داستان‌های مردم جهان از آزادی: رانندگی زنان و فرار از افغانستان و کره شمالی

کد خبر: 874600

سید محسن روحانی، دکترای حقوق تجارت بین الملل، مقیم نیویورک در یادداشتی وشت:

داستان‌های مردم جهان از آزادی: رانندگی زنان و فرار از افغانستان و کره شمالی

عصر ایران: سید محسن روحانی، دکترای حقوق تجارت بین الملل، مقیم نیویورک در یادداشتی نوشت:

دیروز در لینکلن سنتر نیویورک مهمان مراسمی بودم که با حمایت دانشکده‌ی حقوقمان برگزار شده بود. نامش اسلو فریدام فاروم بود.

یکی از مهمترین پاتوق‌های منادیان حقوق بشر. تخصصی در این زمینه نداشتم، ولی اخبارش گهگداری به گوشم رسیده بود. اینکه سخنرانانش افرادی هستند که به هر ابزاری مخالفتشان را با محدودیت‌های سیاسی و اجتماعی کشورشان ابراز کرده بودند و در این پاتوق، از تجربه شان می‌گفتند.

اینکه اغلب همین افراد پس از سخنرانی شان، از طریق دولت هایشان در کشوری ثالث ترور شده اند. از خانم منال الشریف عربستانی شنیده بودم که به جرم بارگزاری تصاویر رانندگی اش در یوتیوب، به جرم اخلال در نظم عمومی، زندانی شده بود. میگویند زندانی شدن وی، موجب آزادی رانندگی زنان در این کشور شده است. البته بگویمتان از تعریفشان از آزادی رانندگی خانم ها!

در ساعات روشنایی روز، به همراه یک مرد در صندلی سرنشین و صرفا در محل‌های مشخص شده در خیابان‌های محدود در داخل شهر. ولی همین هم از نگاه جهانیان، برای آن کشور، گامی به شدت مثبت تلقی می‌شود.

یا از فاطمه قادریانی بگویم که پانزده ساله است و از کشور افغانستان. فاطمه‌ای که بدلیل عضویت در تیم رباتیک دختران، بعد از کسب مدال نقره‌ی شجاعت در مسابقات جهانی دانش آموزی، پدرش توسط داعش کشته شد.

ولی جالبترینش داستان زندگی یانومی پارک از کره شمالیست. دختری از قبیله‌ی پرستندگان کیم جونگ. از دیار مردمی که هیچ تصویری از نقشه‌ی جهان جز چند کشور دوست و چند کشور متخاصم ندارند.

مردمی که سربازان آمریکا را اهریمن زندگیشان و رهبرشان را ناجی سعادتشان می‌دانند. آن‌هایی که نفس کشیدنشان را موهبت کیم میدانند و بردگی شان را فضیلت اعطایی جونگ، فرقی هم ندارد که ایل باشد یا اون.

کودکی اش را با تیراندازی به تصاویر سربازان اهریمن مذکور، مفرحانه گذرانده و نوجوانی اش را با کار در مزرعه. دختری که با دیدن تصاویری از معروفترین و پر هزینه‌ترین فیلم رمانتیک تاریخ سینما، مادرش را برای کشف دنیا، مجبور به فرار از کره شمالی کرد. سیزده سالش بود. به چین گریختند. بعد از دو سال زندگی مخفیانه در چین و ترس از دستگیری توسط پلیس این کشور و بازگرداندنشان به کره شمالی، به مغولستان رسید.

مقصد بعدی کره جنوبی بود و امروز هم آمریکا. دختری که به نوشته هایش شهره است. کتاب معرفش «دختری از کره شمالی، در مسیر آزادی» نام دارد. یانومی امروز بیست و چهار ساله است و ارشدش را در دانشگاه کلمبیای نیویورک میگذراند. نایومی مادر دو فرزند است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد