اکرمی: باید از هر فرصتی برای بیان منطق خود به دنیا استفاده کنیم

کد خبر: 873440

رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری گفت: از هر تریبون و فرصتی باید استفاده کنیم و منطق خود را به دنیا بگوییم. چه سازمان ملل و شورای امنیت باشد و چه اروپا و روسیه. البته باید حکمت و مصلحت و عزت را رعایت کنیم.

اکرمی: باید از هر فرصتی برای بیان منطق خود به دنیا استفاده کنیم

خبرگزاری ایسنا: حجت الاسلام و المسلمین سید رضا اکرمی در سخنرانی در شام غریبان سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) در حرم امام خمینی (ره) بیان کرد: از امام حسین (ع) اکتفا به نام حسین در خور مقام حسین (ع) نیست بلکه باید خلق دریابند علت اصلی قیام امام حسین (ع) را. شام عاشورا است و شامی بس ویژه و سنگین و ارزشمند است. واقعا این شام عاشورا بر عاشوراییان چه گذشت که امام خود را از دست دادند و نگهبان خود را از دست دادند و عزیزان خود را از دست دادند و باید برای اسارت آماده شوند.

وی در ادامه بیان کرد: بی شک داستان عاشورا و کربلا استثنایی‌ترین روی داد تاریخ است. از زمان آدم تا آغاز اسلام و از آغاز اسلام تاکنون حادثه‌ای مانند عاشورا را نداریم. واقعا ما در کره زمین و در تاریخ ۱۴۵۰ و چند سال اسلام حاوثه‌ای مانند عاشورا نداریم که در یک نصف روز همه حادثه جمع می‌شود، ولی الان ۱۳۷۹ سال قمری از این تاریخ می‌گوییم و همچنان گفتنی دارد.

وی افزود: ما فقط نقل تاریخ نمی‌کنیم بلکه نقد تاریخ می‌کنیم و به نتایج آن توجه داریم. بی شک استثنایی‌ترین حادثه تاریخ داستان عاشورا است. روی داد‌ها و حوادث تاریخ برخی ماندنی هستند و جاودانی هستند الی یوم القیامة و بعضی از روی داد‌ها تاریخی ناماندگار و فصلی هستند و در یک فصلی جلوه‌ای دارند و بعد فراموش می‌شوند. ما وقتی تاریخ مطالعه می‌کنیم می‌بینیم بعضی از داستان‌ها قرن‌ها از عمرشان می‌گذرد و هم چنان ماندگار هستند.

وی تصریح کرد:داستان عاشورا نیز از آن روی داد‌هایی است که جاودان و ماندگار است. با اینکه هم بنی امیه و بنی عباس و هم دولت‌ها دیگر حتی در ایران رضا خان هم می‌خواستند ریشه عاشورا را قطع کنند و کار را به جایی رساندند که کهن سالان ما می‌گویند وقتی ما می‌خواستیم عاشورا را گرامی بداریم در سحر یا بعد اذان در زیر زمین یا در پس کوچه یادی از اباعبدالله می‌کردیم. ما این‌ها را در تاریخ داریم با اینکه تلاش کردند به کل از عاشورا نامی نباشد، اما عاشورا همچنان مانده است و عاشوراییان ماندگار شدند.

اکرمی ادامه داد: ما باید تاریخ را نه فقط به نقل بلکه همراه با نقد و نتیجه بررسی کنیم. قران مجید به ما می‌گوید سرگذشت را باید گفت: تا خلق الله به تحلیل و نقد بپردازند و به نتیجه برسند. نقل و نقد و نتیجه تاریخ اهمیت دارد. ما بگوییم حادثه‌ای که ۱۳۷۹ سال قمری از آن می‌گذرد و استثنایی‌ترین حادثه تاریخ دلیلش چیست؟ و چرا هر سال شور عاشورا و شعار عاشورا و شعور عاشورا و نقل و نقد و نتیجه عاشورا افزوده می‌شود. به برکت انقلاب اسلامی امروز ما در هر کشوری که در دنیا سفارت خانه و کنسولگری داریم بدون استثنا عاسورا گرامی داشته می‌شود.

اکرمی افزود: درکشور‌های اروپایی و شوروی سابق و مسکو عاشورایی که امرور برگزار می‌شود قابل مقایسه با گذشته نیست. به دلیل اینکه که عاشورا حق و عدل و دین و امانت و عاطفه و احساس و حماسه و تصویر است. عاشورا به گونه‌ای طراحی شده که نمی‌شود یک بعدی آن را دید. این عاشورا حداقل پنج ماه برایش وقت گذاشته شد. امام پنج ماه برای آن وقت گذاشت و در این پنج ماه گفتنی‌ها را گفت و نوشتنی‌ها را نوشت و به افراد پیام داد و این کار را از باب ارشاد جاهل انجام داد. امام خمینی هم فرمود: ما نه تنها در کشور ایران انقلاب کردیم بلکه انقلاب را به دنیا صادر کردیم امروز سید حسن نصرالله در لبنان بلندگو اسلام در مقابل امریکا و اسرائیل نانجیب است.

وی خاطر نشان کرد: امام حسین (ع) در این پنج ماه گفتنی‌ها را گفت و نوشتنی‌ها را نوشت و حتی خودش به سراغ عبیدالله جیفی رفت و برای زهیری که دوست نداشت جایی که امام فرود می‌آید خیمه بزند پیک فرستاد و زمانی که پیک به او رسید و به او گفت: ابی عبدالله تو رو می‌طلبد که لقمه غذا در دستش ماند. گفت: ما تا حالا نخواستیم با امام روبه رو شویم رفت در فکر و ناگهان بانو او به او گفت: زهیر پسر پیغمبر فرستاده و تو به فکر رفتی. زهیر را از جا تکان داد و به فاصله کوتاهی نزد امام رفت و چهره زهیر برگشت و انقلابی شد و گفت: من حسینی شدم.

وی ادامه داد: در روز عاشورا امام حسین از اول صبح صحبت کرد حتی تا ان لحظه‌ای که شمر آمد سر امام را جدا کند. ما حرف خود را باید بزنیم چرا که منطق و دلیل داریم امام حسین جز استثنایی‌ترین چهره‌ها تاریخ است و ماندگار‌ترین رویداد تاریخ را رقم زد و دلیل آن این است که رسول اکرم فرمود: شهادت امام حسین یک انرژی و حرارت و نیرو و رمق است که موج در دل‌های مومنین است و هیچ گاه سرد شدنی نیست. خود حضرت فرمود: هرگز خون مطهر و مقدس ریخته شده من سکوت و سستی ندارد و خواهد جوشید.

اکرمی در ادامه گفت: ما در زیارت اربعین می‌خوانیم که امام حسین (ع) همه موجودی خود را داد. از عصر امروز پرونده‌ای دیگر باز شد. امام حسین با خون پرونده اش را ختم کرد، ولی اهل بیت را آورده تا با پیام موضوع کربلا را ادامه دهند. حضرت سجاد (ع) فرمود: خدا را شکر که دشمنان ما احمق هستند و با حماقت خود مشت خود را باز می‌کنند و خود را رسوا دنیا می‌کنند.

وی در ادامه مطرح کرد: کاری که بن سلمان در عربستان انجام می‌دهد تمام دل و روده پلید سعودی‌ها را رو کرد. یمن یک کشور همسایه و مسلمان هر روز توسط سعودی‌ها بمباران می‌شود. این‌ها احمق هستند که دارند همه باطن خود را رو می‌کنند و نشان می‌دهند چقدر پست و سست هستند. در این چهار سال هیچ چیز گیرشان نیامده با اینکه امریکا و اروپا را به کمک گرفتند.

اکرمی گفت: به امام حسین گفتند بیعت کن، ولی نکرد؛ و او را کشتند. حداقل ۳۵ زن و بچه را گرسنه و تشنه راه انداختند و به کوفه بردند و ماجرا را ۴۰ روز ادامه دادند، اما حماقت ان‌ها باعث شد مردم کوفه بعد از بیست سال از شهادت امام علی (ع) اهل بیت را از نزدیک ببینند و بدانند آن‌ها کی هستند. اهل بیت گفتنی‌ها را در شام گفتند و امام سجاد خطبه‌ای خواند که زلزله‌ای در شام ایجاد کرد و همه گریستند و در مجلس جشن یزید چه غوغایی به پا کرد.

وی در پایان گفت: اگر کربلا ماند به خاطر دو جمله بود یک نویسنده ارزشمندی آن را گفته که یکی فداکاری در میدان بود و دیگری تبلیغ در خارج میدان بود. امام حسین تا عصر عاشورا فداکاری کرد و از عصر عاشورا اهل بیت تبلیغ کردند. کربلا می‌ماند، چون حق و عدل و شعار و حماسه و احساس و همه چیز است؛ و یزیدیان تاریخ نخواهند ماند، چون ظلم و نفاق و شرک و کفر و شهوت و شهرت و شراب و مجموعه‌ای از همه پلیدی‌ها تاریخ هستند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت