دلیل مذاکره ایران با طالبان از زبان شفیعی

کد خبر: 908109

کارشناس مسائل شبه قاره گفت:تن‌ها هدف ایران از ارتباط با گرو‌هایی نظیر طالبان حفظ امنیت ملی افغانستان است.

دلیل مذاکره ایران با طالبان از زبان شفیعی

باشگاه خبرنگاران جوان: کارشناس مسائل شبه قاره گفت:تن‌ها هدف ایران از ارتباط با گرو‌هایی نظیر طالبان حفظ امنیت ملی افغانستان است.

یک هفته پس از مذاکرات نمایندگان طالبان و مقام‌های آمریکایی در ابوظبی، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به افغانستان سفر کرد، نکته قابل توجه در این سفر علنی شدن ارتباط تهران با طالبان بود چنانچه دبیر شورای عالی امنیت ملی در اظهاراتی عنوان کرد که دولت افغانستان از مجموعه ارتباطات و گفت: وگو‌های ایران با طالبان اطلاع داشته و این روند همچنان ادامه خواهد یافت، دریابان شمخانی این موضوع را در

دیدار با حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان بیان کرد. او همچنین در این دیدار تاکید کرد که مشارکت فعال کشور‌های منطقه در فرایند‌های امنیتی می‌تواند "تضمین کننده ثبات و توسعه پایدار" برای کشور‌های منطقه باشد.

گفت: وگو‌های سه روزه و رو در روی نمایندگان گروه طالبان و آمریکا در ابوظبی در حالی انجام شد که در این مذاکرات نمایندگانی از دفتر سیاسی طالبان در قطر، نمایندگانی از شاخه‌های نظامی این گروه، نمایندگان آمریکا و نمایندگانی از کشور‌های پاکستان، عربستان و امارات شرکت داشتند. دولت افغانستان هم نمایندگان خود را به این نشست فرستاده بود، اما سران طالبان با انتشار چند خبرنامه تاکید کردند که حاضر نیستند با هیات دولت افغانستان مذاکره کنند و نشست بدون حضور دولت افغانستان برگزار شد، اما به نظر می‌رسد کشوری مانند ایران خواهان ایفای نقش میانجی بین دولت افغانستان و طالبان است و می‌خواهد روند صلح در این کشور را تسریع ببخشد. با توجه به این موضوع و ابهام به وجود آمده در مورد علنی شدن رابطه ایران با طالبان گفت‌وگویی را با نوذر شفیعی کارشناس مسائل شبه قاره داشته ایم که در ادامه می‌خوانید.

نوذر شفیعی کارشناس مسائل شبه قاره با اشاره به ابهامات به وجود آمده در مورد ارتباط تهران با طالبان همچنین تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از افغانستان، عنوان کرد: علنی شدن رابطه تهران با طالبان ارتباطی با خروج آمریکا از افغانستان ندارد، چراکه پیش از این و در سال گذشته هم اخباری مبنی بر ارتباط تهران با گروه طالبان تحت نظر دولت مرکزی افغانستان مطرح بوده است.

کارشناس شبه قاره بیان کرد: ایران داشتن ارتباط با طالبان به مصلحت خود می‌دانسته، زیرا این گروه و پیامد‌های فعالیتش در امنیت ملی ایران تاثیر داشته است بنابراین تهران با هر نیرویی که مخل امنیت ملی اش باشد هم برخورد نظامی و هم میز گفتگو را در دستور کار خود قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: تنها هدف ایران از ارتباط با گرو‌هایی مانند طالبان حفظ امنیت ملی است، البته این رفتار ایران تحت نظر دولت مرکزی افغانستان بوده و ملاحظات مربوط به امنیت ملی این کشور در رایزنی‌ها مد نظر قرار گرفته است.

شفیعی با بیان اینکه مذاکرات با طالبان در راستای صلح افغانستان است، اضافه کرد: ایران در نگاهش به تحولات افغانستان امنیت ملی این کشور را هم مدنطر دارد.

کارشناس شبه قاره در پاسخ به این سوال که تاچه حد می‌توانیم الگوی آستانه را برای مذاکرات صلح افغانستان مناسب بدانیم؟ گفت: باید هر دو طرف در افغانستان به این نتیجه برسند که صلح به نفع کشورشان است و مذاکرات تنها در چارچوب افغانستانی-افغانستانی پیگیری شود.

وی اضافه کرد: کشور‌های درگیر در مذاکرات با طالبان همچون عربستان، امارات، آمریکا و یا ایران و روسیه تنها نقش یک تسهیل کننده را دارد.

شفیعی تاکید کرد:بازیگران خارج از منطقه مانند بازیگران داخل منطقه نسبت به تحولات افغانستان حساس نیستند، زیرا به اندازه کشور‌های درون منطقه‌ای امنیت ملی آن‌ها تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد.

وی تصریح کرد: اگرچه کشور‌های منطقه به دنبال یافتن راه حلی برای مذاکرات صلح افغانستان هستند، اما به نظر می‌رسد در شرایط کنونی ابتکار عمل دیپلماتیک در این زمینه در دست چین است.

کارشناس شبه قاره خاطرنشان کرد: برای ایران استقرار صلح در افغانستان اهمیت زیادی دارد و سازوکار برقراری و اینکه چه کسی متصدی است، به دولت و ملت ایران مربوط می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد