفید وجود ندارد! انتشار نتایج نظرسنجی اخیر شبکه سی ان ان، خشم ترامپ را به شدت برانگیخته است. درا ین نظرسنجی تاکید شده است که اختلاف میان بایدن و ترامپ به 14 درصد رسیده و شانس ترامپ برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری به شدت کمرنگ شده است. کمپین انتخاباتی ترامپ در نامه ای در این خصوص خطاب به رئیس شبکه سی ان ان نوشته است : ""نظرسنجی اخیر شبکه سی ان ان به گونه ای صورت گرفته است که رأی دهندگان آمریکایی را از طریق یک پرسشنامه مغرضانه ، رای دهندگان آمریکایی را گمراه کرده است. این موضوع غیر قابل قبول است. این یک نظرسنجی وحشتناک و یک طنز تلخ محسوب می شود. این نظرسنجی کاملا نادرست است. "

آیا بازی در این نقطه متوقف می شود؟

اما سوال اصلی اینجاست که چرا ترامپ تا این اندازه از کاهش محبوبیت خود در بحبوحه اعتراضات نژادپرستانه خشمگین است؟ واقعیت امر این است که انتشار نتایج این نظرسنجی، آن هم در بحبوحه اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا، پیام شکست ترامپ در مقابل بایدن را به جامعه آمریکا مخابره کرده است. با این حال نوع مواجهه ترامپ با این نظرسنجی و نظرسنجی های مشابه نشان می دهد که وی هنوز شکست خود در انتخابات را قبول نکرده است. اگر ترامپ به نقطه ای برسد که دیگر شانسی برای پیروزی خود در انتخابات( حتی در حد درصدی اندک) قائل نباشد، در آن زمان تبدیل به فردی غیر قابل کنترل برای جامعه آمریکا خواهد شد. در آن زمان، احتمال انتقام گیری وی از شهروندان آمریکایی ( در صورتی که تمایل به حضور مجدد وی در کاخ سفید نداشته باشند) و از همه مهم تر، رقبای انتخاباتی وی به شدت افزایش خواهد یافت. بسیاری از استراتژیستهای آمریکایی معتقدند که ترامپ دارای یک ایدئولوژی، فکر و دکترین نیست و دقیقا به مثابه یک "قمارباز"، پدیده های پیش روی خود را بر اساس هزینه ها و فواید آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. ترامپ هنوز به آن مرحله نرسیده است! او هنوز کمی مراقب رفتارهای خود در قبال اعتراضات و پدیده های دیگر است، هر چند که به نظر می رسد در صورت استمرار روند کاهشی آرای وی در نظرسنجی های عمومی و ایالتی، ضریب ریسک پذیری و انتحار سیاسی وی در آمریکا افزایش یابد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت