هدف تحریمها تغییر محاسبات ایران است!
در سالگرد آغاز جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران اسلامی مسئول کارگروه ایران در دولت آمریکا توان نظامی ایران را هدف گرفته و خواستار محدودسازی توان موشکی ایران شد!
روزنامه کیهان: نماینده رئیسجمهور آمریکا در امور ایران با بیان اینکه «هدف تحریمها تغییر محاسبات ایران است» گفت: کشورهای جهان باید در فشار به ایران به آمریکا بپیوندند.
به گزارش فارس، «برایان هوک» نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در پرونده ایران روز چهارشنبه بار دیگر از توافق هستهای به دلیل متوقف نکردن برنامه موشکی ایران انتقاد کرد و از کشورهای جهان خواست در فشار به ایران به آمریکا بپیوندند.
وی که در نشستی به میزبانی اندیشکده «هادسن» درباره برنامه موشکی ایران صحبت میکرد، توافق هستهای با ایران را از سه جنبه دارای نقص دانست: «بند (غروب آفتاب)، نظام بازرسیها و سکوت تقریبا محض درباره برنامه موشکی ایران».
هوک با بیان اینکه «ایران بزرگترین نیروی موشک بالستیک در خاورمیانه را در اختیار دارد»، گفت: «ایران باید بهاشاعه موشکهای بالستیک پایان دهد و آزمایش موشکهای قادر به حمل کلاهک اتمی را متوقف کند.»چ
فروپاشی «اجماع» درباره برنامه موشکی ایران وی افزود: «آمریکا سرسختانه معتقد است که باید به صورت هم زمان به برنامه هستهای و برنامه موشکی ایران پرداخت، چراکه موشک محتملترین ابزاری است که ممکن است ایران از آن برای یک حمله اتمی استفاده کند. اما برجام یک بعد این معادله را کنار گذاشت و صرفا بر بخشی از یک بعد متمرکز شد، آن هم به قیمت نادیده گرفتن بعد دیگر.»
این مقام ارشد دولت آمریکا با بیان اینکه تا پیش از توافق هستهای در جامعه بینالملل بر سر مقابله با برنامه موشکی ایران «اجماع» وجود داشت، گفت: «توافق هستهای، این اجماع را از بین برد. در خود این توافق، هیچ عبارتی که برنامه موشکهای بالستیک ایران را محدود کند، وجود ندارد. این توافق تحریمهای ایران را کاهش میدهد و در عین حال به این کشور اجازه میدهد به توسعه زرادخانهاش ادامه دهد.»
برنامه موشکی ایران کند نشد وی ادامه داد: «سرعت برنامه موشکی ایران پس از اجرای توافق هستهای در ژانویه ۲۰۱۶، کاهش پیدا نکرد. ایران از آن زمان شلیکهای موشک بالستیک زیادی انجام داده است.»
این مقام دولت آمریکا با متهم کردن ایران به تلاش برای انتقال موشک به عراق، لبنان، سوریه و یمن، مدعی شد که ساختمانهای دیپلماتیک آمریکا در عراق هدف حمله «شبه نظامیان شیعه» مورد حمایت ایران قرار گرفته و تهران برای توقف این حملات اقدامی نکرده است.
وی گفت: «همانطور که رئیسجمهور گفت، ما ایران را در هر حملهای که به مجروحیت کارکنان ما و خسارت به تأسیسات دولت ایالات متحده منجر شود، مسئول میدانیم. ایالات متحده در دفاع از جان آمریکاییها، سریع و قاطعانه عمل میکند.»
این مقام دولت آمریکا سپس گفت: دولت کنونی آمریکا کارزاری «چند بعدی» برای «تحمیل فشار واقعی» به ایران به راه انداخته است. «اعمال مجموعه گستردهای از تحریمها» و «فشار اقتصادی گسترده» یکی از جنبههای مورداشاره هوک بود. او گفت: «هدف ما این است که واردات جهانی نفت از ایران تا حد امکان به صفر نزدیک شود، تا منابع مالی برای ماجراجویی خارجی را از ایران دریغ کنیم.»
تلاش برای قرار دادن ایران بر سر دو راهی این مقام ارشد دولت آمریکا با بیان اینکه واشنگتن مجموعه گستردهای از تحریمها را علیه ایران به کار میگیرد، گفت: هدف از تحریمها این است که ایران بر سر دو راهی تغییر رفتار یا انزوا قرار گیرد.
وی که کشورش به دلیل خروج از برجام مورد انتقاد جامعه بینالملل قرار گرفته، گفت: واشنگتن در قبال ایران رویکردی چندجانبهگرایانه دارد و از کشورهای جهان میخواهد ایالات متحده را در فشار به ایران همراهی کنند. وی گفت: «هدف وزیر [خارجه][مایک]پامپئو دستیابی به توافقی جامع با ایران است که به مجموعه کامل اقدامات ثباتزدای ایران بپردازد. از جمهوری اسلامی میخواهیم مانند یک کشور عادی رفتار کند، تا مانند یک کشور عادی از مزایای مادی بهره ببرد.»
هوک گفت: موضع جهان در قبال برنامه موشکی ایران باید به وضعیت پیش از برجام بازگردد، که بر پرداختن همزمان به برنامه موشکی و برنامه هستهای ایران اصرار داشت.
پس از پایان سخنرانی هوک و پیش از آغاز پرسش و پاسخ، یکی از حاضران روی صحنه آمد و به سیاستهای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در قبال ایران اعتراض کرد. این فرد که «مدئا بنجامین» نام دارد و از بنیانگذاران جنبش ضدجنگ «کد پینک» است، با بیان اینکه دولت ترامپ رفتاری مانند «جورج بوش» پسر رئیسجمهور وقت آمریکا پیش از حمله سال ۲۰۰۳ به عراق دارد، گفت: واشنگتن در تلاش است تا ایران را عامل مشکلات جهان جلوه دهد.
در حالی که مأموران تلاش میکردند این زن را از سالن بیرون کنند، او با فریاد به جنگ یمن هماشاره کرد و گفت: «فاجعه یمن» حاصل بمبارانهای عربستان سعودی است که از متحدان کلیدی آمریکا به شمار میآید. وی تحریمهای آمریکا علیه ایران را هم موجب آسیب به مردم ایران خواند و گفت: آمریکا باید به سمت «صلح با ایران» حرکت کند. نهایتا نیروهای امنیتی با زور این زن را از سالن بیرون کردند و جلسه ادامه یافت. در ویدئویی که این موسسه از نشست منتشر کرده، این بخش از جلسه حذف شده است.
هستهای نقطه شروع تحمیلهای بعدی بود درباره اظهارات «برایان هوک» نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در پرونده ایران نکاتی را باید خاطر نشان کرد، از ابتدا مشخص بود که مذاکرات هستهای نقطه شروعی است برای تحمیلهای بعدی، آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی همواره به دنبال محدود سازی قدرت منطقهای ایران بودهاند.
برجام با وجود آنکه ایران به تمامی تعهدات خود عمل کرد از سوی آمریکا یک طرفه ملغی اعلام شد، در این میان آمریکا و طرفین غربی نیز به اکثر تعهدات خود عمل نکردند، آنان در گام جدید به دنبال تحمیل تعهدات جدید به ایران در مقابل انجام ندادن هیچ یک از تعهدات سابق هستند.
در زمانهای که تهدیدها علیه ایران از سوی گروههای تروریستی دست ساز آمریکا هر روز افزایش مییابد دست گذاشتن به توان نظامی و بخصوص موشکی ایران جالب توجه به نظر میرسد، آمریکا میخواهد ایران در روزی که مورد هجوم قرار میگیرد توان مقابله با تهدیدها را نداشته باشد و تسلیم تجاوز گردد. میخواهند ایران را قدردان دستکش مخملی اوباما کنند! آنان میخواهند ایران را شکر گذار دولت سابق آمریکا قلمداد کنند در حالی که در مذاکرات هستهای به گفته مسئولین وقت ایالات متحده آنان بدون شلیک حتی یک گلوله به نیات و اهداف خود رسیدند و به هیچ یک از تعهدات خود نیز عمل نکردند. با وجود اینکه اعمال تحریمهای مغایر برجام از دولت اوباما شروع شد ایران چرا بایستی شکر گذار آنها باشد، ترامپ نیز همان راهی را میرود که اوباما رفته بود و آن محدود سازی توان منطقهای و بینالمللی ایران و در یک کلام تغییر محاسبات جمهوری اسلامی است. رهبر معظم انقلاب ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و قرارگاه پدافند هوایی ارتش بااشاره به سخنان رئیسجمهور آمریکا مبنی بر ضرورت تشکر ایران از دولت اوباما گفتند: به هیچ وجه از آن دولت متشکر نیستیم، زیرا با نیت فلج کردن ملت ایران و نظام اسلامی تحریمهای سنگین را وضع کرد و البته به این هدف نرسید همچنانکه هیچ دشمن دیگری نیز نخواهد توانست این ملت بزرگ را فلج کند.
ایشان افزودند: چرا باید از دولت قبلی آمریکا تشکر کنیم، بهخاطر تحریمهای ضدایرانی؟ به علت ایجاد داعش؟ به دلیل به آتش کشیدن منطقه در سوریه و عراق؟ و یا به علت نفاق و دورویی یعنی «ابراز ارادت و همکاری در نامه خصوصی، اما حمایت صریح و آشکار از فتنه پس از انتخابات ۸۸»؟
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: اینها مصادیق همان دستکش مخملین است که دولت قبلی آمریکا روی پنجه آهنین خود کشیده بود.
دیدگاه تان را بنویسید