آیتالله علمالهدی: مدیریت جهادی نباشد، از هر نعمت الهی برای مردم نکبت به وجود میآید
امام جمعه مشهد با بیان اینکه در مدیریتهای مقتدرانه و فرصتطلبانه جهاد نبوده و مدیریت جهادی نیست، عنوان کرد: وقتی مدیریت جهادی نباشد، رحمت الهی نکبت برای مردم به وجود میآورد.
خبرگزاری ایسنا: آیتالله سید احمد علمالهدی امروز در خطبههای عبادی سیاسی نماز جمعه مشهد در حرم مطهر رضوی، ضمن تسلیت به آسیبدیدگان و خانوادههای عزادار بابت وقوع سیل در برخی نقاط کشور در هفته اول سال نو، اظهار کرد: جریان سیل در روز اول سال دارای آموزهها و پیامهایی بود.
وی افزود: سیل نه خشم طبیعت و نه خشم خدا بود، زیرا باران مظهر رحمت الهی است و پروردگار بر مردمی که رحم میکند و رحمت شامل آنها میشود، باران نازل میکند. هیچ وقت مظهر رحمت الهی نمیتواند مظهر خشم خدا شود یا رحمت الهی، خشم الهی را نتیجه دهد؛ بنابراین این خشم خدا نبود. خشم طبیعت که برخی تعبیر میکنند، اصطلاح غلطی است، زیرا خشم و محبت تابع احساس است و طبیعت احساس ندارد که بخواهد خشم کند یا نکند. طبیعت تودهای از نظامهای آفرینشی است که بر وجود مقدس خداوند حکیم دلالت دارد. عقل و شعور و احساس ندارد که خشم داشته باشد.
علمالهدی ادامه داد: باران رحمت الهی بوده که نازل شد؛ منتها اگر نزول باران موجب تخریب شد و خسارت به بار آورد، باید ما بررسی کنیم که آیا اشکال در نزول باران رحمت الهی بوده یا اشکال در نوع مدیریتهای فرصتطلبانه و مقتدرانه است؟ مدیریت دو نوع بوده که یکی مقتدرانه و فرصتطلبانه است. فرد و جریانی مدیریت را در کشور به دست میگیرد تا مقتدر شود، قدرت به دست بگیرد و از فرصت قدرت استفاده کند، اما زمانی مدیریت مسئولانه و تکلیفمحور است. مدیریت را برای خدمت به دست میگیرد، خود را مسئول و مکلف به خدمت میداند و مدیریت را به دست میگیرد تا خدمت کند.
امام جمعه مشهد با اشاره به سخن شهید بهشتی که فرمود: «ما شیفتگان خدمت هستیم نه تشنگان قدرت»، تصریح کرد: اگر در عرصه نظام و قدرت مدیریت کشور آمدیم، با شیفتگی خدمت آمدیم، مدیریت ما مسئولانه و تکلیفمدارانه است. جریان مقابل آن روز شهید بهشتی که از دلش عنصر ناپاکی مثل بنی صدر درآمد، آن مدیریت قدرتمدار و فرصتطلب بود. توجه داشته باشید و چشم خود را باز کنید؛ هر که اظهار دلسوزی به شما کرد و هر جریانی سنگ مردم را به سینه زد، نپذیرید؛ ابتدا ببینید شیفته خدمت است یا تشنه قدرت.
نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه در مدیریتهای مقتدرانه و فرصتطلبانه جهاد نبوده و مدیریت جهادی نیست، عنوان کرد: وقتی مدیریت جهادی نباشد، رحمت الهی نکبت برای مردم به وجود میآورد. سیل گلستان از نقطهای که شروع شده و نسبت به تجربهای که از قبل بوده، قابل مدیریت و مهار کردن و مشخص بوده موانعی که در سر راه سیل است، میتواند خرابی ایجاد کند. از همان اول میتوانستند موانع را بردارند و راه آب را به طرف دریا باز کنند تا به مزارع، خانههای مردم و شهر جاری و فراگیر نشود. اگر از قبل پیشبینی میکردند، این مساله قابل حل بوده که بعد نیز همینگونه حل کردند.
وی ادامه داد: سپاه پاسداران این موانع را شناسایی و منفجر کرد، موانع را برداشتند، راه را به طرف دریا باز کردند و آب تخلیه شد. اگر این کار قبلا در یک مدیریت مسئولانه انجام گرفته بود، چنین وضعی به وجود نمیآمد. در سیل شیراز از ۲۴ ساعت قبل اعلام کردند که مسیل است و سیل میآید؛ به مردم گفتند اتومبیلهای خود را پارک نکنید و فاصله بگیرید؛ تنها به گفتن و اخطار نیست. مردمی که آنجا را تجربه نکردند و خبر ندارند که مسیل است، باید قاطعانه بایستند و جلوی مردم را بگیرند. این کارها شدنی بود.
علمالهدی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص مدیریت جهادی در کشور تاکید کرد: ما باید توجه کنیم که اگر مدیریتهای ما در این کشور در دولت، قوهقضاییه و مجلس متکلفانه نبود و مقتدرانه و بر اساس فرصتطلبی بود، این مدیریتها برای مردم مشکل ایجاد میکند، نه تنها خدمت نمیکند بلکه عذاب وارد مینماید. بعد دشمنان لبخند میزنند و میگویند این همه گفتید مرگ بر آمریکا نفرتش خودتان را گرفت. اگر مرگ بر آمریکا نفرت دارد، پس نفرتها یعنی طوفان و سیل و سونامی که خود آمریکا را گرفته؛ آنها که مرگ بر آمریکا نگفتند یا سیل عظیم و مخرب ژاپن؛ مگر آنها هم مرگ بر آمریکا گفتند؟
امام جمعه مشهد اضافه کرد: ما باید چشم خود را باز کنیم و واقعیتبین باشیم. این نظام و کشور انقلابی است که مدیر انقلابی میپسندد و میطلبد. این مردم در عمر ۴۰ ساله انقلاب خود دیدند و لمس کردند که مدیر انقلابی کیست. چه در زلزله غرب کشور چه سیلی که این روزها رخ داد؛ آنکه وارد عملیات شد، با قدرت و قوت مسائل را حل و به مردم رسیدگی کرد، سپاه یا ارتش بود. غیر از این است که سپاه و ارتش تحت فرماندهی کل قوا و مقام معظم رهبری هستند؟
نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این نظام مدیریتی که مقام معظم رهبری در حوزه وظیفه رهبری خود در نیروهای مسلح و سپاه و ارتش پیاده کردند؛ نیروهای مجهز مخلص با قدرت به وجود آورد؛ اگر این نوع مدیریت عرصه قوهقضاییه و دولت را هم فرابگیرد، مسلما آنها هم از این قبیل خواهند شد.
وی با اشاره به حضور رئیس قوهقضاییه در نماز جمعه مشهد بیان کرد: این امر برای رئیس قوهقضاییه یک تجربه است که مدیران زیرمجموعه قوهقضاییه از نوع مدیران زیر مجموعه جریانهای نظامی سپاه و ارتش به وجود آیند و با همین توان، اخلاص و ایثار وارد عرصه مدیریت در جریان قضای کشور شوند که در این صورت دست و پای هر مفسد، ظالم و متجاوزی قطع خواهد شد. نمایندگان مردم در مجلس شوای اسلامی که عهدهدار نظارت بر مدیریت کشور هستند، باید نظارت کنند که مدیریت مسئولانه و تکلیفمدار در کشور حاکم شود نه مدیریت مقتدرانه و فرصتطلب.
علمالهدی با بیان اینکه نمایش دومی که در جریان سیل در کشور به وجود آمد، الگوی عظیم عشق، محبت و عاطفه انساندوستی مردم ما بود، عنوان کرد: مردم ما پرورشیافته دین و تربیتشده قرآن و اسلام هستند و در مقابل آسیب و خسارتی که برای مردم به وجود آمد، از مراکز خود هجرت کردند و وسط لجن، گِلآب و مصیبت، خانهها را تخلیه و تمیز کردند و به آسیبدیدگان رسیدند. در خانهها را در شیراز به روی مسافران باز کرده و از مردم آسیبدیده پذیرایی کردند.
امام جمعه مشهد افزود: این الگوی اسلامی و انقلابی ماست که به دنیا نشان میدهیم. یک سونامی در یک ایالت آمریکا آمد، تا یک ماه برقها و آبهای قطع شده مردم را وصل نکردند و مرد و زن در گرسنکی به سر میبردند. این جایگاهی که امروز ادعای تمدن دارد و این هم کشوری که ادعای تربیت اسلامی دارد. این الگویی است که ما به دنیا نشان میدهیم.
نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به اینکه استان خراسان رضوی معین استان گلستان در حل مشکلات و آسیبهایی به وجود آمده، است، تصریح کرد: بخشی از این مناطق آسیبزده از جمله گنبدکاووس، کلاله و مراغهتپه به سپاه امام رضا (ع) سپرده شده که سپاه امام رضا (ع) باید این قسمت را از تمام مشکلات و خسارتها تزکیه کند و به مردم برسد.
وی ادامه داد: خود استان خراسان رضوی هم معین استان گلستان است. استاندار به تمام دستگاهها امر فرمود که با تمام قدرت به این مسئله رسیدگی کنند و آنچه مورد نیاز است، نیروهای مهندسی هستند که باید به این طرف بشتابند. از نظر اجناس مورد نیاز نیز اقلام دارویی، مواد غذایی، پوشاک و پتو مورد احتیاج است. مردم کمکهای خود را به نواحی بسیج و دستگاههای هلال احمر برسانند.
دیدگاه تان را بنویسید