برجام موشکی هدف آمریکاست که نشدنی است
کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: آمریکا تاکید دارد که برجام موشکی را بررسی کند و جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه این موضوع را نمیپذیرد.
باشگاه خبرنگاران:خروج امریکا از برجام با مخالفت کشورهای اروپایی و چین و روسیه همراه خواهد شدسید جلال فیاضی کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به اعلام ترامپ برای خروج از برجام اظهار کرد: ترامپ غیر قابل پیش بینیترین رئیس جمهور آمریکا است و تاکنون ادعاهای فراوانی را مطرح کرده که یا بر خلاف آن عمل کرده یا به یک شیوه دیگر آن را انجام داده است، بنابراین نمیشود به طور قطع اعلام کرد که ترامپ از برجام خارج میشود.
وی گفت: در کاخ سفید مشاوران زیادی با اقدام خروج ترامپ از برجام مخالف هستند، اگرچه ترامپ تمام مقامات مخالف خروج از برجام را به نوعی برکنار کرده و مجموعه افرادی را هم که بر سر کار آورده کسانی هستند که مخالف برجام هستند.
فیاضی بیان کرد: برجام یک پیمان بین المللی است که آمریکا در یکی از طرفهای این پیمان چند جانبه قرار دارد، پس بر اساس قوانین بین المللی آمریکا نمیتواند از این پیمان خارج شود؛ همچنین کشورهای اروپایی، چین و روسیه با اقدام خروج آمریکا از برجام مخالف اند.
کارشناس مسائل خارجی ادامه داد: طی روزهای گذشته شاهد حضور صدر اعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه در آمریکا بودیم که مباحثی تحت عنوان موضوع برجام و تاکید آنها برای خروج از برجام مطرح شد.
وی گفت: آمریکا تاکید دارد که برجام را دوباره مورد بررسی قرار دهند و جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه این موضوع را نمیپذیرد و حتی طرفهای دیگر برجام هم نخواهند پذیرفت؛ بنابراین موضوع بازنگری برجام منتفی است.
فیاضی با بیان اینکه آمریکا بنا دارد مسائل موشکی ایران را به برجام گره بزند، افزود: اگر قرار باشد کشورها بتوانند قوانین بین المللی را زیر پا بگذارند؛ بنابراین ماندن ایران در N.P.T هم میتواند مورد بررسی مجدد قرار بگیرد و میتواند به کشورهایی که از این پیمان خروج پیدا میکنند و یا نپیوستند، بپیوندد.
وی با اشاره به روابط ایران پس از برجام با کشورهای اروپایی، روسیه و چین اظهار کرد: روابط ایران با چین و روسیه روابطی دیرینه بوده و با اروپا هم در طی یکی دو سال اخیر در روابط رو به بهبود بوده است.
فیاضی تصریح کرد: قطعا جمهوری اسلامی ایران سیاست گسترش ارتباط با اروپا را در پیش دارد که این سیاست بستگی به اروپاییها دارد که بخواهند سیاست مستقل یا دستورهای دیکته شده آمریکا را انجام دهند؛ که اگر بخواهند دستورات آمریکا را پیاده کنند روابطشان به حتم با ایران به چالشهای جدی بر میخورد؛ اما چنانچه سیاست مستقل را در پیش بگیرند امکان گسترش روابط بین ایران و اروپا زیاد است.
دیدگاه تان را بنویسید