تملّک ۸۳ کاخ در داخل و خارج کشور توسط شاه و خانواده‌اش

کد خبر: 920512

شاه و خانواده‌اش ۸۳ کاخ را در داخل و خارج از کشور برای خوش‌گذرانی، عیاشی و قمار و پذیرایی از درباریان و مهمانان خارجی تملّک کرده بودند، در حالی که اکثر مردم از مسافرت­‌های معمول محروم بودند.

تملّک ۸۳ کاخ در داخل و خارج کشور توسط شاه و خانواده‌اش

خبرگزاری فارس: اگر انقلاب اسلامی جز پایان دادن به چند هزار سال رژیم اختناق و حکومت فردی پادشاه، هیچ فایده دیگری برای ملت ایران نداشت، جا داشت تا قرن‌ها شکرگزار پیروزی انقلاب باشیم. اگر انقلاب جز قطع دست استعمارگران و پایان دادن به حاکمیت بیگانگان بر ایران، هیچ کار دیگری نکرده بود، این حجم عظیم فداکاری‌ها و ایثار‌هایی که برای تحقق انقلاب صورت گرفت، ارزشش را داشت. اگر انقلاب اسلامی هیچ کاری نکرده بود مگر آنکه شاهی بی‌سواد و شدیداً فاسد و شهوت‌ران، دزد و غارتگر اموال مردم، شکنجه‌گر و ظالم را کنار بزند و رهبری دانشمند، منزه، با تقوا، شجاع و زاهد را جایگزین آن کند، افتخاری جاودانه را رقم زده بود. اگر نظام اسلامی در چهل سال گذشته زیر رگبار توطئه‌ها و نقشه‌های شیطانی بی‌پایان دشمنان سلطه جو، فقط توانسته باشد، استقلال و آزادی ایران را حفظ کرده باشد و در این مدت هیچ پیشرفتی هم در کشور رخ نداده باشد، باز هم یک معجزه بزرگ است.

اما انقلاب در این چهل سال در عمل چه کرد؟ هم به حکومت دیکتاتوری پایان داد، هم دست استعمار از کشور قطع کرد، هم برجسته‌ترین شخصیت علمی، مدیر و مدبر را در رهبری کشور قرار داد و هم تمام توطئه‌ها و تهاجمات نظامی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... را خنثی کرد و بالاترین سطح امنیت را برای ایران به ارمغان آورد و علاوه بر تمام این‌ها با وجود همه فشار‌های مستکبران عالم و علیرغم توطئه‌های گسترده ایران در سایه انقلاب اسلامی به پیشرفت‌های خیره کننده و چشم‌گیری رسیده که دنیا را شگفت زده کرده است و در میان آتشی که نمرود و فرعونیان عصر برای سوزاندن انقلاب اسلامی و نظام بر آمده از آن برافروختند، گلستانی عظیم به پا کرد که همه موجودیت مدعیان مدیریت جهان را به چالش کشیده، به گونه‌ای که شیطان بزرگ تداوم حیات خود را در نابودی این گلستان می‌بیند و به هر ترفندی برای پژمردن آن چنگ می‌زند.

در ذیل به بخشی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی در حوزه «گردشگری و زیارت» اشاره می‌شود:

با ۱۵۸۵۱ مورد مرمت آثار باستانی پس از انقلاب اسلامی گردشگری تاریخی رونق بی سابقه و شایان توجهی یافت.

در دوران سیاه قاجار وپهلوی، سران کشور به‌­ویژه درباریان بجای نقش­‌آفرینی در حفاظت از میراث فرهنگی در تخریب، قاچاق و به یغما بردن آن نقش کلیدی داشتند به‌طوری­که در صورت استمرار آن وضع اکثر آثار ایرانی را باید در موزه‌های خارج می‌­دیدیم.

تصویب بیش از ۶۰۰ ماده قانون، آیین‌نامه، دستورالعمل و... درحوزه گردشگری نشان از عمق توجه انقلاب اسلامی به توسعه بنیادین گردشگری دارد.

در گذشته اکثر جمعیت ایران از سفر محروم بودند، اما با رشد ۵۰۰ برابری راه‌های روستایی و ۳۲ برابری راه‌های بین شهری پس از انقلاب اسلامی سفر و گردشگری در سبد زندگی خانوار ایرانی قرار گرفت.

تأسیس بیش از ۲۵۰ مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی با ارائه کلیه خدمات متنوع مورد نیاز مسافران که خدمت بزرگی به رونق گردشگری بود که بعد از انقلاب شکل گرفت.

ایجاد و تأسیس ۲۷۰ پارک جنگلی در سطح کشور و تجهیز بوستان­های متعدد شهری با امکانات مناسب به عنوان یکی از جاذبه‌های نوین گردشگری پس از انقلاب است۰،

۲۰۰ برابر شدن مسیر‌های گردشگری در ایران و افزایش محور‌ها پس از انقلاب اسلامی از ۷ مورد قبل از انقلاب.

قبل از انقلاب جاذبه‌های کوچک ومتنوع گردشگری اعم از خانه­های تاریخی، بقاع متبرکه، مقبره­های پیامبران، دانشمندان و مجاهدان و علما، مدارس، مساجد، کلیساها، آتشکده­ها، بازارها، برخی روستا‌ها و تپه­های تاریخی، ارگ­ها، برج­ها، حمام­ها، مناره­‌های طبیعی (دودکش­ها) و سازه­های، پل­ها، دریاچه­ها، جزایر و بنادر، کویرها، کال­ها وکلوت­ها (کوه­های شنی)، باغ­ها، تالاب­ها و مرداب­ها، چشمه‌­های آب گرم معدنی، قنات­ها، آبشار‌ها، غار‌ها و تپه‌ها و دره­‌ها، گردنه‌­ها و. غالبا در ردیف اماکن گردشگری محسوب نمی­شد پس از انقلاب اسلامی با سرمایه‌­گذاری ویژه وتوجه شایسته ۴۰۱ مورد از این نوع اماکن آماده­سازی و جهت بازدید به گردشگران داخلی وخارجی معرفی شد.

پس از انقلاب پابه‌­پای جاذبه‌های گردشگری بین‌­المللی اماکن ویژه‌ای همچون پیست­های بین­المللی اسکی، اتومبیل سواری، پاراگلایدر، پارک ژوراسیک، دریاچه­ها و آبشار‌های مصنوعی برای نقاط غیر برخوردار از جمله تهران، بازسازی وافتتاح باغ­های؛ گیاه­شناسی ملی، پرندگان، مینیاتوری و احداث خانه موزه­ها و باغ موزه­ها از ابتکارات جذاب برای جلب مسافران داخلی و گردشگران خارجی است.

قبل از انقلاب، سازمان متولی صرفا به ارائه خدمات به گردشگران خارجی و معرفی چند محور و جاذبه محدود می‌پرداخت، ولی بعد از انقلاب اسلامی ایران سازمان میراث فرهنگی، صنایع­دستی و گردشگری علاوه بر گردشگران خارجی به توسعه سفر‌های داخلی و معرفی توانمندی­ها و ظرفیت‌های بی­نظیر گردشگری در اقصی نقاط کشور می‌پردازد.

رشد بیش از ۲۰۰ برابری صدور مجوز برای دفاتر خدمات مسافرتی و افزایش تعداد این­گونه دفاتر به بیش از ۴۸۰۰ مورد بعد از انقلاب اسلامی جهش نجومی در این­گونه خدمات محسوب می­شود و از مردمی شدن کار حکایت دارد.

در اقدامی بی­سابقه به برکت انقلاب اسلامی برای اولین بار در تاریخ کشور دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی تاسیس شد و ۳۰۰۰۰ نفر در این زمینه تربیت حرفه­ای شدند.

رشد ۴۰۰% هتل­های ثبت شده درکشور و افزایش آن از ۲۹۱ مورد در سال۵۷ به بیش از ۱۲۰۰ مورد بدون احتساب مهمانسرا‌های فراوان نهادها، پیشرفتی خیره کننده در زیرساخت­های گردشگری محسوب می­شود.

تعداد تخت هتل‌ها، مهمان‌پذیرها، هتل­آپارتمان‌ها بدون احتساب سایر مراکز اقامتی تا سال ۱۳۹۷ به بیشتر از ۰۰۰/۴۰۰ تخت افزایش یافته است.

قبل از انقلاب تنها مرکز آموزش مرتبط با گردشگری در کشور، هنرستان ایرانگردی و هتل­داری بود پس از انقلاب با تحولی شگرف علاوه بر تاسیس دانشکده گردشگری بیش از ۱۰۰ گروه علمی در دانشگاه­ها و مراکز آموزش عالی مختلف کشور در این محور رونق زیادی به ارتقاء کیفی این صنعت داده اند.

قبل از انقلاب نشریه تخصصی گردشگری وجود نداشت درحال حاضر ۲۲ نشریه تخصصی گردشگری وزیارتی، ۳۱۰ سایت اختصاصی و صد‌ها کانال در فضای مجازی در دسترس علاقه­مندان و متخصصان می‌باشد.

تمامی ۳۰۰عضو هیئت علمی و صد‌ها مدرس رشته گردشگری در کشور تربیت یافتگان تخصصی پس از انقلاب اسلامی هستند.

تحصیل بیش از ۲۰ هزار نفر در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی­ارشد و دکتری در گردشگری با ۷۷ فارغ التحصیل و دانشجوی مقطع دکتری همچنین سالانه جذب بیش از ۱۰۰۰ نفر از این تعداد در بازار کار حاصل توجه به تخصصی­کردن گردشگری پس­ از انقلاب است.

تعداد نیروی انسانی شاغل در حوزه گردشگری اعم از دانشگاه­ها، هتل­ها، آژانس­ها و راهنمایان تور‌ها بالغ بر ۰۰۰/۱۰۰ نفر است که آمار قبل از انقلاب در دسترس نیست.

با رشد ۲۷۵ برابری آموزش راهنمایان گردشگری تعداد این عناصر کلیدی در گردشگری ایران از ۴۰ نفر در قبل انقلاب به ۷۰۰۰ نفر راهنمای دارای مجوز پس از انقلاب افزایش یافت.

با آموزش ۵۳۰۰ نفر برای مدیریت هتل‌ها پس از انقلاب تعداد عنصر متخصص و حرفه‌ای در این زمینه ۷ برابرشد.

پس از انقلاب اسلامی ۷۰۰۰ نفر به عنوان راهنمایان طبیعت‌گردی، ایرانگردی، جهانگردی و جغرافیای گردشگری آموزش دیدند در حالی­که قبل از انقلاب چنین تخصصی به کلی درایران وجود نداشت.

شگفت‌­زدگی اغلب گردشگران خارجی از مشاهده پیشرفت‌ها و دستاورد‌های نظام و فرهنگ غنی اسلامی ایرانی و اختلاف فاحش آن با تصویری سیاهی که رسانه‌های بیگانه از ایران ساخته اند، آنان را به بهترین مبلغان و سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی در کشورهایشان تبدیل کرده است.

با وجود ادعای سردمداران رژیم گذشته به ترویج تاریخ ایران و علاقمندی آنان به سلسله‌های شاهنشاهی و بهره‌­مندی رژیم از حمایت ابرقدرت­ها در مجامع جهانی، رژیم طاغوت حتی توانایی ثبت جهانی آثار تاریخی ایران زمین حتی تخت جمشید و پاسارگاد را هم نداشت و این آثار پس از انقلاب به ثبت جهانی رسیده است.

قبل از انقلاب مسافرت متعلق به طبقات خاصی از جامعه بود. در حالی که بعد از انقلاب سفر جزئی از برنامه زندگی مردم شده است. به استناد گزارشات موجود فقط در ۴ ماهه نخست سال ۱۳۹۶ بالغ بر ۸۰ میلیون نفر شب اقامت در کشور ثبت شده است.

تملک ۸۳ کاخ در داخل و خارج از کشور توسط شاه و خانواده‌اش برای خوش‌گذرانی، عیاشی و قمار و پذیرایی از درباریان و مهمانان فاسق خارجی در ازای محرومیت اکثر مردم از مسافرت­های معمول.

در جمهوری اسلامی ایران، کاخ­‌هایی که محل زیست و خوشگذارانی شاهان و خاندان سلطنتی بوده است به مجموعه­‌های ملی عبرت‌­انگیز و مورد استفاده برای میلیون­ها نفر بازدیدکننده داخلی و خارجی در سال تبدیل شده است.

جمهوری اسلامی ایران با رواج بازدید گردشگران داخلی و خارجی از ۲۵ کاخ موزه کشور بستر مناسبی ازعبرت آموزی را فراهم کرده است.

با وجود حمایت همه قدرت‌های فاسد جهانی از رژیم طاغوت برای ترویج گردشگری به ایران و مقابله همه آن قدرت­ها با جمهوری اسلامی تعداد گردشگران خارجی که در گذشته فقط ۵۰۰ هزار نفر بود با رشد ۱۰ برابری سفر گردشگران خارجی به ۵ میلیون نفر در سال رسیده است.

تغییر مشهود نگاه دنیا به مردم ایران از نگاهی تحقیرآمیز و ذلیلانه قبل از انقلاب به نگاهی احترام­آمیز و عزت­مندانه پس از انقلاب.

در حالی که قبل از انقلاب اسلامی بسیاری از مردم حتی توان سفر به مشهدمقدس را هم نداشتند تنها در سال ۹۶ تعداد ۴ میلیون و ۸۵۷ هزار نفر به مقاصد زیارتی حج و عتبات عالیات سفر کرده اند.

در یک حرکت افتخارآمیز و بی­سابقه نسبت به قبل از انقلاب در جمهوری اسلامی ایران ۱۲۰ موسسه آموزش گرشگری تاسیس شده و با آموزش و توانمند سازی ۲۷۵۰۰ در تخصص­های مرتبط با گردشگری بستر‌های رشد روز افزون این حرفه را محیا کرده است.

صدور ۷۲۱۱۳ گواهینامه پایان دوره کوتاه مدت گردشگری پس از انقلاب اسلامی که نمایانگر رشد ۳۰ برابری نسبت به قبل از انقلاب است.

پس از انقلاب با رشدی ۵۰ برابری درآمد ارزی حاصل از ورود گردشگران خارجی به رقمی بالغ بر ۵۵.۵ میلیارد دلار رسیده است این در حالی است که دشمنان نظام جریان تبلیغی گسترده‌ای را برای عدم عزیمت گردشگران خارجی به ایران به راه انداخته‌اند.

امروزه بیش از ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت سالانه از سراسر دنیا جهت درمان به ایران مراجعه می­کنند در حالی­که در گذشته نه تنها حتی یک مورد سابقه نداشته بلکه ایرانیان می­باید برای درمان­های معمولی به خارج می­رفتند.

رژیم طاغوت با هزینه کردن اموال ملت برای گردشگران نورچشمی و گردن کلفت­های جهان سفره­های رنگین و بساط­هایی مثل جشن‌های ۲۵۰۰ سال شاهنشاهی به­راه می‌انداختند، اما جمهوری اسلامی ایران با برگزاری بیش از ۵۵۵ رویدادگردشگری اعم ازنمایشگاه، جشنواره، هفته فرهنگی استان­ها و. وبرپایی ۱۵ نمایشگاه سالیانه درسطح بین المللی و خارجی، گردشگری خارجی را مردمی و به حرفه­ای پرسود اقتصادی تبدیل کرد.

توسعه گردشگری در جمهوری اسلامی ایران باعث رونق اقتصادی، اشتغال‌زایی و محرومیت زدایی نسبی در مناطق هدف گردشگری شده است.

طبق آخرین گزارش شورای سفر و گردشگری جهانی در سال ۲۰۱۷ گردشگری ایران توانسته ارزش افزوده‌ای حدود ۷ میلیارد دلار معادل ۶/۱ درصد از کل تولید ناخالص داخلی کشور ایجاد کند. (به نقل از معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران) با پذیرش عضویت شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران از سوی سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) برای اولین بار یک شرکت ایرانی از بخش خصوصی به عضویت این سازمان در آمد.

برقراری امنیت کامل برای حضور گردشگران در هر زمانی و هرمکانی از کشور پس از انقلاب اسلامی.

ورود ۰۹۵/۱۴۱/۱ نفر در سال ۹۶ به قصد زیارت به کشور با وجود سیاست شیعه­هراسی و ایران­هراسی دشمنان نظام نشان از موفقیت انقلاب اسلامی و غلبه فرهنگی بر دشمنان است. برای اولین بار کشور ایران در سال ۱۳۹۲ به عنوان نایب رییس مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری برگزیده شد و تا سال ۲۰۱۷ (از سال ۲۰۱۴) در عضویت شورای اجرایی و کمیته بررسی عضویت اعضای وابسته این سازمان بوده است.

پس از انقلاب اسلامی با توسعه صحن­ها و رواق­های بارگاه رضوی (ع) از ۱۲ هزار متر مربع به حدود ۶۰۰ هزار متر مربع (رُشد ۵۰ برابری)، این حرم نورانی به سومین مسجد بزرگ جهان و از مهمترین جاذبه­های گردشگری کشور تبدیل شد و برای ۳۰ میلیون گردشگر مسلمان در سال آماده گردیده است.

زیارت ده­ها هزارنفری شیعیان در ایام شهادت امام رضا علیه­السلام درقالب پیاده­روی زوّار داخلی و خارجی یکی از ابتکار عمل فاخر جمهوری اسلامی ایران در گردشگری زیارتی و مذهبی است. پذیرایی سالیانه از ۱۰۰ میلیون زائر مسلمان در حرم­های مطهرحضرت معصومه (س)، شاه­چراغ و سایر امام­زادگان واجب­التعظیم، پیامبران و ۸۵۰۰ بقعه با ترویج گردشگری مذهبی و زیارتی خدمت بی­نظیر ترویج تفکر دینی بر گردشگری است.

جریان‌سازی زیارتی مهدوی با توسعه و ترویج زیارت مسجد جمکران پس از انقلاب اسلامی. برپایی راهپیمایی میلیونی مردم تهران در اربعین حسینی به سمت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع).

پس از انقلاب اسلامی با وجود کینه­ورزی و کارشکنی قدرت­های شیطانی نسبت به ایران در مجامع­بین المللی ۲۲ اثر تاریخی و طبیعی ایران ثبت جهانی شد در حالی­که در کل رژیم‌های گذشته تا سال ۵۷ فقط ۷ اثر ثبت شده بود.

تحولات شایان توجه گردشگری در ایران بعد از انقلاب اسلامی با فعال شدن ۱۲۵ تشکل حرفه‌ای گردشگری استانی بدون هیچ گونه سابقه مشابهی در زمان حکومت پهلوی.

ترویج گردشگری انقلابی از طریق اهتمام متولیان گردشگری برای مورد توجه قرار گرفتن برخی از اماکن سیاسی، تاریخی، اجتماعی کشور از جمله بیت حضرت امام خمینی (ره) مرقد مطهر ایشان، مزار شهداء به­ویژه شهدای شاخص در بهشت زهرا (س)، لانه جاسوسی امریکا و طبس و...

تبدیل مزار بسیاری از مجاهدان، عرفا و دانشمندان مغضوب دستگاه ستم­شاهی که بخاطر عدالت­خواهی و استعمارستیزی و بیان حقایق هرگز در زمره نقاط گردشگری نبودند، به مقاصدی برای گردشگری تعالی بخش پس از انقلاب اسلامی.

برگزیده ­شدن ­شهر تبریز به عنوان­ پایتخت ­گردشگری جهان ­اسلام درسال ۲۰۱۸.

برگزیده ­شدن شهر همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال ۲۰۱۸.

معرفی­ شدن مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷.

معرفی شدن اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۰۶.

ابداع و جریان ­سازی گردشگری راهیان نور به عنوان فناوری نوین دفاع­مقدس و جایگزین گردشگری سیاه در دنیا که ده­ها میلیون زائر داخلی و خارجی را با مفهوم ایثار، مقاومت و شهادت آشنا کرده است.

ساخت و تجهیز ۲۲ یادمان دفاع‌مقدس در ۷ استان برای انتقال فرهنگ دفاع‌مقدس به گردشگران. ساخت و تجهیز هزاران مزار و بقعه شهید گمنام به عنوان دارالشفای آزادگان و محلی برای زیارت عاشقان، عارفان و دلسوختگان.

راه‌اندازی و ایجاد ۴ باغ موزه دفاع­مقدس در شهر‌های تهران، کرمان، همدان و زنجان.

رایج شدن بازدید ۲۹۴۰ گردشگر خارجی از یادمان­های دفاع مقدس در سال­های اخیر.

ایجاد و راه‌اندازی بیش از ۱۰۰۰ اقامتگاه بوم­گردی و معرفی ۵۰۰ منطقه نمونه گردشگری و روستا‌های هدف گردشگری.

بازتعریف و رونق انواع گردشگری و معرفی مقاصد جدید به­جای انحصار گردشگری در بازدید از نقاط تاریخی و سیاحتی مانند گردشگری زیارتی، مذهبی، بوم­گردی، روستایی و عشایری، سلامت، راهیان­نور، ورزشی و الکترونیک و...

حضور مسافران وگردشگران خارجی در مجامع اقتصادی و نمایشگاه­های تجاری، طبیعت گردی، گردشگری سلامت، کنگره­های بین المللی علمی، عرصه­های پژوهشی، راهیان­نور وگردشگری انقلابی و معنوی و رُشد گردشگری زیارتی.

اقدام آستان قدس رضوی در فراهم­نمودن امکان سفر مومنینی که تاکنون موفق به سفر زیارتی امام رضا علیه السلام نشده‌­اند.

تأسیس و راه­اندازی موزه­هایی نظیر جواهرات ملی برای تماشای عبرت آموز گردشگران داخلی و خارجی ازگنجینه­هایی که سلاطین و شاهان ظالم و ستمگر از چپاول سرمایه ملت­ها به­دست آورده بودند.

رشد­کمی و کیفی گردشگری­دریایی پس از انقلاب، درحالیکه قبل از انقلاب در خیال مردم، حتی بومیان ساحل‌­نشین، گردشگری تفریحی دریایی مفهومی نداشت.

آغاز فعالیت تنها انجمن علمی گردشگری ایران پس از انقلاب از سال ۱۳۸۹ برای ارتقای دانش و گسترش پدیده صنعت گردشگری و بهبود امور آموزش و پژوهش در این رشته.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد