عضو مجلس خبرگان: فرصت اشتباه کردن نداریم

کد خبر: 926443

یک عضو مجلس خبرگان رهبری در تحلیل تاکید جوانگرایی مورد اشاره در بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: ما باید حواسمان باشد انسان‌های فرصت طلب، به نام جوان گرایی پست‌ها را قبضه نکنند. افراد بدلی نباید به عرصه بیایند. حقیقتا ما فرصت اشتباه کردن نداریم.

عضو مجلس خبرگان: فرصت اشتباه کردن نداریم

خبرگزاری ایسنا: آیت الله عباس کعبی در جلسه هیئت اندیشه ورز سازمان بسیج حقوق دانان با محوریت فرمایشات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب و مطالبات ایشان درحوزه عدالت، فساد ستیزی و...، اظهار کرد: بیانیه راهبردی گام دوم انقلاب، به چند محور تقسیم می‌شود. محور اول این بیانه، تبیین ماهیت، حقایق و ریشه‌ها به تاریخ انقلاب اسلامی است و در این بخش انقلاب اسلامی را مردمی‌ترین و بزرگترین انقلاب عصر جدید با شعار‌های جهانی، فطری و همیشه زنده بر پایه نظریه نظام انقلابی، معرفی می‌کنند. انقلاب اسلامی کار خود را از صفر آغاز کرد و با الگوی جهادی ما می‌توانیم، عزت و پیشرفت حاصل شد. محور دوم ارزیابی چهل ساله انقلاب اسلامی است در این قسمت برکات انقلاب اسلامی را شمارش و جوانان را پیشران عرصه علم و فناوری و ایجاد زیرساخت‌های حیاتی، اقتصادی و عمرانی معرفی کنند. این محور در دوره چهل سال انقلاب خوب تبیین نشده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری، عنوان کرد: محور سوم این بیانیه مربوط به ظرفیت‌ها است و این ظرفیت‌ها بسیار زیاد هستند. ایشان می‌فرمایند انقلاب اسلامی جهان دو قطبی را در هم شکاند و به موجب آن قطب نظام سرمایه گذاری ترک برداشت. در حال حاضر میان قطب استکبار و قطب انقلاب اسلامی تقابل ایجاد شده است. طبق فرمایشات ایشان جوانان باید وارد عرصه عمل شوند. ظرفیت نیروی انسانی کارآمد با زیربنای اصیل دینی و نگاه امیدوارانه نسبت به آینده در این محور مورد اشاره قرار می‌گیرد. در نهایت محور چهارم محور مطالبه گری است و ایشان در این محور با رویکرد توصیه صحبت می‌کنند.

وی، خاطرنشان کرد: موضوع تحقق عدالت و مبارزه با فساد بعنوان یکی از اولویت‌ها و مطالبات هفت گانه رهبری، باید توسط بسیج حقوقدانان مورد توجه قرار گیرد. در حوزه مبارزه با فساد بحث تحلیلی‌ای وجود دارد و ایشان می‌فرمایند کفه عدالت سنگین شده است. در رابطه با تحقق عدالت نهایی آن را معطوف به ظهور امام زمان (عج) می‌دانند و وضعیت فعلی را دارای عدالت نسبی می‌دانند. نکاتی که باید مورد توجه باشد این است که یکی از فرصت‌های پیشگیری از تشکیل نطفه فساد و رشد فساد حرکتی است که ان شاءالله با شروع به کار جدید قوه قضاییه اجرایی می‌شود.

کعبی، تصریح کرد: شناسایی نیروی انسانی باید در بسیج حقوقدانان مورد توجه قرار گیرد و از ظرفیت دادستانی برای احیای حقوق عامه، گسترش عدالت و آزادی‌های مشروع و مبارزه با فساد استفاده شود. در زمینه جلوگیری از تشکیل نطفه فساد و مبارزه با فساد باید از دستگاه‌های نظارتی شروع کنیم. این آغاز باید از مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و قوه اجراییه شروع شود. قانون مبارزه با فساد و سلامت نظام اداری باید اجرایی شود. این قانون میان شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت کش و قوس فراوانی داشت، اما متاسفانه هنوز اجرایی نشده است. باید شفافیت و پاسخگویی را میان مسئولان بالا ببریم که یکی از راه‌های مبارزه با فساد است.

این عضو مجلس خبرگان رهبری، تاکید کرد: نکته اخلاقی و قابل توجه در این جا این است که انقلاب فاطمی را از برکات حضرت زهرا (س) بدانیم. یکی از نکات مورد اشاره در بیانیه گام دوم انقلاب، تاکید بر معنویت و اخلاق است. ایشان می‌فرمایند معنویت و اخلاق جهت دهنده همه حرکت‌ها و نیاز اصلی جامعه است. مسئولین نظام اگر معنویت و اخلاق بر پایه بندگی خدا و بالا بردن میزان اخلاص و خدمت صادقانه به مردم را مورد توجه قرار دهند خداوند بهترین خیر‌ها را شامل حال ملت خواهد کرد. کما اینکه اخلاص، ایثار، ایمان، شجاعت و تواضع امام خمینی، شهدا و نیرو‌های فداکار منجر شد که پرچم انقلاب به دست رهبر معظم انقلاب افتاد.

وی، افزود: از لحاظ علمی زیربنای اخلاق، توحید و زیر بنای نظام حقوقی مطلوب، اخلاق است. نظام حقوقی بدون اخلاق مانند جسم بدون روح است. توحید، اخلاق و حقوق با یکدیگر ارتباط دارند. در زمینه انسان شناسی، آیه ۹ سوره هود در مورد طبیعت انسان‌ها صحبت می‌کند و می‌گوید انسان‌ها به گونه‌ای هستند که اگر خداوند نعمتی مانند سلامت، جایگاه و پست و مقام و... در اختیارشان قرار داد و به دلیلی نعمت‌ها را از آن‌ها گرفت دچار یاس و ناامیدی و کفران نعمت می‌شوند یا در مقابل وقتی داشته‌های اعتباری به دست می‌آورند دچار شادی کاذب می‌شوند. خداوند در مورد این‌ها می‌گویند صبر پیشه کنند و عمل صالح انجام دهند.

کعبی با بیان اینکه تاکید رهبری به رعایت اخلاق در بیانیه گام دوم برگرفته از آیه ۹ سوره هود است، گفت: بودن معنویت و اخلاق حتی با کمبود امکانات، دنیا را بهشت می‌کند. مسئولان باید در خدمت با یکدیگر رقابت کنند. خوی اشرافی گری باید نابود شود تا نطفه فساد منعقد نشود. تا زمانی که خوی فساد در مسئولان باشد این وضعیت ادامه دارد. بسیج حقوقدانان باید راهکار اخلاقی در این زمینه ارائه دهند. مرحوم آیت الله مومن نمونه‌ای از مسئولان زاهد، عابد، مجاهد، انقلابی و پشت کرده به دنیا بود و ذره‌ای نفسانیت نداشت. ایشان باید الگوی مسئولان شوند. ما باید حواسمان باشد انسان‌های فرصت طلب به نام جوان گرایی پست‌ها را قبضه نکنند. افراد بدلی نباید به عرصه بیایند. حقیقتا ما فرصت اشتباه کردن نداریم. باید افرادی با روحیه جهادی روی کار بیایند.

وی در پایان پیشنهاد کرد: یک کمیته مشترکی از پژوهشکده شورای نگهبان و بسیج حقوقدانان با تدوین پیوست حقوقی و فقهی در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب تشکیل شود و امور مورد اشاره در این بیانیه اجرایی شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت