جریان اصول‌گرایی دچار رخوت شده است/نواصولگرایی با نگاه آسیب شناسانه به جریان اصول‌گرایی درصدد جبران نفاط ضعف است

کد خبر: 817794

حسینی گفت: آقای دکتر قالیباف یک مزیت رقابتی نسبت به سایر شخصیت‌های دیگر اصول‌گرایی دارد و آن توان اجرایی بالای ایشان و مدیر بودند در سطح ملی است و در برخی از حوزه‌ها هم نگاهی متفاوت از نگاه اصول‌گرایی سنتی دارند.

جریان اصول‌گرایی دچار رخوت شده است/نواصولگرایی با نگاه آسیب شناسانه به جریان اصول‌گرایی درصدد جبران نفاط ضعف است

سرویس سیاسی فردانیوز: سید جواد حسینی فعال سیاسی و عضو شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت درباره طرح موضوع نواصولگرایی توسط محمدباقر قالیباف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر فردی در فضای سیاسی فعال و پیگیر مباحث سیاسی و تحولات آن باشد، به مسئله خمودگی و کسالت جریان اصول‌گرایی رسیده است و جمع‌بندی همه افرادی که در فضای سیاسی تحلیل دارند در این است که جریان اصول‌گرایی دچار رخوت شده است و این فضای رخوت باید تغییر کند. اگر آقای قالیباف هم به این مسئله اشاره نمی‌کردند خود افراد منتسب به جریان اصول‌گرایی متوجه این مسئله شده بودند. اما آقای دکتر قالیباف یک مزیت رقابتی نسبت به سایر شخصیت‌های دیگر اصول‌گرایی دارد و آن توان اجرایی بالای ایشان و مدیر بودند در سطح ملی است و در برخی از حوزه‌ها هم نگاهی متفاوت از نگاه اصول‌گرایی سنتی دارند. لذا سردمدار مفهوم اصول‌گرایی شدند. یعنی اگر اصول‌گرایی را یک طیف در نظر بگیریم، مواضع شخصیتی آقای قالیباف و مواضع شخصیت‌های جبهه پایداری از ابتدا در یک جا جمع نمی‌شده است. نزاع و انتقاداتی میان این دو وجود دارد.

بیشتر بخوانید: قالیباف: تا زنده هستم جهادی کار می‌کنم

حسینی همچنین گفت: اصول‌گرایان با مسئله ترافیک شخصیت مواجه هستند که البته جریان اصلاح‌طلبی هم این مشکل را دارد. در شهرداری تهران و یا دولت و یا جاهایی که اصلاح‌طلبان قدرت را در دست دارند، اجازه ظهور و بروز جریانات جوان را نمی‌دهند. اما ما در بدنه اصول‌گرایی مشکل در بدنه نخبه گرایی داریم که به آن ترافیک شخصیت‌ها می‌گویند. به این معنا که شخصیت‌ها حاضر نیستند که فرصت جدیدی در اختیار جوانان قرار دهند. مسئله دیگر اینکه اصول‌گرایان عادت کردند که از وضعیت موجود دفاع کنند و انتقاد از وضعیت موجود را به نوعی ضعف نظام می‌دانند که این مسئله کاملا اشتباه است. از زمانی که خود رهبری هم فضای انتقاد را در دست گرفتند و نسبت به برخی حوزه‌ها منتقد شدند، نشان می‌دهد که اصول‌گرایان نباید همیشه از وضعیت موجود دفاع کنند و می‌توان انتقاد هم داشت. این انتقاد منجر به این می‌شود که فضای گفتگویی تعامل و نه فضای مونولوگ و یک‌طرفه اتفاق بیافتد. وقتی قصد انتقاد داشته باشیم باید نظر جامعه، روشنفکران و طبقه متوسط و نیاز جامعه را بدانیم.

حسینی در ادامه گفت: یک نقطه ضعفی که جریان اصول‌گرایی داشتند این است که همیشه این جریان دغدغه از جنس فرهنگی و نه اقتصادی داشته است. این آسیب شناسی که تاکنون مطرح شده فقط برعهده جوانان جریان اصول‌گرا است که توان آن را دارند که چرخه اجرایی و سنگ آسیایی که باید بار اجرایی بر آن قرار گیرد جریان جوانان اصول‌گرا هستند و باید بسیاری از تعاریف را بازتعریف کنند. مانند اینکه در حوزه اقتصاد یا بیمه، بورس و فناوری نوین نگاه‌های متفاوت‌تری وجود دارد که ممکن است انتقاد به نظام هم داشته باشد و باید این موارد را مورد توجه قرار دهند. جرات این کار از جوانان برمی‌آید. اما جریانات نسل گذشته اصول‌گرا چون سابقه کاری سیاسی برای خود دارند شاید نتوانند در این امور وارد شوند و جرات این کارها را ندارند.

سیدجواد حسینی در پایان صحبت‌های خود اظهار داشت: در نهایت اینکه جریان نواصول‌گرا جریانی متفاوت از جریان اصول‌گرایی نیست بلکه با نگاه آسیب شناسانه به جریان اصول‌گرایی می‌خواهد نقاط ضعف جریان اصول‌گرایی را به نحوی جبران نماید. درحقیقت نواصول‌گرایی جوانه جدیدی بر بدنه اصول‌گرایی است و مسئله منفی نیست. اما درباره نسبت آن با سایر جریانات سیاسی باید گفت که به طور کلی فضای سیاسی کشور درحال پوست اندازی است و این مسئله در جریان اصلاح‌طلبی هم وجود دارد که سخن از همراهی با قانون اساسی و چارچوب قانونی کشور دارند و مواردی مانند شورش و ناآرامی‌های اجتماعی را منفی می‌دانند و آن را رد می‌کنند. این مسئله خود نشان می‌دهد که به طور کلی در جریانات سیاسی پوست اندازی رخ می‌دهد. اما چون جریان اصول‌گرایی در قدرت نیست، مسئله آسیب شناسی زودتر دیده و مورد توجه است و با آن به مفهوم نواصول‌گرایی رسیده است. شاید در دوره‌های که جریان اصلاح‌طلبی دستش از قدرت کوتاه شود و به سمت نواصلاح‌طلبی حرکت کند و در نتیجه در پی اسیب شناسی باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت