میرسلیم: مسؤول غیرمتعهد میداند که از دانشگاه صدایی درنمیآید!
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در انتقاد از انفعال جنبش دانشجویی گفت: مسؤول غیرمتعهد خیالش راحت است که از دانشگاه صدایی در نمیآید!
خبرگزاری فارس: سید مصطفی میرسلیم امشب در آئین بزرگداشت روز دانشجو در تالار حکمت دانشگاه شیراز، با اشاره به ضعف تفکری و وجود نگاه کمّی در دانشگاهها اظهار داشت: جریان دانشجویی را نباید با جریان اطلاع رسانی اشتباه گرفت و اگر دانشجو نسبت به مسائل مهم مملکت درد داشته باشد، دانشجوی واقعی است.
وی با بیان اینکه جریاناتی وجود دارد که نمیخواهند در دانشگاهها فضای سالم تفکر و تعقل شکل بگیرد، خاطرنشان کرد: مسئله مهم در دانشگاه این است که دانشجو برای حل مشکلات راهکار ارائه دهد نه اینکه مانند افراد عادی بگوید «همینی که هست و کاری نمیتوان کرد»؛ طبیعی است هر فردی میتواند چنین موضعی را بگیرد.
*دانشجو کجاست؟
میرسلیم با انتقاد از دانشجویانی که نسبت به ضعفهای مدیریتی واکنش علمی و مطالبه گرانه ندارند، افزود: در برههای با دادن مجوز ۸۰۰ هزار چاه حفر کرده و دشتهای کشور را نابود کردند که خیانتی بزرگ بود، اما چرا دانشجوی کشاورزی ما به این قضیه اعتراض نکرد، خود جای سؤال دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح پرسشهایی نظیر «آیا دانشجو فقط برای این به دانشگاه آمده که نمره بگیرد؟ آیا نباید از سر تعهد نسبت به مشکلات کشور با دادن راهحل علمی، موضع داشت؟»، افزود: کار سیاسی در دانشگاه یعنی روی سیاستهای حاکم بر یک فرایند نظر دادن و فکر کردن؛ دانشجو باید اهل تفکر باشد.
وی همچنین گفت: تا کجا باید اجازه دهیم تبلیغات و پول در کشور، نماینده درست کند و به مجلس و شورا بفرستد؟ پس دانشجوی سیاسی کجاست؟ چرا در برابر این مسائل موضع نمیگیرد؟
*پزشکان کاسب شدهاند!
وی ادامه داد: امروز پزشکان ما بیشترین دستمزد و حقوق را نسبت به تمام پزشکان دنیا دریافت میکنند، اما جزو ضعیفترین کشورها از نظر وضعیت بهداشتی هستیم! پزشکان کاسب شدهاند و معلوم نیست دانشجوی پزشکی کجاست که این موضوع را دنبال کند.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دانشجو باید ذهنش را از مسائل سطحی، متوجه موضوعات مهم کند، تصریح کرد: دانشجو نباید اجازه دهد زیربناهای مردمسالاری در کشور فرونشست کند و این جزو وظایف ذاتی وی است.
*یکقدم برای اقتصاد مقاومتی برداشته نشد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عدم مطالبه گری دانشجویی را در ناکارآمدی مسؤولان مؤثر دانست و اظهار داشت: مسؤول غیرمتعهد خیالش راحت است که از دانشگاه صدایی درنمیآید و به همین خاطر تلاشی برای کارآمدی خود نخواهد کرد؛ در صورتیکه اگر صدای علمی از دانشگاه شنیده شود، بسیاری از مشکلات قابل حل و فصل بوده و اینجا بحث قدرتطلبی نیست بلکه بحث کمک کردن و فهماندن موضوع است.
میرسلیم نقدی هم بر قوه اجرایی کشور کرد و گفت: از سال ۹۲ سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغ شد، اما از آن زمان تاکنون حتی یکقدم هم در این راستا برداشته نشده است، زیرا باورش در مسؤولان وجود ندارد.
وی سیاست جذب دانشجو را نیز اشتباه دانست و افزود: در جذب دانشجو بهویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی سالهاست که راه را اشتباه رفتهایم و بدون توجه به نیازهای مملکت، تنها یک مسابقه به نام کنکور گذاشته و پس از آن یک مدرک دست دانشجو دادهایم، مدرکی که اعتباری ندارد و در حل مشکلات کشور گشایشی ایجاد نمیکند.
دیدگاه تان را بنویسید