ماجرای اهدای نشان ذوالفقار به «حاج قاسم»
سردار شیرازی، رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا در برنامه تلویزیونی «ملک سلیمان» ابعاد ناگفتهای از شخصیت سردار سلیمانی را مطرح کرد؛ از برخورد سردار با اشرار در کرمان تا درخواست از رهبری برای شهادت.
خبرگزاری تسنیم: برنامه تلویزیونی "ملک سلیمان" همزمان با ایام شهادت سردار قاسم سیلمانی شب گذشته روی آنتن شبکه یک سیما رفت. میهمان اولین قسمت از این برنامه سردار محمد شیرازی رئیس دفتر فرماندهی معظم کلقوا بود که خاطرات و صحبتهایی را درباره فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران عنوان کرد.
برای ادای دین به سردار سلیمانی حاضر به مصاحبه شدم
در ابتدای این برنامه سردار شیرازی، ضمن اشاره به آیه «مِّنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا» در مورد حضور خود در تلویزیون پس از چندین دهه گفت: احساس دین نسبت به کسانی مثل حاج قاسم که عمری را با ایشان بودیم اگرچه از نظر معنوی با ایشان فاصله داشتیم باعث شد تا این مصاحبه را بپذیرم.
رهبری فرمودند سردار سلیمانی از نفس خود عبور کرد و بر آن غالب شد
او با اشاره به فعالیتهای سردار سلیمانی گفت: درخصوص ایشان باید چند جملهای که مقام معظم رهبری فرمودند را مورد اشاره قرار دهم؛ حضرت آقا در دیدار با خانواده شهید و در منزل ایشان فرمودند که شهید سردار سلیمانی از نفس خود عبور کرد و بر آن غالب شد و دلیل موفقیت ایشان همین مسئله بود. کسی اگر بتواند این چنین کار کند خداوند محبت او را در دلهای مردم میاندازد. وقتی که این جمعیت عظیم را برای تشییع ایشان در کرمان میبینید فکر میکنید که، چون حاج قاسم را میشناسند این گونه به خیابان ریختهاند، اما سوال اینجاست که تبریز چی؟ تهران چی و حتی در کشورهای دیگر چرا این جمعیت زیاد آمده است؟ این مسئله به دلیل محبتی است که خداوند از ایشان در دلهای مردم قرار داده است. او با خداوند معامله کرده، برای ایشان کار کرده و خداوند نیز محبتش را قرار داده است.
وی اضافه کرد: شما جوانی را در یکی از بخشهای اطراف کرمان میبینید که شغلی اداری داشته و در اوایل انقلاب اسلامی و با وقوع جنگ کارش را رها کرده و به مناطق جنگی میرود. در ابتدا فرماندهی یک گردان را برعهده میگیرد و سپس با شروع عملیاتها فرمانده تیپ ثارالله کرمان میشود و بعد از آن به واسطه حضور مردم این تیپ به لشگر گسترش پیدا میکند. ایشان تا آخر جنگ فرماندهی این لشگر را برعهده دارد. بعد از جنگ ایشان به کرمان برمیگردد و خدمات برجستهای را انجام میدهد که از آن جمله میتوان به توجه به جوانان، ارتباط نزدیک با آنان و بالابردن ظرفیت این گروه اشاره کرد. علاوه بر این با خانوادههای شهدا نیز ارتباط دارند و کارهای ارزشی فراوانی را انجام میدهند. البته نباید فراموش کنیم که ایشان در زمینه قدرت نظامی نیز در همان لشگر فعالیت دارند. فعالیت ایشان تا سال ۱۳۷۶ در کرمان ادامه دارد.
سردار شیرازی تاکید کرد: ویژگیهای برجستهای در ایشان وجود داشت. جوانی خوشفکر، پای کار و فعال بود. کسی نبود که به کاری که برایش تعریف میشود بسنده کند و فقط به دنبال انجام موظفی خود باشد. او فکر میکرد و راهکارهای جدیدی پیدا میکرد تا بتواند به مردم خدمت کند. دقت داشته باشید کسی که بتواند توانمندیهای خود را ارائه بدهد مطمئنا مورد استقبال مردم قرار میگیرد و مردم، کسی که از خود گذشته و به بقیه توجه دارد را دوست دارند.
۴۲۰ شهر در هندوستان برای سردار سلیمانی عزاداری کردند
رئیس دفتر نظامی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به فعالیتهای نیروهای مسلح در زمینههای مختلف گفت: همین طور که در قانون اساسی گفته شده است نیروی مسلح یک نیروی متخصص نظامی است که برای دفاع از کشور ایجاد میشود؛ اما در جمهوری اسلامی ایران، نیروهای مسلح وظیفه دارند هم توانمندی نظامی خود را بالا ببرند و فراتر از کار اصلی خود به کشور و مردم توجه کنند. این مساله در کارنامه نیروهای مسلح دیده میشود، در هر جا که حادثهای رخ داده است بلافلاصله نیروهای مسلح ورود پیدا میکنند. یکی از بخشهای قابل توجه، پرداختن به محرومین و مستضعفین است که در سالهای اخیر به عنوان محور کارهایشان قرار گرفته است. از این منظر باید به فعالیتهای حاج قاسم اشاره کنم، افتادگی و تواضع ایشان ویژگی بارز او بود. ماهیت و عملکرد سردار سلیمانی آرام آرام شناخته میشود و هنوز خیلی مانده است که ایشان برای جامعه ما شناخته شود. عملکرد ایشان نه تنها در ایران بلکه در خارج از مرزهای کشورمان نیز گسترش یافته است، چرا در خارج از ایران به ایشان محبت دارند؟ چرا در کشوری مثل هند بعد از دو ساعت از خبر شهادت ایشان مردم کلکته به بیرون میریزند؟ این اظهار محبت به ایشان است. در هند حدود ۴۲۰ شهر به عزاداری برای ایشان پرداختند. دقت داشته باشید که ایشان اصلا در هند حضور نداشته است، اما محبتی که خداوند از ایشان در دل مردم قرار داده است زمینهساز این اتفاقات است.
اقدام مقتدرانه سردار سلیمانی در مواجهه با اشرار جنوب کشور
او با اشاره به اقدام مقتدرانه سردار سلیمانی در مواجهه با اشرار منطقه گفت: درخصوص عملکرد ایشان در استان کرمان باید بگویم یکی از مشکلات این منطقه شرارتهایی بود که در سیستان و بلوچستان و استان کرمان اتفاق افتاد. سردار سلیمانی برای حل این مشکل تدبیر جالبی انجام دادند؛ با انجام مطالعاتی فهمیدند که مشکل آنان نیاز مالی است و براساس بیکاری به این کارها روی میآورند. برهمین اساس طرحی را ارائه کردند و ضمن صحبت با سران این اشرار گفتند که باید این کار را کنار بگذارید چرا که نه به نفع شما است و نه به نفع نظام. بهشان فرصت دادند و گفتند که اگر از این پس فعالیتی ضدنظام انجام دهید با شما برخورد خواهم کرد. این اشرار در روز موعود سلاحهای خود را تحویل دادند. وقتی فیلم این واقعه را میدیدم متوجه شدم که بسیاری از آنان جوان هستند. ایشان تدبیری کرد و تلاش کرد شغلی را برایشان راهاندازی کرد. با برقراری رابطه با سران کشور شغلهایی را برای این جوانان پیشبینی کرد و با اقدامی اساسی این معضل را در کشور برطرف نمودند.
این سردار نیروهای مسلح در پاسخ به سؤالی مبنی بر دلیل انتخاب سردار سلیمانی به فرماندهی سپاه قدس گفت: در خصوص انتخاب ایشان به عنوان فرمانده سپاه قدس باید بگویم افراد نظامی با مسئولیتهایی که برعهده میگیرند توانمندیهای خود را نشان میدهند، یکی از کسانی که توانمندی خود را در حد اعلا نشان داده بود سردار سلیمانی بود. ایشان در حد و اندازهای بودند که برای نیروی قدس سپاه پاسداران انتخاب شوند. وقتی ایشان کار خود را آغاز کردند شرایط با امروز بسیار متفاوت بود، اکنون بسیاری از مشکلات ما حل شده است در حالی که آن روزها شرایط به مراتب سختتری در مورد همسایههای ما حاکم بود؛ در آن زمان مردم کشورهای همسایه درخواست کمک میدادند و این مأموریت از سوی سپاه قدس به سردار سلیمانی داده میشد. البته این کار روال عادی ندارد و فرآیند سختی دارد و از جمله ماموریتهای ویژه به شمار میرود.
اگر سردار سلیمانی مقاومت نمیکرد حتی در اروپا هم امنیت نداشتیم
او اضافه کرد: یکی از وظایف مسلمانان این است که از همسایههای خود خبر داشته باشند و ما هم به عنوان یک کشور اسلامی وظیفه داریم همسایههای خود را در صورت نیاز همراهی و کمک کنیم و از این مساله عبایی نداریم؛ هر کس که مستضعف باشد، مورد ظلم قرار بگیرد و درخواست بدهد مورد حمایت جمهوری اسلامی قرار میگیرد. عملکردی که عزیزان ما در نیروی قدس داشتند چه بود؟ چه تهدیداتی متوجه جمهوری اسلامی بود؟ در پاسخ باید بگویم که آمریکا دشمن اصلی جمهوری اسلامی است؛ او برای این که به کشور ما نزدیک شود طراحیهای زیادی داشت و تلاش کرد با ورود به کشورهای همسایه ما به ایران نزدیک شود. در سالهای اخیر نیز با تهدید جدیدی به نام داعش روبهرو بودیم. داعش دست پرورده آمریکا بود. آنان داعش را برای چه ایجاد کردند؟ برای این ایجاد کردند که محل سیطره جمهوری اسلامی را تضعیف کنند. اگر بچههای نیروی قدس نرفته بودند و مقاومت نکرده بودند اکنون وضعیت ما چگونه بود؟ یکی از کسانی که از هند آمده بود به من میگفت که سردار سلیمانی تنها متعلق به مردم ایران نبود بلکه متعلق به همه کشورهای منطقه بود. او میگفت که اگر قاسم سلیمانی مقاومت نمیکرد ما اکنون در هند امنیت نداشتیم. او حتی میگفت نه تنها در هندوستان بلکه در اروپا هم امنیتی وجود نداشت.
سردار شیرازی تاکید کرد: البته بعد از شهادت ناجوانمردانه سردار سلیمانی پایگاه عینالاسد آمریکا را بمباران کردیم و برای اولین بار بود که یک کشور در چنین پاسخی به آمریکا میدهد. باید بگویم که آمریکا به دنبال جنگ نیست و ما هم دنبال جنگ نبوده و نیستیم. البته اگر کسی بخواهد به مرزهای ما تجاوز کند با قدرت دفاع خواهیم کرد. همانطور که در صحنه اخیر دیدید.
او به بیان ویژگیهای شخصی سردار سلیمانی اشاره کرد و گفت: حضرت آقا جملهای دارند و در آن میفرمایند که باید به سردار سلیمانی عزیز و ابومهدی عزیز به چشم یک فرد نگاه نکرد بلکه باید آنان را یک مکتب، یک راه و یک مدرسه سوادآموز دید. این جمله پاسخ خیلی از سوالاتی است که پیرامون ایشان وجود دارد که میپرسند ایشان چه میکرد، چگونه کارها را پیش میبرد و به عبارت بهتر چگونه حاج قاسم، حاج قاسم شد؟ نکته بعدی رفتارهای شخصی ایشان، خانواده ایشان و ارتباطات این سردار با مردم است. جالب است بدانید که ایشان یک برنامه هفتگی خانگی داشت و مداحی به منزل ایشان میآمد و مداحی میکرد. این کار برای چه بود؟ برای این بود که حواسش به خودش باشد. ایشان گاهی اوقات به من میگفت که من یک چوپانم چرا که میخواست اصالت خود را حفظ کند و به یاد داشته باشد که در بچگی چوپانی هم کرده است این حرف خیلی بزرگ است. ما انسانها وقتی به جایگاه و موقعیتی میرسیم، احساس میکنیم که کسی هستیم. این احساس اصلا درست نیست و غروری است که شیطان برای گمراهکردنمان به ما میدهد.
خاطرهای از تواضع و خشوع سردار سلیمانی در برابر رهبری
رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا خاطرهای از شهید سلیمانی مطرح کرد و گفت: حاج قاسم وقتی تهران بود حتما به خدمت مقام معظم رهبری میرسید؛ ایشان هر روز برنامه نماز ظهر دارند و عدهای از افراد به این مراسم میآیند. در این مراسم عمدتا افرادی که دارای جایگاه بالایی از نظر سیاسی، اجتماعی، نظامی و سیاسی هستند در صفوف اول قرار میگیرند و بلافاصله بعد از نماز مورد احوالپرسی رهبری قرار میگیرند. در این احوالپرسی بسیاری از مطالب مهم نیز رد و بدل میشود. بارها شاهد بودم که وقتی رهبری به اواخر صف میرسند سردار سلیمانی از صف بیرون میآمدند و خیلی سریع به آقا نزدیک میشدند. در حقیقت سردار سلیمانی منتظر نمیماند تا رهبری به او برسد. این حرکت بسیار زیبا بود و هر کس آن را میدید تشویقشان میکرد. خاطرم هست چند سال پیش جلسهای برای تکریم حاج قاسم در دانشگاه تهران برگزار شده بود و من هم در آن جلسه حضور داشتم. مجری جلسه گفت که ما از حاج قاسم دعوت کردیم که بیایند، اما نمیدانم چرا نیستند. البته بعید نیست که ایشان آمده باشد و در انتهای مراسم نشسته باشد.
وی اضافه کرد: شاخصههای شخصی سردار سلیمانی تأثیر به سزایی در تبدیل شدن ایشان به یک چهره ملی داشت. او بسیار خوب ارتباط برقرار میکرد و به شدت پیگیر کارها بود. جالب است بگویم که سردار سلیمانی همواره شخصا پیگیری کارهایش را انجام میداد و این مساله را به دیگران نمیسپرد. با این حال شاخصه اصلی که باید بدان توجه کنیم این است که ایشان با خدای خود ارتباط نزدیکی برقرار کرده بود.
سردار شیرازی به بیان اتفاقات اهدای نشان ذوالفقار به سردار سلیمانی و درخواست او از مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: اخیرا صحبتی شد مبنی بر این که به افراد حاضر در نیروی قدس توجهی شود و تقدیری از آنان به عمل بیاید. حاج قاسم وقتی این مساله را شنید گفت که اگر میخواهید چیزی به من بدهید نمیخواهم. اما در بررسیهایی که داشتیم پیشنهاد «نشان» شد. همانطور که میدانید نشان ذوالفقار بالاترین نشان نظامی است که تاکنون به کسی داده نشده بود. اهدای این نشان به سردار سلیمانی پیشنهاد شد و مورد تصویب قرار گرفت. ایشان تلاش میکرد که سمت و سوی دریافت این نشان نیاید. میگفت که اگر امر و دستور است میپذیرم، اما اگر اختیار دارم، نشان نمیخواهم. باید بگویم وقتی میخواهند چنین نشانی را به کسی اهدا کنند، چند فرد رده بالا در نیروهای مسلح دعوت میشوند و آن کار انجام میشود. این جلسه نیز انجام شد. در آن جلسه سردار سلیمانی از حضرت آقا درخواست کرد که دعا کنند عاقبت به خیر شویم. حتی سردار سلیمانی درخواست دعا برای شهادت خود کرد. حضرت آقا در پاسخ به این درخواست فرمودند: «خداوند متعال به این برادر بسیار عزیز ما، آقای سلیمانی که مخلصا لله مجاهدت کرده اجر بدهد و تفضل کند و زندگی ایشان را با سعادت و عاقبت ایشان را با شهادت قرار بدهد؛ البته نه حالا». فکر میکنم که شهادت تقدیر الهی برای ایشان بود.
دیدگاه تان را بنویسید