رحیم پور ازغدی: خط تقی زاده‌ها با دروغ پردازی سرمایه کشور را به باد می‌دهند

کد خبر: 964796

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: خط تقی زاده‌ها را امروز هم می‌توان دید و حتی در آینده نیز تکرار می‌شوند؛ آن‌ها وعده‌های می‌دهند و با دروغ پردازی سرمایه کشور را به باد می‌دهند.

رحیم پور ازغدی: خط تقی زاده‌ها با دروغ پردازی سرمایه کشور را به باد می‌دهند

خبرگزاری مهر: رحیم پور ازغدی عضو شورای انقلاب فرهنگی امروز (شنبه) در مراسم گرامیداشت ۱۶ آذر و روز دانشجو در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ضمن عرض تسلیت به مناسبت وفات حضرت فاطمه معصومه (س) گفت: ۶۶ سال پیش تظاهراتی علیه دربار، انگلیس، آمریکا و کودتا در دانشگاه تهران رخ داد تا منشأ حرکتی شود که روز دانشجو نام گرفته است.

وی ادامه داد: حضرت معصومه حرکتی که در هزار سال پیش شروع کرد که حتی مزارش منشأ حرکت‌های بزرگی بوده است. مأمون تاکتیکی زد تا با به اصطلاح صلح با امام رضا و بازداشت محترمانه ایشان که منجر به انتقال ایشان از مدینه به طوس یا همان مشهد شد از انقلاب جلوگیری کند.

عضو شورای انقلاب فرهنگی اظهار داشت: امام رضا در حالی که در حال حرکت به خراسان بودند در نامه‌ای مخفیانه از حضرت معصومه خواستند تا به سوی ایشان بشتابند. حضرت نیز مخفیانه با گروه کوچکی به سوی امام رضا حرکت کرد و در حوالی ساوه مورد حمله عمال حکومت قرار گرفتند و پنج برادرشان شهید شد. ایشان نیز مجروح و به قم رفتند و آنجا نیز مسموم و به شهادت رسیدند.

رحیم پور ازغدی در ادامه با بیان اینکه اولین مراکز علمی جدید از زمان ناصرالدین شاه و امیرکبیر آغاز شد، اظهار داشت: امیرکبیر تصمیم داشت با ایجاد علم و فن بدون وابستگی مراکزی مانند دارالفنون ایجاد شد. وی از کشور‌هایی که به دنبال استعمار بودند استاد نپذیرفت.

وی تصریح کرد: امیرکبیر هم جلوی جریان‌های انحرافی، چون باب و بهاییت ایستاد و هم جلوی اجنبی‌ها و کشور‌های استعماری ایستاد. در کنار آن به واردات علم و تکنولوژی مبادرت کرد تا بتواند از کشور دفاع کند و کشور را پیشرفته کند. انگلیسی‌ها این موضوع را برنتافته و وی را شهید کردند.

عضو حقیقی شورای انقلاب فرهنگی بیان کرد: بعد از شهادت امیر کبیر نخست وزیری دو تابعیتی آمد که شرایطش مانند وضع کنونی کشور و برخی مدیران کشور بود. مسیر دارالفنون بعد از امیر کبیر تغییر کرد و در تله نیرو‌های استعماری افتاد تا کادر‌های استعماری ساخته شود و نهایتا پهلوی‌ها از آن بیرون آمد.

ازغدی اضافه کرد: بعد از روی دادن انقلاب مشروطه که ریشه دینی داشت نیز ما شاهد انحرافاتی هستیم. مثلاً ابتدا بست نشینی عبدالعظیم بود و، اما در نهایت سفارت انگلیس شد. رهبران آن نیز از شیخ فضل الله به تقی زاده تبدیل شدند. خط تقی زاده‌ها را امروز هم می‌توان دید و حتی در آینده نیز تکرار می‌شوند. آن‌ها وعده‌های می‌دهند و با دروغ پردازی سرمایه کشور را به باد می‌دهند.

وی عنوان کرد: در سال ۱۳۱۳ که دانشگاه تهران در دوره رضا خان تأسیس می‌شود، ابتدا رویکرد فرانسوی داشت، ولی تغییر به رویکرد انگلیسی یافت تا تولید علم نکند و رویکرد کادرسازی برای رژیم داشته باشد.

عضو شورای انقلاب فرهنگی اظهار داشت: علم ایجاد نمی‌شود، بلکه موجود می‌شود. باید بستر‌های آن فراهم می‌شود. در رژیم پهلوی تلاش شد تا سیستم و نیرو‌های بروکراتیک و تکنوکرات تحت طراحی غربی‌ها پیاده شود تا با ایجاد صنایع مونتاژ، نفت و ذخایر طبیعی کشور غارت شود.

رحیم پور ازغدی افزود: در آن زمان تحت عنوان مدرن سازی اروپایی تلاش شد به نهاد دین حمله کنند. شما در زمان پهلوی اول شاهد سرکوب تمامی ظواهر روشنفکری و عدم وجود نهاد‌های دموکراتیک بودید و بیست و چند هزار نفر شهید شدند.

وی گفت: رضا شاه آدم بی سواد، تریاکی و قلدر بود. قلدری رضا شاه برای مردم بود و طبق اسناد، از اربابان انگلیسی خود می‌ترسید. فروغی در خاطرات خود نوشته است که وقتی رضا خان می‌خواست ارباب خود را عوض کند و به هیتلر روی آورد، بعد از شکست آلمان و از ترس، ۲۰کیلولاغر شد.

ادامه دارد...

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت