«ستاد ملی زن» ۱۲ روز مانده به انتخابات!

کد خبر: 660195

در حالی که ۲۹ اردیبهشت ماه قرار است مردم پای صندوق‌های رأی بروند تا رئیس دولت دوازدهم را انتخاب کنند...

روزنامه جوان: در حالی که ۲۹ اردیبهشت ماه قرار است مردم پای صندوق‌های رأی بروند تا رئیس دولت دوازدهم را انتخاب کنند، معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری از برگزاری نخستین جلسه ستاد ملی زن و خانواده در دولت یازدهم برای ۱۷ اردیبهشت‌ماه یعنی درست ۱۲ روز مانده به پایان دولت یازدهم خبر می‌دهد. بسیاری از مصوبات حوزه زنان و خانواده نظیر افزایش مرخصی زایمان و بیمه زنان خانه‌دار از دل شش جلسه ستاد ملی زن و خانواده بیرون آمده که در دولت دهم تشکیل شد. اما جلسه اردیبهشت ماه سال ۹۲ ستاد ملی زن و خانواده، در عمل به نقطه پایان ستاد ملی زن و خانواده تبدیل شد تا مصوبات این ستاد نظیر افزایش مرخصی زایمان، بیمه زنان خانه‌دار و کمیته تخصصی توانمندسازی، کارآفرینی و اشتغالزایی زنان و خانواده هم در دولت یازدهم مسکوت بماند، هر چند در روزهای پایانی دولت یازدهم و در آستانه انتخابات دوباره زمزمه‌هایی از پیگیری‌ها برای به ثمر رسیدن این مصوبات به گوش می‌رسد. اگر به سراغ صحبت‌های معاونت زنان رئیس‌جمهور و مدیران ذیل این معاونت بروید مفاهیمی همچون اشتغال زنان و سهم زنان از مدیریت سیاسی کشور محور اغلب سخنرانی‌ها و اظهار‌نظرهای آنان است، اما وقتی پای عمل به میان می‌آید به جز وعده‌های پوپولیستی برای زنان و سخنرانی‌های مهیج درباره مفاهیم فمنیستی دیکته شده از سوی غرب و اسناد شبهه‌برانگیزی همچون سند ۲۰۳۰ مانند «عدالت جنسیتی»، به سختی می‌توان نقطه مثبتی را در کارنامه عملکرد دولت یازدهم در حوزه زنان و خانواده مشاهده کرد. در کنار اینکه هیچ اقدام تازه و عملکرد مثبتی به نفع زنان و خانواده در دولت یازدهم اتفاق نیفتاده، دولت تدبیر به پیگیری و اجرای مصوبات قبلی این حوزه هم اعتقادی ندارد. همچنان که با وجود اعلام چندین و چند باره تشکیل ستاد ملی زن و خانواده در دولت یازدهم قرار است جلسه این ستاد ۱۲ روز مانده به انتخابات برگزار شود. البته اگر این بار نیز وعده برگزاری این جلسه به سرنوشت مصوبات این ستاد و وعده‌های دولت در حوزه زنان خانواده دچار نشود.

ستادی که تعطیل شد!

ستاد ملی زن و خانواده قرار بود موازی‌کاری‌هایی را که در حوزه‌های مختلف در زمینه فعالیت‌های امور بانوان وجود داشت، از بین ببرد و تمام فعالیت‌های مختص زنان را از روی کاغذ به میدان عمل بیاورد، چراکه براساس اصل ۱۳۸ قانون اساسی تمام مصوبات این ستاد طبق مجوز هیئت وزیران، لازم‌الاجرا است و تمامی سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که به موضوع زنان و خانواده می‌پردازند موظفند براساس مصوبات ستاد اقدام کنند و نتایج اقدامات خود را به این ستاد گزارش دهند. آیین‌نامه تشکیل این ستاد بهمن ماه ۸۹ با شش ماده در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و مصوبه این آیین‌نامه نیز در ۲۶ شهریور‌ماه سال ۹۰ تصویب شد. هدف از تشکیل این ستاد هم تقویت و تحکیم نهاد مقدس خانواده و پاسداری از قداست آن و استوار ساختن روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی و حفظ و ارتقای جایگاه زنان در تراز جمهوری اسلامی عنوان شد. در دولت دهم ستاد ملی زن و خانواده شش جلسه تشکیل داد. نتیجه برگزاری این شش جلسه در مجموع، تصویب ۱۳ مصوبه بود که دولت و دستگاه‌های اجرایی ملزم به اجرای این مصوبات بودند. تصویب کلیات برنامه جامع «تشکیل، تحکیم و تعالی نهاد خانواده»، تصویب کلیات برنامه‌ها و اقدامات دستگاهی مربوط به سیاست‌های جمعیتی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، بررسی دستورالعمل برنامه ملی افزایش نرخ جمعیت و باروری و پیگیری لایحه قانون سیاست‌های جمعیتی و لغو قانون تنظیم خانواده از مجلس شورا، دستورالعمل برنامه ملی افزایش جمعیت و ارتقای نرخ باروری و تشکیل جلسه کارگروه تخصصی طرح ملی آموزش زوج‌های جوان از جمله مصوبات این جلسات بود. در دولت یازدهم، اما نه فقط این ستاد تشکیل نشد بلکه اولویت‌های ستاد ملی زن و خانواده به سمت و سوی عدالت جنسیتی منحرف شد.

ستاد ملی زن و خانواده تعطیل نشد، زیربنایی شد!

آخرین تاریخ وعده شده برای برگزاری ستاد ملی زن و خانواده بهمن ماه سال گذشته بود، اما باز هم به سرانجام نرسید تا جایی که ستاد ملی زن و خانواده در دولت یازدهم رسماً تعطیل شد. با این همه سوسن باستانی، معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری معتقد است ستاد ملی زن و خانواده در دولت یازدهم تعطیل نشده بلکه معاونت زنان در این حوزه اقدام به انجام امور زیربنایی کرده است. وی در این‌باره می‌گوید: «برخی از مصوبات این ستاد در دولت گذشته اجرایی نشده بود و ما آسیب‌شناسی در این زمینه انجام دادیم و در نتیجه با همکاری دستگاه‌ها اقدام به پیگیری برنامه‌ها کردیم.» معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده در سال گذشته می‌افزاید: دی‌ماه سال گذشته مکاتبه‌ای در جهت اجرای سیاست‌های کلی خانواده با دستگاه‌های اجرایی انجام دادیم و قرار شد که تا پایان فروردین‌ماه سال جاری دستگاه‌ها برنامه‌های خود را درباره این سیاست‌ها اعلام کنند و دستگاه‌های همکار در هر یک از محورهای سیاست‌های کلی خانواده مشخص شوند.

به گفته باستانی موارد پیشنهادی دستگاه‌ها پس از تجمیع در ستاد ملی زن و خانواده مطرح و تصویب می‌شود.

حالا، اما در روزهای پایانی شعارهای خوبی شنیده می‌شود. معاونت زنان و خانواده از بیمه زنان خانه‌دار و لایحه «تأمین امنیت زنان» خبر می‌دهد و علی ربیعی وزیر کار می‌گوید در سال ۹۶ مسکن زنان سرپرست خانوار و خانواده‌های دارای معلول و تمام کردن مسکن مهر دنبال خواهد شد، اما مردم آرزو می‌کنند کاش همیشه نزدیک زمان برگزاری انتخابات باشیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد