ایزدی: زیرساختهای ایران برای مهار کرونا بهتر از آمریکاست
کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه آمریکا جزء کشورهای بسیار آسیبپذیر در برابر کرونا است، گفت: درصد بسیاری از مردم آمریکا، بیمه ندارند و وضعیت «مرخصی استعلاجی» در این کشور وجود ندارد.
خبرگزاری فارس: فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به شیوع بیماری کرونا در آمریکا گفت: مشکل کرونا در آمریکا بسیار گسترده است. امروز در خبرها داشتیم که فرماندار ایالت اوهایو (Ohio) اعلام کرده که حداقل ۱۰۰ هزار نفر در این ایالت به کرونا مبتلا شدهاند. اگر همین آمار نسبت به کل آمریکا صدق کند، درواقع یعنی بیش از سه میلیون نفر در آمریکا کرونا دارند. جمعیت آمریکا ۳۲۷ میلیون است که یک درصد آن، بیش از ۳ میلیون نفر را شامل میشود.
*آمریکا اعلام رسمی آمار کرونا را ممنوع کرده است
وی با بیان اینکه دولت آمریکا از روز دوشنبه، آمار رسمی مبتلایان به کرونا را متوقف کرده است، گفت: آماری که اعلام میشود، بهشکل پراکنده از ایالتهای مختلف بهدست میآید، امّا دولت آمریکا دیگر آمار رسمی ارائه نمیدهد.
کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه آمریکا جزء کشورهای بسیار آسیبپذیر در برابر کرونا است، در بیان علّت این موضوع گفت: درصد بسیاری از مردم آمریکا، بیمه ندارند و وضعیت «مرخصی استعلاجی» در این کشور وجود ندارد.
* ۷۹ درصد آمریکاییها فاقد مرخصی استعلاجی هستند
ایزدی ادامه داد: در روزهای گذشته نشریات آمریکایی نوشتند که در صنعت غذا ۷۹ درصد مردم، فاقد مرخصی استعلاجی هستند. یعنی اگر کسی مریض بشود و سر کار نرود حقوق نمیگیرند و از آنجایی که مشکلات مالی هم دارد و سر کار نرفتن به آنها ضربه میزند، مجبور هستند در محل کار خود حاضر شوند و همین باعث میشود که احتمال ابتلا و انتقال کرونا بالا رود.
وی با بیان اینکه سرعت شیوع کرونا در آمریکا از بسیاری از کشورها از جمله چین بیشتر خواهد بود، اظهار داشت: سیستم حکومتی چین متمرکز است و با توجه به وجود طبقه کمونیستی و محیط بسته این کشور، دولت چین خیلی راحت تر میتواند، ویروس کرونا را کنترل کند تا جایی مثل آمریکا با همه مشکلاتی که در سیستمش وجود دارد.
* تست کرونا برای هر آمریکایی ۱۳۳۱ دلار است
ایزدی، بالا بودن هزینه تست کرونا در آمریکا را مورد اشاره قرار داد و گفت: «کَتی پورتر» نماینده کنگره آمریکا اعلام کرد که «هزینه تست کرونا برای هر شهروند آمریکایی، ۱۳۳۱ دلار است». این در حالی است که خیلیها در آمریکا چنین پولی ندارند، بنابراین اصلاً تست نمیدهند.
وی ادامه داد: چنانچه فردی بیمه داشته باشد و بیمهاش بپذیرد، میتواند با کمک بیمه، تست را انجام دهد، چرا که بیمهها در آمریکا یک شرایط خاص دارند و مثلاً میگویند دو هزار دلار را در سال از جیب خودتان بپردازید و اگر هزینههای شما بیشتر از این رقم شد، ما تقبل میکنیم.
*آمریکا بیمه درمانی قوی ندارد
ایزدی با بیان اینکه آمریکا از بیمههایی قوی بهره نمیبرد، گفت: اگرچه آمریکا در حوزه پزشکی، بعضاً پیشرفت میکند و دانشگاههای این کشور، پژوهشهایی را انجام میدهند و پیشرفتهای خوبی هم حاصل میشود، امّا در حوزه بهداشت و درمان درصد قابل توجهی از مردم، مشکل دارند. خانم کتی پُرتر میگوید ۳۳ درصد مردم آمریکا دکتر نمیروند چون اصلاً پول ندارند.
*آمریکا برای استفاده از حمله بیولوژیک محدودیت اخلاقی ندارد
وی درباره احتمال حمله بیولوژیک بودن ویروس کرونا گفت: نکاتی که درباره آسیبپذیر بودن آمریکا از کرونا گفته شد، به این معنی نیست که دولت آمریکا محدودیت اخلاقی دارد. حمله بیولوژیک که یک موضوع پنهان است؛ آنها بهصورت آشکار به هیروشیما و ناکازاکی حمله شیمیایی کردند و بیش از ۲۲۶ هزار نفر را از بین بردند.
کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: از طرفی، آمریکا سالهاست در حوزه جنگهای بیولوژیک کار کرده و مراکز متعدد جنگهای بیولوژیک دارد. بنابراین یک احتمال این است که ویروس کرونا کار دولت آمریکا نباشد و یک بیماری است که ایجاد شده و آمریکا را هم بیشتر از خیلی کشورها متأثر کرده است. این احتمال هم وجود دارد که کار آمریکاییها باشد.
*اگر کرونا کار آمریکا باشد، این کشور خطای بزرگی مرتکب شده است
ایزدی افزود: چنانچه گزینه دوم درست باشد، آمریکا خطای بسیار بزرگی را انجام داده است. چون در دنیای امروز، وقتی ویروسی را در شهری در چین گسترش دهیم، در کل دنیا پخش میشود. بنابراین اگر دولت آمریکا یا یک نهاد نظامی یا اطلاعاتی این کشور، پشت سر شیوع این ویروس باشند، این یک فاجعه انسانی و خطای بسیار بزرگ است، چرا که نفهمیدهاند که در نهایت این ویروس، خودشان را هم متأثر میکند.
وی تصریح کرد: البته قضاوت نهایی درباره اینکه آیا این ویروس کار آمریکا بوده یا خیر، در حوزه تخصص ما نیست.
*زیرساختهای ایران و چین برای مهار کرونا بهتر از آمریکاست
ایزدی با بیان اینکه کشورهایی مثل چین و ایران بهتر از آمریکا میتوانند با ویروس کرونا مقابله کنند، خاطرنشان کرد: ما در ایران مرخصی استعلاجی داریم و این برای شرکتهای خصوصی هم یک قانون است که اگر فردی به سر کار نرود و آخر سر، سند دکتر را ارائه دهد، میتواند از حقوق خود بهرهمند شود، امّا در آمریکا چنین چیزی وجود ندارد.
کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: زیرساختهایی در ایران وجود دارد که کار مقابله با کرونا را برای ملت ایران راحتتر میکند.
دیدگاه تان را بنویسید