چند نکته درباره نمایش سوال از رئیس جمهور در مجلس/ روحانی تعریف جدیدی از تعادل به زبان فارسی اضافه کرد: وضعیت ارز «متعادل» است! /چرا میگوییم پاسخهای حسن روحانی ضربهای بزرگ به مردم زد/ترس نمایندهها از کنایههای روحانی باعث این وضعیت شد؟
جلسه امروز را میتوان یکی از بی ثمرترین جلسات مجلس دانست. احتمالا اگر سوال کنندگان سوالات تند تری میپرسیدند روحانی نیز به کنایههای همیشگی خود علیه مشهد و نهادهای مختلف و رهبری میپرداخت. شاید بتوان گفت: ترس از زبان پرنیش و کنایه روحانی بود که نمایندهها ترجیح دادند سر به سر او نگذارند.
پایگاه خبری تحلیلی فردا:
دقایقی قبل بالاخره دومین سوال از رئیس جمهور در تاریخ انقلاب اسلامی پایان یافت و حسن روحانی پس از پاسخگویی به سوالات نمایندگان مجلس شورای اسلامی از مجلس خارج شد.
درباره این جلسه چند نکته گفتنی است:
۱- فرآیند سوال از رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی با این که در قانون اساسی به آن تصریح شده است، همانند بخشی از اصول قانون اساسی به تابویی وحشتناک تبدیل شده و هر بار که بحث آن به میان میآید، با موجی از مخالفتها و ملاحظات روبه رو میشود. این مساله در زمان محمود احمدی نژاد نیز به شدت مطرح بود تا جایی که علی مطهری نماینده شاخصی که به دنبال آن بود، به خاطر کارشکنیهای مختلفی که بر سر آن ایجاد شد، از نمایندگی استعفا داد که البته مورد موافقت نمایندگان قرار نگرفت. این در حالی است که در وضع طبیعی نمایندگی و مسئولیت در مجلس شورای اسلامی این است که به دفعات متعدد باید از رئیس جمهورهای مختلف بخواهند در مجلس حضور پیدا کند و پاسخگوی عملکردش باشد. این فرار از پاسخگویی و ترس از حضور در مجلس نشانه چه چیزی میتواند باشد جز این که رئیس جمهور از پاسخگویی میترسد و یا خوی دیکتاتوری در او وجود دارد؟
۲-سوال از روحانی، اما مورد خاصی بود. چند روز پیش از این جلسه ماجرای فیضیه و بهانه جوییها به بهانه یک پلاکارد و ادعای تهدید به قتل رئیس جمهور فضایی ویژه در کشور ایجاد کرد. بسیاری منتظر و شاید بیمناک بودند که روحانی در جلسه سوال مجلس با اشاره به این ماجرا و نیز سخنان منصور ارضی مداح حاشیه ساز، ایجاد جنجالی تازه کند. البته که او در این جلسه اشارهای به این مساله داشت، اما نه آن چنان که برخی گمان میکردند.
۳- دلیل عدم التهاب در این جلسه چه بود؟ بخش بزرگی از این مساله به سوال کنندگان و نوع سوالهای آنها بر میگردد. بسیاری از سوالها و مسائل مطرح شده در این جلسه کلی و فرمایشی بود و از ابتدای سخنان سوال کنندگان میشد حدس زد که پاسخ درخوری از سوی روحانی دریافت نخواهند کرد. از یک سو مانند همه تریبونها نمایندگان از قاچاق و بیکاری و... گله میکردند و از سوی دیگر رئیس جمهور ایران که احتمالا کشور خود را با سوئیس اشتباه گرفته بود، به آمار اشتغال بالا، وضعیت خوب کشور و... اشاره کرد. روحانی در این جلسه کار سختی نداشت، چون نه به خاطر دستگیری مهمترین معاون بانک مرکزی اش مجبور بود جواب خاصی ارائه دهد و نه احساس میکرد پاسخ او که رانت زیادی در توزیع ارز وجود نداشت خاطر افراد زیادی را مکدر خواهد کرد و جو ملتهب خواهد شد. از این رو به راحتی از رسوایی ارزی خود دفاع کرد و باز هم به تعریف از خود پرداخت و دلیل بخشی از مشکلات را لوایح چهارگانه پولشویی خواند.
۴-جلسه امروز را میتوان یکی از بی ثمرترین جلسات مجلس دانست. احتمالا اگر سوال کنندگان سوالات تند تری میپرسیدند روحانی نیز به کنایههای همیشگی خود علیه مشهد و نهادهای مختلف و رهبری میپرداخت. شاید بتوان گفت: ترس از زبان پرنیش و کنایه روحانی بود که نمایندهها ترجیح دادند سر به سر او نگذارند. از سوی دیگر مردمی که نظاره گر سخنان روحانی بودند، از او شنیدند که اوضاع ارز متعادل شده است، ارزی که از ۴ هزار تومان به نزدیکی ۱۲ هزار تومان رسید و حالا به خاطر هزار تومان کاهش روحانی آن را متعادل میخواند. البته این جمله روحانی نشان میدهد که منظور واقعی او از تعادل چیست همان طور که پیش از عید درباره قیمت ارز به مردم اطمینان خاطر داد و ظرف چند هفته نرخ آن چند برابر شد. هر چه باشد، در این تعادل ساختگی حسن روحانی، رئیس جمهور ولنجک نشین آسیبی نخواهد دید.
دیدگاه تان را بنویسید