برجام زرکوب به جای آتش دلواپسان
تنش بر سر حرکت روز چهارشنبه مخالفان دولت در مجلس در حالی ادامه دارد که این طیف همچنان بر مواضع خود هستند. بعد از نطق اعتراضآمیز علیرضا رحیمی، سیلی از تذکرها و اخطارهای این چهرهها بود که در صحن به راه افتاد. علیرضا رحیمی در نطق خود تأکید کرد: به آتش کشیدن پرچم کشورها و اسناد بینالمللی اساساً حرکتی مردود است و این حرکت در مرکز قانونگذاری کشور خلاف سیاست تعامل سازنده با جهان است که مورد تأکید رهبری و برنامه ششم مصوب همین مجلس است. وی حرکت روز چهارشنبه همکاران خود را اقدامی احساسی و بیمبنا دانست که «در عمل کمک به جبهه دشمن در فشار به ایران تلقی میشود.»
روزنامه ایران: اگر در آخرین جلسه هفته قبل مجلس، مخالفان دولت متن برجام و پرچم امریکا را پشت تریبون به آتش کشیدند، در نخستین جلسه این هفته متن زرکوب شده برجام پشت همان تریبون تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد. این بار این کار ابتکار علیرضا رحیمی بود؛ نمایندهای که دیروز در نخستین نطق میان دستور خود در مجلس دهم بشدت نسبت به حرکت روز چهارشنبه مخالفان برجام اعتراض کرد و آن را اقدامی غیراسلامی، غیرسیاسی و غیرعقلانی دانست. رحیمی ساعاتی بعد در جمع خبرنگاران گفت: هدفش از این کار این بوده که نگذارد تصویر مجلس ایران در دنیا با آتش زدن برجام ترسیم شود.
برجام زرکوب به جای آتش دلواپسان تنش بر سر حرکت روز چهارشنبه مخالفان دولت در مجلس در حالی ادامه دارد که این طیف همچنان بر مواضع خود هستند. بعد از نطق اعتراضآمیز علیرضا رحیمی، سیلی از تذکرها و اخطارهای این چهرهها بود که در صحن به راه افتاد. علیرضا رحیمی در نطق خود تأکید کرد: به آتش کشیدن پرچم کشورها و اسناد بینالمللی اساساً حرکتی مردود است و این حرکت در مرکز قانونگذاری کشور خلاف سیاست تعامل سازنده با جهان است که مورد تأکید رهبری و برنامه ششم مصوب همین مجلس است. وی حرکت روز چهارشنبه همکاران خود را اقدامی احساسی و بیمبنا دانست که «در عمل کمک به جبهه دشمن در فشار به ایران تلقی میشود.»
این نماینده مجلس بیان داشت: «آتش زدن پرچم کشورها در فرهنگ اسلامی هیچ جایی ندارد و در منطق سیاسی و نگاه عقلانی نیز مردود است. خروج امریکا از برجام احساس شعف عدهای در داخل برای تسویه حساب سیاسی با روحانی و ظریف فضای حساس کنونی را به جای بهرهگیری برای تقویت همبستگی و امنیت ملی تبدیل به فضای عقدهگشایی علیه دولت و در مقابل رهبری کرده است.» وی با تأکید بر اینکه آتش زدن پرچم کشورها در صحن مجلس را هیچ گاه نماد انقلابی گری نمیدانیم، بیان داشت: «روشن است که دشمن از تفرقه و اختلاف ما دلخوش و از همبستگی ملی ما نگران میشود، اما عجیب است این مهم برای اشخاصی که مدعی بصیرت هستند همچنان مورد غفلت آشکار است.»
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تأکید کرد: «برادران! فراموش نکنیم برجام تحت هدایت رهبری و نظارت حاکمیت امضا شد، برجام بخشی از کارنامه کل حاکمیت است، برجام نه جناحی، نه سیاسی و نه مربوط به دولت خاص است. این نسخه را تقدیم هیأت رئیسه میکنم تا همچنان مجلس از این سند بینالمللی که مجموعه حاکمیت در جهان آن را امضا کردند، صیانت کند و از هرگونه تعرض مصون بدارید. اکنون مجموعه نظام در تلاش برای تعیین تکلیف برجام است.» نماینده تهران در مجلس تأکید کرد: «عدهای در فضای احساسی تصور نکنند شکست دولت، شکست رقیبشان است، تضعیف دولت یا مجلس، تضعیف رکنی از ارکان نظام است و به شکست کشاندن دولت در تحقق برنامهها به نوعی تلاش برای تضعیف کل نظام تلقی میشود.» وی گفت: «نمی شود روزی به بهانه دوتابعیتیها، روزی به بهانه نفوذ، به بهانه جاسوسی، باند نیویورک و هر روز به بهانهای فضا را برای بالندگی و تحرک چابک دیپلماسی تنگ کرد و در عمل به اهداف دشمن سرعت بخشید.» رحیمی تأکید کرد: «به آتش کشیدن پرچم کشورها و اسناد بینالمللی اساساً حرکتی مردود است و این حرکت در مرکز قانونگذاری کشور خلاف سیاست تعامل سازنده با جهان است که مورد تأکید رهبری و برنامه ششم مصوب همین مجلس است.» رحیمی هنگام این نطق در اعتراض به آتش زدن متن برجام در جلسه روز چهارشنبه، نسخهای زرکوب شده از این توافقنامه را تقدیم هیأت رئیسه مجلس کرد و از آنها خواست تا از شأن این توافق بینالمللی در مجلس دفاع کنند.
مخالفان در پیشواز جنازه برجام. اما سخنان رحیمی که با استقبال دو طیف اعتدالیون و اصلاحطلبان مجلس مواجه شده بود، شدیداً مورد اعتراض گروه مخالفان برجام قرار گرفت. نمایندگانی، چون مجتبی ذوالنور، محسن کوهکن، حاجی دلیگانی، گودرزی و احد آزادیخواه مدام در بین سخنان او با فریاد «دو، دو» به وی و موضعگیریاش اعتراض داشتند و از همان میانه نطق خواستار ارائه تذکر و اخطار قانونی بودند. بعد از پایان نطق علیرضا رحیمی، این محسن کوهکن بود که در اعتراض به او طی اخطاری گفت: «بنده چهارشنبه گذشته کاری انجام دادم که به آن مفتخرم و فرصت باشد بازهم انجام میدهم. آتش زدن پرچم امریکا به معنای نهایت تنفر از سران رژیم این کشور است، اما نباید در نطق مجلس گفته شود این کار در فرهنگ اسلامی نیست، منطق عقلانی ندارد و عقدهگشایی است.» محسن کوهکن همان نمایندهای است که مبتکر آتش زدن پرچم امریکا و برجام در صحن مجلس بود. وی گفت: «ای کاش معترضان به آتش زدن پرچم به سخنان توهینآمیز رئیس جمهوری نادان امریکا نسبت به مردم کشورمان نیز توجه میکردند.» بعد از او هم حمیدرضا حاجیبابایی طی تذکری گفت: «از همه مقامات کشور میخواهم جنازه برجام را هر چه زودتر دفن کنند تا بوی تعفن آن به محیط زیست آسیب نزند.» نهایتاً محمدجواد ابطحی، شریک اصلی کوهکن در آتش زدن برجام و پرچم امریکا نیز در تذکری گفت: «بیاییم چیزی که آقایان آن را رد کردهاند، دوباره سر جنازهاش سینه نزنیم که درست نیست. این برجام متعفن را باید دفن کرد، چرا در مجلسی که نماد عزت، استقلال و شرف ملی است، چنین اقداماتی انجام میشود.» در ادامه مسعود پزشکیان که برای ساعاتی اداره جلسه مجلس را برعهده داشت، در واکنش به تذکر ابطحی گفت: «اظهارات شما ربطی به مباحث مجلس ندارد و نظر شما فقط نظر عدهای از نمایندگان مجلس است و نظر سایر نمایندگان مجلس و حتی رهبر معظم انقلاب هم نیست.» به این ترتیب هنوز هم قابل انتظار است که در جلسات بعدی مجلس همچنان از حرارت بحث آتش زدن برجام و پرچم امریکا کم نشود.
دیدگاه تان را بنویسید