فعال سیاسی اصلاحطلب: آمریکا شرایط جنگ را ندارد
دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات با بیان اینکه آمریکا در شرایطی نیست که خود را درگیر جنگ مستقیم با ایران کند، گفت: ایران کشوری سرنوشتساز در منطقه است و اینطور نیست که سرنوشت ایران تنها به خودش وابسته باشد.
خبرگزاری تسنیم: علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات، درباره اقدام اخیر دولت در کاهش تعهدات برجامی گفت: برجام توافقنامهای چندجانبه و بینالمللی با پشتوانه قطعنامه سازمان ملل بود که در سالهای اخیر کمتر توافقنامه بینالمللی به این استحکام به امضا رسیده بود.
وی افزود: اما آنچه اتفاق افتاد این بود که یکی از اعضا در اقدامی غیرقانونی و بدون اینکه با مجازات عملی از سوی دیگر اعضای برجام روبهرو شود، از این توافقنامه خارج شد.
دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات با بیان اینکه متأسفانه کشورهای حاضر در برجام در واکنش به خروج غیرقانونی آمریکا از این توافقنامه تنها به ابراز تأسف بسنده کردند گفت: خروج آمریکا از برجام هیچگونه عواقبی برای این کشور بههمراه نداشت و طبعاً این مسئله دولت آمریکا را برای ادامه اقدامات غیرقانونی علیه ملت و دولت ایران ترغیب کرد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: آمریکا نهتنها از برجام خارج شد بلکه شدیدترین دشمنیها را علیه ایران اعمال کرد که این اقدامات نه در راستای منافع ملی آمریکا بلکه در راستای منافع رژیم صهیونیستی، منافقین، سعودیها و گروههای تروریستی فعال در منطقه بوده است.
صوفی تأکید کرد: انتظار از کشورهای 1+4، پس از لغو معافیتهای آمریکا برای خرید نفت از ایران این بود که علیه این اقدام آمریکا واکنش عملی نشان دهند ولی نهتنها اینطور نشد بلکه آمریکا را در اقدامات ضدایرانی همراهی نیز کردند و در واقع در مجازات مظلوم برای ظالم کمک و زمینه اشاعه تروریسم در سطح بینالملل را فراهم کردند.
وی گفت: اگر قرار باشد تنها ایران به تعهدات خود ذیل برجام پایبند بماند و دیگر کشورهای عضو آن التزامی برای اجرای تعهداتشان نداشته باشند، این مسئله بهشکل پیشفرض موجب پایان عمر برجام میشود، بنابراین لازم بود که ایران این هشدار را به طرف مقابل بدهد که در صورت ادامه این شرایط، تعهدات ایران نیز یک به یک تعدیل میشود.
**آمریکا بههیچوجه در شرایطی نیست که درگیر جنگ با ایران شود
صوفی در پاسخ به این سؤال که با توجه به رویکرد سیاست خارجی دولت دولت در این سالها، اگر اتحادیه اروپا پس از اتمام مهلت 60 روزه نیز اهتمامی به انجام تعهدات برجامی خود نداشته باشد، آیا تعدیل تعهدات ایران بهویژه در بعد کاهش محدودیتهای غنیسازی اورانیم محقق میشود؟ اظهار داشت: بله، بنده فکر میکنم دولت این کار را انجام میدهد و در واقع به نقطهای میرسیم که یک رویارویی جدی میان ایران و آمریکا شکل میگیرد.
این عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان با اشاره به طرح مجدد مسئله جنگ و صلح توسط برخی رسانهها و نشریات نزدیک به جریان اصلاحات در روزهای اخیر گفت: آمریکا به هیچ وجه در شرایطی نیست که خود را درگیر جنگ مستقیم آن هم با کشوری مانند ایران کند. ایران یک کشور سرنوشتساز و تعیینکننده منطقه است و اینطور نیست که سرنوشت ایران تنها به خودش وابسته باشد.
وی افزود: ایران در مبارزه با جریانهای تروریستی در سالهای اخیر کنار مردم کشورهای منطقه همچون سوریه، عراق، لبنان، یمن و افغانستان قرار داشته و متحمل هزینههایی نیز شده است، بنابراین مظلومین منطقه، ایران را دژ محکم مبارزه با قدرتها و ظالمان جهانی میدانند و طبعاً درگیری آمریکا با چنین پایگاه و دژ اجتماعی محکمی در منطقه برای او هزینههای بسیار سنگینی خواهد داشت.
از سوی دیگر با توجه به مشکلات داخلی عدیده دولت آمریکا و همچنین محاصره رژیم صهیونیستی در داخل مرزهایش، در صورت اقدام نظامی علیه ایران، کشورهای مرتجع حاشیه خلیج فارس که آمریکا را ترغیب به جنگ با ایران میکنند نیز از این مسئله آسیب جدی خواهند دید و در واقع تهدید ایران تبدیل به تهدید کل منطقه میشود.
سجادی: آنهایی که دنبال مذاکره هستند، خامِ سیگنالهای ناقص آمریکاییها شدهاند
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه راهبردهای جمهوری اسلامی مشخص است ولی برخی خامِ سیگنالهای ارسالی از طرف آمریکا میشوند، گفت: برخی فکر میکنند اگر مذاکراتی انجام شود به نفعمان خواهد بود، ولی یک موضوع را چند بار باید امتحان کنیم.
سیدکمالالدین سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، با اشاره به القای دوقطبی جنگ و صلح توسط برخی رسانهها و شخصیتهای اصلاحطلب اظهار داشت: رهنمودهای رهبر انقلاب و سیاستهای کلان کشور در مورد آمریکا مشخص است و بهویژه موضوع برجام قضایا را مشخصتر کرده و همچنین فرمایشات اخیر رهبر انقلاب در مورد نوع برخورد رئیسجمهور آمریکا که دستهای چدنی را از دستکش مخملی بیرون آورده، همگی گویای واقعیتهای میدانی تقابل کنونی ایران و آمریکاست.
وی افزود: سیاستها و راهبردهای جمهوری اسلامی مشخص است ولی برخی خامِ سیگنالهایی که از طرف آمریکا فرستاده میشود، میشوند و فکر میکنند که اگر مذاکراتی انجام شود به نفعمان خواهد بود، درحالیکه سوال این است که یک موضوع را چند بار باید امتحان کنیم.
وی با بیان اینکه مذاکرات قبلی ما با آمریکا به گونهای تنظیم شده بود که همواره به ضرر ما بود، تصریح کرد: تلاش برای مذاکره با آمریکا و غرب با آن نگاه ارباب و رعیتی که به جهان دارند، تعجبآور است و برخی که ادعای روشنفکری دارند بهروز نیستند و همان نظریات لیبرالی گذشته را مدنظر دارند و به حقوق بشری که این همه دنبالش هستند اعتنایی نمیکنند.
سجادی با تاکید بر اینکه این تفکر خامی است که عدهای فکر میکنند از سیگنالهای ناقصی که آمریکاییها میفرستند خبری هست، تصریح کرد: این درحالی است که اینها فقط زبان زور میفهمند و باید ضمن حفظ اتحادمان، سیاستهای بازدارندگی موشکی را پی بگیریم و از سپاه و ارتش دفاع کنیم.
وی افزود: نقاط استراتژیکی مثل تنگه هرمز در دست ماست و اگر اتفاقی در این تنگه بیفتد دنیا دچار شوک خواهد شد، لذا آزموده را آزمودن خطاست چون آمریکاییها بازی برد ـ برد نمیخواهند و دنبال بازی برد ـ باخت هستند.
فعال سیاسی اصلاح طلب: مذاکره ابدا به صلاح کشور نیست
باشگاه خبرنگاران نوشت: یک فعال اصلاح طلب گفت که دو راهی صلح و جنگ اگر به معنای مذاکره با آمریکا باشد ابدا در شرایط فعلی به صلاح کشور نیست.
پیام فیض، فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اقدام متقابل ایران در برابر بدعهدیهای اروپا گفت: به هیچ عنوان نمیتوان این اقدام جمهوری اسلامی را تحریک آمیز دانست بلکه این گام جدید برجامی ایران در سالروز خروج آمریکا از برجام بود که با استفاده از چارچوبهای حقوقی و قانونی این توافقنامه صورت گرفت.
فیض ادامه داد: این اقدام به جامعه بین الملل پیام میدهد که ما نیز میتوانیم در مقابل اقدامات غیر قانونی آمریکا واکنش داشته باشیم، هرچند با گذشت یکسال همچنان در قالب برجام تنها هشدار میدهیم که این معاهده بین المللی را حفظ کنید.وی افزود: دو راهی صلح و جنگ اگر به معنای مذاکره با آمریکا باشد ابدا در شرایط فعلی به صلاح کشور نیست. ترامپ برخلاف اظهاراتش به دنبال مذاکره نیست بلکه به دنبال تسلیم ایران است. فشار حداکثری، تحرکات نظامی و گذاشتن دوازده پیش شرط برای مذاکره نشان از آن دارد آمریکا نه تنها راه را برای دیپلماسی مستقیم و محرمانه بسته است بلکه دیپلماسی واسطهای هم محلی از اعراب ندارد، در این شرایط هر نوع مذاکره به معنای تسلیم در برابر فشار نظامی و اقتصادی محسوب میشود و حاصلی جز امتیاز دادن و گرفتن وعده پوچ ندارد.
فیض با بیان اینکه در دیپلماسی همیشه راههایی برای رفتن وجود دارد، تصریح کرد: به نظر میرسد به طور کلی سه راهکار در شرایط فعلی وجود دارد که شامل گفتگو با قشر نخبه آمریکا در اندیشکدههای این کشور، دیپلماسی عمومی با جامعه بین الملل برای نشان دادن بدعهدیهای طرفهای برجامی علی الخصوص آمریکا و پایبندی جمهوری اسلامی با توجه به چهارده گزارش آژانس انرژی اتمی و مقاومت اقتصادی با حفظ انسجام و وحدت در درون کشور میشود و این موارد میتواند مثمر ثمر باشد.
وی خاطرنشان کرد:هر سه راه کار ظرافت و دقتهای بسیاری را میطلبد که به طور مثال میتوان گفت مسئولان در بیان مقاومت اقتصادی مردم در برابر دشمن بسیار باید مراقب باشند که خود نیز بدان عمل کنند.
این فعال اصلاح طلب در پایان گفت: رسانهها و خواص در اظهارات خود باید فضای آرام و امیدوار کننده را در دستور کار قرار دهند و باعث ایجاد فضای التهاب در کشور و منطقه نشوند.
دیدگاه تان را بنویسید