خاطره‌ ابوترابی‌فرد از کتابخوانی اسرا در عراق

کد خبر: 894824

امام جمعه موقت تهران در مراسم تقدیر از کتابداران استان تهران گفت: ما برای افزایش علم راهی جز کتاب نداریم و انسان به وسیله قلم در قله قرار می‌گیرد.

خاطره‌ ابوترابی‌فرد از کتابخوانی اسرا در عراق

خبرگزاری فارس: مراسم تجلیل از کتابداران برگزیده استان تهران عصر امروز در موزه ملی ایران با حضور حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران و جمعی از مدیران و مسئولان نهاد کتابخانه‌ها برگزار شد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در این مراسم با اشاره به اینکه معجزه پیامبر اسلام کتاب است و شاید این خود مهمترین پیام را برای جامعه بشری دارد، گفت: اگر می‌خواهید با کلام خدا و با آموزه‌های الهی آشنا شوید باید با قرآن و کتاب آشنا شوید. اینکه یکی از اصول تربیتی اسلام قرائت، تلاوت و تدبر در قرآن است لذا فرزندان اسلام، فرزندان قرآن هستند و فرزندان پیامبر که باید در این عرصه پیشگام باشند.

وی افزود: معظم‌ترین کتابخانه‌ها در دنیای اسلام با صد‌ها هزار جلد کتاب شکل گرفت، اما همین کتابخانه‌ها توسط مغولان به آتش کشیده شد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با بیان اینکه در عصر ذهبی که کتاب جایگاه ویژه یافت عصر طلایی بشر در سایه اسلام هم‌وزن کتبی که ترجمه می‌شد طلا اعطا می‌کردند، گفت: لذا یک تحول عظیمی در حوزه کتاب اتفاق افتاد کتب علمی در سایر حوزه‌ها نبود که مسلمانان آن را ترجمه نکنند و از آن استفاده نبرند.

امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: مدرسه اسلام، مدرسه کتاب و قلم است، مدرسه تربیت انسان عالم است، اینکه علمای ما آثار بزرگی خلق کردند و صاحب جواهر یک دوره فقه استدلالی را می‌نویسد و همزمان به خاطر تألیف در مراسم فرزند جوانش شرکت نمی‌کند مشخص می‌شود اهمیت کتابت و نگارش چقدر است. مدرسه اسلام، مدرسه کتاب و قرائت سهم و فقاهت دانش و علم است.

* برای افزایش علم راهی جز کتاب نداریم

وی افزود: ما برای افزایش علم راهی جز کتاب نداریم، از قرآن می‌توان این معنا را استفاده کرد که انسان به دلیل آنکه از قدرت نگارش برخوردار است می‌تواند اعلم پدیده‌ها باشد. اگر این ظرفیت را نداشت به این جایگاه علمی نائل نمی‌شد.

ابوترابی‌فرد با بیان اینکه در میان همه پدیده‌ها حتی ملائک این انسان است که قدرت نگارش دارد و انسان به وسیله قلم در قله قرار می‌گیرد، توضیح داد: اگر قلم نبود امروز حضرت اباعبدالله در جامعه ما حضور نداشت. قلم یعنی نگارش کتاب و مطالعه. ما احتیاج به یک تحول، یک جهش و حرکت ویژه برای بازگشت به هویت واقعی خود داریم.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: ۲۰۰ سال قاجار و پهلوی رابطه علمی ما را با نسل گذشته قطع کرد و خسارت‌های فراوانی به لحاظ علمی، اقتصادی و سیاسی داشت و به تاراج سرمایه‌ها و ثروت‌ها پرداخت. اراده آن‌ها در قطع ارتباط ما با گذشته بود. هویت ملی، دینی، اسلامی و علمی ما مورد آسیب قرار گرفت، اما ما باید به آن تاریخ، تاریخ علم، نگارش و مطالعه و تحقیق برگردیم.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با بیان اینکه یکی از دلایلی که آزادگان ما اسارت را به دانشگاه تبدیل کردند این بود که به قلم روی آوردند و هر که هر چه می‌دانست به دیگری می‌آموخت، توضیح داد: باید انگیزه جدی برای مطالعه را خلق کنیم، اما مکان‌هایی که در آن‌ها کتاب در دسترس مراجعه‌کنندگان قرار می‌دهند آمار مناسبی ندارند.

* افزایش بودجه فرهنگی در سال ۹۸

در ادامه ذوالقدر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یکی از دغدغه‌های این کمیسیون را ارزش، مقام و منزلت کتاب دانست و گفت: افراد جامعه با وجود گسترش فضای مجازی نمی‌توانند از منزلت کتاب بکاهند.

وی به مسائل اقتصادی و مواجهه کاغذ با گرانی اشاره کرد و افزود: کمیته‌ای در کمیسیون فرهنگی مجلس برای بودجه سال ۹۸ تشکیل شده هر چند از ابتدا چانه فرهنگ را کم برداشتند، بنابراین نمی‌توانیم منزلت فرهنگ را به درستی ادا کنیم. اما وظیفه ما است که به ترویج کتاب کمک کنیم.

این عضو مجلس تصریح کرد: برای بودجه سال ۹۸ سعی کردیم بودجه فرهنگی را ارتقا دهیم از مجموع ۴۲۶ هزار میلیارد تومان بودجه ۹۸ فقط ۹ هزار میلیارد تومان قرار است به بخش فرهنگی تخصیص یابد. این رقم، رقم کمی است، اما تلاش می‌کنیم از محل عوارض سیگار، نوشابه و فضای مجازی، بودجه‌ای را برای فرهنگ اخذ کنیم.

در پایان این مراسم برگزیدگان هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار استان تهران معرفی شدند. کتابخانه شهری نمونه «کتابخانه پیروزی تهران» و کتابخانه روستایی نمونه «کتابخانه اندیشه لواسان بزرگ» در شهرستان شمیرانات اعلام شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت