ناصر ایمانی: فاصله نفر نخست با دوم نشان میدهد که بسیاری از مردم تنها به قالیباف رأی داده و فقط او را تأیید کردهاند
پرونده قالیباف نزد مردم ایران و بهویژه مردم تهران کاملاً روشن و درخشان است/ تا سالها هیچ شهرداری در تهران نمیتواند اقداماتی همسنگ فعالیتهای قالیباف انجام دهد/ قالیباف تهران را برای مدت طولانی از هرگونه فعالیت شهرسازی بینیاز کرد/ فاصله نفر نخست با دوم نشان میدهد که بسیاری از مردم تنها به قالیباف رأی داده و فقط او را تأیید کردهاند/ کاهش نسبی مشارکت قابل پیشبینی بود، چون وضعیت کشور در هیچ دورهای اینگونه نبوده است/ شرایط بد اقتصادی موجب وارد آمدن فشار بالا به مردم و ناامیدی و بیانگیزگی آنها برای شرکت در انتخابات شده است/ وعدههای عمل نشده قوه مجریه اعتماد عمومی را کاهش داده و مردم بیاعتمادی خود به دولت را با شرکت نکردن در انتخابات نشان دادند/ حوادثی که در چندماهه منتهی به انتخابات رخ داد بهویژه افزایش قیمت ناگهانی بنزین و شیوع بیماری کرونا با ایجاد حالت روحی نگران، مضطرب و ناامید در مردم موجب کاهش مشارکت در انتخابات شد/
سرویس سیاسی فردا: ناصر ایمانی در توضیح علت اقبال عمومی شهروندان تهرانی به دکتر محمدباقر قالیباف و رأی بالایی که وی در انتخابات مجلس یازدهم به دست آورد، اظهار کرد: آقای قالیباف یکی از بالاترین درصد آرای نفر نخست شهر تهران را در همه دورههای انتخابات مجلس به دست آورده است و طبق بررسی من تنها در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی بوده است که آقای ناطق نوری درصد کمی بالاتر از آقای قالیباف رأی آورده است. وی با اشاره به اینکه علت این موضوع کاملاً مشخص است، گفت: آقای قالیباف پروندهای بسیار روشن، نزد مردم ایران دارد و دستکم در مورد شهروندان تهرانی با قطعیت میتوان گفت که پرونده ایشان کاملاً روشن و درخشان است. این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: به نظرم فعالیتهای آقای قالیباف در دوره ۱۲ ساله شهرداری تهران بهگونهای بوده است که تا سالیان سال پسازاین هیچ شهرداری نمیتواند اقداماتی در سطح فعالیتهای ایشان انجام دهد. وی افزود: درواقع قالیباف تهران را برای مدتها از هرگونه فعالیت شهرسازی بینیاز کرد و هرچه که تهران به آن نیاز داشت فراهم کرد و این اقدامات در نظر مردم بسیار قابلتوجه بود. ایمانی با اشاره به فعالیتهای قالیباف در دوره فرماندهی نیروی انتظامی و کارنامه روشنی که او از خود بر جای گذاشته است، خاطرنشان کرد: با توجه به همه این مسائل طبیعی بود که عده بسیاری از مردم بیایند و فقط به آقای قالیباف رأی بدهند و هنگامیکه ما به فاصله نفر نخست و دوم تهران توجه میکنیم، روشن میشود که چه تعداد زیادی از مردم تنها بهصورت تک رأی به آقای قالیباف رأی دادهاند و تنها ایشان را مورد تأیید خود قراردادند.
این فعال سیاسی اصولگرا در توضیح علت کاهش نسبی مشارکت عمومی در انتخابات مجلس یازدهم اظهار کرد: مجموعهای از عوامل سبب کاهش مشارکت شده و به نظرم این مسئله تا اندازه زیادی قابل پیشبینی بود، چون در هیچ دورهای از انتخابات گذشته در تاریخ جمهوری اسلامی ایران شرایط کشور مانند این دوره نبوده است.
وی افزود: کشور ما در حال حاضر آماج شدیدترین تحریمهای بینالمللی تاریخ بشر قرارگرفته است و هیچ کشوری دستکم در دو تا سه قرن گذشته در جهان این مقدار زیر فشار تحریمهای اقتصادی نبوده است.
این تحلیلگر سیاسی همچنین با اشاره به تورم بسیار بالا، بیکاری فراگیر، کاهش ارزش پول ملی و تولید ناخالص داخلی و افزایش نقدینگی در کشور، تصریح کرد: همه این شاخصها نشان میدهد که وضعیت اقتصاد کشور بههیچوجه خوب نیست و این شرایط بد اقتصادی نیز در تاریخ ۴۰ ساله کشورمان بیسابقه بوده است که مجموع این عوامل موجب وارد شدن فشار بالایی بر مردم شده و آنان را برای حضور در پای صندوقهای رأی کم انگیزه و مأیوس میکند. وی ادامه داد: نکته دیگری که در این رابطه میتوان به آن اشاره کرد، کم اعتمادی مردم به سیستمهای حکومتی است که موجب میشود مردم اصطلاحاً دلخوشی نداشته باشند و نسبت به شرکت در انتخابات روی خوش نشان ندهند. ایمانی خاطرنشان کرد: برای نمونه مردم در همین چند وقت گذشته بارها از مسئولان کشور و عمدتاً قوه مجریه مطالبی را شنیدهاند که هیچ کدم محقق نشده و بدیهی است که چنین چیزی اعتماد عمومی را میکاهد و در پی آن مردم از مسئولان کشور دلخور شده و این ناراحتی را در پای صندوق رأی نشان میدهند. وی بابیان اینکه ما در این دوره و در چندماهه منتهی به انتخابات شاهد حوادث تلخی مانند افزایش قیمت ناگهانی بنزین و پیامدهای آن، حوادث آبان ماه، شهادت سردار سلیمانی، سقوط هواپیمای اوکراینی و ... بودیم، اظهار کرد: در دو سه روز منتهی به انتخابات نیز مسئله شیوع بیماری بینالمللی کرونا پیش آمد و همه اینها مردم را در یک حالت روحی نگران، مضطرب و ناامید قرار داد. ایمانی در پایان افزود: ما در چنین شرایطی به استقبال انتخابات رفتیم و طبیعی بود که میزان مشارکت نسبت به گذشته مقداری کاهش داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید