کدخدایی: رفع بسیاری از مسائل به نهاد‌های حکومتی نیاز ندارد

کد خبر: 917494

کدخدایی گفت: همیشه منتظر تصمیم‌گیری شورای نگهبان و مجلس هستیم، اما بسیاری از مسائل به نهاد‌های حکومتی نیاز ندارد و مردم باید ورود کنند.

کدخدایی: رفع بسیاری از مسائل به نهاد‌های حکومتی نیاز ندارد

باشگاه خبرنگاران جوان: عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان امروز در نشست میان دوره اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور که با شعار «نوسازی مشارکت، کارآمدی جمهوریت» برگزار شد، اظهار کرد: به روح مبارک حضرت امام درود می‌فرستیم که اگر این بزرگمرد تاریخ نبود، انقلاب اسلامی هم هیچ‌قوت به پیروزی نمی‌رسید و ما به این شکل در اینجا نبودیم.

وی ادامه داد: شهدای راه انقلاب اسلامی با خون خود پیروزی انقلاب اسلامی را رقم زدند و حرکتی که آغاز شد، همچنان ادامه دارد. اگر هدایت‌های حضرت امام نبود قطعا پیروزی انقلاب به دست نمی‌آمد

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: اگر بخواهیم عوامل پیروزی انقلاب را نام ببریم، اولین مولفه بحث هدایت‌ها و راهبری‌های حضرت امام بود؛ ما در آن موقع از دور هدایت‌های حضرت امام را می‌دیدیم، می‌شنیدیم و لمس می‌کردیم که اگر این هدایت‌ها و راهبری‌ها نبود، قطعا پیروزی انقلاب را به دست نمی‌آمد.

کدخدایی عنوان کرد: حضور فعالانه و به تعبیر امروزی، مشارکت همه مردم در صحنه‌های مختلف انقلاب، یکی دیگر از عوامل پیروزی انقلاب اسلامی بود؛ صحنه‌های مختلف نیز فقط به حضور در راهپیمایی نبود؛ در زمان انقلاب، خیلی از افراد در نقاط مختلف در مایحتاج خود مشکل داشتند، اما مردم خودجوش این مسائل را حل می‌کردند؛ اگر در جایی نقصی به وجود می‌آمد، مردم برای رفع آن دست به کار می‌شدند تا مشکلی وجود نداشته باشد.

وی با بیان اینکه نهضت انقلاب اسلامی، هدفمند و دارای اهداف مشخص و روشن بود، گفت: آن زمان اینطور نبود که فقط مردم به صحنه بیایند و سپس تصمیم بگیرند که راهمان را ادامه دهیم یا خیر؛ حضور مردم، هدفمند بود، زیرا اهداف نهضت و انقلاب اسلامی از سوی حضرت امام تبین می‌شد و افق آینده بسیار روشن بود.

عضو حقوق‌دان شورای نگهبان یادآور شد: گرانی‌ها، نابسمانی‌ها، ظلم در منطقه و … وجود داشت، اما وقتی این عوامل خرد تجمیع می‌شد، در نگاه بلند حضرت امام بود که نظام سیاسی جدیدی ایجاد شود؛ این نگاه بود که حضرت امام هیچگاه اجازه ندادند با تعبیراتِ شکلیِ ساده، انقلاب به انحراف کشیده می‌شود.

کدخدایی خطاب به جوانان عنوان کرد: در هر مقطعی هر وقت حرکتی را آغاز کنید، اگر این مشارکت آگاهانه، هدفمند و فعالانه داشته باشید، می‌توانید به هدفتان برسید؛ مشروط بر اینکه مولفه‌های دیگر را در کنار آن داشته باشید که در گذشته حاصل این مشارکت، پیروزی انقلاب اسلامی و شکل‌گیری نظامی جدید به نام نظام جمهوری اسلامی ایران شد.

وی اضافه کرد: مشارکت در سرنوشت سیاسی و اجتماعی، زمانی می‌تواند اثربخش باشد که با احساس مسؤولیت نیز همراه شود؛ یعنی اینکه ما امروز با چه نگاه و دلایلی در نشست‌های مختلف از جمله دانشجویی شرکت می‌کنیم؛ مطمئنا ما مسؤولیتی نسبت به جامعه داریم و آن احساس مسؤولیت چنین جلساتی را تشکیل داده است.

سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: اگر قبل از پیروزی انقلاب هم از مردم سوال پرسیده می‌شد که چرا قصد انقلاب دارید و علیه رژیم مبارزه می‌کنید، هدف‌شان مشخص بود؛ اینطور نبود که هدف، تنها حل مشکلات اقتصادی و آزادی زندانیان آن زمان باشد؛ اهدافی فراتر بود که همه این مسائل را در بر می‌گرفت.

کدخدایی اظهار کرد: علاقه‌مندی به این حرکت‌ها، آن انگیزه‌ای است که در افراد نیز ایجاد می‌شود؛ یعنی شما احساس ناخوشی را نسبت به وضعیت موجود دارید، آمدید مطالعه کردید و عوامل را شناسایی کردید و الان در جهت رفع آن مشکل عمل می‌کنید و با احساس مسئولیت و علاقه کار‌ها را انجام می‌دهید.

وی با اشاره به برگزاری اردو‌های جهادی ابراز کرد: آیا پول یا نمره دانشگاهی در این اردو‌ها داده می‌شود؟ خیر؛ شاید حتی دانشجویان از بحث و درس عقب بمانند، اما آن احساس مسؤولیت و حس نوع طلبی و دوستی است که به آن‌ها می‌گوید که باید به جامعه خدمت کنند و در راستای اردو‌های جهادی، به اقصی نقاط کشور کشیده شوند و کمک‌هایی به مردم محروم داشته باشند.

عضو حقوق‌دان شورای نگهبان تاکید کرد: در استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران حضور آگاهانه، مسوولانه و علاقه مردم وجود داشت که در استمرار انقلاب نیز این امر وجود داشته است و شاهد آن هستیم.

کدخدایی تصریح کرد: بعد از انقلاب فرقه‌های مختلف در مناطق مختلف کشور وجود داشتند، اما جوانان با اراده و احساس مسؤولیت به آن منطقه می‌رفتند و مشکلات را حل می‌کردند؛ جنگ تحمیلی چگونه حل شد؟ با سبک و سیاق ساختاری یا با احساس مسؤولیت یکایک مردم؟

وی ادامه داد: در زمان جنگ تحمیلی، مردم دست خالی بودند، اما حضور فعال و آگاهانه داشتند؛ دشمن به داخل مرز‌ها آمده بود و باید به بیرون رانده می‌شد، جوانانی به میدان آمدند تا استقرار جمهوری اسلامی شکل بگیرد و بقا و استمرار داشته باشد.

سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد: امروز اگر می‌بینیم که یک جوان دهه هفتادی به سوریه و خط مقدم برای دفاع از حرم اهل بیت می‌رود و گام برمی دارد، برای چه چیزی است؟ برای حقوق و مزایای بیشتر است؟ برخی شهدای بعد انقلاب چه کسانی هستند؟ همان احساس مسؤولیت و اینکه باید در سرنوشت جامعه موثر باشند و در جهت بقای این نظام حرکت کنند، موجب شد تا جوانان ما به فراتر از مرز‌ها بروند و از انقلاب و حریم آن دفاع کنند. اهمیت احساس مسئولیت در جامعه

کدخدایی اضافه کرد: باید دقت کنیم تا احساس مسؤولیت وجود داشته باشد؛ یک مولفه متغیری هم داریم و آن روش‌ها و ابزار‌هایی است که دشمن استفاده می‌کند؛ هیچ‌وقت هم ابزار‌های دشمن یکسان نبوده است؛ آنچه امروز باید به آن تاکید شود، این است که شناخت از ابزار‌های دشمن با ماست و با وجود آن احساس مسولیت و آگاهانه بودن، باید شناخت از روش‌های دشمن داشته باشیم و بدانیم از چه نقطه‌ای می‌خواهد آسیب بزند و چه موضعی دارد.

وی با بیان اینکه امروز دشمن روش‌هایی جدید در پی گرفته است، عنوان کرد: در گذشته ممکن بود با حمله نظامی، جنگ تحمیلی و ... دشمن اقدام کند؛ در اوایل انقلاب نیز حتی فرقه منافقین با حرکت‌های خود، سعی داشتند مسئولان را به شهادت برسانند و بی‌نظمی و خلاء را در نظام به وجود بیاورند که همه آن‌ها تمام شد؛ گاهی از این اتفاقات می‌افتد، اما تاثیری ندارد.

عضو حقوق‌دان شورای نگهبان اضافه کرد: در مسئله تحریم‌ها، شاید از عهده ما کاری ساخته نشود، زیرا بحثی کلان است، اما آنجا هم جوانان با فکر باز و روشن و همچنین ارائه طرح می‌توانند کمک کنند.

کدخدایی ادامه داد: در حوزه اقتصادی نیز راهکار اساسی، همان مقاومت و اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان داخلی است که مقام معظم رهبری بار‌ها تاکید فرمودند؛ این مسئله نیز به جوانان بازمی‌گردد چراکه آن‌ها می‌توانند در هر نقطه‌ای سازنده و مشکلات را حل کنند.

وی اظهار کرد: افرادی که در حوزه تولید ملی، کار، سرمایه و … فعال هستند و رشته‌های مرتبط دارند، می‌توانند در عرصه اقتصادی کمک کنند.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: در حوزه محرومیت‌ها، جوانان با اردو‌های جهادی پیشقدم هستند و خودجوش حرکت می‌کنند که این مسائل می‌تواند بخشی از مشکلات فعلی را برطرف سازد. پنهان ماندن اصل هشتم قانون اساسی

کدخدایی با اشاره به پنهان ماندن اصل هشتم قانون اساسی اذعان کرد: ما از امر به معروف فقط یاد گرفتیم تا اگر رفتار خطایی از کسی دیدیم، برای ترمیم آن وارد عمل شویم؛ در این قانون آمده که نظارت مردم بر دولت، نظارت دولت بر مردم و نظارت مردم بر مردم لازم است صورت بگیرد و تفسیر امر به معروف اینگونه خواهد بود که باید اجرایی شود.

وی با بیان اینکه نظارت، مسئولیت امری همگانی است که هر فردی باید آگاهانه نسبت به جامعه داشته باشد، گفت: مطالباتی که مردم از دولت و مقامات دولتی و حکومتی دارند، همان نظارت بر حکومت، دولت و مقامات است؛ مشارکت در نظارت بر کارگزاران و مدیران کشور اهمیت دارد و البته انتقادات باید سازنده باشد تا امور پیش برود.

این عضو حقوق‌دان شورای نگهبان با اشاره به اینکه مسائل سیاسی بیشتر در قالب احزاب و گروه‌های سیاسی شکل گرفته که همچنان نسبت به این بخش فقیر هستیم، عنوان کرد: احزاب به‌عنوان بخش اساسی و نهاد موثر در حوزه سیاسی است که متاسفانه این مسئله را دست کم گرفتیم.

کدخدایی عنوان کرد: احزاب، دارای هویت سیاسی مشخص با اهدافی روشن در حوزه سیاسی است؛ کار آن نیز نقادی حاکمان و مدیران دولتی بوده و این کار، یک امر به معروف سیستماتیک است.

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم یک مسئله را از طریق روشن و موثر تحول دهیم، باید سراغ احزاب رفته و آن‌ها را زنده کنیم؛ باید احزاب فعالی داشته باشیم تا سرنوشت دولت و مجلس به شکل بهتری پیش برود.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر به دلیل عدم وجود چنین احزابی، افرادی در مجلس فعلی هستند که در حوزه استانی خود یک نگاه سیاسی و در مجلس، نگاه سیاسی دیگری دارند؛ سازمان و حزبی هم نداریم تا از طریق پیگیری‌ها و مطالبات موثر، از وظایف و عملکرد آن نماینده را زیر نظر بگیرد و همیشه منتظر تصمیم‌گیری شورای نگهبان، مجلس و ... هستیم؛ خیلی از این مسائل نیاز به نهاد‌های حکومتی ندارد و مردم باید ورود کنند.

کدخدایی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی از جهت رسانه‌ای، یک نظام مظلوم است، عنوان کرد: آن اندازه که علیه این نظام تبلیغات، بدگویی و بدخواهی می‌شود، نتوانستیم خودمان را معرفی کنیم و اهداف را تببین کرده و بگوییم.

وی یادآور شد: یکی از مسائلی که جوانان می‌توانند در حوزه کارآمدی نظام داشته باشند، جهاد تبلیغی است تا مبانی نظام را در مناطق مختلف تبلیغ کنیم؛ لازم است این اردو‌های جهادی در تابستان نیز انجام شود و کار‌های تبلیغی انجام گیرد. اگر فقر اطلاعاتی در منطقه‌ای است، باید ر. آنجا حضور یافته و در راستای نظام جمهوری اسلامی گام برداریم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت