یک روز در قدس نماز خواهیم خواند
یکی از مهمترین و بارزترین بحرانهای خاورمیانه در حال حاضر، موضوع فلسطین و جنگ مداوم رژیم صهیونیستی با مردم مظلوم این کشور است. این مساله سبب شد تا بنیان گذار انقلاب اسلامی آخرین جمعه ماه رمضان را روز قدس نام گذاری کنند تا مسلمانان جهان، همبستگی خود را با فلسطینیان بیش از پیش اعلام دارند.
روزنامه قانون: یکی از مهمترین و بارزترین بحرانهای خاورمیانه در حال حاضر، موضوع فلسطین و جنگ مداوم رژیم صهیونیستی با مردم مظلوم این کشور است. این مساله سبب شد تا بنیان گذار انقلاب اسلامی آخرین جمعه ماه رمضان را روز قدس نام گذاری کنند تا مسلمانان جهان، همبستگی خود را با فلسطینیان بیش از پیش اعلام دارند. نام گذاری روز قدس، موضوع اشغال فلسطین را در صدر مسائل جهان اسلام قرار داد و تمامی مسلمانان و مستضعفان جهان را در اتحادی بزرگ برای نجات سرزمین نخلهای زیتون بسیج کرد تا با یاری یکدیگر به اشغال سرزمینهای فلسطین پایان دهند و آرامش، امنیت و استقلال را برای مردمان آن به ارمغان آورند. امام خمینی (س) در پیام خود به مناسبت برگزاری روز قدس در هفدهم مرداد ۱۳۵۸ این روز را روز همبستگی مسلمانان عنوان کردند و درباره دلایل انتخاب آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام «روز قدس» فرمودند: من در طی سالیان دراز خطر اسراییل غاصب را گوشزد مسلمین نموده ام که اکنون این روزها به حملات وحشیانه خود به برادران و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است و به ویژه در جنوب لبنان به قصد نابودی مبارزان فلسطینی پیاپی خانه و کاشانه ایشان را بمباران میکند. من از عموم مسلمانان جهان و دولتهای اسلامی میخواهم که برای کوتاه کردن دست این غاصب و پشتیبانان آن به هم بپیوندند و جمیع مسلمانان جهان را دعوت میکنیم آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است و میتواند تعیین کننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به عنوان روز قدس انتخاب و طی مراسمی همبستگی بین المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند.
فریاد ما برای اسلام است
امام خمینی (س) همچنین در سخنانی به مناسبت برگزاری روز قدس در سال ۱۳۵۹ از ضرورت برپایی راهپیمایی و مجالس روز قدس سخن گفتند و فرمودند: «خداوند ان ان شاءا... ما را موفق کند به اینکه یک روزی برویم و در قدس نماز بخوانیم. امیدوارم که مسلمانها روز قدس را بزرگ بشمارند و در همه ممالک اسلامی، در روز قدس، در روز جمعه آخر ماه مبارک، تظاهر کنند، مجالس داشته باشند، محافل داشته باشند، مسجد داشته باشند، در مساجد فریاد بزنند. وقتی یک میلیارد جمعیت فریاد کرد، اسراییل نمیتواند، از همان فریادش میترسد. اگر همه مسلمینی که در دنیا الان هستند، که قریب یک میلیارد هستند، اگر در روز قدس، همه بیرون بیایند از خانه، فریاد بکنند «مرگ بر امریکا» و «مرگ بر اسراییل» و «مرگ بر شوروی»، همین قول «مرگ بر شوروی» برای آنها مرگ میآورد. جمعیتشان یک میلیارد، ذخایرشان این همه زیاد که همه دولتها محتاج به ذخایر شما هستند. مع ذلک، شما را وادار میکنند با هم مختلف باشید، اختلاف کنید و ذخایرتان را ما ببریم و هیچ کدام صحبت نکنید. خوب است یک مقدار ملتهای غیر ایران از ایران سرمشق بگیرند، از این ملت نجیب عزیز ما. خوب است یک قدری از این جوانهایی که در آمریکا و در انگلستان و در بلاد غرب هستند و تظاهرات میکنند و در مقابل پلیس میایستند و آنها را غل و زنجیر میکنند، در حال غل هم فریاد میزنند و احقاق حق میخواهند بکنند، یک قدری ما متنبّه بشویم و ما تعلیم بگیریم از این جوانها که آنها برای اسلام فریاد میکنند؛ و ملتها بی طرف هستند، کأنّه آنها برای اسلام دارند فریاد میکنند و ما اینجا با هم اختلاف میکنیم و انصافاً انصاف نیست.
(صحیفه امام، ج. ۱۳، ص. ۸۰ و ۸۱ / ۱۵/۵/۵۹)
دیدگاه تان را بنویسید