نام «امید» از لیست املاک نجومی خط می‌خورد؟!

کد خبر: 675469

کمپین جدید برای شورای شهر تهران آغاز شد. اعلام رسمی نتیجه انتخابات شورای اسلامی شهر تهران، دوباره فرصتی شد برای چهره جنجالی و خبرساز بیرون از صحن بهشت که البته برای ورود به دوره پنجم شورای شهر هم تلاش کرد؛ اما نتوانست راهی به ساختمان بهشت پیدا کند.

روزنامه صبح نو: کمپین جدید برای شورای شهر تهران آغاز شد. اعلام رسمی نتیجه انتخابات شورای اسلامی شهر تهران، دوباره فرصتی شد برای چهره جنجالی و خبرساز بیرون از صحن بهشت که البته برای ورود به دوره پنجم شورای شهر هم تلاش کرد؛ اما نتوانست راهی به ساختمان بهشت پیدا کند. حالا آقای «یاشار سلطانی» دوباره فعال شده است و به گفته خودش قصد دارد کمپینی موسوم به درخواست رسیدگی به تخلفات شهردار تهران و شرکای تخلفات در شورای شهر را آغاز کند. کمپینی که البته با چهره‌ای خبر ساز هم آغاز شده است. یعنی آقای عباس جدیدی. «كمپین درخواست رسیدگی به تخلفات شهردارتهران و شركای تخلفات درشورای شهر را با عباس جدیدی آغاز می‌کنیم. واگذاری زمین مترو پیروزی به مادر و برادران.» این، ادعای یاشار سلطانی در یکی از جدیدترین توییت هایش است. او با اسنادی که منتشر کرده، مدعی شده که جدیدی، یکی از اعضای دوره چهارم شورای شهر تهران، زمین موسسه خیریه‌ای را با نام «موسسه غیرتجاری نیکوکاری و امور خیریه ره پویان عقبا» دریافت کرده است. زمینی که در خیابان پیروزی قرار داشته و بیش از 2 هزار متر مربع مساحت دارد.

جدیدی شبیه مسجدجامعی
این البته، تنها پرونده جنجالی واگذاری املاک به برخی اعضای شورای شهر تهران نیست. شاید شبیه‌ترین پرونده به ادعای جدید یاشار سلطانی، پرونده‌ای است که خبرگزاری «فارس» در اولین روز اسفند سال گذشته، درباره ملک واگذار شده به عضو اصلاح طلب شورای شهر و یکی از اعضای جدید شورای شهر پنجم، منتشر کرد. این خبرگزاری درباره ملک واگذار شده به مسجدجامعی و تخلف هفت و نیم میلیاردتومانی او نوشت:« ماجرا بدین ترتیب است که این عضو شورای شهر، ملکی به مساحت 842 مترمربع در خیابان شیخ بهایی خریداری می‌کند. از آنجا که او خود فرد شناخته‌شده‌ای است، اصل سند ملک به نام محمدرضا مسجد جامعی، مهرشاد کاظمی و زهرا امیری نیکو ثبت می‌شود. در این گزارش آمده بود:«محمدرضا مسجدجامعی، برادر احمد مسجدجامعی است که در بسیاری از پروژه‌های اقتصادی و ساخت و ساز همراه او بوده است. مهرشاد کاظمی، مشاور معاون پشتیبانی وزارت ارشاد در دوره وزارت مسجدجامعی بوده و از همان زمان به تیم او وصل شده و به واسطه این مسوولیتش، برخی از پروژه‌های ساختمانی و اقتصادی مسجدجامعی به او محول شده است. کاظمی به واسطه این خوش‌خدمتی، در دولت یازدهم با فشار مسجدجامعی به جنتی، به ریاست اداره‌کل ارشاد استان تهران می‌رسد. خانم زهرا امیری نیکو نیز که مالک دیگر این زمین است، از بستگان مهرشاد کاظمی است.»
به نوشته فارس، این ملک که در خیابان عرفی شیرازی واقع است، مساحتی معادل 842 متر دارد. مالکان از شهرداری منطقه، درخواست پروانه ساخت و ساز می‌کنند و در تاریخ 4 آبان‌ماه 9٠ پروانه ساخت صادر شده و طی آن به مالک اجازه داده می‌شود بنایی 8 طبقه با متراژ 2868 متر مربع بسازد. طی این پروانه، مالک مجاز به ساخت 16 واحد مسکونی شده است؛ اما مسجد جامعی به این میزان راضی نشده و با نفوذ خود، درخواست متراژ و تعداد طبقات بیشتری می‌کند. این موضوع دقیقاً همزمان با دوره‌ اول عضویت او در شورای شهر تهران به عنوان نهاد نظارت بر شهرداری اتفاق افتاده است. فشارها جواب می‌دهد و او برای ملک خود پروانه ساخت جدید می‌گیرد. او در این پروانه، تعداد طبقات را از 8 به 9، تعداد واحدهای مسکونی را از 16 به 18 و متراژ قابل ساخت را از 2868 به 3291 مترمربع افزایش داده است.
فارس همچنین نوشته بود:« تا این جای کار اگرچه قطعاً خلاف اصول و رانت است، نوعی سوءاستفاده از جایگاه محسوب می‌شود، اما تخلف اصلی و بزرگ‌تر آنجاست که او پس از دریافت مجوز ساخت 9 طبقه، وقتی به مرحله ساخت و ساز می‌رسد، بدون هماهنگی و درخواست هرگونه مجوزی، ساختمانی 1٠ طبقه در ملک شیخ بهایی می‌سازد و با این تخلف آشکار، کل متراژ قابل ساخت بنا را از 3291 متر به 452٠ مترمربع می‌رساند. با تفاضل متراژ مجوزدار (هر چند با اعمال نفوذ) نسبت به متراژ ساخته شده، مشخص می‌شود که حداقل 1229 متر به کل متراژ قابل ساخت بنا به صورت غیرقانونی و بدون پروانه اضافه شده است. این تخلف تا آنجا پیش می‌رود که شهرداری منطقه برای این ملک در تاریخ 18 آبان‌ماه 95 فرم خلاف صادر می‌کند؛ اما سلسله تخلفات ملک شیخ بهایی به اینجا ختم نمی‌شود. مالکان یعنی برادر مسجدجامعی، مهرشاد کاظمی و زهرا امیری نیکو، بسیاری از قوانین شهرسازی و فضای سبز را زیر پا گذاشته و از آنها تخلف کرده‌ا‌ند. قابل تأمل‌ترین بخش ماجرا آن است که ملک خیابان شیخ بهایی اساساً باغ بوده و در واقع مالکان برج ـ باغ خود را با قطع درختان ساخته‌اند.» به ادعای خبرگزاری فارس، نفوذ مسجدجامعی، سبب شده است پرونده این ملک از تاریخ 11 آبان‌ماه 95 مسکوت مانده و به کمیسیون ماده 1٠٠ که ویژه بررسی تخلفات است، ارجاع نشده است :«اگر تمام تخلفات این بنا را کنار گذاشته و فقط افزایش تعداد طبقات و متراژ را درنظر بگیریم، با محاسبه حداقلی قیمت هر متر بنای مسکونی نوساز در محدوده شیخ بهایی، به رقم هفت میلیارد و پانصد و چهل و هشت میلیون تومان (7.548.٠٠٠.٠٠٠) می‌رسیم. این رقم هفت و نیم میلیاردی، فقط حاصل از یکی از رانت‌های این ساختمان 1٠ طبقه است.»
نکته این جاست که حدود دو هفته بعد، آقای «محمد سالاری» در سیصد و سی و ششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران درباره شائبه‌های مطرح شده در مورد احمد مسجد جامعی با عنوان برج باغ که در رسانه‌ها منتشر شده، گفت: «بعد از رسانه‌ای شدن این موضوع، شخصاً به عنوان مسوول کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران، این پرونده را بررسی کردم و از رئیس شورا هم تقاضا دارم حتماً این پرونده را بررسی کند اما در این پرونده اثری از احمد مسجد جامعی ندیدم.»

نکته‌ای که شباهت این پرونده با پرونده ملک واگذار شده به عباس جدیدی را بیشتر نمایان می‌کند. اما شاید بزرگ‌ترین سؤال پیش روی نامزد شکست خورده انتخابات اخیر شوراها، دلیل شکست‌های پی در پی او باشد. شکست‌هایی که ابتدا با انتشار اولین گزارش‌ها درباره املاک واگذار شده شهرداری تهران آغاز شد. گزارش‌هایی با استفاده از رانت‌های اطلاعاتی آقای «احمد حکیمی پور» و انتشار غیرمجاز آن که قرار بود در مقابل افتضاح «حقوق‌های نجومی» علم شود و پروژه حذف دکتر محمدباقر قالیباف از شهرداری را کلید بزند که البته ناکام ماند و پرونده یاشار سلطانی همچنان در قوه قضاییه در حال بررسی است. البته شکست دوم او که امید او را برای ورود به «لیست امید» شورای پنجم شهر تهران نا امید کرد.

کنایه‌ای برای یک توییت

اما شاید جالب‌ترین نکته را یکی دو نفر از کاربران توییتری، زیر همین پست خبرساز یاشار سلطانی در توییتر نوشته‌اند. یکی از کاربران، با کنایه به گزارش‌ها و اظهارنظرهای مختلف برخی اعضای شورای شهر چهارم و منتقدان لیست امید برای نقش پررنگ پول و رانت در راهیابی به این لیست، نوشته است:«قشنگ فهمیدم چرا توی لیست امید نبودی؟...» و کاربر دیگری هم نوشته است: «اینکه پیگیر مفاسد هستی خیلی خوبه. ولی زیاد به حرفای رفقا که میگن «بروجلو ما پشتتیم تکیه نکن» فوقش بتونیم یه هشتگ «فری یاشار» برات ترند کنیم.» حالا باید منتظر ماند و دید رسیدگی به تخلفات احتمالی و ادعایی برخی اعضای شورای شهر، بدون محدودیت وابستگی سیاسی آنان خواهد بود یا باز هم لیست امید در این بررسی‌ها استثنا باقی خواهد ماند؟

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت