بی‌اخلاقی رسانه‌ای مدعیان حرفه‌ای‌گری

کد خبر: 847360

عدم رعایت اخلاق در کار رسانه‌ای علاوه‌بر انتشار نادرست اخبار و به‌وجود آوردن سوء‌تفاهم عواقب زیادی می‌تواند داشته باشد. در ادامه یک نمونه کلاسیک بی‌اخلاقی رسانه‌ای را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بی‌اخلاقی رسانه‌ای مدعیان حرفه‌ای‌گری

روزنامه صبح نو: عدم رعایت اخلاق در کار رسانه‌ای علاوه‌بر انتشار نادرست اخبار و به‌وجود آوردن سوء‌تفاهم عواقب زیادی می‌تواند داشته باشد. در ادامه یک نمونه کلاسیک بی‌اخلاقی رسانه‌ای را مورد بررسی قرار می‌دهیم. چهارشنبه ۲۷‌تیر شریعتمداری وزیر صنعت از بازداشت فردی به‌نام م. آ. در خوزستان و اعتراف وی در حوزه فساد واردات خودرو‌های لوکس خبر می‌دهد. وی در توییت خود می‌نویسند پیرو دستور دکتر روحانی این فرد توسط ناجا دستگیر می‌شود. او یکی از افرادی است که اقداماتش در گزارش سال‌۹۶ ما به تعزیرات و گزارش ۲۰‌صفحه‌ای از فساد زنجیره‌ای بالغ بر ۷۱۸ دستگاه خودرو لوکس بود. پنجشنبه ۲۸‌تیر رمضان‌زاده در توییتی از اطلاعات ناجا و لیست امید می‌خواهد که ارتباط این فرد با ستاد انتخاباتی یکی از کاندیدا‌های ریاست‌جمهوری را بررسی کنند. چند ساعت بعد خانم مرجان توحیدی خبرنگار شرق، با انتشار یک تصویر از ستاد انتخاباتی آقای محمد آذر‌مهر که تصویر آقای محمدباقر قالیباف نیز در آن دیده می‌شود، توییت می‌کند: «محمد آذرمهر همان م. آ است که ۷۱۸ دستگاه خودروی لوکس وارد کرده است. او از حامیان قالیباف در انتخابات ریاست‌جمهوری بوده است. همچنین گویا عضو شورای دهیاری خوزنین از توابع خوزستان است.» تا این جا شاهد هستیم زنجیره اتهام‌زنی به قالیباف و انتساب فساد در واردات خودرو‌های لوکس به او کامل می‌شود. اما جمعه ۲۹ تیر، همان خبرنگار دوباره توییتی را منتشر می‌کند و از محمد آذرمهر پوزش می‌خواهد که او را با فرد دیگری اشتباه گرفته است. هیچ اشاره‌ای هم به تهمتی که به قالیباف زده نمی‌کند، آن را اصلاح و عذرخواهی هم نمی‌کند. این مسأله یک نمونه است که نشان می‌دهد چگونه می‌توان به راحتی تهمت و شایعه‌ای را مطرح کرد و با آن فضای فکری جامعه را غبارآلود کرد. به نظر می‌رسد در چنین فضای رسانه‌ای، نیاز ایران روزنامه‌نگار حرفه‌ای، اخلاقی، مستقل، جست‌وجوگر، آزاداندیش و به‌دور از حب و بغض است. آگاهی‌بخشی دقیق، مسوولانه و منصفانه وظیفه هر رسانه و هر خبرنگار است که این روز‌ها برخی کمتر آن را رعایت می‌کنند.

بررسی تشکیل کمیسیون ویژه فضای مجازی در دستور کار مجلس موضوع تشکیل کمیسیون ویژه فضای مجازی در مجلس شورای اسلامی در دستور کار این هفته مجلس قرار گرفته است. به گزارش مهر، بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد تشکیل کمیسیون ویژه فضای مجازی در دستور کار هفتگی مجلس قرار دارد. بر این اساس قرار است در هفته جاری، نمایندگان مجلس پیرو اجرای ماده (۴۴) آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، موضوع تشکیل کمیسیون ویژه فضای مجازی را مورد بررسی قرار دهند. اوایل اردیبهشت ماه سه فراکسیون سیاسی مجلس برای تشکیل کمیسیون ویژه فضای مجازی درخواست دادند که طرح کلی آن با درخواست ۱۵‌نماینده، تقدیم هیات‌رییسه مجلس شده است. تهدیدات ایجادشده از سوی فضای مجازی و بررسی تخصصی موضوعات مربوط به این فضا و حاشیه‌های آن از جمله ضرورت‌های تشکیل کمیسیون ویژه فضای مجازی عنوان شده است.

احزاب سیاسی ۴۸‌کشور اخبار جعلی منتشر می‌کنند طبق تحقیقی جدید احزاب سیاسی ۴۸‌کشور دنیا با اخبار و حساب‌های کاربری تقلبی افراد را گمراه کرده‌اند. در یک‌پنجم این کشور‌ها اطلاعات دروغ از طریق تلگرام، واتس‌اپ و وی‌چت منتشر شده است. به گزارش دیلی‌میل، اخبار و حساب‌های کاربری تقلبی به سرعت در سراسر جهان در حال گسترش هستند. درهمین راستا تحقیق جدید دانشگاه آکسفورد نشان می‌دهد این روند‌ها در شبکه‌های اجتماعی به‌طور گسترده ترویج یافته‌اند.

محققان تخمین می‌زنند سال گذشته در ۴۸کشور دولت‌ها و احزاب سیاسی کمپین‌های دستکاری و گمراه کردن کاربران اینترنتی را اجرا کردند. طبق نتایج این پژوهش عملیات‌های سایبری در برزیل، آلمان، مکزیک، تایوان و ایالات متحده آمریکا روش‌هایی برای اجتناب از ردیابی شدن و متوقف کردن حساب‌های کاربری ربات یافته‌اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت