برنامه اصولگرایان برای ساماندهی طرح سهمیه بندی بنزین

کد خبر: 977910

عضو لیست وحدت اصولگرایان برنامه‌های این لیست در حوزه انرژی را تشریح کرد.

برنامه اصولگرایان برای ساماندهی طرح سهمیه بندی بنزین

خبرگزاری تسنیم: مالک شریعتی نیاسر، یکی از کاندیدا‌های لیست وحدت اصولگرایان به برخی از برنامه‌های پیشنهادی اصولگرایان در حوزه انرژی اشاره کرد و گفت: با توجه به تجربه شانزده ساله‌ام در حوزه شیمی به مجموعه‌ای از چالش‌های کشور در حوزه انرژی واقفم و به همراه چند تن از دوستان در این زمینه تحقیقاتی را انجام داده‌ایم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۱ چالش کلان در حوزه انرژی کشور وجود دارد که باید در مجلس آینده مورد بررسی قرار گیرد، افزود: با توجه به عمر ۴ ساله مجالس فرصت رسیدگی و بررسی همه این چالش‌ها وجود ندارد، اما ما به ۶ اولویت مهم در این زمینه رسیده‌ایم که می‌توانیم در مدت زمان مشخص کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت به بررسی این چالش‌ها و ارائه راهکار در خصوص آن‌ها پرداخت.

** نیرو‌های انقلاب برای ۶ چالش اصلی انرژی کشور برنامه دارند

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات مجلس با اشاره به اینکه در اولویت‌های صورت گرفته، ساماندهی طرح بنزین به صورت یک مطالبه جدی از سوی مردم قابل بررسی است، گفت: طبق تحقیقات صورت گرفته بیش از ۷۰ درصد از مردم از وضعیت طرح سهمیه بندی بنزین ناراضی‌اند و خواسته آن‌ها تغییر در این طرح است. با توجه به اینکه تغییر طرحی که در حال اجراست، ضرر‌های بیشتری خواهد داشت، لذا به نظر می‌رسد با اصلاحاتی می‌توان این طرح را بهتر انجام داد تا بتوان در مدت زمان بیشتری طرح بهتری را اجرایی کرد.

**۷۰ درصد مردم از طرح سهمیه بندی بنزین ناراضی هستند

شریعتی افزود: مردم، بخصوص مردم حاشیه‌نشین شهر‌های بزرگ و اقشار مستضعف جامعه با اجرایی شدن این طرح با شوک بزرگی مواجه شدند و عواقب این طرح بر افرادی که در دهک ۵ یا ۶ کشور قرار دارند، بیشتر احساس می‌شود لذا دیدیم که بسیاری از آشوب‌ها نیز در این مناطق ایجاد شد.

دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران، مجلس شورای اسلامی ایران.

وی اضافه کرد: در برنامه‌های اقتصادی اصولگرایان که بنده نیز یکی از اعضای این بخش با محوریت آقای نادران هستم، برنامه‌هایی را برای این مسئله در نظر گرفته‌ایم که جزئیات آن بعدا اعلام می‌شود. در این زمینه باید به دنبال اجرایی شده برنامه‌ای بود که هم درآمدی که دولت از افزایش قیمت بنزین کسب کرده است پابرجا بماند تا بتواند یارانه معیشتی را به مردم پرداخت کند و هم اینکه فشار کمتری به طبقات محروم وارد شود. بعضی از منابع را می‌توان در این زمینه فعال کرد که بیشتر حول محور مالیات، فرار‌های مالیاتی، معوقات و معافیت‌های مالیاتی غیر لازم است.

این نامزد انتخابات با اشاره به مشکلات تاکسی‌دار‌ها و وانت بار‌ها با اجرای طرح سهمیه بندی بنزین گفت: با وجود اینکه چند مرحله سهمیه بندی‌ها جابجا شد، اما هنوز مشکلات پابرجاست. ما معتقدیم دولت با فعال کردن بخش CNG برای خودرو‌های سواری و LPG برای وانت بار‌ها و تاکسی‌ها با تنوع سبد سوختی می‌تواند قیمت را کاهش دهد و شاهد آلودگی کمتر هوا باشیم.

شریعتی افزود: تلقی ما به عنوان کارشناسان مخالف این طرح که به نظرم تعداد زیادی از کارشناسان با این طرح مخالف هستند این است که دولت کارشناسی دقیقی برای اجرای این طرح انجام داده و با بررسی یکی از دهک‌های جامعه چنین تصمیمی را اجرایی کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات نمایندگان در انجام امور نمایندگی و راهکار‌های موجود در این زمینه گفت: به نظر می‌رسد دو وزنه به پای نمایندگان وصل شده و قدرت تحرک را از آن‌ها گرفته است؛ یکی مطالبات خرد مردمی و دیگری مسئله شفافیت است.

**دلایل کم تحرکی نمایندگان در مجلس

شریعتی تصریح کرد: چیزی که بیشتر شامل حال نمایندگان استانی می‌شود، مطالبات خرد مردمی است. مثلاً نماینده‌ای که وارد مجلس می‌شود و هر روز باید به مردم شهر پاسخ دهد که چرا فلان خیابان آسفالت نشده و یا فلان کارخانه در شهر وجود ندارند؛ لذا مطالبات محلی شأن نمایندگی که باید به شکل ملی فکر کند و طرح‌های ملی را در نظر بگیرد، پایین آورده است.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات مجلس با بیان اینکه مطالبات محلی مطالبات درستی است و باید مرجع درستی برای آن درنظر گرفت، ادامه داد: ارتقای شأن شورا‌ها می‌تواند در این زمینه مفید باشد به طوری که این نهاد‌ها نسبت به مطالبات استانی مردم فعال شوند لذا این مسئله با اصلاح چند قانون قابل حل است.

**مخالفت سرلیست اصلاح طلبان با شفافیت آرا نمایندگان

وی افزود: وزنه دومی که به پای نمایندگان وصل است و آن‌ها را از تحرک باز می‌دارد نظام بودجه‌ای کشور است. همین مسئله باعث می‌شود در زمان تصویب بودجه، سازمان‌ها و نهاد‌ها در راهرو‌ها به دنبال نمایندگان باشند. راهکار این موضوع نیز شفافیت بیشتر در مجلس است.

وی گفت: در حال حاضر مطالبات زیادی در خصوص شفافیت آرای نمایندگان وجود دارد که متأسفانه برخی از افراد آن را قبول ندارند. آقای مجید انصاری که سرلیست جریان اصلاح طلبان است اعلام کرده که شفافیت آرای نمایندگان به صلاح نیست در حالیکه ایشان، زمانی که نماینده مجلس بودند آرای نمایندگان، با قیام و قعود اعلام می‌شد و همه از آرای نمایندگان خبر داشتند.

**جریان اصلاحات مخفی کاری بیشتر را مدنظر قرار می‌دهد

شریعتی تأکید کرد: امروز ما بین دو موضوع شفافیت بیشتر و مخفی کاری بیشتر قرار داریم که به نظر می‌رسد جریان اصلاحات مخفی کاری بیشتر را مدنظر قرار می‌دهد. آنچه که باید اتفاق بیفتد شفافیت در مذاکرات مجلس است. به نظر می‌رسد جز مسائل امنیتی روند تصمیم گیری مجلس در کمیسیون‌ها نیز قابل پخش است و می‌تواند شفافیت را بیشتر کرده و به فعال شدن نمایندگان کمک کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت