قوامی: نهاد‌های موازی پایشان را از اقتصاد کشور بیرون بکشند

کد خبر: 983697

نایب رئیس کمیسیون برنامه گفت: مجلس یازدهم باید نگاه خود را تغییر دهد، چرا که با اقدامات احساسی نمی‌توان جهش تولید ایجاد کرد.

قوامی: نهاد‌های موازی پایشان را از اقتصاد کشور بیرون بکشند

باشگاه خبرنگاران: هادی قوامی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت ابلاغ شعار سال جدید مبنی بر «جهش تولید» اظهار کرد: جهش تولید شعار بزرگی است که همت بالایی می‌طلبد، چرا که رشد اقتصادی ما در سال گذشته کاهش یافت.

قوامی گفت: به دلیل شیوع بیماری کرونا وضعیت نابسامانی را در حیطه کسب و کار شاهد هستیم پس تحقق شعار «جهش تولید» نیازمند اجرای الزاماتی است، چرا که در غیر این صورت رویایی بیش نخواهد بود.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برای اینکه تولید کشور جهش یابد لازم است که توجه به توان داخلی معطوف شود، البته این کار باید توسط دولت شروع شود به این معنا که تشکیلات قوه مجریه تهیه ملزومات مورد نیاز خود را به صنعتگران داخلی بسپارد، همچنین مردم باید مایحتاج مورد نیاز خود را از میان کالاهای ساخت داخل انتخاب کنند، بنابراین اگر این موارد عملی شود جهش تولید تا حدود بالایی کلید خواهد خورد. دولت از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنند/ قاچاق راه تحقق «جهش تولید» را سد می‌کند

قوامی تصریح کرد: نهادهایی که زیر نظر رهبر انقلاب فعایت دارند مانند ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، بنیاد مستضعفان و آستان مقدس امام رضا(ع)، باید برای تحقق فرمایش ایشان تمام قوا تلاش خود را به کار گیرند، به عنوان مثال یکی از ملزومات اداره حرم‌های مقدس گلاب است و این درحالی‌ است که بازار این محصول در دست دلالان قرار دارد، بنابراین باید نظارت شود که این نیاز از طریق تولیدکنندگان تأمین شود، در خراسان شمالی حداقل می‌توان ۱۰ هزار هکتار از منابع ملی را به کاشت گل محمدی اختصاص داد تا هم اشخاص زیادی از این طریق دارای شغل شوند و هم تولید گلاب افزایش یابد.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از آفت‌های کشور ما که لطمه بزرگی به تولید کشور وارد کرده است، قاچاق کالاست، ۱۲ میلیارد دلار کالا از طریق قاچاق به کشور وارد می‌شود که باید دست آن از اقتصاد کشور کوتاه شود چراکه در غیراین‌صورت تولید ملی جهش نخواهد کرد.

او افزود: بسیاری از این کالاهای قاچاق در بازار و مترو به فروش می‌رسند و این امر تولیدکنندگان داخلی را با مشکل مواجه کرده است، البته صنعتگران داخلی باید تلاش کنند تا کیفیت محصولات خود را به حد قابل قبولی بالا ببرند که بتوانند با تولیدات خارجی رقابت کنند. بانک مرکزی نقدینگی کشور را به سمت تولید سوق دهد/ نهاد‌های موازی پایشان را از اقتصاد کشور بیرون بکشند

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نهادهای پولی و مالی باید برای تحقق شعار «جهش تولید» تسهیلات مناسبی در اختیار صنعتگران و واحدهای تولیدی قرار دهند، البته قانونی در سال گذشته توسط نمایندان مجلس با عنوان «رِبح مرکب» در دست بررسی قرار داشت که به موجب آن تسویه بدهی بدهکاران در مدت زمان طولانی صورت می‌گیرد و این امر به نوعی موجب حمایت از تولیدکنندگان و «جهش تولید» می‌شود.

قوامی تصریح کرد: امیدوارم تا خرداد ۹۹ این قانون عملیاتی شود، چرا که در این صورت بار سنگینی از دوش تولیدکنندگان برداشته خواهد شد. کارآفرینان در خط مقدم «جهش تولید» قرار دارند

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: لازم است که فضای کسب و کار برای تولید روان و شفاف شود، چرا که ما دارای رتبه ۱۲۸ هستیم و طبیعتا لازم است که این رقم کاهش پیدا کند، بنابراین قوه قضاییه، مجلس یازدهم و دولت کمک کنند تا نهاد‌های موازی پایشان را از اقتصاد کشور بیرون بکشند و مردم بتوانند بیشتر در عرصه تولید نقش داشته باشند.

قوامی ادامه داد: لازم است که شرایط کشور برای کارآفرینی مساعد شود، چرا که در حال حاضر شرایط نابسامانی بر این حوزه حیاتی حاکم است و از سال ۸۴ تا ۹۵ بیش از ۴۳۰ هزار کارآفرین در اقتصاد کشور نابود شده که اگر حقیقتا بخواهیم شعار سال را تحقق ببخشیم نباید از توجه ویژه و خاص به کارآفرینان غافل شویم و بدانیم که این قشر در خط مقدم «جهش تولید» قرار دارند.

او بیان کرد: معتقدم که باید برای ارتقای اقتصاد و رونق تولید کشور، بینش مدیران تغییر کند، چرا که طرز فکر اشتباه صد بار بیشتر از کرونا به پیکره کشور و معیشت مردم ضربه وارد می‌کند.

قوامی با بیان اینکه سال ۹۹ می‌تواند با همت مسئولان نقطه عطفی برای «جهش تولید» در کشور باشد،افزود: معتقدم اگر کار تولید را با قدرت آغاز کنیم ۱۰ سال بعد اقتصاد بسیار قدرتمندی خواهیم داشت، اما اگر عمل به شعار سال تنها به برگزاری همایش،گفتاردرمانی و چاپ بروشور معطوف شود جهش تولید عملیاتی نخواهد شد.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس یازدهم باید نگاه خود را تغییر دهد، چرا که با اقدامات احساسی و هزینه‌ای نمی‌توان «جهش تولید» ایجاد کرد، اکثر ضربه‌هایی که به تولید کشور وارد شده به دلیل افزایش هزینه‌ها و کاهش کارایی بوده است، بنابراین مجلس و دولت باید با عنایت به تولیدگران راه کسانی که نفس بخش خصوصی را گرفته‌اند را سد کنند، در غیر این‌صورت رکود افزایش پیدا کرده و همین تولید کج دار و مریض فعلی از بین خواهد رفت.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت