مدیران نظام اسلامی از بعضی کارهای مباح نیز دوری کنند

کد خبر: 739949

استاد دانشگاه تهران و فعال فرهنگی معتقد است وظیفه مسئولان و مدیران در نظام اسلامی به اندازه ای سنگین است که حتی باید از برخی امور که برای مردم عادی، مباح و بی اشکال است، صرفنظر کنند.

خبرگزاری ایرنا: استاد دانشگاه تهران و فعال فرهنگی معتقد است وظیفه مسئولان و مدیران در نظام اسلامی به اندازه ای سنگین است که حتی باید از برخی امور که برای مردم عادی، مباح و بی اشکال است، صرفنظر کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای، ۳۰ مردادماه امسال در دیدار جمعی از مسئولان و فعالان فرهنگی استان‌های یزد و همدان با تأکید بر لزوم تقویت روحیه انقلابی در نسل جوان، شهید محسن حججی را نمونه‌ای درخشان از رویش‌های انقلاب خواندند و خاطرنشان کردند: مسئولان فرهنگی موظفند روحیه و جریان انقلابی را در محیط‌های مختلف تقویت و از آن پشتیبانی کنند.
ایشان همچنین از مسئولان و دست‌اندرکاران فرهنگی خواستند تا همه تلاش خود را صرف تربیت دینی و انقلابی جوانان کنند و افزودند: مسئولان باید جریان عظیم نیروی انقلاب را که خوشبختانه در بین جوانان جریان دارد، تقویت کنند و به گونه‌ای عمل نکنند که جریان انقلابی، تضعیف و جریانِ مقابل آن در محیط‌های فرهنگی، دانشگاهی و تبلیغات دینی تقویت شود.
سیدمحمد حسینی دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی روز دوشنبه در این زمینه گفت: ما همیشه در معرض تهدید، تحریم و جنگ نرم از سوی دشمنان هستیم و لذا باید روحیه ایثار، گذشت، جهاد و فداکاری در میان مردم و به ویژه نسل جوان حفظ و تقویت شود.
وی افزود: اگر دشمن احساس کند که ما دچار سستی و ضعف هستیم، فشار‌ها را مضاعف کرده و بر توقعات و زیاده خواهی خود می‌افزاید، ولی اگر بداند ملت ایران همچون دوران انقلاب و دفاع مقدس همواره در صحنه حضور داشته و از منافع کشور و سرزمین خود دفاع می‌کنند و حتی به دفاع از مظلومان منطقه می‌پردازند، وادار به عقب نشینی می‌شود.
حسینی اضافه کرد: به همین دلیل رهبر معظم انقلاب در غالب دیدار‌ها بر این مساله تأکید دارند، مثلا خطاب به حوزه‌های علمیه، مجلس خبرگان، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و دانشگاهیان برانقلابی بودن تاکید می‌کنند.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب حتی خطاب به دانشجویان به عنوان افسران جنگ نرم، فرمان و اذن «آتش به اختیار» را صادر می‌کنند تا کوتاهی برخی مسئولان را بهانه بی عملی یا کم کاری قرارندهند بلکه دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی به هر میزان که برایشان میسر است تلاش کنند تا فضای دانشگاه و جامعه را تحت تاثیر نشاط و پویایی خود قرار دهند و نسل جوان را از رخوت و خمودگی یا انفعال در برابر فرهنگ مهاجم رهایی بخشند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با گرامیداشت یاد و نام شهید محسن حججی گفت: شهادت این جوان ۲۵ ساله آثار و برکات فراوانی را در کشور به همراه داشت و پیام شهادت این سرو قامت سرافراز این بود که نسل سوم و چهارم، تداوم بخش راه پر افتخار نسل انقلاب و دفاع مقدس هستند و داغ استحاله شدن و قرار دادن غرب به عنوان قبله آمال خود را بر دل بدخواهان خواهند گذاشت.
وی افزود: سردارانی همچون شهید حسین همدانی بقیة السیف و یادگاران دفاع مقدس هستند و طبیعی است که بعد از یک عمر جهاد و تمنای شهادت در دفاع از حرم اهل بیت (ع) و تقویت جبهه مقاومت نیز پیشگام و طلایه دار باشند، ولی نسل دهه ۶۰ یا ۷۰ که دشمن فکر می‌کرد با پمپاژ محصولات فرهنگی و هنری غرب و القای شبهات در حجم انبوه، دست از آرمان‌ها و اهداف امام خمینی (ره) و رهبری برمی دارند، امروز شاهد است جوانان ما شیفته حججی‌ها هستند و به ادامه دادن راه شهدا افتخار می‌کنند.
عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیرو‌های انقلاب خواستار تلاش بی وقفه مسئولان فرهنگی در ترویج چنین روحیه‌ای در جامعه شد و گفت: این روحیه با گسترش فعالیت‌های فرهنگی اصیل در مدارس و دانشگاه‌ها و تولید کالا‌های فرهنگی ارزنده ارتقا می‌یابد.
وی تاکید کرد: مسئولان و مدیران کشور الگوی مردم در این امور هستند و به حکم «الناس علی دین ملوکهم» کارگزاران باید در این زمینه پیشتاز و پیشگام باشند نه اینکه قول و فعلشان مغایر باشد، یعنی اینگونه نباشد که مردم را از فساد و دنیا زدگی بر حذر دارند، اما خود، غرق در بهره برداری و جلب منافع فردی شوند که همان ضرب المثل «رطب خورده، منع رطب کی کند» را به اذهان متبادر کند!
حسینی تاکید کرد: مسئولان باید مراقبت‌های بیشتری نسبت به خود و اطرافیان داشته باشند تا این تلقی ایجاد نشود که برخی از مسئولان از فرصت‌ها و موقعیت‌هایی برخوردار هستند، ولی به مردم می‌گویند شما اهل گذشت، ایثار و ساده زیستی باشید و این دوگانگی و یک بام و دو هوا، آثار سوئی به دنبال خواهد داشت.
این استاد دانشگاه تهران با یادآوری ایثار و ازخودگذشتگی مردم و مسئولان در اوایل پیروزی انقلاب و دوران جنگ تحمیلی گفت: در ٣٩ سال گذشته مردم با همت از کشور و انقلاب دفاع کردند و امثال شهیدان رجایی و باهنر با اخلاص و اعتقاد راسخ به مردم خدمت کردند و الگوی مدیران تراز انقلاب اسلامی شدند و امروز هم این توقع وجود دارد که مسئولان در این زمینه نقطه ضعفی نداشته باشند که موجب بدبینی و سلب اعتماد مردم شود.
دبیرکل کانون دانشگاهیان تاکید کرد: اگر چه ممکن است اشرافی گری و تجمل گرایی تنها به تعدادی از مدیران اختصاص یابد، ولی دشمنان نظام تلاش می‌کنند تا چنین مواردی را به همه خدمتگزاران تعمیم دهند و از این طریق ضربه سختی به سرمایه اجتماعی نظام یعنی اعتماد مردم وارد کنند، بر این اساس مسئولان نیاز مبرم به مراقبت از رفتار و شیوه زندگی خود و اطرافیان دارند، زیرا دائم زیر ذره بین نگاه تیزبین مردم هستند.
حسینی درباره ساده زیستی مسئولان و ضرورت ترویج این فرهنگ گفت: اشخاص یا نباید خود را در چنین موقعیت‌هایی قرار دهند و یا باید بپذیرند که زندگی آنان شفاف بوده و ابهامی در آن وجود نداشته باشد تا مردم مطمئن شوند قبل و بعد از مسئولیت، تغییر نامعقولی در زندگی آنان رخ نداده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم با بیان خاطراتی از دوران وزارت خود گفت: در آغاز مسئولیت به من گفتند به خاطر مسائل امنیتی نباید در آپارتمان زندگی کنی که از نظر حفاظتی معلوم نیست در منزل‌های چپ و راست یا بالا و پایین آن چه وضعی وجود دارد و لازم است محل زندگی خود را به یک خانه مثلا دو طبقه ویلایی منتقل کنید، ولی من با مسئولیت خودم قبول نکردم و گفتم بیش از ٢٣ سال یعنی از قبل از نمایندگی مجلس در اینجا زندگی کرده ام و حاضر نیستم محل زندگی ام را تغییر دهم.
حسینی افزود: اگر مراقبت کنیم که جنبه مردمی بودن را حفظ کرده و خود را تافته جدابافته قلمداد نکنیم، مردم نیز دلگرم‌تر می‌شوند و می‌دانند که مسئولان و دست اندرکاران در سختی‌ها و مشکلات و گرفتاری‌ها و همچنین در شادی‌ها با آن‌ها همراه هستند و دولتمردان و کارگزاران را از جنس خودشان می‌دانند.
وی همچنین گفت: البته ممکن است برخی افراد به دنبال فعالیت‌های تجاری و منافع شخصی باشند که منعی وجود ندارد و می‌توانند در بازار آزاد به فعالیت بپردازند، ولی کسانی که در مسئولیت‌های دولتی هستند حتی باید از اموری که برای دیگران مباح و بی اشکال است صرفنظر کنند تا چه رسد به اینکه در پی کسب منافع باشند که تبعات منفی فراوان در جامعه دارد، زیرا شائبه سوءاستفاده از موقعیت به طور جدی پیش می‌آید و از طرفی بخشی از توان و انرژی مدیر را به خود مصروف می‌دارد و در واقع حق الناس تضییع می‌شود.
این فعال فرهنگی و سیاسی، مسئولان را همچون امامان جماعت دانست که علاوه بر عادل بودن، نباید خلاف مروت رفتار کنند و افزود: بعضی از کار‌ها در شان و جایگاه این موقعیت و منصب نیست که هر چند مباح هستند باید از آن‌ها اجتناب کرد لذا با توجه به اینکه مسئولان تحت نظارت همگانی هستند و کوچک‌ترین ضعف و تخلف آنان بازتاب زیادی به ویژه در فضای مجازی دارد و موجب نومیدی و دلسردی مردم می‌شود، باید در این زمینه بسیار مواظب باشند.
حسینی تاکید کرد: با توجه به اینکه مردم با مشکلات بسیار مانند وضعیت نابسامان معیشتی دست و پنجه نرم می‌کنند، وقتی ببینند خودشان در سختی هستند و برخی مدیران در ناز و نعمت و رفاه به سر می‌برند، این تفاوت فاحش مشکل ساز خواهد شد و کوتاه سخن اینکه اگر مسئولان توصیه‌ها و سیره عملی امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب را سرلوحه برنامه‌های زندگی خود قرار دهند، اعتماد و آرامش مناسب تری بر جامعه حاکم خواهد شد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت