روزنامه خراسان: 1. طی روزهای اخیر، موضوع کاندیداتوری حمید بقایی در فضای رسانه ها مطرح شده و مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. طبیعتاً حضور در انتخابات حق هر شهروندی در نظام جمهوری اسلامی است. هر فردی می تواند در صورت توانایی اداره دولت و همچنین احراز صلاحیت، در معرض رأی مردم قرار بگیرد. سایرین نیز این حق را دارندکه درباره اهداف حضور این داوطلبان تحلیل و پیش بینی داشته باشند.
2. تعداد اعضای «حلقه نزدیکان احمدی نژاد» در چند سال گذشته به صورت قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کرده است. اکنون این افراد منحصر شده اند به نزدیکان فکری رحیم مشایی که در 2 سال پایانی دولت دهم چالش های گوناگونی را برای قوه مجریه رقم زدند. علاوه بر شخصیت هایی که در دوران تصدی مسئولیت احمدی نژاد از وی جدا شدند، بیشتر وزرای او هم با حضور در جریان های سیاسی دیگر به ویژه جبهه یکتا، مسیر خود را از جریان احمدی نژاد-مشایی جدا کردند.
3. اعلام نامزدی معاون اجرایی دولت دهم با استقبال اعضای این حلقه محدود روبه رو شد. مشایی، نزدیک ترین چهره سیاسی کشور به احمدی نژاد با برگزاری نشست خبری قاطعانه از کاندیداتوری بقایی حمایت می کند. جوانفکر هم صراحتاً بقایی را رئیس دولت دوازدهم می خواند! با این توصیف می توان بقایی را نامزد «حلقه احمدی نژاد» دانست.جالب آنکه سایت دولت بهار نیز به نقل از بقایی نوشت : درصورت تصدی ریاست جمهوری از دکتر احمدی نژاد درخواست خواهم کرد در بالاترین سطح حضور فعال و تعیین کننده داشته باشد.
4. اظهار نظرهای صریح و قاطعانه این حلقه که بوی تهدید هم از آن به مشام می رسد با چه هدفی صورت می گیرد؟ اگر هدف از حضور در انتخابات خدمت به مردم است، چرا باید این گونه خط و نشان کشید که «اگر بقایی رد صلاحیت شود دوقطبی خطرناکی شکل خواهد گرفت!» از سوی دیگر هم مردم خاطره خوبی از پیش بینی های قطعی درباره نتایج انتخابات از جنس آن چه آقای جوانفکر روزگذشته مطرح کرد؛ ندارند.
5. در ماه های گذشته برخی از نزدیک ترین چهره ها به این حلقه از جمله محمد رضا رحیمی در قوه قضاییه محکوم شده اند و برای برخی دیگر مانند بقایی نیز پرونده قضایی تشکیل شد. شاید این جریان قصد دارد از فضای انتخابات استفاده کرده و با فعال کردن بدنه اجتماعی اش، به دفاع از عملکرد گذشته خود بپردازد. اظهارات اخیر مشایی مبنی بر اینکه «بقایی پرچم پاکی و سند پاکی احمدی نژاد است» این گمانه را تقویت می کند. شاید پر بیراه نباشد اگر بگوییم هدف از کاندیداتوری بقایی نه برداشتن باری برای خدمت به مردم و نه حتی به دست آوردن کرسی ریاست جمهوری، بلکه مطرح کردن دوباره جریان سیاسی خود و دفاع از اتهامات منتسب است. باید منتظر ماند؛ آیا مواضع روزهای آینده، این تحلیل را ثابت خواهد کرد؟
دیدگاه تان را بنویسید