سؤال از رئیس‌جمهور نشانه دست بی‌نمک دولت است!

کد خبر: 853499

روزنامه‌های زنجیره‌ای در شماره‌های روز پنج‌شنبه خود ضمن جوسازی علیه انجام یک وظیفه قانونی در مجلس شورای اسلامی در طرح سؤال از رئیس‌جمهور، این سؤال را مقابله با دولت و موازی طرح استیضاح رئیس‌جمهور خواندند. طرحی که پیش از این از سوی مدعیان اصلاحات کوک و به رقیب نسبت داده شده بود!

سؤال از رئیس‌جمهور نشانه دست بی‌نمک دولت است!

روزنامه کیهن: روزنامه زنجیره‌ای شرق در شماره روز پنج‌شنبه خود نوشته است: «درحالی‌که اصولگرایان از ایده طرح عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهوری پا پس کشیده و آن را طراحی اصلاح‌طلبان مجلس دانسته بودند ... در جلسه علنی روز گذشته مجلس، سؤال ۸۰ نماینده از رئیس‌جمهوری در پنج محور اعلام وصول شد.» شرق همچنین به نقل از معاون پارلمانی رئیس‌جمهور نوشت: «آنچه روز گذشته در جریان اعلام وصول طرح سؤال از رئیس‌جمهوری اتفاق افتاد، خلاف اصول مسلم حقوقی، قانون اساسی و آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی است.»

سؤال از رئیس‌جمهور نشانه دست بی‌نمک دولت! روزنامه اعتماد که مدیریت آن را یکی از نمایندگان عضو فراکسیون امید بر عهده دارد در گزارشی سؤال از رئیس‌جمهور را با تعابیری، چون «دست بی‌نمک دولت» و «پایداری علیه دولت» مورد نکوهش قرار داده و نوشته است: «سؤال اقتصادی سوم، اما تفاوتی عمده با دو سؤال اقتصادی دیگر داشت و آن هم، انگیزه‌های سیاسی طراحان و متقاضیان این طرح سؤال اقتصادی. ویژگی مهمی که منجر به آن شد که با وجود از نصاب افتادن تعداد امضا‌ها در اوایل خردادماه امسال، طراحان سؤال مجددا دست به کار جمع‌آوری امضا‌های جدید شوند و تعداد متقاضیان را به نصاب تعیین شده در آیین‌نامه داخلی برسانند.»

رئیس‌جمهور نمی‌تواند پاسخگوی سؤالات نمایندگان باشد! روزنامه ایران نیز در شماره روز پنج‌شنبه در واکنش به طرح سؤال از رئیس‌جمهور و اعلام وصول آن در مجلس، عبارت «سؤال نابهنگام» را به عنوان تیتر یک خود انتخاب کرد و در گزارشی نوشت: «عده‌ای از نمایندگان مجلس با هدایت یک جریان سیاسی اقلیت و برخلاف عزم نظام برای ایجاد وحدت، طرح سؤال از رئیس‌جمهوری را به جریان انداختند... معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری اعلام وصول سؤال از رئیس‌جمهوری را با وجود انصراف برخی از امضاکنندگان، غیرقانونی خواند.» ارگان دولت علاوه بر گزارش تیتر یک، در یادداشت‌های متعدد به همین موضوع پرداخت و گرچه طرح سؤال از رئیس‌جمهور را حق طبیعی نمایندگان دانست، اما توصیفات قابل تأملی از آن در شرایط فعلی داشت. ایران نوشت: «شرایط فعلی زمان مناسبی نبود که شخص رئیس‌جمهوری را مورد خطاب و سؤال قرار داد. تبعات منفی آن بیشتر از حسن‌ها است...»

روزنامه ایران در ادامه گزارش خود آورده است: «این حق قانونی مجلس شورای اسلامی است که درباره فرآیند مدیریت کشور سؤالاتی را از مدیران مرتبط با این فرآیند‌ها بپرسد؛ بنابراین نخستین قشر مدیرانی که باید در برابر مجلس پاسخگو باشند وزرایی هستند که از پارلمان رأی گرفته‌اند. اما ریاست محترم جمهوری به اعتبار رأی مستقیمی که از مردم گرفته است، نمی‌تواند پاسخگوی سؤالات نمایندگان محترم مجلس باشد.»

خلاف قانون خواندن سؤال نمایندگان مجلس از رئیس‌جمهور در حالی است که طبق اصل ۸۸ قانون اساسی در هر موردی که حداقل یک چهارم کل نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رئیس‌جمهور و یا هر یک از نمایندگان از وزیر مسئول در‌باره یکی از وظایف آنان سؤال کنند، رئیس‌جمهور یا وزیر مربوطه موظف است در مجلس حاضر شده و به سؤال جواب دهد.

چرا مردم پشت دولت نیستند؟! در مقابل تحلیل این روزنامه‌ها علیه یک اقدام قانونی از سوی نمایندگان مجلس روزنامه قانون در تحلیلی نوشت: «ساکت نشستن و تماشای مشکلات کشور توسط رئیس دولت سبب شد تا نمایندگان، روحانی را برای پاسخگویی به مجلس بکشانند.»

روزنامه قانون در ادامه گزارش خود آورده است: «حسن روحانی که خود دست‌پرورده دوران سخت اداره کشور در دهه ۶۰ و زمان جنگ است باید به بهترین شکل ممکن بتواند وضعیت شبه‌جنگی این روز‌های کشور را کنترل و اداره کند ولی ما شاهد آن‌هستیم که نه تنها وضعیت این‌گونه نیست بلکه اوضاع را شاید بتوانیم از زمان جنگ نیز آشفته‌تر ببینیم زیرا در آن بازه اگر دشمن تمام سعی خود را برای ضربه زدن به کشور به کار می‌گرفت، اما مردمی بودند که پشت دولت بایستند ولی امروز وضعیت به‌گونه‌ای دیگر است و ملت نیز از دولت شکایت دارند و می‌دانند که تلاش خود را نمی‌کند.»

در حالی‌که اکثر روزنامه‌های زنجیره‌ای سؤال از رئیس‌جمهور را غیرقانونی و تقابل منتقدین با دولت قلمداد کرده‌اند قانون نوشته است: «در آن زمان هر کاستی بود ولی مردم اطمینان داشتند که بیشتر مسئولان نیز با ملت در یک راستا حرکت می‌کنند و برای همین تاب می‌آورند. در آن زمان شاید برخی افراد فالش می‌زدند ولی بیشتر مسئولان همگام با ملت بودند و از مشکلات کشور برای مردم سخن می‌گفتند و این روز‌ها حتی شاهد آن هستیم که روحانی این سخن گفتن را نیز از مردم دریغ می‌کند. این رویه دولت و شخص حسن روحانی به حدی ادامه‌دار شد تا نمایندگان که دیدند از دست مردم کاری برنمی‌آید، کمر همت بستند و سؤال از رئیس دولت را اعلام وصول کردند.»

روایت ناقص یک ماجرای تاریخی در روزنامه زنجیره‌ای روزنامه شرق در شماره روز پنج‌شنبه خود روایت حجت‌الاسلام دعایی از یک رویداد تاریخی را به نقل از سایت «جماران» منتشر ساخت.

در بخشی از این گزارش به نقل از دعایی آمده است: «مسئولین کمیته وقت به سرپرستی آقای غرضی، در یک حرکت نسنجیده و عجولانه، تصمیم به بازداشت مجتبی طالقانی به اتهام فعالیت‌های گذشته وی می‌گیرند، این کار بدون مشورت و مراجعه به آقای طالقانی اتفاق می‌افتد. طبیعتا مرحوم آیت‌الله طالقانی به‌حق گله‌مند می‌شود که چرا نسبت به بستگان و خانواده‌اش بدون مشورت و کسب اطلاع ایشان، اقدامی صورت گرفته است و برای آنکه در معرض سؤال و جواب‌های بعدی قرار نگیرد و به نوعی آزردگی خود را نشان دهد، تصمیم به دوری از انظار می‌گیرد و مدتی را در نقطه‌ای که کسی از آن خبر ندارد، می‌گذراند.»

در پی راستی‌آزمایی آنچه که جماران و به نقل از دعایی منتشر کرده است نیستیم و اینکه در آن رویداد حق با کدام طرف ماجرا بوده است، ولی نگاهی به بیانات امام خمینی (ره) پس از دستگیری فرزندان آیت‌الله طالقانی که ۲۹ فروردین ۱۳۵۸ ایراد شد مشخص می‌سازد که «سایت جماران» در انجام وظیفه ذاتی خود کوتاهی کرده است. امام خمینی (ره) در این روز طی دیدار با فرماندهان و مسئولان کمیته‌های ۱۴گانه انقلاب و در شرایطی که در روز‌های پیش از آن حملات شدیدی به این کمیته‌ها در جریان دستگیری فرزندان آیت‌الله طالقانی صورت گرفته بود با تائید فعالیت کمیته‌های انقلاب فرمودند: «همه می‎دانند آن وقتی که این نابسامانی‌ها پیدا شد، از قوای انتظامی هم خبری نبود، و پاسدار‌ها این کار را کردند و جلو همۀ این مفاسد را تا آن حدودی که امکان داشت [گرفتند]در همۀ بلاد کمیته‎ها و پاسداران انقلاب این کار‌های مفید را انجام دادند.»

رهبر انقلاب افزودند: «[تا زمانی که]این اشخاص و گروه‌هایی که در بین مردم افساد می‎کنند، تبلیغات سوء می‎کنند، … هستند احتیاج به کمیته‎ها و پاسدار‌ها هست. این را نه دولت می‎تواند انکار کند و نه ملت می‎تواند انکار کند، هیچ کس منکر این نیست.» حضرت روح‌الله در ادامه با اشاره به حوادث چند روز پیش از آنکه به دلیل دستگیری فرزندان آیت‌الله طالقانی پیش آمده بود فرمودند: «این مردمی که در مسئلۀ آقای طالقانی ـ. که مورد احترام همۀ ما هست ـ. این مردمی که جلو افتادند و این تظاهرات را کردند، این‌ها برای خاطر آقای طالقانی این کار را کردند؟! یعنی این‌ها علاقه دارند به آقای طالقانی؟! آن کسی که خدا را قبول ندارد، با آقای طالقانی که خدا را قبول دارد و ـ. عرض می‎کنم که ـ. شخص روحانی است و متعبد به اسلام است، برای او این کار‌ها را کردند؟! یا برای اینکه نگذارند یک محیط سالم باشد؟!»

امام خمینی در ادامه سخنرانی بسیار مهم خود تصریح می‌کنند: «بعد از اینکه این غائله [تمام]شد، یک غائله‎ای درست می‎کنند. حالا یا خودشان می‎فرستند ـ. مثلاً فرض کنید که ـ. یک کسی را می‎گیرند، مثلاً احمد ما را می‎گیرند ـ. ولو اینکه اگر احمد را بگیرند بکُشند هم من حرفی نمی‎زنم، اما می‎خواهند این‌ها [غائله]درست بکنند ـ. یا مثلاً… از یکی از علمای ایران، پسرش را می‎گیرند یک کاری سرش می‎آورند، این یک غائله پیدا می‎شود. تا این شد، خودشان شروع می‎کنند قبل از اینکه صاحبکار مشغول بشود و اظهار تأثر بکند، آقایان [اظهار]تأثر می‎کنند، «وامصیبت» آقایان می‎گویند! خود صاحبکار هیچ حرفی نمی‎زند، اما آقایان سینه می‎زنند!» (صحیفه امام، جلد ۷، صفحه ۳۵)

چنان‌که می‌بینیم امام خمینی (ره) به صورت قاطعانه کمیته‌های انقلاب و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تائید و در ادامه تصریح می‌کنند که اگر فرزند خودشان حاج سید احمد خمینی را دستگیر و بکشند ایشان حرفی نمی‌زنند چرا که عمق توطئه را می‌دانند با این وجود سایت جماران که متصدی تبلیغ و نشر آثار امام و پاسخگویی به شبهات پیرامون آن حضرت است روایت ناقصی از تاریخ را ارائه و زمینه‌ساز آن می‌شود که روزنامه‌های زنجیره‌ای نیز این روایت ناقص را در صفحه نخست خود پوشش دهند.

توهین وقیحانه ابتکار به سردار سلیمانی روزنامه زنجیره‌ای ابتکار در توهینی وقیحانه به فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وی را سرباز دلواپس سیاست نامید و نوشت: «از زمانی که قاسم سلیمانی به عنوان قهرمان مبارزه با داعش در نامه‌ای به رهبری انقلاب اعلام کرد کار داعش تمام شد تا مخاطب قرار دادن رئیس ایالات متحده آمریکا کمی بیشتر از یک سال گذشت... سلیمانی با چنین ادبیاتی، سطح یک مجادله دیپلماتیک را به طور کلی دگرگون کرد و ابعاد تازه‌ای برای آن ساخت. وجوهی که به طور مسلم روند‌ها را از شکل فرآیند دیپلماتیک به نوع دیگری از منازع و موازنه قدرت تبدیل خواهد کرد. تا جایی که چندی پس از این اظهارنظر شایعه‌ای مبنی بر تذکر رهبر انقلاب به سردار سلیمانی مطرح شد. البته این شایعه روز گذشته توسط رسانه‌های اصولگرا تکذیب شد.»

این روزنامه اصلاح‌طلب در ادامه نوشت: «نیرو‌های مسلح اعم از نظامی و انتظامی و سپاه و بسیج حق هیچ‌گونه دخالت در امور سیاسی و حزبی و انتخاباتی را نداشته و باید به وظیفه اصلی مصرح خود در قانون اساسی و اساسنامه‌های خود بپردازند و این قبیل مداخله‌ها می‌تواند جرم بوده و باعث مجازات مرتکب یا مرتکبان شود.» گفتنی است دفاع جانانه سردار سلیمانی از اقتدار ایران و عزت مردم کشورمان ظاهرا به مذاق مدعیان اصلاحات خوش نیامده، از این رو به خط شداند و به آن حمله می‌کنند. این جریان در ماجرای شکست تروریست‌های تکفیری داعش نیز رفتاری مشابه از خود نشان داد و با عصبانیتی قابل تامل پیروزی بزرگ رزمندگان محور مقاومت به فرماندهی سردار سلیمانی در شکستن کمر تروریست‌های داعشی را کم‌اهمیت جلوه داده و مدعی شدند که باید پرونده منطقه از سپاه قدس به وزارت خارجه تحویل داده شود.

از مدعیان اصلاحات که تا پیش از جمع شدن بساط تروریست‌های تکفیری داعش از عراق و سوریه به‌دست رزمندگان محور مقاومت مدعی بودند که حضور نظامی ایران در سوریه منطقی و قابل قبول نیست! و پس از شکست آنها، دلواپسشان می‌شوند، حمله به سردار قاسم سلیمانی، عجیب نیست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت