ارزیابی کوشکی از سفر غیرمنتظره بشار اسد به ایران
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: سفر بشار اسد به تهران نشان داد که او به ایران آمده تا شریک استراتژیک خود را به جهان معرفی کند و همه بدانند که ایران نقطه اتکای دولت و ملت سوریه است.
خبرگزاری مهر: محمد صادق کوشکی استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران ضمن اشاره به اهمیت سفر بشار اسد و دیدار وی با رهبر انقلاب گفت: با توجه به بحران سوریه در طول سالهای ۲۰۱۲ تا به الان، بشار اسد به غیر از یک سفر اضطراری که به روسیه داشت، ترجیح داده بود که به هیچ کشور خارجی سفر نکند. حال اینکه امروز بعد از تثبیت بحران، او تصمیم گرفته است که به ایران سفر کند و با مقامات کشور ما دیدار داشته باشد، نشان از این است که ایران نقطه اتکای دولت و ملت سوریه است.
وی افزود: از آنجایی که اتحادیه عرب و به خصوص سعودیها تلاش میکردند تا به نوعی با پاک کردن رد پای خود در بحران سوریه، این کشور را به جمع خود وارد کنند و با دادن وعدههای پوچ مالی، دولت اسد را به خود جلب کنند. در عین حال سعودیها در تلاش بودند با این حرکت حضور و بحرانآفرینی جدی خود در بحران سوریه را به فراموش بسپارند. این حرکت بشار اسد نشان از این دارد که او به ایران آمده تا شریک استراتژیک خود را به جهان معرفی کند.
کوشکی همچنین ضمن اشاره به تبعات این سفر گفت: این سفر بیش از هر تبعات دیگری معادلات سعودیها در منطقه را به هم میریزد و موجبات خشم صهیونیستها و آمریکا را فراهم میکند. نتانیاهو به دنبال این است تا موضوع اخراج ایران از سوریه را مطرح کند. حضور اسد در تهران مهر باطلی بر تخیلات نتانیاهو و نشان دهنده روابط مستحکم ایران و سوریه بوده و عملا جمهوری اسلامی پشتیبان ملت و دولت سوریه است.
وی همچنین گفت: سوریه هم تلاش میکند تا ایران را به عنوان مهمترین دوست و متحد خود معرفی کرده و طبیعتا این دو کشور خواهند توانست با همکاری یکدیگر بعد از بحران در سوریه به رشد هم کمک کنند و در عین حال به طور جدی مقابل رژیم صهیونیستی بایستند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین ضمن اشاره به تبعات بینالمللی این دیدار گفت: ابتدا باید گفت که حمایت ادامه دار جمهوری اسلامی از محور مقاومت نشان از عدم تغییر راهبرد جمهوری اسلامی در این مسیر است. در نقطه مقابل سعودیها و محور سازش است که بارها راهبرد خود را در مورد سوریه تغییر دادهاند. سعودیها روزی سقوط بشار اسد را کلید زده بودند، ولی امروز بیان میکنند که در کنار سوریه برای بازسازی میمانند. این مدل تغییر در سیاست خارجی سعودیها است. در طرف مقابل جمهوری اسلامی از سالهای و دهههای پیش در کنار دولت و ملت سوریه بوده و در این مسیر هیچ تغییری نداشته است.
وی همچنین در پایان اظهار داشت: جمهوری اسلامی بر عهد خود با ملت و دولت سوریه از قدیم مانده است و این سعودیها هستند که در طول چند دهه اخیر راهبرد خود در قبال مردم سوریه را تغییر دادهاند. امروز سعودیها در نوعی سردرگمی هستند. طبیعتا این دیدار نقطه عطفی در ادامه روابط دولت ملت ایران و سوریه خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید