رستمی: جریان هدفمندی در حال تخریب سرمایه‌های اجتماعی‌اند

کد خبر: 904782

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: جریان هدفمند و مدیریت شده‌ای در حال تخریب سرمایه‌های اجتماعی، امید و اعتماد به نفسی که در کشور وجود دارد، هستند.

رستمی: جریان هدفمندی در حال تخریب سرمایه‌های اجتماعی‌اند

خبرگزاری ایسنا: حجت‌الاسلام مصطفی رستمی چهارشنبه 28 آذر در آئین بزرگداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه و سالگرد شهادت دکتر مفتح در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان، اظهار کرد: شهید مفتح برآمده از حوزه است و از محضر بزرگانی همچون آیت‌الله بروجردی، آیت‌الله انصاری، آیت‌الله علامه و امام راحل کسب فیض کرده و سپس به دانشگاه هجرت کرد و در فضای دانشگاهی به دنبال تحقق هدف بلندی که امام راحل آغاز کردند و آن به سعادت رساندن جامعه با به کارگیری دو ظرفیت بزرگ دانشگاه و حوزه بود.

وی افزود: در گذشته هدف از تأسیس دانشگاه در کشور جدا شدن دو مجموعه علمی حوزه و دانشگاه در سرحد حرکت‌های مؤسسان دانشگاه و مروجان علوم غربی در کشور بوده است.

رستمی بیان کرد: اگر به تاریخ علم در غرب نگاهی داشته باشیم می‌بینیم فلسفه تحلیلی انکار هویت کل شکل می‌گیرد که کم کم منجر به این می‌شود که انکار موارد غیرقابل اثبات صورت بگیرد و خروجی آن حرکت علمی بوده و از طرفی پیشرفت علمی رخ می‌دهد و از طرفی آسیب انکار هر آنچه غیرمادی است، اتفاق می‌افتد و دانشگاه با این بنیاد و پیشینه شکل گرفته و حرکت می‌کند که خروجی آن به اختراع تکنولوژی و ابزار پیشرفته دست می‌یابد اما این آیا همه مسائل را حل کرده است و مسائلی را آفرید که بشر با آن درگیر نبود و اکنون اسیر شدن بشر در چنبره ماشین را شاهد هستیم.

وی عنوان کرد: مقهور شدن و اسیر شدن طبیعت در دست انسان آن هم نه برای بهره‌وری بیشتر بلکه برای به خطر انداختن همه طبیعت رخ داده و امروزه انسان درصدد حفظ طبیعت از دست تکنولوژی که خودش آفریده، است.

رستمی بیان کرد: هم‌افزایی پی در پی به دنبال تسلیم شدن همه ابعاد انسان‌ها در تکنولوژی‌ها است و تکنولوژی از یک فسلفه آغاز شد و چه کسی می‌تواند منکر نقش تفکر و مبانی فکری در همه ابعاد علمی بشر باشد.

وی تصریح کرد: اگر از فلسفه‌ای تکنولوژی زاده می‌شود که بشر با همه این ابعاد مشکل دارد می‌گوییم این دانشی است که موفق به کشتار جمعی می‌شود که به عنوان مثال در حوزه پزشکی، بیماری‌های طبیب ساخته و داروی پایه و صنعت تجارت بیماری‌ها رخ داده است به طوریکه در هر دانشی وارد می‌شویم با حلقه مفقود شده اخلاق مواجه می‌شویم که باعث شده علم به ناهنجاری‌هایی برسد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: پست مدرن که به دنبال حفظ طبیعت و حیات طبیعی و حفظ تنوع زیستی انسانی است، در مدرنیته شکل می‌گیرد. تفکر بسنده بودن علم به خودش و بی‌نیازی به فلسفه یک منبع فلسفی دارد و نمی‌توان گفت علمی بدون نیاز به فلسفه باشد.

وی عنوان کرد: زمانی‌که دانشگاه در کشور راه‌اندازی شد، تصور این بود که دانشگاه‌های ما به روال غرب پیش برود در حالیکه اینگونه نشد و دانشگاه‌ها با موضوعاتی که جوانان ما با آنها درگیر بود، گره خورد و حضور بزرگانی همچون شهید مفتح، شهید بهشتی و شهید مطهری در این محافظت از فضای علمی و ارتباط با فضای باورها نقش جدی داشتند.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی به عنوان اتفاقی که براساس دین‌باوری شکل می‌گیرد و به سلطه‌گری نظام غرب نه می‌گوید و نظام نویی می‌سازند و پای آن می‌ایستند، هزینه‌های مختلفی را از سوی کشورهای سلطه‌گر متحمل می‌شود.

این مقام مسئول بیان کرد: چرا استاد دانشگاه در دانشگاه خود شهید می‌شود و نخستین ترورها متوجه چهره‌های علمی کشور شده و از آنجا شروع می‌شود تا اتفاقات بیرونی مانند کودتا، تحریم و تجزیه‌طلبی تا حرکت‌های عمیق‌تر درونی و فاصله انداختن بین بخش‌های مختلف کشور و تضعیف قدرت نرم این نظام که با شدت بیشتری امروزه دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه خطرات بیرونی ما کم اثرتر و دارای خطر کمتری نسبت به خطرات درونی است، تصریح کرد: کاهش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی در کشور مشکلی است که در کشور وجود دارد به طوریکه کوچکترین نقطه و اشتباهی در قوا و مجموعه‌ها به شدت مورد بازخورد قرار می‌گیرد اما پیشرفت‌ها و دستاوردهای نظام کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

رستمی افزود: در حوزه پزشکی کارهای انجام شده قابل دفاعی داریم که تا مدت‌ها مردم باید با آن آشنا شوند به طوریکه در سال‌های اول انقلاب حتی پزشک را نیز از کشورهای همسایه وارد می‌کردیم و امروزه با جدیدترین و پیشرفته‌ترین واحدهای غربی قابل رقابت هستیم.

وی تصریح کرد: درست است که در بخش‌های دارو و برخی از تجهیزات پزشکی به علت تحریم‌ها با نواقصی مواجه هستیم اما با پیشرفتی که حاصل کردیم قابل قیاس نیست.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: در دوره ستم‌شاهی ایران همانند کشورهای سعودی، عابر بانک کشورهای آمریکا بود که سیاست‌های داخلی و عزل و نصب‌های کشور را مدیریت می‌کرد که شواهد آن در تألیفات کارگزاران شاهنشاهی به وفور دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه بعد از انقلاب اتکا به قدرت درونی صورت گرفت، تأکید کرد: ماهواره‌هایی که دانشگاه‌های ما می‌سازد، باعث افتخار کشور ایران شده است.

رستمی با بیان اینکه کشور ایران در حوزه نانو چهارمین قدرت محسوب می‌شود، عنوان کرد: برخی معترض هستند که چرا در کشور ماهواره می‌سازید اما قادر نیستید که پراید را اصلاح کنید و در پاسخ می‌گوییم، اگر همانطور که تولید ماهواره را به دست دانشگاه‌ها سپردید تولید خودرو را هم به دانشگاه بسپارید موفق خواهیم شد که متأسفانه دست‌های پشت پرده زیاد بوده و اجازه این کار را نمی‌دهند.

وی بیان کرد: اگر روزی در تحریم وارد کردن سیم خاردار بودیم امروز در تحریم فروش موشک هستیم و این نشان بازدارندگی مراکز علمی و دانشگاه‌های ما است.

رستمی با بیان اینکه هرجا باور به خود داشتیم، موفق شدیم، اظهار کرد: سوال می‌شود انتظار دارید دانشگاه‌ها در اختیار سلطه جهانی و خروجی آن خدمت به نظام بین‌الملل باشد یا دانشگاهی در خدمت هویت کشور باشد و در پاسخ ما به دانشگاه دوم نیاز داریم که این نوع دانشگاه به یک مبانی فلسفی و هنجارهای قواعد علمی نیاز دارد.

وی با بیان اینکه ۱۵۰ طلبه پزشک داریم، تصریح کرد: وحدت حوزه و دانشگاه برای این است که دو مجموعه علمی برای هم‌افزایی به حرکت در یک مسیر خاص نیاز دارند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه هدف حوزه و دانشگاه به سعادت رساندن جامعه و توجه به همه معیارهای سعادت است، تاکید کرد: پیشروترین کشورهایی که در حوزه دموکراسی و مردم‌سالاری و ثروت حرفی برای گفتن دارند، مردم آنها به ستوه آمده‌اند و اعتراضاتی خارج از درون آن نظام دارند.

وی افزود: بناست وحدت حوزه و دانشگاه به این مفهوم کمک کند که جهت علم قرار است به کدام سمت حرکت کند و دین و علوم دینی بناست چه خدمتی به مجموعه نیازها و داشته‌ها ارائه دهد و یک دانشجو و دانش‌آموخته چه خصوصیت اخلاقی باید داشته باشد.

رستمی عنوان کرد: دانشجو در دانشگاه در حال تربیت‌پذیری است و هر رفتاری از سوی نظام آموزشی رخ می‌دهد در حال شکل دادن به هویت دانشجو صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه نگاه وحدت حوزه و دانشگاه نگاه به حرکت این دو بال جامعه برای رسیدن به مقاصد عالی دارد، تصربح کرد: بخشی که دشمن در حال تخریب است دستاوردها نیست بلکه سرمایه‌های معنوی است به طوریکه برخی معتقدند عاشورا ربطی به ما ندارد و به آن حمله می‌کنند و از طرفی کریسمس را زنده نگه‌ می‌دارند.

رستمی با بیان اینکه ما فقر در سواد عمومی داریم، تأکید کرد: معلمان ما در انتقال تاریخ کشور کم‌کاری کرده‌اند و وظیفه شما در حوزه و دانشگاه سنگین است و باید داشته‌های کشور را نشان دهید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت