وقتی وزیر کابینه در یک روز دو کارته می‌شود

کد خبر: 876750

نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز خانه ملت، از پاسخ وزیر علوم برای دو سوال نمایندگان قانع نشدند.

وقتی وزیر کابینه در یک روز دو کارته می‌شود

خبرگزاری فارس: نشست علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

نمایندگان قبل از نشست علنی، به مدت ۴۵ دقیقه طی نشست غیرعلنی به بررسی مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی پرداختند.

*ستاد مبارزه با قاچاق کالا سامانه شناسایی و مبارزه با کالا و ارز قاچاق را راه‌اندازی می‌کند

نمایندگان در ابتدا، در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ماده ۲۰ این لایحه که درباره تهیه سامانه شناسایی و مبارزه با کالا و ارز قاچاق است با ۱۵۹ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۹ نماینده حاضر در نشست موافقت کردند.

*سلیمی: دنبال مِیّتی می‌گردند که ۲۴ میلیون یورو ارز برای کاغذ گرفته است

در ادامه، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: سامانه ثبت تجاری می‌تواند در شفاف‌سازی مالی بسیار کمک‌کننده باشد.

وی افزود: چرا ما باید مسیری را طی کنیم که دائم برای مردم گرفتاری به وجود بیاید، یکی از مشکلاتی که امروز در کشور وجود دارد این است که امروز یک قانون و فردا یک قانون دیگر داریم.

وی ادامه داد: درواقع عدم ثبات قانون گذاری و قانون مشکلات عدیده‌ای را برای مردم به وجود آورده است.

*وزارت صنعت موظف به راه اندازی «سامانه مقررات تجاری» شد

وکلای ملت در ادامه ماده ۲۱ لایحه لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تصویب کردند.

به موجب ماده ۲۱ لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که به تصویب مجلس رسید یک ماده به عنوان ماده (۶) مکرر (۱) به قانون به شرح زیر الحاق شد: وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است به منظور ابلاغ مقررات تجاری در فرآیند‌های تجارت نظیر مقررات مذکور در آیین‌نامه مقررات صادرات و واردات و ضمایم آن، «سامانه مقررات تجاری» را ظرف مدت سه‌ماه از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون، ایجاد، راه‌اندازی و بهره‌برداری نماید. این وزارت موظف است آخرین مقررات تجاری را حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت به صورت الکترونیکی و برخط به کلیه دستگاه‌هایی که مسؤولیت اعمال مقررات تجاری یا نظارت بر آن را بر عهده دارند از جمله سازمان‌های توسعه تجارت ایران و گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ نماید و دستگاه‌های مزبور موظفند به محض ابلاغ، مقررات مذکور را به صورت سامانه‌ای اعمال کنند.

*بعضی‌ها در پشت صحنه می‌خواهند تصمیم‌گیری درباره FATF را به گردن مجلس بیندازند

سپس، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در نطق میان دستور خود اظهار داشت: جمعه گذشته یکی از مسئولین با افتخار گفت که ۵۰۰ دوربین در ورزشگاه آزادی تهران نصب شده است تا دختر‌های پسرنما را هنگام ورود به ورزشگاه بازداشت کنند.

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس اظهار داشت:‌زمانی که با حسرت و اندوه مشغول بررسی جنایت تروریستی اهواز بودم به این فکر می‌کردم که حتی اگر یکی از آن دوربین‌ها فضای پشت جایگاه رژه در اهواز را پوشش می‌داد اینگونه قلب ایران به درد نمی‌آمد. مراقب باشیم راه را به انحراف ندهیم. مشکل کشور نه تحریم خارجی و نه کمبود بودجه داخلی است. مشکل غفلت از راهبرد جنگ سردی است که دشمنان علیه کشورمان طراحی کرده‌اند.

*لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اعلام وصول شد

همچنین احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیأت رئیسه مجلس موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.

بر این اساس، طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و همچنین لایحه میزان و نحوه جریمه نقدی و توقف دارندگان وسایل نقلیه و واحد‌های مشمول متمرد موضوع تبصره (۱) ماده (۳) قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۶ اعلام وصول شد.

*اعضای ناظر در شورای پول و اعتبار انتخاب شدند

در ادامه هم، نمایندگان اعضای ناظر در شورای پول اعتبار را انتخاب کردند.

*ناظران مجلس در شورای سنجش و پذیرش دانشجو انتخاب شدند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) پارلمان ناظران مجلس در شورای سنجش و پذیرش دانشجو در تحصیلات تکمیلی را انتخاب کردند.

*مجلس به وزیر علوم کارت زرد داد

در بخش دیگری از نشست امروز، سوال نادر قاضی پور درباره سطح بندی و اجرای برنامه آمایش آموزش عالی از منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، بررسی شد.

نهایتا نمایندگان پس از استماع پاسخ‌های وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با ۵۳ رای موافق، ۱۳۲ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۳۲ نماینده حاضر در جلسه، از پاسخ غلامی قانع نشدند.

*درازهی:دولت و قوه قضائیه هتاکان را به سزای اعمالشان برسانند

در ادامه محمد باسط دُرازهی در نطق میان‌دستور خود گفت: ما بر این باوریم که ایران و ایرانی در مقابل طوفان حوادث هرگز نشکسته و حتی سر خم نکرده و صلح آرمان ملت ایران است نه جنگ.

نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی خطاب به دولت و قوه قضائیه اظهار داشت: مقام معظم رهبری فتوا صادر کردند که توهین به مقدسات اهل سنت حرام شرعی است، ولی متأسفانه می‌بینیم که تفکر پلید شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی و بازیکن درجه چند نیمکت‌نشین جاهل نه‌تن‌ها توهین به مقدسات اهل سنت بلکه پا را فراتر گذاشته و اسلام و قرآن و وحدت مسلمانان را نشانه گرفته است و حتی نعوذبالله به خداوند متعال هم شرک می‌ورزند. از شما می‌خواهم این هتاکان را به سزای اعمالشان برسانید تا افراط‌گرایی و توهین بیش از این رایج نشود.

*واژه بین المللی برای دانشگاه‌ها به معنای ساقط شدن تعریف ملی و منطقه‌ای نیست

پس از آن، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به سوال نادر قاضی پور درباره سطح بندی و اجرای برنامه آمایش آموزش عالی (طرح آمایش)، اظهار داشت: موضوع سوال، وزارت علوم با استناد به قانون برنامه ششم توسعه و هم در مصوبه ۷۷۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی که در اواخر اسفند ۹۴ مصوب شده موظف به ساماندهی آموزش عالی کشور شده است؛ و افزود: این بحث در سال ۹۵ به طور کلی و جدی شروع شده و در چندین راهبرد که یکی از این راهبرد‌های بحث ساماندهی آموزش عالی به منظور ارتقای کیفی است، که در آن چندین آیتم اجرایی وجود دارد که از جمله آن برای مناطق مختلف کشور برای حوزه آموزش عالی دسته بندی‌هایی از جمله منطقه بندی و علاوه بر آن به هدایت آموزش عالی و دانشگاه‌های کشور به سمت تاثیرگذاری مستقیم در توسعه منطقه‌ای و ملی و تحت عنوان ماموریت گرایی برای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی قید شده است.

* «محمود شکری» عضو ناظر در هیأت نظارت چاپ و تحویل اوراق بهادار شد

نمایندگان محمود شکری نماینده نماینده مردم تالش در مجلس را به عنوان عضو ناظر در هیات نظارت چاپ و تحویل اوراق بهادار انتخاب کردند.

*قاضی پور: آقای غلامی! آیا فکری برای هزاران استاد بیکار کرده‌اید

نادر قاضی‌پور هم در سوال از منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، اظهار داشت: چرا در سطح‌بندی و اجرای برنامه آمایش آموزش عالی (طرح آمایش)، برخی دانشگاه‌های معتبر کشور را در مراکز استان‌ها و برخی شهرستان‌ها، محلی اعلام کرده‌اید؟

وی افزود: راهکاری به غیر از استفاده از توان داخلی نخبگان دانشگاهی برای رفع مشکلات کشور وجود ندارد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس عنوان کرد: طبق اعلام وزرات علوم مشغول اجرای طرح آمایش آموزش عالی است و سطح بندی دانشگاه‌ها و منطقه‌بندی کشور را هم انجام داده است البته بنده با توزیع عادلانه منابع، ایجاد فرصت‌های برابر و استفاده از مزیت‌های منطقه‌ای و کاهش تمرکزگرایی و موضوعات ملی و فرااستانی موافقم، اما نوع اجرای مصوبات دارای ایراداتی است که موجب تحقق عکس اهداف مذکور شده است.

*وزیر علوم دو کارته شد

نهایتا، نمایندگان مجلس سؤال محمدرضا صباغیان و سیدجواد ابطحی از منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره دلیل گسترش بی‌رویه دانشگاه‌ها در اشکال مختلف را مورد بررسی قرار دادند.

وکلای ملت نهایتاً پس از استماع مشروح سؤالات نمایندگان و همچنین پاسخ وزیر با ۵۸ رأی موافق، ۱۳۴ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۲ نماینده حاضر، از پاسخ‌های وزیر علوم، تحقیقات و فناوری قانع نشدند.

*حسینی: تعلل قوه قضاییه در برخورد با مفاسد اقتصادی در کاهش اعتماد عمومی نقش داشته است

سپس، سیده فاطمه حسینی در نطق میان دستور خود گفت: امروز ایران عزیزمان در وضعیت نابسامان و خطیر اقتصادی به سر می‌برد، اما نه علل پیدایش آن و نه راه برون رفت از آن به اقتصاد محدود نمی‌شود. رویکرد‌ها و سیاست‌های غلط و اقدامات نسنجیده این وضع را به وجود آورده است و تنها با اصلاح قاطعانه آن‌ها به صورت یک عزم و اراده ملی می‌توان به علائم درمان امید بست.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مجلس اظهار داشت: وضعیت نابسامان امروز حاصل سیاست‌های غلط فراوان و نظارت ناقصی است که در همه حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاست داخلی و خارجی رخ نموده است. خطا‌هایی که به وضوح قابل شمارش است.

*۱۵۳ نماینده مجلس خواستار حمایت جدی دولت از کامیون‌داران شدند

بر اساس این گزارش، اکبر رنجبرزاده عضو هیئت رئیسه مجلس خطاب به حسن روحانی رئیس جمهور، در حمایت از کامیونداران را که تاکنون به ۱۵۳ امضاء رسیده، قرائت کرد.

*ملکی: نگاه‌های سیاسی و فراکسیون باعث شده تا مجلس نسبت به حل مشکلات کشور بی‌توجه شود

بر این اساس، ولی ملکی در نطق میان دستور خود گفت: اینک که از سوی استکبار جهانی در حالت جنگ اقتصادی تمام عیار قرار داریم نیاز به هماهنگی و همدلی بیشتر است. متاسفانه اغلب ملاحظه می‌شود در جامعه و بین مردم یاس و ناامیدی ترویج و همکاری و هماهنگی در مخاطره قرار می‌گیرد.

نماینده مردم مشکین‌شهر در مجلس اظهار داشت: در شرایط بحران اقتصادی باید وزرای وزارتخانه‌های اقتصادی با قدرت تمام نسبت به بررسی عوامل بحران و ارائه راهکار همت داشته باشند، اما با کمال تاسف شاهد هستیم در حال حاضر وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی بدون وزیر هستند و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در حالت بلاتکلیفی به سر می‌برد. در عین حال اغلب معاونین این وزارتخانه‌ها به علت بازنشسته بودن در حال بسته‌بندی وسایل خود هستند و وزارتخانه به حال خود رها شده است.

*صباغیان: دلیل گسترش بی رویه دانشگاه‌ها در اشکال مختلف چیست

در ادامه هم، محمدرضا صباغیان نماینده مردم بافق در مجلس در تشریح سوال خود و سید جواد ابطحی نماینده خمینی شهر از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: دلیل گسترش بی رویه دانشگاه‌ها در اشکال مختلف چیست و برای ساماندهی آموزش عالی چه اقداماتی تاکنون انجام داده اید و چه برنامه‌هایی در دست اجرا دارید؟

وی با بیان اینکه البته ایرادات و اشکالات مربوط به این سوال فقط مربوط به این دوره نیست، گفت: گسترش بی رویه دانشگاه‌ها و عدم رسیدگی و نظارت به آن‌ها چهره علمی کشور را مخدوش کرده است و بخش اعظمی از این ایراد نیز متوجه به همین مسئله است.

*نشست علنی امروز خانه ملت پایان یافت/جلسه بعدی ۱۰ مهر

نشست علنی خانه ملت ظهر امروز با اعلام مسعود پزشکیان که بخشی از ریاست جلسه امروز را بر عهده داشت، پایان یافت.

بر اساس اعلام پزشکیان، جلسه بعدی سه شنبه هفته جاری (۱۰ مهرماه ۹۷) با دستور کار مشخص برگزار خواهد شد.

مجلس همچنین سه شنبه این هفته راس ساعت ۸ جلسه غیرعلنی به منظور بررسی حمله تروریستی اهواز برگزار خواهد کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت