رجا: مهمان این برنامه دکتر علی عبدالعالی دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران بود و در جهانآرا با محمد حسین بدری درباره مسئله کنکور و اهمیت آن برای قشر جوان و خانوادههای ایرانی به گفتوگو پرداخت.
در ابتدای این برنامه عبدالعالی با کنایه به برخی از مؤسسات آموزشی که تبلیغات تلویزیونی آنها بلافاصله بعد از کنکور سال جاری شروع شده است در پاسخ به این سئوال که اگر دانشآموزان کنکور ندهند باید چکار کنند گفت: طبیعی است که با توجه به شرایط کشور عده زیادی از دانشآموزان باید کنکور بدهند. این جواب در کشورهای پیشرفته اشتباه است، چون در این کشورها هرکسی که احساس نیاز به مسیری پیدا میکند آن مسیر را طی میکند.ی تأکید کرد: مادامیکه سرزمین ما از لوث وجود داعشی بهاسم کنکور پاک نشود، سند تحول بنیادین چند برگ کاغذ است که تنها میشود از آن بهعنوان چرکنویس استفاده کرد.
در بخشی از این برنامه عبدالعالی با یادآوری این مطلب که «مسئولان دوست دارند کنکور حذف شود، ولی ملزومات حذف این صنعت را نمیدانند» اضافه کرد: بیش از ۱۰ سال از طرح حذف کنکور گذشته است، ولی تا وقتیکه ارادهها در حذف کنکور اینقدر پنبهای است، امکان چنین اتفاقی وجود ندارد.
عبدالعالی با بیان اینکه ظاهراً ماجرای لزوم دانشگاه رفتن کسی را بهدرد نیاورده است ابراز امیدواری کرد مسئولین تعداد فرزندان زیادی داشته باشند و توضیح داد: این باعث میشود که یکی از دغدغههای مسئولین هم شرکت فرزندانشان در کنکور باشد و این تبدیل به یکی از دردهای اینها شود.
وی در تعبیری کنکور را یک صنعت توصیف کرد و اضافه کرد: این فاجعه است که فرزندان ما از سال اول دبستان، برای معادی بهاسم کنکور آماده میشوند و آخرت ما کنکور شده است. متأسفانه این فرهنگی است که برای مردم ما درست کردهاند.
دانشیار دانشگاه علم و صنعت کتاب سئوالات درس دین و زندگی را در کنکور بیشتر شبیه لطیفه دانست و گفت: از درس دین و زندگی سئوالاتی در کنکور طرح میکنند که دانشآموز از دین گریزان میشود.
دیدگاه تان را بنویسید