جلیلی: باید مراقب باشیم در برداشتن «گام دوم» چهره‌های «بدلی» را حماسی جلوه ندهند

کد خبر: 925286

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، لازمه حماسه آفرینی را تشخیص «حماسه» از «غیر حماسه» و «ضد حماسه» دانست و تشریح کرد: باید مراقب بود برای برداشتن گام دوم، حرکت‌های بدلی را به نام حماسه و چهره‌های بدلی را به اسم چهره‌های حماسی به ما معرفی نکنند.

جلیلی: باید مراقب باشیم در برداشتن «گام دوم» چهره‌های «بدلی» را حماسی جلوه ندهند

خبرگزاری فارس: سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شب گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه‌های کرمانشاه حاضر شد و به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی در ابتدای این نشست با توصیه دانشجویان به نامگذاری چنین جلساتی با عنوان «خیز و حماسه»، گفت: این جلسه زمانی برگزار می‌شود که به کوری چشم دشمنان ملت، انقلاب اسلامی با افتخار چهلمین سالگرد پیروزی خود را جشن گرفته است و امروز ما وارد گام دوم انقلاب شده‌ایم. ما برای برداشتن این گام یک افق روشن پیش روی خود داریم و مهم آنست که جوانانی، چون شما که نیرو‌های موثر آن هستید، به بهترین شکل آن را رقم بزنید.

جلیلی لازمه حماسه آفرینی را تشخیص «حماسه» از «غیر حماسه» و «ضد حماسه» دانست و تشریح کرد: باید مراقب بود برای برداشتن گام دوم، حرکت‌های بدلی را به نام حماسه و چهره‌های بدلی را به اسم چهره‌های حماسی به ما معرفی نکنند.

وی افزود: سوال اصلی و مهمی که مطرح می‌شود آن است که چگونه می‌توان با یک امید و اطمینان قلبی پا در مسیر گام دوم انقلاب نهاد؟ امروز باید بحث رایج میان دانشجویان انقلابی آن باشد که چگونه و با چه ابزاری گام دوم را برای رسیدن به نقطه شایسته انقلاب برداریم.

جلیلی در توضیح این سوال در توصیه‌ای دیگر به دانشجویان خاطرنشان کرد: یکی از اولین ضروریات قدم نهادن به گام دوم، داشتن توصیف دقیق از گام اول انقلاب با تمام شیرینی‌ها و تلخی‌های آن است. یکی از سرمایه‌های ملت، تجارب و حافظه تاریخی اوست که برای یافتن مسیر صحیح در چهل سال آینده، نیاز به داشتن تحلیل درست از این تجارب هستیم.

وی، ویژگی انقلاب اسلامی را نگاه به قله دانست و تصریح کرد: انقلاب به حداقل‌ها اکتفا نمی‌کند؛ بر همین مبنا بازخوانی تاریخ جهت تجربه گرفتن برای گام بعدی کار مثبتی است، اما اگر صرفا برای ایراد گرفتن و بهانه جویی از دیگران باشد، اهمیت خود را از دست داده است.

جلیلی تشریح کرد: خواندن تاریخ انقلاب برای آن است که اگر اشتباهی رخ داده و هزینه‌ای داده شده، دیگر آن مسیر غلط طی نشود و آن تجربه تکرار نگردد.

نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی با اشاره به درخواست قبلی خود مبنی بر «برجام خوانی»، گفت: برای مثال برجام سندی است که مطالعه آن می‌تواند به حرکت در آینده کمک کند. ضرورت این مطالعه آنجاست که مدلی از رفتار دشمنان در مواجه با ملت را به خوبی نشان می‌دهد.

عضو شورای راهبردی سیاست خارجی کشور در ادامه سخنان خود، تصریح کرد: وظیفه مجمع تشخیص مصلحت نظام همانگونه که از اسم آن پیداست، تشخیص مصلحت نظام است. مصلحت یعنی در تصمیم گیری‌ها یا یک منفعت جذب شود و یا یک ضرری دفع شود؛ یکی از موضوعاتی که درباره پیوستن به لوایح مربوط به FATF مطرح می‌کردند آن بود که ما باید این لوایح را بپذیریم تا بهانه‌های آمریکا را نه آنکه از بین ببریم بلکه نگذاریم بیشتر شود! و در عوض، آن نهاد هیچ تضمینی نسبت به اقدامات بعدی خود نمی‌دهد.

جلیلی با اشاره به سند برجام افزود: طبق بند ۲۶ و ۳۶ برجام، ایران این حق را دارد که در صورتی که طرف مقابل از تعهدات خود سرباز زند، او نیز تعهداتش را متوقف کند؛ ۹ ماه است که آمریکایی‌ها از برجام خارج شده اند و ما نیز محدودیت‌ها را ادامه داده و از حق خود استفاده نکردیم. این حسن نیتی بوده که از این سو نشان داده شده است، اما سوال آنجاست که چرا بهانه‌ها از آن‌ها گرفته نشد؟ آن‌ها در مقابل در بیانیه‌های خود چه گفتند؟!

وی توضیحات خود را اینگونه ادامه داد: اگر کسی با یک بهانه چیزی از شما خواست و شما به او دادید، اسم این کار دیگر بهانه زدایی نیست، بلکه بهانه زایی است. او تشویق می‌شود و پس از برجام حرف از موشکی می‌زند.

جلیلی با اشاره به تجربه موفق راهبرد تهدید زدایی به جای بهانه زدایی، اظهار کرد: زمانیکه بوش پسر در رژیم آمریکا بر سر قدرت بود آن‌ها ادعای تحریم بنزین ایران را مطرح کردند، اما این تحریم چگونه برطرف شد؟ وقتی که ما در تولید بنزین به خودکفایی رسیدیم.

دبیر سابق شورایعالی امنیت ملی افزود: در سال ۸۲ وقتی می‌گفتند حتی حق داشتن یک سانتریفیوژ هم ندارید، چه شد که مجددا به میز مذاکره برگشتند؟ آن‌هایی که حق غنی سازی ما را محدود به چند درصد ناچیز می‌دانستند، چه شد که پیشنهاد مذاکرات مجدد را مطرح کردند؟ وقتی دانشجویان و دانشمندان انقلابی این کشور در مرحله اول ۳۵۰۰ سانتریفیوژ را تولید کرده و به سوخت ۲۰ درصد دست یافتند.

جلیلی با ادامه توضیحاتش ضمن ابراز خرسندی از افتتاح آخرین فاز ستاره خلیج فارس، عنوان کرد: متوسط سن مهندسان این پالایشگاه حدود ۳۰ سال است. جوانان خلاق و متعهد ایرانی توانستند بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان را در حالی افتتاح کنند که مدیریت ساخت آن توسط جوان متخصصی به نام مهندس دوستی با ۳۷ سال سن بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با توصیه جوانان و نخبگان به معطل نماندن برای مدیر شدن جهت حل مشکلات، گفت: هنگامی که سخن از نخبه گزینی می‌شود اولین پاسخی که به اذهان خطور میکند آن ست که دولت باید برای این مهم کاری بکند، اما نکته جالب توجه آنجاست که وقتی طهرانی مقدم ها، شهریاری‌ها و حسن باقری‌ها احساس مسئولیت کردند و وارد میدان شدند، کسی برای آن‌ها فرش قرمز پهن نکرد.

وی افزود: در هنگامه دفاع مقدس کسی به حسن باقری پیشنهاد فرماندهی نداد؛ او به عنوان خبرنگار روزنامه به اهواز می‌رود، احساس وظیفه می‌کند و در صحنه می‌ماند. حسن باقری برای گرفتن مسئولیت پا پیش نگذاشت و تنها به وظیفه خود عمل کرد و مسئولیت به سراغ او آمد.

جلیلی در انتهای سخنانش جوانان را به قدم نهادن در راه خدمت توصیه کرد و افزود: شهدایی نظیر حسن باقری در یک راه قدم گذاشتند، رشد کردند، وسع خود را نشان دادند و این وسع توسعه پیدا کرد؛ آنگاه کشور نیز از ثمرات جهاد آن‌ها بهره‌مند شد. پس جوانان نیز جهت خدمت باید استعداد‌ها و شایستگی‌های خود را ارائه کنند و معطل کسی نمانند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت