اختلاف در دولت درمورد برخورد با آمریکا
کارشناس مسائل بینالملل با تاکید بر اینکه منافع ملی هیچگاه در یک مسیر سایه روشن نمیتواند اتفاق بیافتد، گفت: زمانی میتوانیم بگوییم منافع ملی قابل تحقق است که مسیر، روشنیِ حداقلیِ خود را داشته و بر روی آن اجماع باشد.
خبرگزاری فارس: ابوالفضل ظهرهوند کارشناس مسائل بینالملل ضمن اشاره به اظهارات برخی مقامات دولتی درباره مذاکره با هر شخصیتی برای در پیشبرد اهداف کشور اظهار داشت: این تعارض مواضع برای من سوال است، چون اخیراً آقای رئیس جمهور عنوان کردند که دیوانگی است که آدم بخواهد با فردی بدعهد مثل رئیس جمهور آمریکا دیدار کند، ولی برخی اظهارات حاکی از تمایل به مذاکره، نشان میدهد که اختلاف دیدگاهی در داخل دولت وجود دارد و به عبارتی جای تردیدی باقی میگذارد که می خواهند در یک مسیر خاکستری و سایه روشن حرکت کنند.
وی با تاکید بر اینکه منافع ملی هیچگاه در یک مسیر سایه روشن نمیتواند اتفاق بیافتد، تصریح کرد: زمانی میتوانیم بگوییم منافع ملی قابل تحقق است که مسیر روشنیِ حداقلیِ خود را داشته و بر روی آن اجماع باشد.
ظهرهوند افزود: نکته مهمتر اینکه این یک ضعف رویکردی در تیم دولت است که در تبیین ایران و انقلاب اسلامی مشکل دارند. منافع ملی که تحققش برونزا تعریف شود و با اراده طرف مقابل ارتباط داشته باشد با انقلاب اسلامی سازگار نیست. ما پرچمدار گفتمان چند جانبهگرایی هستیم و هنوز که هنوز است این پرچمداری است که برای ما ظرفیتهای متنوع منطقهای، موشکی، دفاعی، هستهای و سیاسی ایجاد کرده است.
این کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: اگر قرار باشد که اراده آمریکاییها برای ما توسعه بیاورد با اصل وقوع انقلاب در تعارض است چون انقلاب مسیر جدیدی باز کرد که نتایج آن را در حوزههای متعدد میبینیم و این هنر دستگاه اجرایی است که بتواند فرصتها را دقیق ببیند و به ارتقای موقعیت ملی در حوزههای امنیت رفاه ملی و توسعه اقتصادی تبدیل کند.
وی با بیان اینکه دولت ها حق ندارد موضوعات استراتژیک را به سعی و خطا بیاندازند، تصریح کرد: وقتی حوزه راهبردی به سمت سعی و خطا میرود نوعی قمار است و ما در برجام هم این فاجعه را دیدیم و الان در برگزیت همین را می بینیم که فضای بریتانیا دو قطبی شد چون خروج از اتحادیه اروپا نوعی تغییر راهبرد است. این مسئله نشاندهنده این است که در هر دولتی اگر دولتها و راهبردها را به سعی و خطا بگذارند مشکلات بزرگی به وجود میآید.
ظهره وند با تاکید بر اینکه مشکل رویکردی این دولت مشکلساز شده است خاطرنشان کرد: سیاست های اجرایی در عرصه میدانی با سعی و خطا همراه است و برای مثال در مسئله کنترل قیمت و سیاستهای مالی رویکردهایی را اعمال میکنیم و دوباره درستی آن را بررسی می کنیم ولی اینکه استراتژی روابط با غرب و آمریکا را به سعی و خطا بگذاریم نوعی فاجعه برای کشور است.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب به عنوان امام جامعه و قانون اساسی خطوط کلی را ترسیم می کنند و این ها غیر قابل تغییر است است و باید سیاستهایی که به مرحله اجرا میرسد در سازگاری حداکثری با این سیاستهای کلی باشد. هنر ما این است که سیاستهای اجرایی را با سیاستهای کلی هماهنگ کنیم ولی آقایان سعی می کنند قانون اساسی و سیاستهای کلی را با سیاستهای اجرایی شان هماهنگ کنند و اشکال کار همین است.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه در برجام سیاستهای اجرایی با سیاستهای کلی تطابق لازم را نداشت، تصریح کرد: طیف اصلاح طلب می گوید قانون اساسی ما مشکل دارد که نمی توانیم مشکل مدیریت را حل کنیم و نظارت استصوابی را مطرح میکنند و حتی شاید بحث مسلمان بودنمان را هم در ضعف سیاستهای مدیریتی دخیل کنند. مشکل این است که هیچ وقت نمیخواهند ضعفهای خود را ببینند و حاضر نیستند سیاستهای خود را با خطوط کلی هماهنگ کنند.
دیدگاه تان را بنویسید