پاسخ کدخدایی به لاریجانی

کد خبر: 972097

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه اگر مجلس قانون انتخابات را اصلاح می‌‌کرد چنین وضعیتی پیش نمی‌آمد، گفت: از یک مقام عالی کشور انتظار نداشتیم عملکرد هیات‌های نظارت یک جانبه قضاوت شود.

پاسخ کدخدایی به لاریجانی

خبرگزاری فارس: عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگوی زنده با شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران، گفت: کمتر از هفت‌هزار شکایت درباره ردصلاحیت‌ها دریافت کردیم که مشغول بررسی آن‌ها هستیم. قانونگذار برای ما تکلیفی معین نکرده که اگر تخلفاتی یا جرایمی است، آن‌ها را به قوه قضائیه ارسال کنیم.

وی ادامه داد: آنچه که ملاک است بررسی صلاحیت‌ها برای ورود به مجلس است، بنابراین هیچ گاه اسناد و مدارک را مستقیما برای قوه قضائیه ارسال نخواهیم کرد. اگر مراجعِ دیگر صلاحیت داشته باشند و تشخیص‌شان این باشد، آن‌ها می‌توانند اعلام نظر کنند.

کدخدایی افزود: تا روز پنج شنبه (۲۶ دی) دریافت شکایات نامزد‌های رد صلاحیت شده را داشتیم و همزمان رسیدگی به شکایت‌ها آغاز شد. اعضای شورای نگهبان مشغول بررسی شکایات هستند.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به نتایج احتمالی اعتراضات به رد صلاحیت‌ها خاطرنشان کرد: مثل ادوار گذشته ممکن است افرادی که اعتراض کردند با توجه به اسناد و مدارک جدیدی که به دست ما می‌رسد صلاحیتشان تائید شود و ما نتیجه را اعلام خواهیم کرد.

وی ادامه داد: اعضای شورای نگهبان، نمایندگان رد صلاحیت شده را پذیرفتند و جزئیات پرونده‌ها یکایک برای آنان روشن شد. در قانون انتخابات، مباحث مربوط به سوءاستفاده‌های اقتصادی، اخلاقی و مقابله با حاکمیت را داریم و مواد ۲۸، ۲۹ و ۳۰ قانون انتخابات خارج از این‌ها نیست. کدخدایی افزود: انتظار این است نمایندگانی که در شورای نگهبان حضور پیدا می‌کنند و از جزییات پرونده‌شان مطلع می‌شوند اطلاعات را در اختیار مقامات قرار دهند. اگر رئیس محترم مجلس در جریان قرار نگرفته اشکال از نمایندگانی است که مراجعه کردند، اما جزئیات را اعلام نکرده اند. ما به عنوان شورای نگهبان از جهت قانونی ممنوعیت داریم که جزئیات پرونده‌ها را به افکار عمومی اعلام کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان ناچار است در ظرف مدت قانونی، رسیدگی به صلاحیت‌ها را اعلام کند. مراجع چهارگانه بعد از اعلام نظر هیات‌های اجرایی نسبت به پانزده هزار ثبت نام انتخابات مجلس اظهار نظر کردند. نظرات مراجع کارشناسی است. اعضای شورای نگهبان نظرات کارشناسی را بررسی و تطبیق می‌کنند.

کدخدایی ادامه داد: نظراتی که شورای نگهبان داده بسیار دقیق و مبتنی بر مستندات متقنی است که در پرونده‌ها وجود دارد. ممکن است اسناد جدیدی به دستمان برسد که می‌تواند درباره تغییر نظر اعضای شورای نگهبان هم موثر باشد؛ اگر قانون انتخابات را اصلاح می‌کردند به چنین وضعیتی نمی‌رسیدیم. نمایندگان مجلس در اصلاح قانون انتخابات کم لطفی کردند.

وی با اشاره به انتقادات به روند تایید صلاحیت‌ها ادامه داد: وقتی نسبتی به شورای نگهبان داده می‌شود، آن هم زمانی که نهاد‌های مجری در جریان امور هستند، درست نیست؛ از یک مقام عالی کشور انتظار نداشتیم عملکرد هیات‌های نظارت یک جانبه قضاوت شود.

کدخدایی با اشاره به سخنان رئیس جمهور در مورد شورای نگهبان اظهار کرد: ما همکاری خوبی با وزارت کشور و وزارت اطلاعات داشتیم و از همه جزئیات مطلع بودند. من نمی‌دانم اطلاعات دقیق به آقای رئیس جمهور نداده بودند یا چه اتفاقی افتاده بود که این گونه اظهار نظر شد. شورای نگهبان و هیات‌های مرکزی با خط کش سیاسی نسبت به افراد اظهار نظر نکردند.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: ما نمی‌دانیم چه وضعیت سیاسی و چه گروهی، افراد کم‌تر یا بیشتری را در انتخابات دارند. در بررسی صلاحیت‌ها نگاه سیاسی مطرح نبوده و نیست، آنچه ملاک بود مواد قانونی و مستندات پرونده‌ها بود و ما باید تابع قانون باشیم. ما در بررسی صلاحیت‌ها نگاه سیاسی نداشتیم و از این جهت ناراحت بودیم که یک مقام عالی شورای نگهبان را به جانبداری از گرو ههای سیاسی متهم می‌کند.

به گزارش فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در نطق از پیش از دستور خود در نشست علنی پارلمان اظهار داشته بود: در رد صلاحیت بعضی از نمایندگان فعلی و نمایندگان ادوار از جانب سخنگوی محترم شورای نگهبان مطلبی در رسانه‌ها منعکس شد که عمدتا مربوط به سوءاستفاده‌های اقتصادی بوده است. این مطلب درست نیست؛ چراکه در نامه‌هایی که هیات نظارت به نمایندگان داده است، بندهایی اشاره شده که مربوط به این امر نیست. البته برخی این‌گونه بوده، چرا باید مطلب درست منعکس نشود که بیگانگان از آن سوءاستفاده کنند و نظام را متهم به فساد کنند.

وی افزوده بود: بنده از اعضای فقهای محترم شورای نگهبان و حقوقدانان ارزشمند درخواست می‌کنم در این بخش که کار داوری بر عهده آنان است، با دقت لازم به این امر توجه کنند که حقوق افراد نادیده گرفته نشود.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشته بود: تردیدی نیست که اگر فسادی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌در پرونده هر کس باشد که محکمه‌ای نظر داده باشد، همگان تابع آن خواهند بود، اما اگر صرف گزارش است، مرجعی باشد باید اتقان آن را بررسی کرد؛ چراکه گزارش اولیه خام نباشد و با آبروی افراد بازی نشود.

وی در ادامه گفته بود: از طرفی اگر سیستم‌های اطلاعاتی درباره نمایندگان مجلس مطالبی داشتند، اولی آن بود که در طول این 4 سال اطلاعات را در میان می‌گذاشتند تا اصلاح شود نه اینکه نزدیک انتخابات آن را یکجا مطرح کنند. البته وزارت اطلاعات در چند مورد که شاید در حد انگشتان دست هم نباشد، مطالبی را در مورد برخی به اینجانب دادند و بنده هم به افراد متذکر شدم و آنان نیز پیگیری موضوع را از طریق وزارت اطلاعات انجام دادند تا صحت مسائل روشن شود. ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اما به هیچ وجه در این حد و اندازه نبود که حداقل به بنده منتقل نکردند.

لاریجانی اظهار داشته بود: در اظهارات هیات مرکزی نظارت آمده است که مبنا بر عقاید سیاسی نبوده است که مبنای درستی برای انتخابات صحیح است، اما استناد به بخش‌هایی از ماده 29 که به نوعی موضوع التزام عملی به نظام است، باید دقت داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرده بود:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در نظریه هیات محترم نظارت در موارد زیادی عدم احراز ذکر شده است که در شرایط فعلی کشور به صلاح نیست و دیدید که چه سوءاستفاده‌ای از این امر رئیس‌جمهور نااهل آمریکا کرد، گرچه تعداد زیاد کاندیداها و زمان کوتاه بررسی مشکلاتی برای هیات مرکزی نظارت فراهم کرده است که امیدواریم در بررسی شورای محترم نگهبان که هنوز زمان برای اظهارنظر دارند، حتی‌المقدور مرتفع شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت