ژنِ خوبِ برادر زاده‌های مظلوم

کد خبر: 711077

شاید یکی از پیشکسوتان ارائه ژن خوب در شاخه #برادرزادگی، آقای«علی هاشمی بهرمانی» برادرزاده مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی است.

روزنامه صبح نو: شایسته سالاری یکی از مفاهیمی بود که در انتخابات‌های اخیر توانست آراء زیادی را برای دولت یازدهم و دوازدهم کسب کند. مفهومی که نقطه مقابل آن استفاده از رانت و خویشاوندگرایی است. عبارتی که در ایران با معنای "آقازادگی" شناخته می‌شود. هرچند این روزها مفهوم آقازادگی که پیش از این تنها به فرزندان مسوولان دولتی و وزرا اختصاص داشت، دچار دگرگونی شده و حالا دایره آقازادگان به مرزهای برادرزادگی، خواهر زادگی و عمه زادگان و خاله زادگان نیز رسیده است. کسانی که تنها با به ارث بردن ژن خوب از عمو و عمه و خاله و دایی، در پست‌های جعلی که اغلب آنها سمت "مشاور مدیر" است منصوب می‌شوند و جز تحمیل هزینه بر سازمان‌ها، آورده‌ای ندارند. شوربختانه، پدیده آقازادگی چون طاعون، آرام آرام به‌کل کشور نیز تعمیم پیدا کرده و در شهرستان‌ها و استان‌ها نیز نه تنها انتصابات خویشاوندان درجه یک، بلکه به خویشاوندان دست چندم مسوولان نیز سرایت کرده است. از جمله نزدیک‌ترین این افراد به دولت، آقای«عبدالحسین فریدون» برادرزاده آقای روحانی، رئیس قوه مجریه است. وی مدیرکلی وزرات علوم و آموزش عالی را برعهده داشته و همچنین سرپرست مرکز جذب اعضای هیات علمی این وزارتخانه است.

عموجان آیت الله!

شاید یکی از پیشکسوتان ارائه ژن خوب در شاخه برادرزادگی، آقای«علی هاشمی بهرمانی» برادرزاده مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی است. علی هاشمی که بعد از شکست ماجرای مک فارلین با مذاکرات بعدی رسانه‌ای شد، از جمله نمونه‌های برادرزادگان خوش شانس است، آن‌گونه که اندیشکده یقین در کرسی نظریه‌پردازی دانش دکترینولوژی نوشته است، در سال 1364 ایران در پیروزی‌های خود ، ضمن پس گرفتن مناطق اشغالی، وارد خاک عراق می‌شود و از جمله جزیره فاو را فتح می‌کند! غرب و در رأس آن، آمریکا از قدرت گرفتن ایران به هراس می‌افتند و به دنبال کانال‌هایی برای ارتباط هستند تا از برنامه‌های ایران با خبر شود. تا اینکه سازمان‌های جاسوسی انگلیس و آمریکا با علی هاشمی در اروپا ارتباط می‌گیرند و از او درباره برنامه‌ آینده ایران در جنگ سؤال می‌کنند و او که از عموی خود اخباری سرّی در دست دارد، افشا می‌کند که ایران قصد فتح بصره و اعلام جمهوری اسلامی عراق را دارد! با افشای برنامه‌های ایران توسط علی هاشمی، عملیات بصره با شهادت و اسارت صدها تن از جوانان رزمنده شکست می‌خورد که یک قلم آن شهدا، شهدای غواص اخیر بودند. وی در خرداد 1387 به مجله «شهروند امروز» به ملاقاتش در هتلی در بلژیک با آلبرت حکیم(ایرانی یهودی تبار مقیم لندن) و ریچارد سیکورد ( معاون وزیر دفاع آمریکا ) پرداخته است.

ژن‌های خوب خاندان عراقچی

یکی از موارد دیگری که هفته گذشته رسانه‌ای شد، انتصاب برادرزاده‌های آقای عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه است. عباس عراقچی که با شروع مذاکرات در دولت یازدهم به تکذیب و توجیه شهرت پیدا کرد، نقشی غیر قابل انکار در تهیه برجام داشته است. آقای «سید احمد عراقچی» فرزند آقای سید مرتضی عراقچی (تاجر فرش)، برادرزاده عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران است که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و وزیر شدن آقای علی طیب‌نیا به یکباره در انتخابی عجیب به عنوان عضو هیأت مدیره شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران ایفیک انتخاب شده بود، چندی پیش از معاونت اجرایی سازمان بورس استعفا داد و رئیس بانک مرکزی در تازه‌ترین تصمیم خود معاونت ارزی این بانک را کنار گذاشته و احمد عراقچی را جایگزین او کرد. رسانه‌های حامی دولت که با ردیف کردن زنجیره‌ای از سوابق و روزمه‌های پر و پیمان برای برادرزاده عراقچی، سعی در شایسته نشان دادن وی برای یکی از مهم‌ترین و جنجالی‌ترین پست‌های بانک مرکزی داشتند، ناگهان با خبری دیگر آچمز شدند. انتصاب یکی دیگر از خاندان عراقچی به سمت مدیر امور بین‌الملل ایدرو (سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران) هم حاشیه‌ساز شد. آقای«سیدعلی عراقچی» یکی دیگر از برادرزاده‌های عباس عراقچی است! او زمانی که عمویش، در کنار دکترمحمدجواد ظریف مشغول مذاکرات هسته‌ای بود، به عنوان کارمند بخش آی تی در یکی از دفاتر سازمان ملل متحد حضور داشته است.

حق مشاوره برای کرسنت

آقای اصغر هندی، مشاور حقوقی و بین الملل وزارت نفت و یکی از اعضای شورای 5 نفره آقای زنگنه برای فروش نفت است. شورایی که عملیات فروش نفت را بر عهده دارد. موضوع دیگر درباره اصغر هندی اینکه او وکیل تام الاختیار زنگنه در ماجرای پرونده کرسنت است. دو سال پیش خبر انتصاب آقای«صالح هندی» برادرزاده اصغر هندی در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تعجب مدیران باسابقه نفتی را موجب شده بود. نبود سابقه و تجربه مدیریت نفتی باعث شده بود برخی مدیران ارشد نفتی از حضور صالح هندی در مجموعه تحت مدیریت خود ممانعت به‌عمل آورند، به گونه‌ای که وقتی تلاش می‌شد برادرزاده اصغر هندی به عنوان عضو هیأت مدیره شرکت پتروپارس منصوب شود؛ با مخالفت مدیران شرکت پتروپارس این انتصاب صورت نگرفت. لیکن صالح هندی به‌عنوان سرپرست مدیریت برنامه ریزی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران منصوب شد.

شهیدی‌های بنیاد شهید

آقای«میلاد شهیدی» برادرزاده حجت الاسلام و المسلمین شهیدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران است. بنیادی که بنیان آن با خون جوانان رشید انقلاب بنا شده است. او که تاکنون هیچ سابقه‌ای در پرونده‌اش ثبت نشده، صرفاً برادر زاده رئیس است. چندی پیش نیز حجت الاسلام شهیدی خواهرزاده خود را به سمت یکی از مدیران خود منصوب کرده بود که توسط خود جناب شهیدی برکنار شد و بعدها دلیل آن را این‌گونه بیان کرد: «از وزارت اطلاعات آمدند و گفتند ایشان این تخلفات را دارد و ما هم برکنارش کردیم.» مواردی که در بالا مطرح شد، تنها بخشی کوچک از پرونده آقازادگانی است که به‌واسطه ژن خوب عموی خود در مناصب مدیریتی قرار گرفته‌اند. نگرانی اینجاست که دایره برادرزادگی اکنون به اینجا ختم نشده و حتی شنیده می‌شود در یکی از شرکت‌های فولادی ایران، داماد برادر وزیر اقتصاد نیز در پستی مدیریتی قرار گرفته است که این امر نشان از بزرگ‌تر شدن دایره آقازادگان دارد. مفهومی که باید بازتعریف شود. البته خالی از لطف نیست که به یکی از موارد برادرزادگی در کشور همسایه نیز اشاره کنیم. «علی محمد النمر» برادرزاده شیخ نمر باقر النمر رهبرشهید شیعیان عربستان است که این روزها خبر می‌رسد پس از شکنجه‌های شدید در زندان، او نیز از سوی حکومت سعودی به اعدام محکوم شده تا مانند عمویش به خیل عظیم شهدای اسلام بپیوندد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد