قالیباف: توقع نداشته باشیم مردم برای بی‌عرضگی ما هم هزینه بدهند / تحریم‌ها ۳۰ درصد در مشکلات تاثیر داشته است

کد خبر: 927718

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مطالعات انجام شده نشان می‌دهد تحریم‌ها ۳۰ درصد در مشکلات تاثیر داشته و ۷۰ درصد به مشکلات درونی مان بر می‌گردد که حل نکرده ایم، تصریح کرد: البته مردم ما نشان داده اند همیشه برای عزت شان برای استقلال و دین و کشورشان هزینه می‌دهند؛ مال و جان می‌دهند و سختی می‌کشند، اما توقع نداشته باشیم مردم برای بی‌عرضگی ما هم هزینه بدهند و این را به حساب امریکا بگذاریم. این ظلم به مردم است.

قالیباف: توقع نداشته باشیم مردم برای بی‌عرضگی ما هم هزینه بدهند / تحریم‌ها ۳۰ درصد در مشکلات تاثیر داشته است

سرویس سیاسی فردا: محمدباقر قالیباف که صبح امروز مورخ ۱۰/۱۲/۹۷ در گردهمایی جوانان انقلابی در حسینیه جوادالائمه (ع) اصفهان با موضوع جایگاه مدیریت جهادی در تحقق تمدن نوین اسلامی با نگاه به تاکید رهبر انقلاب بر تمدن سازی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برگزار شد، با تبریک ایام میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت یاد شهدا بالاخص شهدای مدافع حرم و شهدای امنیت گفت: یکی از ویژگی‌های مهم بیانیه گام دوم این است که به زیبایی تمام از هر بعدی؛ به صورت موجز، ولی دقیق و عمیق کارنامه نظام اسلامی را برای همه تبیین کرده است.

لزوم ارائه بیانیه اقدام برای بیانیه گام دوم از سوی دلسوزان انقلاب

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه این سند در بعد تحلیل ۴۰ ساله انقلاب سندی کامل است که میتواند مبنایی تحلیل‌های ما قرار گیرد، تصریح کرد: حتی جا‌هایی که می‌خواهیم برگردیم و نقد کنیم گذشته را، این سند این فرصت را به ما داده است و انجا‌هایی که می‌خواهیم از فرصت‌ها صحبت کنیم باز به ما فرصت داده، انجایی که از نگرش‌ها و باور‌ها می‌خواهیم بگوییم باز این سند این فرصت را داده، انجایی که می‌خواهیم افق اینده را ببینیم این سند به درستی برای ما اینده را ترسیم کرده است؛ لذا بجای اینکه این سند را بخواهیم دائم تکرار کنیم لازم است برای این بیانیه گام دوم برای روبه جلو حرکت کردن خصوصا جوانان که مخاطب اصلی این بیانیه هستند، دلسوزان بیانیه اقدام را اعلام کنند. در چرایی آن بحث نکنیم، چون مشخص است. در ۴۰ سالگرد انقلاب وقتی می‌نگریم این انقلاب و نظام اسلامی هم در حوزه ارمانی یعنی استقلال ازادی در اسلامیت نظام و در جمهوریت و مردم سالاری کارنامه روشن و افتخارآمیز دارد. ده‌ها مورد در این زمینه می‌توان نمونه آورد. در حوزه مسائل زیرساختی کشور هم در حین چالش‌هایی که داریم نسبت به شرایط و محیطی که در فضای یین المللی و داخلی و دشمنی‌هایی که با این انقلاب شکل گرفت کارنامه قابل قبولی داشته‌ایم؛ این انقلابی زمانی شکل گرفت که در دوقطبی شدید در دنیا بودیم و دین‌زدایی اساس حرکت در این کره خاکی بود. انقلاب دینی ما برخلاف منش عمومی دو قدرت روز جهانی شکل گرفت و در حوزه اندیشه و عمل (یعنی حوزه حکمت نظری و حکمت عملی) دشمنان بزرگی داشت و دارد. هر کدام از این حوادث و اتفاقاتی که برای انقلاب ما افتاد برای فروپاشی یک حکومت کفایت می‌کرد.

وی با اشاره به شرایط کشور‌های همسایه که اگر برخلاف میل ابرقدرت‌ها حرفی بزنند چه اتفاقاتی برای شان می‌افتد گفت: در حلقه ناتو و سرمایه داری هم ممکن است باشند، اما از کودتا تا دیگر مسائل دامن شان را می‌گیرد. این در حالی است که انقلاب اسلامی محکم و پرقدرت بر سر مواضعش ایستاده و خدشه ناپذیر است.

بین باید‌ها و واقعیت‌های مان شکاف‌های جدی داریم

قالیباف با بیان اینکه بین باید‌ها و واقعیت‌های مان شکاف‌های جدی داریم تصریح کرد: کار برزمین مانده که باید می‌کردیم، اما نکرده ایم زیاد داریم که نمونه‌های ان امروز زندگی را تلخ و سخت کرده، اما یادمان باشد دشمنی که قبل از فشار اقتصادی به دنبال فروپاشی ذهنی مردم و تردید در اندیشه و باور‌های مسوولان و تصمیم گیرندگان است، تلاش می‌کند. به طوری که یک وقتی ان حرکت‌های تبلیغی علیه نظام می‌اید و ان واقعیت‌های تلخی که در جامعه است را مصداق می‌کند و مردم هم می‌بینند و می‌گویند خب راست می‌گویند این واقعیت است. این دشمنان درواقع می‌خواهند اساس انقلاب را از بین ببرند. البته معتقدم مردم ما همان طور که امام راحل گفته اند بصیرتر و باوفاتر از مردم صدر اسلامند و حواس شان هست. حتی گاهی هم به مزاح گفته می‌شود مسوولان دارند تلاش می‌کنند تیغ انقلاب ر. ا. کند کنند و مردم تلاش می‌کنند این اتفاق نیفتد.

مرد باشیم و اگر کوتاهی می‌کنیم بپذیریم ضعف از ماست

فرمانده لشگر ۵ نصر در دوران دفاع مقدس با تاکید بر اینکه امام و امت همیشه در انقلاب ما پیشتاز بودند و هستند و انشالله خواهند بود گفت: امثال بنده باید ایستادیم، باید شکاف‌های بین باید‌ها و واقعیت‌ها را پر کنیم که این باید‌ها بردوش ماست و اگر انجام ندهیم این را به حساب مردم و کم بصیرتی شان یا به حساب رهبری نگذاریم. مرد باشیم و اگر کوتاهی می‌کنیم بپذیریم ضعف از ماست.

مشکلات امروز جامعه یک شبه ایجاد نشده، اما سهم‌ها حتما متفاوت هستند

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام با پرداختن به برخی ضعف‌ها در حوزه کارکردی ادامه داد: ببینیم این شکاف‌هایی که وجود دارد در کجا ریشه دارد؟ معتقدم این مشکلات ریشه در دو جا دارد.

وی در توضیح بیشتر افزود: مشکلات امروز- منظور فقط دولت و مسوولان اجرایی فعلی نیست بلکه بخشی از مشکلات ریشه و سابقه داشته و فقط امروز شتاب و سرعت شان افزایش یافته و باید موقع تحلیل منصف باشیم این مشکلات یک شبه ایجاد نشده، اما سهم‌ها حتما متفاوت هستند. کار‌هایی که باید می‌شده و نشده و این نشدن‌ها مثلا باعث فشار اقتصادی شده - و البته مشکلات حوزه فرهنگی و تهاجم فرهنگی هم به قوت خود باقی است، اما بحث اقتصادی امروز روی آن سایه انداخته و تبدیل به موضوع اول ما شده است - ریشه‌هایی دارد؛ یکی از مهمترین ریشه‌ها به باور‌ها و نگرش‌های کسانی که دارند این کار‌ها را مدیریت می‌کنند برمی گردد. یعنی اندیشه و باورشان دچار تردید و اشکال شده و منطبق بر اسلامی سیاسی امام راحل و نگرشی که انقلاب و دفاع مقدس پیش رفت، حرکت نکرده و بدان شک دارند. بنی صدر در زمان دفاع مقدس می‌گفت: نمی‌شود و ابرقدرت‌ها پشت حزب بعث هستند و تجهیزات نداریم. اما اندیشه و تفکر اسلامی این نیست و می‌گوید اگر عِده و عُده ات را جمع کردی و همه تلاشت را کردی حتی اگر کم هم باشید سنت‌های الهی شما را یاری می‌کند و در دوران دفاع مقدس این اتفاق افتاد. شهید خرازی و حبیب الهی و کاظمی و شهدایی که چند روز قبل تشییع کردیم با این باور جنگیدند. این باور فقط در حوزه نظامی نیست بلکه در حوزه اقتصاد و حتی در تربیت فرزندان مان هم است. این سبک زندگی است. اما برخی مسوولان ما امروز بر این اعتقاد نیستند و نمی‌گویند که همه مخلوق خداییم و خدا از همه ما تواناتر است.

قالیباف با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم وقتی برای نظام اسلامی؛ دو ویژگی تعریف می‌کنند یکی جوشش و روحیه انقلابی که مبتنی بر باورهاست و دیگری نظم سیاسی و نظم اجتماعی است، گفت: مدیریت جهادی هم شامل دو بند است؛ مدیریت یعنی فهم و علم و مهارت و رفتار سیستمی است نه اینکه اگر کسی رفتار سیستمی کرد نپذیریم و بگوییم بزن به خط و رفتار سیستمی ات را بگذار کنار. نه این را نداریم. اما اگر این علم مدیریت با ان جهادی بودن که شامل شور انقلابی و باور‌های انقلابی است ممزوج نشوند به سمت تمدن سازی حرکت نمی‌کنیم.

هرجا در طول انقلاب افتخارآمیز بودیم سه عنصر «باور به سنت‌های الهی»، «حضور مردم» و «میدان دادن به جوانان» توأمان حضور داشته است

وی افزود: می‌بینیم آنجا‌هایی که افتخارآمیز بوده‌ایم، جا‌هایی است که بر این سه عنصر تکیه کرده ایم؛ اول باور‌های مان یعنی سنت الهی که در همه زمان‌ها لایتغیر هستند و وقتی حرف از اصول و اصول گرایی می‌زنیم منظورمان همین باورهاست. دوم حضور مردم و سوم میدان دادن به جوانان.

وقتی اقتصاد دولتی است اب را به برجام گره می‌زنند و حل مشکل گوشت رابه FATF

قالیباف با تاکید بر اینکه هر چالشی امروز داریم به دلیل بی توجهی به سه عامل مطروحه است، بیان کرد: اگر امروز در حوزه اقتصاد به زحمت افتاده ایم و اگر فساد و ناعدالتی داریم به دلیل این است که اقتصاد دولتی است. ذات اقتصاد دولتی و خصولتی و اینکه افراد مختلفی بیایند و اموال را در یک مقطعی در دست بگیرند همین‌ها می‌شود، اما اگر دست مردم باشد این اتفاق نمی‌افتد. حتی اگر بخواهیم تحریم را دور بزنیم مردم باشند مردم دور می‌زنند، اما وقتی دولت‌ها باشند اب را به برجام گره می‌زنند و حل مشکل گوشت رابه FATF.

بودن یا نبودن در FATF فرقی به لحاظ تحریم‌های کشور ندارد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: با توجه به ساختارمنعطف و به روزشونده FATF باید بگویم چه برویم کامل در FATF و چه کامل بیرون باشیم و در بلک لیست برویم؛ در شرایط تحریم ما فرقی ایجاد نمی‌شود.

فرمانده لشگر ۵ نصر در دوران دفاع مقدس با اشاره به دلایل این ادعا که به صورت مکتوب در مجمع ارائه کرده است، گفت: FATF اساسا سازماندهی جدید اداره جهانی است که به رهبری امریکا و انگلیس و فرانسه از دهه ۹۰ استارت خورده و از ۲۰۰۱ و پس از حوادث تروریستی ۱۱ سپتامبر تسریع شد و یک مصوبه‌ای هم شورای امنیت آن زمان مصوب شد که الزام می‌کرد همه کشور‌ها به CFT بپیوندند. درحقیقت این FATF برای این نظم جهانی فعلی یک مظهر حکمرانی جدیدی است که سرمایه داری در دنیا خارج از سیستم سازمان ملل آن را طراحی کرده تا هرکسی که خلاف سیاست‌های جهانی آن‌ها حرکت کند، به میزان مخالفتش محروم می‌شود. فرقی هم ندارد اتریش باشد یا پاکستان یا چین یا ایران.

توقع نداشته باشیم مردم برای بی عرضگی ما هم هزینه بدهند

وی با بیان اینکه کار مطالعاتی شده نشان می‌دهد تحریم‌ها ۳۰ درصد در مشکلات تاثیر داشته و ۷۰ درصد به مشکلات درونی مان بر می‌گردد که حلشان نکرده ایم تصریح کرد: البته مردم ما نشان داده اند همیشه برای عزت شان برای استقلال و دین و کشورشان هزینه می‌دهند مال و جان می‌دهند و سختی می‌کشند، اما توقع نداشته باشیم مردم برای بی عرضگی ما هم هزینه بدهند و این را به حساب امریکا بگذاریم. این ظلم به مردم است.

در ادامه نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام به پرسش‌های مطرح شده پاسخ داد.

تمدن سازی قرار نیست یک شبه اتفاق بیفتد و همه مسوولیم

قالیباف با بیان اینکه در فرهنگ اسلامی آمده که چه فردی و چه جمعی باید در هر موضوعی که جزو وظیفه مان است، اقدام کنیم؛ گفت: ما از موضوعات تمدنی تا موضوعات کاملا جزیی وظیفه داریم. البته تمدن سازی فرایند است و یک شبه دو شبه قرار نیست اتفاق بیفتد. از پیروزی انقلاب تا نهاد سازی و دولت سازی و جامعه سازی؛ این روال است که می‌شود تمدن سازی؛ بنابراین هم فردی و هم جمعی و هم سیستمی مسوولیم این کار را انجام دهیم. هم به جزء هم به کل. تمدن در حقیقت یک بنای کاملی است که در همه ابعادش بروز و ظهور می‌یابد؛ هم در قدرتش هم در ثروتش هم در معرفتش و هم در منزلتش.

مردم باید اثار تمدن سازی را در زندگی شان ببینند

وی در پاسخ به اینکه آیا مدیریت جهادی در تمدن سازی نقش دارد یا نه؟ بیان کرد: این موضوع تمدن سازی کاملا جهانی است و حتما بر امت‌های غیر اسلامی هم اثرگذار است- همان طور که در بخشی از تاریخ اسلام تمدن اسلامی از علوم پایه تا دیگر علوم تاثیرگذار بوده - پس طبیعی است همه نسبت به جایگاهش تعریفی از تمدن دارند. یعنی وقتی حرف ازتمدن سازی می‌زنیم و می‌خواهیم جامعه خودمان هم اقناع شود، کشاورز شرق اصفهان هم باید اثار این تمدن را در باور‌ها و واقعیت‌ها درک کند. وقتی حرف از حکمت نظری در حوزه اندیشه‌ای می‌زنیم اگر قبل از انقلاب باشد و در قدرت نباشیم یک طور مطرحش می‌کنیم، اما اگر این حکمت نظری آمد و قدرت را در دست گرفت و اختیار آمد و حکومت و نظام اسلامی آمد، باید بدانیم که این اندیشه و فقه اسلامی باید چالش‌های بین الزامات اجرایی و نظری را رفع کند و مردم باید اثرش را در زندگی‌شان ببینند.

اگر حکمت نظری راه حل برای حوزه حکمت عملی ندهد اشباع ناکارامدی پیش می‌آید

قالیباف افزود: حتما در حکمت عملی وقتی در جامعه تصمیمی می‌گیرید مواردی پیدا می‌شود که در تضاد با این حکمت نظری است. باید حکمت نظری نسخه راه حل حکمت عملی را بدهد اگر نداد و از کنارش گذشت این‌ها انباشتگی پیدا می‌کند و می‌شود اشباع ناکارآمدی در خیلی از حوزه‌های اجرایی. پس تمدن سازی یک فرایندی است که نیاز به توجه مرتب در همه شوونات زندگی مردم دارد.

وقتی در قدرتیم مهم است حکمت عملی و نظری توامان به حل مسائل جامعه بپردازد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام باذکر مثالی از بازدیدش از پارس جنوبی گفت: در حوزه باید‌ها وقتی میرویم زندگی مردم استان بوشهر را می‌بینیم، متوجه می‌شویم نتوانسته ایم این ظرفیت پارس جنوبی را برای مردم انجا در محیط زیست در ارامش و در رفاه و در سفره شان مشهود کنیم. وقتی این را مردم آنجا نمی‌بینند، حالا شما هرچه می‌خواهید از تمدن سازی بگویید. پس خیلی مهم است که وقتی در قدرت قرار گرفتیم توامان حکمت عملی و نظری به حل مسائل جامعه بپردازد.

قالیباف با پرداختن با موضوع تکنوکراتی بیان کرد: هیچ رابطه‌ای بین تکنوکراتی و کار جهادی نیست. انجا مبتنی بر عقل ابزاری کار می‌کند و در مدیریت جهادی مبتنی بر عقلانیت متصل به وحی است. اما اگر منظور این است که از ابزار به درستی استفاده نکنیم این مغایر با حرف رهبر معظم انقلاب در همین بیانیه گام دوم انقلاب است که می‌فرمایند نظام انقلابی درش هم شور و روحیه انقلابی است و هم نظم سیاسی و اجتماعی.

هرکسی سندی از ثروت اندوزی ام دارد به مردم ارائه دهد

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ما هر چه داریم از امام راحل شهدا و مردم است، گفت: با اطمینان می‌گویم محمدباقر قالیباف در زندگی شخصی‌اش تا امروز هیچ کار اقتصادی ثروت اندوزی حتی حلال هرگز انجام نداده و انشالله تا اخر عمر هم انجام نمی‌دهد. هرکسی هم سندی دارد که خلاف گفته من را ثابت می‌کند به مردم ارائه دهد.

ثروت اندوزی مسوولان با مبانی انقلاب در منافات است

وی با بیان اینکه ما هرچه هستیم نوکر مردم هستیم و انشالله اسلام سیاسی امام راحل را تبیین و کار را پیش ببریم، خاطرنشان کرد: در نظام جمهوری اسلامی مسوولان حق ندارند حتی از راه حلال هم پولدار شوند. اگر از راه حلال هم پولدار شوند نباید وزیر و شهردار و. شوند، چون منافات دارد با حکومت امیرالمومنین (ع). منافات دارد با اینکه این انقلاب انقلاب مستضعفان و پابرهنگان است.

قالیباف با اشاره به زندگی حضرت امیر (ع) گفت: وقتی ایشان از قدرت کنار بودند برای جامعه تولید ثروت می‌کردند، اما وقتی در قدرت قرار گرفتند دو نوع غذا هم نمی‌خوردند که از این درس می‌گیریم که اگر می‌خواهیم حتی از راه حلال هم پول در بیاوریم دنبال مناصب بالا نباشیم. این‌ها با مبانی جمهوری اسلامی سازگاری ندارد.

بنا به گواهی دستگاه‌های نظارتی فساد اداری در شهرداری تهران در دوره من کاهش یافت

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هر مجموعه‌ای حتما اشکالاتی دارد و هرکسی ادعا کند اشکالی در سازمان متبوعش ندارد حرف درستی نزده گفت: مهم این است که در طول خدمت هر مسوولی ایا میزان فساد اداری کاهش داشته یا افزایش. در حوزه مدیریتی من در شهرداری بنا بر گفته دستگاه‌های نظارتی جزو دستگاه‌ها منحصر به فردی بودیم که فساد اداری در دوره ما کاهش یافته است. نکته دوم اینکه اگر مدیر و مسوولی درسازمانی متوجه بشود و یقین کند فردی از اطرافیان یا همکارانش فساد می‌کند و مماشات با او بکند، ان مسوول گرچه خودش در فساد نقشی نداشته باشد، اما فاسدتر از ان کسی است که با او برخورد نکرده است. من در هرجا مدیریت کردم این اصل رار عایت کرده ام. گاهی برخی افراد حرف‌هایی را به ادم‌ها نسبت می‌دهند که وقتی می‌رویم و تحقیق می‌کنیم و می‌بینیم نه درست نیست، اما جایی که معلوم شد آن اتهام درست است نباید ساکت شد. در همین موضوع املاک تعاونی شهرداری که آن همه سروصدا کردند. با اینکه مطمئن بودم این موضوع سیاسی است، اما اولین کسی بودم که از دادستان کل خواستم تا رسیدگی و بررسی کنند تا هرکسی خطا کرده مشخص شود و با آن برخورد شود. البته رسیدگی شد و خب مشخص هم شد که موضوع سیاسی بوده و واژه سازی کرده اند تا در مقابل موضوع حقوق‌های نجومی که مطرح شده بود در جامعه، عبارت املاک نجومی مطرح شود. همه پرونده‌ها احکامش صادر شد و تبرئه شدند. البته با آن‌هایی که این تهمت را زدند هم دادگاه برخورد کرد و حکم اولیه هم برای شان صادر شده است.

بدهی شهرداری تهران چیزی نیست که در حد ادعا باشد اسنادش موجود است

وی با اشاره به ادعای مدیریت فعلی شهر تهران مبنی بر وجود ۵۲ هزار میلیارد بدهی شهرداری در دوره قالیباف گفت: بدهی چیزی نیست که کسی بخواهد ادعای دروغی برایش داشته باشد بلکه اسنادش موجود است و عدد و ارقام ان در شورای چهارم و فرمانداری تهران تصویب و تایید شده و اولین بار بوده در تاریخ شهرداری که شهرداری که دارد می‌رود دارایی‌های شهر را اعلام کرده است.

قالیباف با پرداختن به موضوعات سیاسی در سال ۹۶ گفت: در کار‌های اجتماعی و سیاسی باید کار جمعی کرد و وفادار به تصمیمات جمعی باشیم. من هم سعی کردم همین طور رفتار کنم. البته جمعی که قرار است تصمیمات مهمی بگیرند که بر سرنوشت مردم جامعه اثر می‌گذارد باید توجه داشته باشند که این تصمیمات شان دقیق و برخواسته از یک خرد جمعی باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت