ضعف امنیتی در برخورد با دوتابعیتیها و اخلالگران ارزی
نمایندهای که میگوید با دو نفر دیگر (نمایندگان شاهینشهر و ارومیه) شبها را در مجلس میخوابند از آمارش در مقایسه با سایر نمایندگان و بردن بیشترین طرح به صحن مجلس میگوید.
خبرگزاری فارس: در روزهای سرد دی ماه، زمانی که یک سال و نیم از دولت دوازدهم و دو سال و نیم از مجلس دهم میگذرد به سراغ یکی از نمایندگان مجلس رفتیم تا در مورد آخرین موضوعات مطرح در کشور سؤال کنیم.
نمایندهای که میگوید با 2 نفر دیگر (نماینده شاهینشهر و ارومیه) شبها را در مجلس میخوابند و در مقایسه با سایر نمایندگان بیشترین طرح را به مجلس بردهاند؛ ابوالفضل ابوترابی تحصیلات خود در نجفآباد را در رشته راه و ساختمان به پایان رساند و در رشته حقوق در دانشگاه علوم قضایی تهران به ادامه تحصیل پرداخت و در سال 1381 پس از اخذ مدرک رشته حقوق به امر قضاوت در اصفهان مشغول شد، سپس دادستان شهرستان تیران و کرون شد و پس از آن توانست به عنوان نماینده نجفآباد، تیران و کرون به مجلس نهم و دهم راه یابد.
در ادامه گفتوگو خبرنگار ما را ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی در رابطه با موضوعاتی همچون نوسانات ارزی، ضعف وزارت خارجه و اداره اطلاعات در مواجه با آشفتگی بازار، قانونگذاری در مجلس، بحران آب و ... از نظر میگذرانید.
اقتصاد کشور در سال 97 شاهد اتفاقات عجیب و غریبی بود، ریشه این مسائل را در کجا میدانید؟ به صورت مشخص چه عواملی در افزایش نرخ ارز تاثیر داشت؟
ابوترابی : معتقدم هدف برخی از دولتمردان ناراضی کردن مردم است که اسمشان را ترامپهای داخلی میگذارم که اثرشان بر تخریب و ناراضی کردن مردم بیشتر از ترامپ خارجی است، یک نمونه اینکه وقتی کالا و مواد اولیه در گمرکها میماند و میبینیم که تا سه چهار ماه از گمرک همین جمهوری اسلامی خودمان خروج انجام نمیشود.
درست در زمانی که آمریکاییها قصد دارند در کشور آشوب به پا کنند و به قول خودشان «تابستان داغ» رقم بزنند، تصمیماتی گرفتهمیشود که تسهیل کننده نارضایتی مردم است؛ چه از لحاظ گرانی و افزایش قیمت دلار و چه از حیث عدم ورود مواد اولیه مثل مواد تهیه پوشک بچه دچار مشکل میشویم، مقصر اصلی اینها هم خود دولتمردان هستند.
تاکنون بیش از 22 نفر از مسؤولان مهم بانک مرکزی و ... دستگیر شدند و برای آنها پرونده تشکیل و بازداشت شده که مهمترین این افراد عراقچی معاون رئیس بانک مرکزی است و سیف هم ممنوع الخروج شده، دولت 18 میلیارد دلار رانت را به افرادی داد که قرار بود با ارز 4200 تومانی مایحتاج مردم را تهیه کنند و در واقع 18 میلیارد دلار از دست رفت اما به اهلش داده نشد.
البته قصه بالاتر از این حرف است و نفوذیهای داخلی همچنان فعال هستند، وزارت خارجه، بدترین نمره را در به وجود آمدن این وضعیت اقتصادی میگیرد. به طوری که اخیراً شاهد هستیم حتی کشورهای دوست ما، مثل پاکستان و عراق که از گذشته مراوده مالی بسیاری داشتهایم 5 یا 6 بار از طریق نامه تقاضای ملاقات میکنند اما حتی یک بار هم از طرف ما پاسخ داده نمیشود و یا چندین ماه در چین، کشوری که بالاترین گردش مالی را با ما دارد و در شرایط فعلی بهترین راه برای دور زدن تحریمها برای ما هستند، سفیر نداشتیم و همچنین در هند وضعیت بدین صورت بود.
سفارتخانهها دقیقا چه نقشی در برقراری ارتباطات اقتصادی دارند؟
ابوترابی: در سفارتخانههای خارج از کشور هیچگونه نماینده یا مسؤول برقراری امور اقتصادی نداریم و همگی رها شدهاند و بیشتر نگاه وزارت امور خارجه به دست دشمن است، ما به این نتیجه میرسیم که قطعاً دست نفوذیهای داخلی در کار است. وقتی جان بولتون در جلسهای که با منافقین داشت، صراحتا میگوید ما تا در داخل ایران افرادی را نداشته باشیم به هدف ساقط کردن نظام نمیرسیم و همین میشود که مقام معظم رهبری فرمودند که دشمن فتنهای عظیمتر از فتنه 88 را برنامهریزی کرده است.
در این ده سال دشمن بیشتر در بعد اقتصادی سرمایهگذاری کرده تا توده مردم حامی نظام را خسته کنند و در خیابانها بریزند، در تابستان داغ امسال ما شاهد آن بودیم که 32 بخشنامه متضاد هم صادر شد و تولیدکنندگان ما همینطور متعجب و بلاتکلیف مانده بودند.
دستگاه امنیتی کشور میتواند در این موارد ورود کند؟
ابوترابی : در صورتی که سرویس اطلاعاتی ترکیه تعدادی از کسانی را که در داخل کشور دلار جمع میکردند را بازداشت کرد و سلطان سکه نیز توسط نیروی انتظامی دستگیر و اعدام شد؛ دستگیری و پیگیری برخی از نفوذیها مثل زاغری و جیسون رضاییان یا درینجفی توسط اطلاعات سپاه بوده است، دستگیری سلطان خودرو نیز کار ترکیبی بین نیروی انتظامی و دستگاه قضایی بود، دستگاه امنیتی علیرغم تلاشهای زیاد در عرصههای مختلف اما جایش در این موضوعات خالی است.
نقش مجلس دراین باره چیست؟
ابوترابی : اینکه پس مجلس چه میکند، واقعیت این است که از این مجلس وکیل الدوله انتظاری نیست و بسیاری از اینها با موج برجام روی کار آمدهاند به جز آنها که جرأت به خرج دادند و نامه سؤال از رئیسجمهور را امضا کردند. سؤال بعدی این است که پس رهبر چه میکند و در پاسخ باید گفت که رهبری وظیفه بصیرت افزایی و راهنمایی و ارشاد را دارند و نمیتوانند در کارهای اجرایی و مقننه دخالت کنند و این طبق قانون اساسی است و خود دولت میبایست پاسخگوی وعده و شعارهایش باشد.
در تمام دورهها در ایام انتخابات صحبت رهبری این است که افراد اشرافی در هیچ یک از سطوح نظام نباید رأی بیاورند و مردم نیز در انتخاب دقت کافی در عملی کردن نصایح رهبری نداشتهاند. البته ساختارهای اشتباه نظام، مخصوصاً ساختار نظام بانکی و اداری را باید بپذیریم و در صدد انقلابی عظیم در این حوزه باشیم. برنامه مدیریت جامع روستایی و شهری یک قدم مهم در جهت بهبود این ساختار بود که یک تیم صد نفره طی 6 سال، 18 کشور دنیا را با دقت مطالعه کردیم و حدس میزنم در چند ما آینده در دستور کار مجلس قرار بگیرد که البته این قدم اول است.
سه نماینده، بنده و آقای حاجی دلیگانی و قاضی پور، شبها در دفترمان در مجلس میخوابیم و بیشترین طرح را در بعد قانونگذاری داشتیم و حدود 40 طرح تا به الان تقدیم مجلس کردهایم و در دوره قبل نیز به عنوان فعالترین نماینده در بعد قانونگذاری بودیم.
در این دوره از مجلس، طرح اصلاح قانون چک بسیار بزرگ و تحولآفرین بود و تبدیل به قانون شد و یک سال فرصت آئیننامهنویسی داریم. طرح اصلاح وظیفه عمومی را در دستور کار داریم. همچنین طرح قضازدایی نیز یکی از قدمهای مهم برای کاهش پرونده به دادگستری و اصلاح ساختار دستگاه قضایی است و همچنین طرح نظام جامع مدیریت شهری و روستایی که جزو 4 طرح بسیار مهم ما است که یکی به قانون تبدیل شده و مابقی در دست بررسی کمیسیونها هستند.
فارس: با توجه به بحث بودجه و مسئله یارانهها که مردم خیلی نسبت به آن حساس هستند و گفته شده که امکان حذف و قرار گرفتن در اختیار استانداری وجود دارد؛ قرار است که چه اتفاقی خواهد افتاد؟
دولت میخواست بحث حذف دهکهای بالا را از دوش خود بردارد و به استانداریها محول سازد و مجلس زیر بار نرفت. از نظر بنده نیز این کار، ایجاد آشوب در استانها را باتوجه به نبودن برخی امکانات برای محقق سازی این قضیه در پی خواهد داشت. ولی اظهارنظر در مورد تصمیمگیری امسال مجلس در این مورد کمی زود هست چون تازه برنامه بودجه آمده است و نمایندگان در جریان ریز بودجه نیستند.
با توجه به حواشی که پیرامون رئیس مجلس مطرح میشود، نقش وی در ایجاد ضعف در مجلس که اشاره کردید چگونه است؟
ابوترابی : مجلس دهم تا به کنون اقدام مبارکی برای مردم نداشته است به جز بحث بازنشستهها، قانون چک و سؤال و استیضاح رئیسجمهور و وزرا، شاید قوانین خوبی وضع شده باشد اما برای مردم نمود ندارد. مجلس دهم واقعاً فرصتسوزی زیادی کرد و به نظرم خیلی بهتر میتوانست در آن شرایط تاریخی و سخت و سرنوشتساز، نقشآفرینی کند. موضوعات مهمی همچون اعاده اموال را داشتیم که مجلس آن را رد کرد.
فارس : درباره نوع مطالبهگری از دولت در موضوع آب و این که به 2 وعده خود به مردم اصفهان عمل نکرده است، بگوئید.
طبق قانون 44 توزیع عادلانه 1360، وظیفه حاکمیت در تأمین آب آشامیدنی در تمام کشور، وظیفه اول محسوب میشود. یعنی تمام پروژههای عمرانی و غیر عمرانی را میشود کنار گذاشت اما این موضوع بدینصورت نیست زیرا با جان مردم در ارتباط است. اولین وظیفه حاکم تأمین آب آشامیدنی برای آحاد مردم است و دولت موظف است برای آن ردیف بودجه قرار دهد.
بعد از آب آشامیدنی، آب صنعتی و سپس آب کشاورزی است که بدین صورت در قانون توزیع عادلانه آب، بودجهبندی شده است. آقای دولت چطور میشود که برای روستایی در فلان استان یا شهر 20 هزار نفری به حق برای آب آشامیدنی ردیف میگذارید اما برای 14 شهرستان در استان اصفهان با جمعیت بیش از 5 میلیون نفر ردیف و بودجه نمیگذارید.
ما یک سامانه آب شرب اصفهان داریم که نیازمند بیش از 3 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری است که تونل آن زده شده و بخشی از کار توسط خاتمالانبیاء انجام شده و 40، 50 میلیارد تومان طلبکار است ولی به لحاظ عرقی که به نظام و مملکت دارد، این کار عظیم را انجام داده است. این پروژه همچنان 3 هزار میلیارد تومان از تیران تا دانشگاه صنعتی اصفهان نیاز به لولهکشی دارد؛ برای پنج میلیون نفر اینجا هم باید کارتان به حق باشد.
حرفمان هم این است که طبق قانون توزیع عادلانه آب و طبق عقل و شرع و هر منطقی ما آب آشامیدنی را از آخر زایندهرود میگیریم و این حق آبه ماست و به دیگران چه مربوط که ما میخواهیم این آب را از سرچشمه بگیریم که تضمین شده باشد؟ استانهای همجوار خیالشان راحت باشد، ما به هیچ عنوان تخصیص جدیدی نمیخواهیم و همان 11 متر مکعب آب آشامیدنیمان را از سرچشمه زایندهرود میخواهیم.
در این شرایط ما باید یک سازوکاری را مشاهده میکردیم که بهانه دست دشمن نیفتد ولی این جنگ روانی اتفاق افتاد و دشمن میخواست این استعفاها را بهانهای برای ایجاد اغتشاشات در دی ماه که سالگرد فتنه است انجام دهد . ما باید به عنوان افرادی که دلسوز نظام بودیم، خواسته به حق هم استانیهایمان را انتقال میدادیم و هم آب به آسیاب دشمن نمیریختیم.
به نتیجهای که میخواستید رسیدید؟
در هیأت وزیران نیز ستاد احیای زایندهرود ایجاد شد و مثل احیای دریاچه ارومیه مصوب شد. طبق اصل 3 قانون اساسی تبعیض ناروا نباید باشد و اقدام خوب دولت که ما هم حمایت کردیم و رأی دادیم و خواسته به حقی بود، ستاد احیای دریاچه ارومیه و این کار باید برای زایندهرود هم طبق این اصل انجام شود زیرا سه استان چهارمحال بختیاری و اصفهان و یزد درگیر این ماجرا هستند و این احیا به نفع هر سه استان خواهد بود. دوستان چهارمحال بختیاری و یزدی ما نگران نباشند. ما باید به فکر احیای زایندهرود و همچنین کارون باشیم.
ما دو خواسته داشتیم؛ اولی تخصیص بودجه برای سامانه آب شرب بود که 300 میلیارد تومان تخصیص داده شد و این قدم اولی بود که به خواستهمان رسیدیم و خواسته دوم تشکیل ستاد احیای زایندهرود بود که به در مجلس به کارگروهی که آقای جهانگیری رئیس آن است، ارجاع داده شده است.
شما نماینده نجفآباد هستید برای حوزه انتخابی چه برنامههایی داشتید؟
ابوترابی : در حوزه انتخابیمان با نگاه به بیرون، بزرگترین انقلابها در چهل سال اخیر را در شهرستان نجفآباد و اطرافش داشتهایم که بنده چند نمونه را که الگوی کشوری شدهاند برایتان مثال میزنم؛ یکی از اینها ایجاد شهرک صنعتی است که سهامدارانش صنعتگران نجفآبادی هستند و بخش خصوصی محسوب میشود و در محرومترین نقطه حوزه انتخابی که بخش کرون است. این شهرک صنعتی بدون اختصاص حتی یک ریال بودجه دولتی، توسط مردم در 50 هکتار ایجاد شده است و در فازهای بعدی 250 هکتار نیز آماده است و در آینده توسعه پیدا خواهد کرد.
همچنین در مرکز شهر نجفآباد دفتر نماینده ایجاد کردیم که درشان ورود مردم بدان جا نیز باشد که یک طبقه آن برای اوقاف و دوطبقه آن برای ماست. سومین اقدام، استفاده از ظرفیت مردم برای مشارکت در ساخت فاضلاب نجفآباد بود. در چند سال گذشته از 500 کیلومتر، 275 کیلومتر از این پروژه را عملیاتی کردهایم و 130 لیتر پس آب فاضلاب را در این خشکسالی عجیب غریب در امور شهرداری نجفآباد استفاده کردیم سپس در تیران نیز این کار را عملیاتی کردیم و آمادهایم که در علویجه و گلدشت نجفآباد نیز با این مکانیسم جلو برویم.
آزادراه نجفآباد از گلزار شهدای نجفآباد نیز از اقدامات دیگر است که با کمک بخش خصوصی آن را پیش بردیم. پنجمین اقدام نیز ایجاد مرکز جامع سرطان بود که سپاه 7 هکتار از زمینهای نجفآباد را به این امر اختصاص داد که جا دارد از حمایتهای بنیاد برکت و شبکه بهداشت و درمان با ما در این امر همکاری داشتند و کار ترکیبی بسیار زیبایی بود. کار دیگری که انجام شد ایجاد ریل بأس که از سلیمی اصفهان شروع میشود و به دانشگاه آزاد نجفآباد ختم میشود و این کار نیز الگوی کشوری محسوب میشود.
دیدگاه تان را بنویسید