جهانگیری وسایل اتاق خود را هم جمع کرده/ عامل اصلی استعفا کیست؟!
پس از طيبنيا نوبت به پورمحمدي، معاون اقتصادي سازمان برنامه رسيد و اكنون قرعه به نام نهاونديان درآمده است. شنيده ميشود پس از مطرح شدن نهاونديان به عنوان گزينه رياست بانك مركزي، جهانگيري تصميم به قطع همكاري با دولت گرفته است.
اعتماد: روز گذشته خبري در فضاي مجازي منتشر شد كه حكايت از خداحافظي اسحاق جهانگيري با هيات دولت داشت. ماجرا از آن قرار است كه حسن روحاني، رييسجمهور تصميم گرفته تيم اقتصادي خود را ترميم كند. گمانهزنيها درباره گزينههايي كه قرار است جابهجا شوند زياد است اما ظاهرا يك تغيير بسيار مهم منجر به قهر جهانگيري از دولت شده است تا جايي كه او روز يكشنبه علاوه بر آنكه استعفاي خود را تقديم رياستجمهوري كرده، وسايل خود را نيز جمع كرده است. تغييري كه جهانگيري را خشمگين كرده، رفتن نهاونديان به بانك مركزي است. تغيير رييس بانك مركزي يكي از مهمترين تغييرات تيم اقتصادي دولت است. ماموريت وليالله سيف در بانك مركزي طي روزهاي آينده به پايان ميرسد به همين دليل رييسجمهور به دنبال يك جايگزين مناسب براي او است. ابتدا از علي طيبنيا به عنوان جايگزين سيف نام برده شد.
پس از طيبنيا نوبت به پورمحمدي، معاون اقتصادي سازمان برنامه رسيد و اكنون قرعه به نام نهاونديان درآمده است. شنيده ميشود پس از مطرح شدن نهاونديان به عنوان گزينه رياست بانك مركزي، جهانگيري تصميم به قطع همكاري با دولت گرفته است. زمزمههاي دلخوري جهانگيري از اعضاي دفتر حسن روحاني از همان روزهاي آغازين دولت دوازدهم به گوش رسيد. برخي معتقد بودند تعدادي از اعضاي دفتر رييسجمهور به دليل حضور پرشور جهانگيري در رقابتهاي انتخاباتي سعي در كمرنگ كردن نقش جهانگيري در اداره دولت دارند. هرچند اين گمانهزني بارها توسط محمود واعظي، رييس دفتر رييسجمهور تكذيب شد اما اسحاق جهانگيري در گفتوگويي با سالنامه روزنامه شرق تلويحا اين موضوع را تاييد كرد. جهانگيري گفت: «دفتر رييسجمهور جايي سياسي است كه بايد رييسجمهور را در كارهايي كه بايد انجام دهد، پشتيباني و نيازهاي اين امور را برطرف كند. انصافا آقاي واعظي حضور فعالتري دارد و فردي اجرايي است. اين اتفاق مثبتي است كه رييسجمهور درباره خيلي از مسائل تصميمگيري ميكند. شايد يك مورد نسبت به دولت يازدهم تفاوت كرده باشد و آن اينكه در دفتر رييسجمهوري درباره انتصابات بعد از كابينه تمركزي شكل گرفته كه من تقريبا در جريان آنها نيستم.» در جريان نبودن جهانگيري از برخي امور دليل ناراحتي ابتدايي او از رييسجمهور بوده است اما او امروز تلاش دارد حضوري فعالتر در دولت داشته باشد تا جايي كه با شنيدن جانشيني نهاونديان به جاي سيف تصميم گرفته با دولت دوازدهم قطع همكاري كند. اين نخستين بار نيست كه خبر استعفاي اسحاق جهانگيري به بيرون از درهاي پاستور درز پيدا ميكند. پيش از اين يك بار در مهر 96 و يك بار در فروردين 97 خبر استعفاي جهانگيري به دليل اختلاف با محمود واعظي، محمدباقر نوبخت و برخي اعضاي تيم اقتصادي دولت شنيده شد؛ خبري كه هيچگاه ازسوي مقامات رسمي تاييد نشد اما محمدعلي ابطحي، رييس دفتر رييس دولت اصلاحات استعفاي جهانگيري را دروغ سيزده ناميد. قهر روز يكشنبه جهانگيري به دليل جايگزيني نهاونديان به جاي سيف نشان ميدهد خبر اختلاف معاون اول با واعظي و نهاونديان از پايه كذب نبوده است. حال بايد منتظر ماند و به نظاره نشست كه تغييرات تيم اقتصادي دولت منجر به جدايي بازوي كمكي حسن روحاني در كارزار انتخاباتي 96 خواهد شد يا اين استعفا مانند دو استعفاي قبلي در حد يك شايعه باقي خواهد ماند.
دیدگاه تان را بنویسید