آیت‌الله مصباح یزدی: هیچ ائتلافی را نمی‌پذیرم

کد خبر: 644129

شاید دفع «افسد» به «فاسد» ‌کنم اما قرار نیست از اول «فاسد» را ترویج کنم

روزنامه ایران: حزب پایداری، در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 از سعید جلیلی حمایت کرد. این تشکل که از مجموعه‌ای از وزیران، مشاوران و حامیان قدیم و جدید محمود احمدی‌نژاد تشکیل شده است، ابتدا از کامران باقری لنکرانی وزیر بهداشت دولت اول احمدی‌نژاد حمایت کرد اما بعد از انصراف وی به دلیل زمزمه رد صلاحیت، پایداری پشت سعید جلیلی ایستاد. کاندیدای تحت الحمایه این تشکل تنها 4 میلیون رأی کسب کرد و بعد از حسن روحانی و محمد باقر قالیباف در رتبه سوم ایستاد. اگرچه جلیلی تنها یک چهارم آرای روحانی را کسب کرد اما نام وی از مدت‌ها پیش به‌عنوان یکی از نامزدهای احتمالی مطرح است. او از ماه‌ها پیش به سفرهای استانی می‌رود و در سخنرانی‌های مذاکرات هسته‌ای و ماحصل آن را نقد می‌کند؛ چه وی از همین زاویه، در مناظره‌های انتخاباتی در تلویزیون به چالش کشیده شد و به اعتقاد ناظران حال می‌کوشد از همان موضع وارد گود انتخابات شود. «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» اسم او را در فهرست 14 منتخب خود برای ریاست جمهوری سال آینده آورده است؛ البته به گفته سخنگوی «جبهه مردمی» جلیلی سازوکار تشکل انتخاباتی اصولگرایان را نپذیرفته است. تاکنون هیچ تشکلی از جمله حزب پایداری، از جلیلی حمایت نکرده‌اند.

آیت‌الله مصباح یزدی، اصولگرایان را جواب کرد. روز گذشته پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله مصباح یزدی، متن سخنان وی در دیدار با اعضای حزب مؤتلفه اسلامی را منتشر کرد؛ دیداری که قریب 3 هفته پیش انجام شده اما مؤتلفه ای‌ ها جزئیات آن را رسانه‌ای نکردند. آیت‌الله مصباح یزدی در این ملاقات در پاسخ به دعوت «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» از او به صراحت اعلام می‌کند «هیچ ائتلافی را نمی‌پذیرد» و اگر هم ناچار شد دفع «افسد» به «فاسد» کند، از اول «فاسد» را رواج نمی‌دهد. پدر معنوی حزب پایداری، در این جلسه همچنین پسوند «اسلامی» تشکل انتخاباتی اصولگرایان را با طعنه یاد کرده و تأکید می‌کند:«صرف گنجاندن اسم اسلام سبب اسلامی شدن نمی‌شود.» آیت‌الله مصباح یزدی در عین حال که راه «گفت‌و‌گو» را نمی‌بندد، اما آب پاکی را روی دستان اصولگرایان ائتلافی ریخته و می‌گوید: «بنده به دنبال شناخت وظیفه‌ای هستم که بتوانم در مقابل خدا جواب بدهم؛ هرگاه تشخیص بدهم کسی اصلح است، از او حمایت می‌کنم. اگر رسید به جایی که قرار است کسی رأی بیاورد که ضررش بیشتر است و رأی به رقیب، سبب دفع ضرر بیشتر می‌شود، دفع افسد به فاسد می‌کنم؛ اما قرار نیست از اول فاسد را ترویج کنم؛ در صورتی می‌توانم رأی بدهم که بینی و بین‌الله بدانم بین افراد، فردی اصلح است؛ به قول کسی هم نمی‌توانم اعتماد کنم و هیچ ائتلافی هم نمی‌پذیرم، چون این امور شوخی بردار نیست و باید روزی پاسخ آن را در برابر خدا بدهم؛ رفت و آمد، بحث و گفت‌و‌گو با دوستان گرامی را با کمال میل انجام می‌دهم، اما نمی‌توانم به کسی قولی بدهم که از فلانی حمایت می‌کنم؛ چون حجتی پیش خدا ندارم.»
او در واکنش به سخنانی که درباره وحدت شکنی‌ها مطرح می‌شود نیز می‌گوید: «هیچ عاقلی شک ندارد که هرچه مؤمنان به هم نزدیک‌تر شوند و از نظر فکری قرابت بیشتری پیدا کنند، مطلوب‌تر است؛ لذا همه مسلمانان و اصولگرایان طرفدار وحدت هستند و امام(ره) نیز دائم بر وحدت تکیه می‌کرد؛ اما تجربه‌ها در این زمینه کم بود و شما (مؤتلفه) در پی این هستید که قدمی برای عملی کردن این مسأله و تجربه کردن آن بردارید؛ همان گونه که بنده گفته ام، شما (برخی از اعضای مؤتلفه) از قدیمی‌ترین دوستان بنده هستید و دوستانی بهتر از شما در زمینه سیاست و اجتماع نمی‌شناسم؛ این سخن جای خود را دارد؛ اما بدین معنا نیست که هر چه شما گفتید من قبول می‌کنم یا انتظار داشته باشم هرچه من گفتم شما قبول کنید. اولاً اگر ما کاملاً افکارمان واحد بود که یک حزب می‌شدیم، ثانیاً اگر توقع این بود که همه یک جور فکر کنند، پس تعدد احزاب چه معنا می‌دهد؟» آیت‌الله مصباح یزدی در ادامه، تلویحاً به ثمر رسیدن تلاش‌ها برای اتحاد صددرصدی را نامحتمل دانسته و تأکید می‌کند:«اگر در دوره‌ای هم یک حمایت همگانی نسبت به امام(ره) به وجود آمد، به خاطر یک سابقه 50 ساله بود که زمینه وحدت همگانی را فراهم کرد؛ البته امروز سایه همان وحدت هم در مورد ولی فقیه رهبر معظم انقلاب جاری است، اما اینکه توقع داشته باشیم همه احزاب و گروه‌ها در همه امور دارای تفکری واحد و سلیقه‌ای یکسان شوند، بعید است.»
اظهارات صریح آیت‌الله مصباح یزدی که در رأس شورای فقاهتی حزب «پایداری» قرار دارد، تکلیف تشکل متبوعش در تعامل با اصولگرایان ائتلافی را مشخص کرد؛ تکلیفی که البته چندان نیز ناپیدا نبود. چه در دو هفته گذشته مرتضی آقا تهرانی دبیر کل «پایداری» به کرات تأکید کرده بود تشکل تحت مسئولیتش الزامی برای حمایت از گزینه پیشنهادی «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» نمی‌بیند و تنها اگر نامزد معرفی شده «اصلح» بود، آن موقع پشتیبانی از او را «تکلیف» خود می‌داند. او همچنین خبر داد پایداری، در حال تعیین معیارهای نامزد اصلح است. آقا تهرانی دیروز از مردم خواست برای یافتن نامزد اصلح، نماز جعفر طیار بخوانند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی «جبهه پایداری» وی در سخنرانی خود گفت:«برای اینکه همه‌مان به گزینه اصلح برسیم و دل‌ها به سوی اصلح برود و ان‌شاءالله اصلح انتخاب شود و دولت بسیار محکم، قوی و کارآمدی داشته باشیم، در روز وفات حضرت‌ ام البنین(س) مادر حضرت قمربنی‌هاشم(ع) یک نماز جعفر طیار بخوانیم و از خدا بخواهیم که ان‌شاءالله همه ما به اصلح و بهترین رأی بدهیم و از انتخاب ما بهترین شخص بیرون بیاید و موجب شادی دل حضرت ولی‌عصر(عج) و رهبر معظم انقلاب و همه مردم عزیز کشورمان باشد.»

اگرچه دبیر کل پایداری در سخنان اخیر خود بیش از هرچیز دیگر با کلیدواژه‌هایی چون «اصلح» و «رأی سازی» سخن می‌گوید، اما نمی‌توان از وجه دیگر اظهاراتش یعنی گلایه از دعوت دیرهنگام «جبهه مردمی» از «پایداری» همچنین انتقاد از سازوکار «جبهه مردمی» چشم پوشید. آقا تهرانی گفت: «عده‌ای می‌گویند که باید ببینیم مقبول کیست و بعداً خودشان مقبول درست کرده و آمار‌سازی می‌کردند، این آمارهایی هم که داده می‌شود معلوم نیست چقدر راست باشد.» دبیر کل پایداری با بی‌اثر دانستن 8 ائتلاف پیشین اصولگرایان اذعان کرد:« دفعه قبل برای مجلس تقریباً جمع شدیم و در تهران همه ما رأی نیاوردیم. باید آسیب‌شناسی کرد که مشکل کجاست و فقط صرف نشستن چند گروه و فرد با یکدیگر و تعهد و مسائل دیگر مشکلی را حل نمی‌کند، باید ببینیم که عیب کار در دفعه قبل چه بوده است... ما که دعا می‌کنیم (جبهه مردمی نیروهای انقلاب) موفق باشند؛ اما صرف اینکه 10 نفر بنشینند و کنار هم بگویند مردمی هستیم، مردمی می‌شوند؟ اگر بشوند که خیلی خوب است؛ اما مردم باید رأی دهند نه ما چند تا؛ از این، رأی ملت درنمی‌آید.» او در گفت‌و‌گویی دیگر از دلخوری‌اش از ائتلافی‌ها پرده برداشت و گفت: «بعد از ۵ ماه تلفن زدند که بیایید اما ما که نبودیم خیلی کارها شده است. گفتیم بروید کار خود را بکنید و به ما چه کار دارید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت