مردی که به تمام وعده هایش عمل کرده است/ می‌توان در ۴ سال با انقلاب اقتصادی به جنگ فقر و بی‌کاری رفت

کد خبر: 660570

قالیباف معتقد است که می‌تواند در یک دوره چهار ساله با انقلابی اقتصادی درآمد کشور را دو و نیم برابر افزایش دهد، ۵ میلیون شغل جدید ایجاد کند و نظام مالیاتی را به نفع ۹۶ درصد مردم تغییر دهد.

مردی که به تمام وعده هایش عمل کرده است/ می‌توان در ۴ سال با انقلاب اقتصادی به جنگ فقر و بی‌کاری رفت
 قالیباف
سرویس سیاسی فردا: محمدباقر قالیباف در اول شهریور سال ۱۳۴۰ در شهر طرقبه در استان خراسان رضوی متولد شد. پدرش حسین قالیباف مرتبط با اقوام کرد و از اهالی طرقبه و مادرش خیرالنساء بوژمهرانی اصالتاً نیشابوری بودند. پدر وی از کسبه قدیمی و از معتمدان محل زندگی خود بود. سطح زندگی قالیباف از نظر اقتصادی متوسط بود ولی وی در ایام فراغت از تحصیل به کار و کسب درآمد هم می‌پرداخت.

اولین حضور اجتماعی وی در سن ١٦ سالگی و با حضور در سخنرانی های شهید کامیاب، آیت الله خامنه ای، شیخ علی تهرانی، شهید هاشمی نژاد و شهید دیالمه در مساجد بزرگ مشهد از جمله کرامت، مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام و مسجد موسی الرضا علیه السلام رقم خورد. یافته های ایشان در این منبرنشینی‌ها و فضای پر تلاطم آن روزهای انقلاب که با مطالعه کتاب ها و اعلامیه های مختلف همراه بود سمت و سوی فکری ایشان را شکل داد. در سال 1356 زلزله طبس روی داد. این حادثه مقارن با زمانی بود که رژیم پهلوی بیشتر به فکر سرکوب انقلابی ها بود تا کمک به زلزله زده ها، بدین ترتیب مردم خود دست به کار شدند و دکتر قالیباف کمکهای مردم مشهد را جمع کرد و به طبس برد. قابلیتهای ایشان در انجام این کار به حدی بود که در شورای ساخت طبس، عهده دار ساخت قسمتی از این شهر شد.

قالیباف

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ١٣٥٧، با صدور فرمان تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی و شروع جنگ تحمیلی، محمدباقر قالیباف فعالیت خود را در بسیج آغاز کرد. وی در سال 1358 و در سن ١٨ سالگی وارد جبهه شد و در اوایل جنگ به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. با شروع ناآرامیهای کردستان به آن استان و سپس با آغاز جنگ ایران و عراق به جبهه‌های جنوب عزیمت نمود. وی در جبهه‌های جنگ اغلب مسئولیت اطلاعات عملیات جنگ را به عهده داشت. سپس در مسئولیت فرماندهی گردان فعالیت کرد. قالیباف به دلیل قابلیتهایی که از خود نشان داد، در سال ١٣٦١به عنوان فرمانده تیپ امام رضا علیه‌السلام و یک سال بعد در جایگاه فرمانده لشکر ٥ نصر خراسان انتخاب شد.

عکس‌های ویژه‌ از قالیباف در دوران دفاع مقدس و جبهه‌ها را اینجا را ببینید
دکتر قالیباف به همراه لشکر ٥ نصر در اغلب عملیاتهای دوران دفاع مقدس، در کنار شهیدان سرافرازی همچون باکری، همت، خرازی، کاظمی، صیاد شیرازی به صیانت از انقلاب پرداخت و برادر ایشان شهید حسن قالیباف نیز از نیروهای تحت فرماندهی دکتر قالیباف بود که در عملیات کربلای ٤ به فیض شهادت نائل شد.
 قالیباف
سپس در فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا کار خود را دنبال کرد. سردار قالیباف بعد از پایان جنگ ایران و عراق فرمانده قرارگاه نجف بود و سپس به جانشینی نیروی مقاومت بسیج منصوب شد. پس از جنگ فرماندهی لشکر ٢٥ کربلا را عهده دار بود که زلزله عظیم منجیل اتفاق افتاد. در این واقعه تمام راههای ارتباطی بین تهران و شمال بسته شده بود. این لشکر به همراهی دکتر قالیباف با طی ١٥ کیلومتر پیاده روی اولین گروهی بود که خود را به محل حادثه رسانید و گروههای امداد و نجات اولیه توسط آنان تشکیل شد.
دلنوشته‌ای از دکتر قالیباف درباره دفاع مقدس را اینجا بخوانید.
محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۶۱ در سن ۲۱ سالگی ازدواج کرد. همسر ایشان خانم زهراسادات مشیر، زنی از محلهٔ طرقبه است که همسایه دکتر قالیباف بودند. صیغه عقد این ازدواج توسط امام خمینی خوانده شده است و حاصل این ازدواج ٣ فرزند است. همسر ایشان دارای طبع شعری و اهل نقاشی هستند و تحصیل کرده رشته جامعه‌شناسی می‌باشند.
 قالیباف
او در سال ۱۳۷۳ به عنوان فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا انتخاب شد و در پروژه‌هایی همچون راه آهن ١٦٥ کیلومتری مشهد سرخس که ایران افغانستان، آذربایجان، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، پاکستان و ترکیه را به هم وصل می کند، و نیز پروژه گاز رسانی به پنج استان مرکزی و غربی، ساخت سازه‌های دریایی خلیج فارس و سد کرخه نقش موثر داشت. او در سال ۱۳۷۶ با حکم رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، به سمت فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب گردید. وی پس از آن به فرانسه رفت و با گذراندن دوره های فشرده خلبانی در فرانسه مجوز پرواز با ایرباس را بدست آورد. ایشان هم اکنون نیز به صورت مرتب به عنوان خلبان هواپیمای ایرباس در شرکت هواپیمایی ایران ایر پروازهایی را انجام می دهد. قالیباف همچنین دانش‌آموخته رشته جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران در مقطع فوق لیسانس است و در همان ایام آغاز فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در کنکور دکتری شرکت کرده و در دانشگاه تربیت مدرس پذیرفته شد. و در سال ١٣٨٠ از تز دکترایشان با عنوان «بررسی سیر تکوین نهادهای محلی ایران در دوره معاصر» دفاع کرد و بعد از آن نیز به عنوان عضو هیات علمی رشته جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران و استادیاردانشگاه تربیت مدرس به کار تدریس مشغول است. محمدباقر قالیباف عضو هیئت علمی و دانشیار گروه جغرافیای انسانی دانشکدهٔ جغرافیا دانشگاه تهران نیز می‌باشد. دکتر قالیباف با استعفای هدایت لطفیان، فرمانده وقت نیروی انتظامی، در سال ۱۳۷۹ مجدداً با حکم آیت الله خامنه ای، فرماندهی نیروی انتظامی ایران را عهده دار شد. قالیباف دربارهٔ حوادث تیرماه ۱۳۷۸ می‌گوید آن روزها «اوج کمرنگی روابط پلیس و مردم، پلیس و دانشگاه بود.» از دیگر اقدامات وی راه‌اندازی پلیس ۱۱۰ می‌باشد. در دوره فرماندهی ایشان در نیروی انتظامی، سامانه ۱۱۰ راه اندازی و تاسیس شد که ابتکار او محسوب می شود. در این دوره تلاش شد تا با اعتماد سازی در بین مردم، سبقه نامناسب نیروی انتظامی در اذهان عمومی بهبود یابد. از جمله اقدامات خاطره برانگیز قالیباف در زمان تصدی عنوان فرماندهی نیروی انتظامی می‌توان از تجهیز کردن نیروی پلیس به خودروهای روز دنیا مانند مرسدس بنز و تویوتا جهت نیروهای عملیاتی نام برد. از جمله دیگر دستاوردهای ایشان در این دوره از خدمت، گسترش استفاده از عنوان پلیس، ایجاد دفاتر خدمات دولت الکترونیک یا پلیس ۱۰+ و مرکز نظارت همگانی مردمی ١٩٧ نام برد.
 قالیباف
قالیباف در تبیین طرح امنیت اخلاقی گفته است: «در بعضی اوقات در طرح مسئله بدحجابی شاید غلظت سیاسی آن از غلظت سؤ اخلاقی آن بیشتر باشد و من می‌خواهم بگویم که بیاییم نگاهمان را بالاتر بگیریم و دقیقتر به موضوع نگاه کنیم و قبل از هرچیز باید مرز بین حجاب و بدحجابی را طبق آئین‌نامه ترسیم کنیم چرا که لازمه زندگی شهروندی است.» دکتر قالیباف در سال ۱۳۸۳ به عنوان نماینده آقای خاتمی (رییس جمهور وقت) و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب گردید. در این دوره بود که قاچاق سیگار تقریبا از بین رفت و چند اسکله که برای قاچاق کالا استفاده می شد، کشف شد. ایشان همچنین دادگاه ویژه جرایم قاچاق کالا و ارز را راه اندازی نمودند که پرونده های مهمی همچون فرودگاه پیام و قاچاق خودرو در این دادگاه بررسی شد. محمدباقر قالیباف در سال ۱۳۸۴ در انتخابات ریاست جمهوری وارد عرصه انتخابات شد و در اولین تجربهٔ انتخاباتی خود با کسب ۴٫۰۷ میلیون رای، پس از علی اکبر هاشمی رفسنجانی، محمود احمدی‌نژاد و مهدی کروبی، بالاتر از چهره‌هایی چون مصطفی معین، علی لاریجانی و محسن مهرعلیزاده، قرار گرفت. قالیباف در سال ١٣٨٤ با رای شورای اسلامی شهر تهران به عنوان شهردار پایتخت انتخاب و در سال ١٣٨٨ نیز مجدداً با حکم این شورا در سمت خود ابقا شد. تبدیل شهرداری از نهادی خدماتی به اجتماعی و کوتاه کردن فاصله جنوب از شمال تهران هدف اصلی ایشان در این دوره مدیریت است که با رویکرد محله محوری در حال انجام است. در دوره مدیریت وی پروژه‌های مهمی همچون بزرگراه طبقاتی و تونل صدر - نیایش، تونل توحید، پل جوادیه، بوستان بزرگ ولایت، رود دره فرحزاد(بوستان نهج البلاغه)، ایجاد شبکه بی آر تی، سرعت بخشیدن به توسعه مترو و ... در تهران شکل گرفته است. (برای دیدن تصاویر حضور قالیباف در پروژه ساخت بزرگراه امام علی اینجا را بخوانید.)
ژ قالیباف
مدیریت اثرگذار قالیباف در شهرداری تهران منجر به این شد که وی در سال ۱۳۸۷ برابر با سال ۲۰۰۸ میلادی از طرف سایت شهرداری‌های جهان به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد. همچنین در سال ٢٠١٠ میلادی، کلانشهر تهران برای اولین بار در یکی از شاخصهای توسعه شهری مفتخر به کسب رتبه، از یک سازمان معتبر بین المللی شد. همچنین در سال ٢٠١١ میلادی و در دهمین اجلاس متروپلیس (اتحادیه کلانشهرها و پایتخت های جهان)، تهران از بین ١٦٢ کلانشهر دنیا به عنوان شهر برتر جهان در زمینه ارتقای کیفیت زندگی شهروندان مورد تقدیر قرار گرفت. محمدباقر قالیباف پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال 1388 گفت: «با جمع‌بندی شرایط موجود فعلاً داوطلب دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیستم.» البته لازم به توضیح است که شهردار تهران در مورد برخی از مسائل سیاسی و اقتصادی اختلاف نظرهای مهمی با دولت آقای احمدی نژاد داشت. برخی از انتقادات وی به دولت احمدی نژاد تا پایان مسئولیت وی در منصب ریاست جمهوری تا سال 1392 ادامه داشت.
بخشی از نقدهای قالیباف به مدیریت دولت نهم و دهم اینجا را بخوانید
وی پس از حوادث فتنه در سال 1388 و برخی رویدادهای ناخوشایند در سال 1389 ضمن محکوم کردن اقدام غیرقانونی برخی از کاندیداهای انتخابات سال 1388 اعلام کرد: «مسببان این اتفاقات و علی‌الخصوص سران فتنه نه بلوغ سیاسی دارند نه دین دارند و نه عقل؛ و از منظر ملت شریف ایران، گناه عملکرد آنان مشابه و مترادف کسانی است که هم اکنون ما آنها را به نام منافقین می‌شناسیم.»
وی در سخنرانی ۹ دی ۱۳۹۱دربارهٔ احتمال حضور سران جنبش سبز در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ گفت: «سران فتنه در انتخابات ۸۸، مجرم هستند و غلط است بگوییم که آنها با عذرخواهی می‌توانند برگردند.»
محمدباقر قالیباف در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، برای بار دوم در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت نام کرد. وی در سخنان خود گفت: «پای دو چیز ایستاده‌ام که به طور جدی به آنها توجه کنم؛ نخست اجرای قانون اساسی و دوم حفظ حرمت محکومان و زندانیان.» صلاحیت قالیباف در روز ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ از سوی شورای نگهبان برای نامزدی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأیید شد. وی در این رقابت با حدود شش میلیون رای، رتبه دوم را به دست آورد.
برای آشنایی بیشتر با کاندیداهای اصلی و فضای انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 اینجا را بخوانید
بعد از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۹۲ و ورود نفرات جدید به شورای شهر تهران، در انتصاب شهردار تهران در سال ۱۳۹۲ که توسط شورای شهر تهران انجام می‌شود، قالیباف به عنوان یکی از کاندیداهای اصول‌گرای پست شهرداری در رقابت با محمدرضا عارف، محسن هاشمی، محسن مهرعلیزاده و … قرار داشت که در نهایت محمد باقر قالیباف و محسن هاشمی رفسنجانی به عنوان گزینه‌های نهایی شهرداری تهران برنامه‌های خود را ارائه کردند.
در روز ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ در جریان انتخاب شهردار توسط شورای شهر تهران، در دور اول رأی‌گیری قالیباف و محسن هاشمی هریک موفق به کسب ۱۵ رأی شدند و یک رأی سفید به صندوق انداخته شد. در دور دوم رأی‌گیری، سرانجام قالیباف با کسب ۱۶ رأی در مقابل ۱۴ رأی محسن هاشمی و یک رأی سفید برای سومین دوره چهارساله شهردار تهران شد.
 قالیباف
برای شنیدن بخشی از نقدهای قالیباف درباره اوضاع اقتصادی کشور اینجا را ببینید
شهردار تهران، در کنار اشتغالات مدیریتی خود، به تالیف کتب و ترجمه هم پرداخته است که از جمله آنها می توان به آثار زیر اشاره کرد: * حکومت محلی یا استراتژی توزیع فضایی قدرت سیاسی در ایران، منتشر شده توسط مؤسسه انتشارات امیرکبیر * ایران و دولت توسعه‌گرا، منتشر شده توسط مرکز انتشارات وزارت امور خارجه * خاورمیانه معاصر: تاریخ سیاسی پس از جنگ جهانی اول، منتشر شده توسط انتشارات قومس
قالیباف از جمله نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری ایران سال ۱۳۹۶ است. قالیباف پس از ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری در ۲۶ فروردین ماه ۱۳۹۶، ضمن بیانه‌ای دولت خود را «دولت مردم» نامید. قالیباف معتقد است که می‌تواند در یک دوره چهار ساله با انقلابی اقتصادی درآمد کشور را دو و نیم برابر افزایش دهد، ۵ میلیون شغل جدید ایجاد کند و نظام مالیاتی را به نفع ۹۶ درصد مردم تغییر دهد. شهردار تهران در این برهه سخنان مهمی را در نقد اوضاع اقتصادی کشور و مدیریت ذولت تدبیر و امید مطرح کرده است. او قول داده است به تمام افراد بالای ۱۸ سال تا هنگام اشتغال ۲۵۰ هزارتومن کارانه پرداخت کند.
او در مناظرات انتخاباتی به کاندیداهای ریاست جمهوری پیشنهاد داد که لیست اموال خود و بستگانشان را در جهت شفافیت اعلام کنند و در آخرین مناظره لیست اموال خود و خانواده‌اش را منتشر کرد.
لیست اموال دکتر محمد باقر قالیباف و خانواده اش را اینجا ببینید
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت