سرویس سیاسی فردا؛ روزنامه صبح نو نوشت: در فرآیند نامزد گزینی جبهه مردمی انقلاب اسلامی، برای اولین بار از تصمیمسازی مرکزگرای پیشین به همافزایی با اعمال نظر نیروهای سیاسی فعال پیرامونی توجه شده است؛ که این شیوه تصمیم سازی مبتنی بر خرد جمعی و معطوف بر ایفای نقش فعالان سیاسی شهرستانی در بزرگترین گردهمایی نیروهای انقلابی حاوی پیامهای مهمی برای اتخاذ تصمیمات راهبردی پیشروست.
مصاحبه دکتر محمدباقر قالیباف در خصوص انصراف از انتخابات را اینجا بخوانید
پافشاری جبهه مردمی بر نامزدی قالیباف
دومین جلسه مجمع ملی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی علاوه بر معرفی پنج نامزد اصلی خود، آفتاب وحدت نیروهای انقلابی برای پایان بخشیدن به مدیریت ناکارآمد را نشان داد؛ پیش از برگزاری این گردهمایی، آقای محمدباقر قالیباف در بیانیهای «آمادگی» خود را برای انصراف در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم اعلام کرد و در همین راستا افزود: «در ضمن همانطور که طی نامهای اعلام کردم، هیچ درخواستی برای نامزدی نداشته و ندارم ولی تمام تلاشم را در جهت کمک به پیروزی گزینه مطلوب در انتخابات ریاست جمهوری بهکار خواهم گرفت.» هرچند در بازنمایی رسانهای این بیانیه، رسانههای همسو با دولت آن را «انصراف» از حضور در انتخابات عنوان کردند اما راهبرد سیاسی محمدباقر قالیباف فراتر از نگرش پیشبرد اهداف فردی است؛ او با پافشاری بر منافع ملی که در زمان حضور حجت الاسلام حسن روحانی در پاستور آسیب جدی دیده است؛ اعلام آمادگی برای انصراف خود را به دلیل این ذکر کرد:«وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور در شرایط بحرانی قرار دارد و تردیدی وجود ندارد که شرایط فعلی در نتیجه سوء مدیریت و ناکارآمدی دولت فعلی است.» بنابراین باید «برای هر فرد دلسوزی تلاش برای جایگزین
کردن رئیس جمهوری مناسب بهجای رئیس جمهور فعلی در 29 اردیبهشت» گام بردارد.
برآیند گردهمایی نیروهای مردمی انقلاب اسلامی حاوی دو پیام جدی متناسب با بیانیه دکتر محمد باقر قالیباف بود؛ 1. همگرایی تحلیلی مبتنی بر مخالفت با وضعیت موجود که میراث دولت یازدهم است و تلاش همه جانبه برای بهبودخواهی با همگرایی نیروهای مؤمن انقلابی 2. با وجود موج تخریب از سوی حامیان دولت یازدهم و بازنمایی نادرست بیانیه ایشان، نیروهای مردمی انقلاب اسلامی خواهان نامزدی دکتر قالیباف برای میدان رقابت ریاست جمهوری دوازدهم شدند.
اجازه ترک عرصه انتخابات را به قالیباف نمیدهیم
همراه با درخواست نیروهای مردمی انقلاب اسلامی برای نامزدی دکتر قالیباف، نیروهای سیاسی در شورای مرکزی این تشکل فراگیر نیز عدم حضور ایشان را خسران برای جبهه انقلاب دانستند و با وجود شانس بالایی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری، اجازه ترک این وادی را به وی نمیدهند. آقای لطف الله فروزنده، عضو هیاترئیسه شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی و سخنگوی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، گفت: «حضور قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری بدون شک با توجه به تواناییهایی که دارد، برای اصولگرایان وزنه بسیار خوبی محسوب میشود.» وی سپس با تصریح وضعیت مناسب اقبال مردمی به محمدباقر قالیباف گفت:« بدون شک اصولگرایان از حضور قالیباف در صحنه انتخابات استقبال میکنند و به راحتی اجازه ترک این وادی را به وی نمیدهند. قالیباف جزو نیروهای ارزشی اصولگرایان محسوب میشود و شانس بالایی را در عرصه انتخابات ریاست جمهوری دارد.» آقای پرویز سروری، از اعضای هیات مركزی جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی نیز پیرامون رفتار اخیر دکتر قالیباف گفت : «عدم حضور قالیباف یك خسران در میان جبهه انقلاب است، چرا كه ایشان جزو نیروهای كارآمد با كارنامه درخشان
مدیریت اجرایی و جهادی است و توانمندی خود را ثابت كرده است.» وی خاطر نشان کرد: «ایشان شخصیتی است كه در نظرسنجیهای انتخاباتی جزو نامزدهایی است كه بالاترین آراء را به خود اختصاص داده و شانس بسیار بالایی برای رقابت تنگاتنگ و پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری دارد.» آقای محمد صالح جوكار، عضو شورای مركزی جمنا گفت: عملكرد مثبت قالیباف سبب شده تا حضور او به عنوان كاندیدا در عرصه انتخابات ریاست جمهوری به یك مطالبه مردمی مبدل شود. این نماینده سابق مجلس ادامه داد: عدم حضور قالیباف در عرصه انتخابات در حد بیانیه بوده و اعلام انصراف قطعی نیز نكرده، لذا رایزنیهای لازم را با او به عمل خواهیم آورد. آقای محمد دامادی، عضو كمیسیون عمران مجلس هم گفته است: اگر قرار است اصولگرایان در انتخابات پیش رو موفق باشند باید بر روی یك گزینه جامع الشرایط به توافق و اجماع برسند. وی با بیان اینكه در حال حاضر قالیباف دارای مقبولیت و شاخصههای موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری است، افزود: اگر اصولگرایان به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 96 میاندیشند باید از قالیباف بخواهند تا در عرصه انتخابات حضور پیدا كند.
د
در همین رابطه بخوانید: چرا قالیباف انصراف داد؟
راهبرد پیروزی؛ ترسیم دوقطبی کارآمدی/ناکارآمدی
بهترین راهکار برای حضور موفق نیروهای انقلاب اسلامی در مواجه با حجت الاسلام حسن روحانی، تمرکز بر ناکامی تحقق وعدههای اقتصادی دولت یازدهم و نارضایتی عمومی از عدم ارتقای معیشتی در چهارسال اخیر است. افزایش مطالبات اقتصادی از دولت یازدهم محصول مدیریت ناکارآمد و مدیران خسته و پیرمردان حلقه نیاوران است؛ بنابراین باید دوقطبی انتخاباتی به سمت «کارآمدی/ناکارآمدی» سوق پیدا کند. ترسیم چنین دوقطبی، پاشنه آشیل و قلب دولت رانشانه گرفته است وسازمان رأی دولت یازدهم را دچار ریزشهای جدی به خصوص در میان آرای خاکستری میکند. در هنگامهای که همگرایی نیروهای انقلابی به بالاترین حد خود رسیده است و دولت یازدهم در استراتژی گفتار درمانی مشکلات و دستاوردسازی از برجام ناکام شده است؛ بهترین آلترناتیو برای چنین دولتی باید دارای کارنامه موفق اجرایی باشد. تصویرسازی مدیریت جهادی از دکتر قالیباف در میان مردم و درخواست جبهه مردمی از نامزدی ایشان و تبعات عدم حضور ایشان نسبت به عدم شکل گیری مناسب و اثرگذار دوقطبی «کارآمدی/ناکارآمدی» شرایط جدیدی را فراهم ساخته است. آیا تصمیم مهمی در آینده از سوی دکتر قالیباف برای شکلدهی زمین رقابت انتخابات
اتخاذ خواهد شد؟ ناصر ایمانی: قالیباف از معدود کاندیداهایی است که سابقه کار اجرایی طولانی مدت دارد
آقای ناصر ایمانی در گفتوگو با روزنامه صبح نو گفت: آقای قالیباف یکی از معدود کاندیداهایی است که سابقه کار اجرایی طولانی مدت دارد چراکه در میان کاندیداها چه اصولگرا و چه اصلاح طلب کمتر کاندیدایی را با سابقه اجرایی میتوان پیدا کرد.
وی افزود: از دوران اصلاحات تا کنون روسای جمهور یا فاقد کار اجرایی بودند یا تجربه کمی داشتند؛ آقای روحانی هم زمانی که کاندیدا شد تنها تجربه کارهای ستادی داشت که این امر در طولانی مدت به کشور ضربه می زند.
این تحلیلگر سیاسی تاکید کرد: کنار کشیدن آقای قالیباف برای صحنه انتخابات اصلاً خوب نیست چراکه وی علاوه بر داشتن تجربه و تخصص کافی بر اساس نظرسنجیها رأی و مقبولیت بالایی در میان مردم دارد و یکی از گزینههای اصلی جبهه مردمی انقلاب است.
دیدگاه تان را بنویسید