زیباکلام:اساسیترین مساله امروز کشور آمریکا و ترامپ و گرانی و تورم نیست
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: به دلیل نبود احزاب و تشکل ها، مطبوعات و سازمانهای مردم نهاد موثر، فعالیتهای اجتماعی و سیاسی بر دوش دانشگاه و دانشجویان قرار گرفته است، بنابراین دانشگاه در ایران نمیتواند غیرسیاسی بماند.
خبرگزاری ایرنا: صادق زیباکلام شامگاه یکشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه زنجان به لغو برنامهها و ممانعت از حضور وی برای سخنرانی در اجتماعات گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاههای امیرکبیر، مازندران و کرج اشاره کرد و افزود: برای لغو چنین برنامههایی هیچ قاعده و قانونی وجود ندارد و منشا اصلی آن بیش از آنکه یک سیاست کلی باشد به عملکرد مسئولان محلی بستگی دارد و حضور من در دانشگاه زنجان و دانشگاه علوم پزشکی اردبیل موید این است که به هیچ وجه یک سیاست کلی در این رابطه وجود ندارد.
وی در ادامه با طرح این سوال که جایگاه جنبش دانشجویی در جامعه امروز ایران چیست و چه باید باشد؟ گفت: دانشجویان در جوامع توسعه یافته خیلی کار به مسائل سیاسی و اجتماعی ندارند و کار اصلی شان همان مباحث تخصصی علمی است، ولی در ایران باید ببینیم چرا از دیرباز دانشگاهها در کنار درس، نقش ثانویه اجتماعی نیز پیدا کردند؟
زیبا کلام افزود: در اینکه کدام روش و نقش آفرینی دانشجویی درست است؟ من معتقدم که آنچه در دیگر کشورها همچون ژاپن، هند و کره جنوبی وجود دارد درست است، هر چند دوران زندگی دانشجویی خودم بدون فعالیت سیاسی و اجتماعی نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: من نمیگویم درگیر شدن دانشجو با فعالیتهای سیاسی و اجتماعی در کشور ما غلط است، چون که این پدیده محصول شرایط تاریخی، سیاسی و اجتماعی متفاوتی است که جامعه ما در آن قرار گرفته است، دانشگاه در جامعه ما زمانی به وجود آمد که توسعه سیاسی چندانی در آن شکل نگرفته بود.
استاد دانشگاه تهران افزود: از این رو از همان ابتدا کارویژه و نقش ثانویهای برای دانشگاه در کشور ما رقم خورد و آن درگیری با فعالیتهای سیاسی و اجتماعی بود.
وی اظهار داشت: در جامعه ایران هر مساله و مشکل اجتماعی همچون مشکلات صنفی کارگران هفت تپه و اعتصاب معلمان در شرایط کنونی به وجود میآید، دانشجویان تنها گروه اجتماعی هستند که از آنها حمایت میکنند و از طرفی از دانشجویان هم انتظار میرود پیرامون مسائلی که در سطح جامعه رقم میخورد، فعال باشند.
زیباکلام در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان پیرامون مطالبات قومیتها در ایران، گفت: من معتقدم فقط تقویت دموکراسی است که ضامن تامین حقوق همه افراد میشود، بنابراین به جای فعالیت در عرصه قومیت گرایی به سراغ فعالیت در حوزه دموکراسی خواهی باید رفت.
وی تصریح کرد: مهم ترین، اساسیترین و جدیترین مساله و موضوع جامعه امروز ایران نه آمریکا، نه ترامپ، نه گرانی و نه تورم است، بلکه معتقدم مهترین مساله جامعه ما، کمرنگ بودن دموکراسی و آزادی است.
زیباکلام گفت: تا نهاد دموکراسی در کشور نیرومندتر و پررنگتر نشود، از شر هیچ یک از مشکلات همچون مفاسد اقتصادی، خلاص نمیشویم.
وی خاطرنشان کرد: جریان اصلاح طلبی باید خود را مساوی با دموکراسی خواهی و آزادی خواهی تعریف کند، ولی اکنون چنین نیست؛ اصلاح طلبان هزار و یک چیز میگویند به جز دموکراسی خواهی.
استاد دانشگاه تهران افزود: راه سادهای برای نیرومند کردن دموکراسی وجود ندارد، و موانع نیرومندی در سر راه آن وجود دارد که سرعت دموکراسی را در کشور کند کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید