نقش آفرینی آقای رئیسی در سیل

کد خبر: 933081

نقش آقای رئیسی به عنوان رئیس جدید عدلیه در سیل را چطور دیدید؟ آقای رئیسی طی حکمی اعلام کرد که با مسئولین متخلف و سهل انگار در ماجرای سیل گلستان برخورد شود.

نقش آفرینی آقای رئیسی در سیل

خبرگزاری فارس: نقش آقای رئیسی به عنوان رئیس جدید عدلیه در سیل را چطور دیدید؟ آقای رئیسی طی حکمی اعلام کرد که با مسئولین متخلف و سهل انگار در ماجرای سیل گلستان برخورد شود. قاضی سراج هم بلافاصله مصاحبه می‌کند که پیشتر ۵ گزارش کارشناسی درباره سیل به استاندار و دیگر مسئولین ارائه شده بود که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت. وی ادامه داد با قصور و تقصیر برخورد می‌کنیم. سراج چند روز بعد در بدو ورود به دروازه قرآن شیراز هم گفت که اگر رودخانه لایروبی میشد سیل اتفاق نمی‌افتاد. با مدیران متخلف برخورد می‌شود. غرض سیل نیست. ماجرا یک فصل جدید در مبارزه با فساد و عدالتخواهی است. این متن را تا انتها مرور کنید.

دوم. انتظار ما از مبارزه با فساداقتصادی چیست؟ خیلی ساده است. افزایش امید. اما آیا اینگونه است؟ احتمالا تصدیق می‌کنید که ماجرا بدتر شده است. یعنی برخلاف انتظار، با افزایش مبارزه با فساد مردم دچار بی حسی بیشتر شده و هر روز امیدشان کمتر می‌شود. یک نشانه اش، "احساس" فساد سیستمی است. اما چرا؟ علت در اولویت‌های ما در مبارزه با فساد است. به پرونده‌های تاریخی فساد نگاه کنید. چه ویژگی مشترکی دارند؟ همین پرونده اخیر پتروشیمی را مجدد ببینید. چندین نفر متهم دارد، اما کدام متهم مورد توجه است؟ خانمی که که دارای روابط سیاسی با این گروه و آن حزب است. مبارزه با فساد اقتصادی در کشور ما بیشتر همراه با هیجان‌های سیاسی بوده است، چون برای مردم برخورد با یک آقازاده و آقایش جذابیت بیشتری دارد. اشکال همینجاست

سوم. نتیجه توقف- دقت شود؛ "توقف"- در فساد "سلبریتی‌های سیاسی" ناامیدی است. مردم می‌گویند برخورد با فساد این ژنرال سیاسی و آن آقا و آقازاده یک معنی بیشتر ندارد و آن اینکه: "همانطور که فکر می‌کردیم همه تان با هم فاسدید! " و ترجمه اش فساد سیستمی است. اما چرا اینطور فکر می‌کنند؟ طبیعی است. چون مبارزه با فساد منجر به کاهش ناکارآمدی نمی‌شود و همزمان سفره آن‌ها کوچکتر می‌شود. رحیمی و فریدون و بقائی و مهدی هاشمی را هم بگیرید باز با ناکارامدی فلان استاندار و بهمان فرماندار باران رحمت، باران غضب می‌شود. باز با تصمیم غلط یک مسوول و بدون هرگونه ارتشا و اختلاسی، ارز ۱۵ هزارتومان و تورم ۴۰ درصد و سفره مردم کوچک‌تر می‌شود و غیره. پس مردم می‌گویند دستگیری این و آن کفاف نمی‌دهد. سیستم فاسد است که مبارزه با فساد هم منجر به کارآمدی نمی‌شود.

چهارم. فصل جدید عدالتخواهی و مبارزه با فساد، مبارزه با ظالمان کوچک است. ظالمانی که هرچند اسم سیاسی و پرطمطراق ندارند و مبارزه با ان‌ها بی هیجان است؛ هرچند اختلاس نمی‌کنند و ارتشا ندارد، اما تصمیم غلط و سهل انگاری و اهمال و تنبلی شان موجب ظلم‌های بزرگ می‌شود و عامل اصلی ناکارآمدی در کشورند. مبارزه را باید ازین نطقه آغاز کرد. این مبارزه با فساد، برای مردم محسوس است و هرقدمی که برداشته شود کارآمدی را بیشتر می‌کند نه هیجان را فزونتر.

پنجم. رئیسی تاکید کرد حکم رهبری منشور عدلیه است. اما مهمترین نکته در حکم رهبری چیست:"احیای حقوق عامه". یعنی نظارت بر حسن عملکرد مجریان قانون. یعنی بجای توقف درین که کدام آقازده چی پوشیده است باید ببینیم کدام آقاست که به وظیفه قانونی اش عمل نمی‌کند. اهتمام به این بند یعنی احساس امید و همزمان رشد کارآمدی در نظام. گامی که در ماجرای سیل برداشته شد. امیدست جریان عدالتخواهی ما نیز همگام با عدلیه به این بلوغ برسد که "راز عدالتخواهی امیدآفرین" در پیگیری کارآمدی و مبارزه با ظالمان کوچک است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت