علم‌الهدی: بانوان کارگاه آدم‌سازی و تربیت و مدیریت زندگی هستند

کد خبر: 942304

امام جمعه مشهدمقدس گفت: زن، کارگاه آدم سازی و تربیت و مدیریت زندگی است؛ در کار مدیریت خانواده، در کار خانم‌های خود دخالت نکنید زیرا این زن آرامشگاه همسر و فرزندش است.

علم‌الهدی: بانوان کارگاه آدم‌سازی و تربیت و مدیریت زندگی هستند

خبرگزاری تسنیم: آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی ظهر امروز در سلسله جلسات تفسیر قرآن ویژه ماه مبارک رمضان در مهدیه مشهد اظهار داشت: بعد از رضاخان تحت عنوان آزادی زن، مسئله بی‌حجابی و بی‌عفتی گسترده شد و البته این جریان در راستای مطامع شهوت‌رانی صورت می‌گرفت.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: آنها به دنبال ایجاد بازار بی بندوباری و توسعه ولنگاری بودند و بعد از رضاخان نیز این جریان ادامه پیدا کرد؛ در دوره ساسانیان نیز این مسئله مسبوق به سابقه بوده و تلاش کردند از زن به عنوان یک ملعبه سیاسی استفاده کنند و نگاهشان این بود که زن یک عنصر سیاسی و هیجانی است اما تنها اسلام است که از حقوق واقعی زن صحبت کرده است.

علم الهدی خاطرنشان کرد: غیر از اسلام هر مکتبی که در دفاع از حقوق زن صحبت کرده به دنبال توسعه ولنگاری بوده و یا به دنبال این بوده که جریان احساسی زنان را در عرصه سیاسی ملعبه قرار دهد.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: غیر از اسلام و تمدن اسلامی، زن در دنیا مدافع ندارد؛ تنها جریانی که امروز به عنوان مدافع حقوق زن مطرح شده و به صورت یک جریان مکتبی و فکری درآمده مکتب فمنیسم است که قائل به تساوی زن و مرد هستند و تمام کارهای مردانه را می‌گویند باید زنان صورت دهند و معتقدند تنها تفاوت زن و مرد در جنسیت است که در واقع این تجاوز به حقوق زن است.

علم الهدی گفت: دیدگاه و بینش اسلام به مسئله زن و مرد این است که اینها هر دو انسان هستند و در انسانیت، زن و مرد تفاوتی ندارند و در تمام حقوق انسانی نیز زن و مرد با یکدیگر مساوی هستند؛ در حق مالکیت و مشارکت سیاسی و مشارکت اجتماعی، زن و مرد مساوی هستند منتهی برخی مسئولیت‌ها و تکالیف متوجه زن نیست و بالعکس.

وی خاطرنشان کرد: زن و مرد انسان هستند اما دو جریان ساختاری متفاوت با هم از نظر جنسیت هستند؛ از نظر احساس، زن و مرد دو تفاوت دارند؛ از نظر ساختار عصبی نیز زن و مرد دو موجود متفاوت هستند و از نظر جنسی نیز این تفاوت را دارند.

امام جمعه مشهدمقدس اظهار داشت: در مردان نیز شاهد این تفاوت هستیم؛ از نظر استعداد مردان با یکدیگر متفاوت هستند؛ این تفاوت میان زن و مرد از نظر نظام احساسی نیز وجود دارد؛ نظام احساسی زنان هیجانی‌تر است و مرد، آرام‌تر است.

علم الهدی با تاکید بر این نکته که اسلام می‌گوید زن و مرد با یکدیگر از نظر ویژگی‌های جسمی متفاوت هستند و بر این اساس تکلیف و مسئولیت نیز متفاوت است بیان کرد: برای مثال به دلیل ساختار احساسی زنان اسلام می‌گوید زن وارد عرصه قضا نشود؛ در خیلی از عرصه‌های اجتماعی اما شاهد هستیم که باید زنان حضور داشته باشند.

وی افزود: بنابراین اسلام زن و مرد را از نظر ساختاری متفاوت می‌داند اما به هر دو نگاهی انسانی دارد و معتقد است تکالیف و حقوق با یکدیگر متفاوت است؛ در این بینشی که نسبت به زن است در تمام فعالیت‌ها و هنرنمایی‌هایی که یک زن دارد آن چه محور تمام خصوصیات است؛ مسئله مدیریت خانه و خانواده و آدم سازی است؛ قدرتی که در آدم سازی خداوند متعال به زن داده به مرد نداده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: یکی از فرزندان بنده دانشیار دانشگاه و رشته‌اش فلسفه تربیت است؛ در کنفرانسی از وی در مورد تربیت فرزند سوال کرده بودند؛ ایشان گفته بود از خانمی بپرسید که در این جلسه حضور دارد؛ آن طوری که او می‌داند و تجربه دارد من دانشیار دانشگاه نمی‌دانم.

بیشتر بخوانید

ایلام| رعایت حجاب سبب مصونیت و امنیت جامعه می‌شود

جانشین فرمانده ناجا: طرح مقابله با بدحجابی تعطیل ناشدنی است

گیلان| کسانی که عفاف و حجاب را رعایت نمی‌کنند متوجه آثار زیانبار آن نیستند

علم‌الهدی افزود: زن، کارگاه آدم سازی و تربیت و مدیریت زندگی است؛ در کار مدیریت خانواده، به کار خانم‌های خود دخالت نکنید زیرا این زن آرامشگاه همسر و فرزندش است؛ با این ابزار زن می‌تواند خانواده را به صورت یک آرامشگاه دربیاورد؛ آنچه برای زن اصالت دارد این دو خصوصیتی است که ساختار وجودی‌اش برای زن است.

وی تاکید کرد: نقطه استقرار زن براساس فرمایش قرآن، داخل خانه است؛ مشکلی که در جامعه دینی خود داریم این است که این مسئله جا نیفتاده؛ عده‌ای تحت تاثیر افکار فمنیستی هستند و صحبت‌های بنده را نیز با این رویکرد بعضا تیتر می‌کنند و البته بنده حرف خودم را می‌زنم و تکلیف تبلیغ دینی‌ام را انجام می‌دهم؛ یک خانم پزشک وجودش از نظر جریان پزشکی یک وجود مثبت است اما برای همین خانمی که در جریان پزشکی یک عنصر موثر است؛ مسئله اصلی خانواده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: این مسئله اصلی و محور زندگی یک زن، خانواده است و مدیریت خانواده و آدم سازی را باید دنبال کند اما این به معنای عدم دخالت زنان در مسائل سیاسی و فناوری و علمی نیست؛ قرآن این را نمی‌گوید بلکه می‌گوید اینها باید ملازم زندگی باشد. بسیاری از خواهران اهل تحقیق و فعالان فکری و فرهنگی را داریم که کانون فعالیتشان در خانه است و تحقیق را در خانه صورت می‌دهند و جلسات علمی و مباحثاتشان نیز در خانه است و این برایشان محور اصلی است.

علم الهدی بیان کرد: براساس فرمایش حضرت زهرا(س) بهترین زنان کسی است که ملازم کانون زندگی و خانه باشد و با مرد برخورد نداشته باشد؛ سلمان فارسی این ماجرا را نقل کرده و آن را به پیامبر اسلام عرضه کرده و پیامبر اسلام نیز فرموده در این سخن بوی وحی می‌آید و آن را تائید فرموده است.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مسائل تربیتی و آموزشی که مسائل اصلی زندگی اجتماعی ماست، کار زنان است و کار مرد نیست اما در عین حال محور برای زن باید خانواده باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت